"Bomba gelişme... Hüsnü Özyeğin başkanlığa aday oluyor
Beşiktaş'ta Ocak 2007 yılında yapılacak kongrede ünlü işadamı Hüsnü Özyeğin'in başkanlığa aday olmak için hazırlıklara başladığı öğrenildi. Türkiye'nin en büyük holdinglerinden Fiba Holding'in yönetim kurulu başkanı olan Hüsnü Özyeğin'in, "Beşiktaş kötü yönetiliyor. Beşiktaş daha fazla karanlığa gitmemesi için birilerinin elini taşın altına sokmalı" diyerek çalışmalara başladığı öğrenildi. Hüsnü Özyeğin'in Beşiktaş'ın önde gelen isimleriyle biraraya geleceği öğrenildi. Özyeğin'in öncelikle İhsan Kalkavan, Nevzat Demir, Tuncay Özilhan, Turgay Ciner, Fikret Orman, Erol Kaynar, Hasan Gocay, Hüsnü Güreli, Latif Ayaz ve Adnan Demir gibi camianın tanınmış isimleriyle biraraya geleceği öğrenildi. Özyeğıin'in yakın çevresine, "Tüm Beşiktaşlıları kucaklayacak güçlü bir yönetim kuracağım" dediği belirtildi. Gelişmeler kartalhaber.com'da..." Kaynak:www.kartalhaber.com
Hüsnü Özyeğin kim diyen arkadaşlar için kısa bir bilgi; Kendisi "Dünyanın en zengin 100 kişisi" başka bir deyişle Top100 de bulunan 8 Türk işadamından biri
kartalhaber yalan haber yapıyor söyliyim. İhsan Kalkavan,Nevzat Demir gibi isimler yönetimde olacaksa gelsin +İ.Altınsay. Kurtarsınlar bizi tüpçüden ve Kıvanç Oktaydan.
Dürüst bir iş adamı ayrıca çok başarılı ve düzeyli hayırlısı olsun...
Bu haberin altında yorumlar var ve birisi ilgimi çekti çok, isterseniz bi okuyun:
XXXXX 11 - Sayin Baskanim, ben 19 yasinda orta ve lise ögretimimi Istek Vakfi Okullari'nda bitirmis,üniversite icin Londra'da adini vermek istemedigim cok iyi secmis herhangi bir Besiktas'lidan biriydim. Dogdugumdan beri suphesiz Besiktas'liyim, ailemin tüm fertleri kongre üyesidir ve hayatta örnek aldigim iki insandan biri babam biri de sizsiniz. Sizi cok kücükten beri takip ediyorum siz ve sizler gibi basarili bir insan olabilmek yolunda ilerliyorum ,su yasima kadar size tek benzetemedigim özelligim Robert Kolej menzunu olamamamdir. Katildiginiz konferanslari eksiksiz takip ettim.
Burdan sizlere bir kac sözle seslenmek istiyorum. Babamin beni büyütürken en büyük amaci beni iyi bir üniversiteyi kazanmis olarak görmekti. Universiteyi kazandigimin haberi geldigi aksam ben ucakla Türkiye'ye gelirken kendisi Inonu Stadi'nda doktorlarin yasaklamasina ragmen maca gitmisti. O sezon 100. yildan bir sonraki sezondu ve babam 5 kisinin oyundan atildigi Samsun - Besiktas macindan sonra sampiyonluga hala inaniyordu ve umutluydu. Fenerbahce'nin bizi yenmesiyle kalp krizi gecirdi ve stadda hayatını kaybetti. Babam ÜNİVERSİTEYİ KAZANDIGIMI GÖREMEDİM, HAYATINDAKİ EN BÜYÜK AMACININ GERÇEKLEŞTİĞİNİ GÖREMEDİ!... Bu bir insanin hayatta kaldiramayacagi bir kac durumdan bir tanesidir emin olun Sn. Özyeğin. O günden sonra o stada taaki bu sezon BJK-GS macina kadar gelmedim.Stada girmemle beraber bir tezahurat basladı.''BEŞİKTAŞ'IM HAYAT SENSİN,DÜNYAM SENSİN,HERŞEY SENSİN.GELECEKSE TÜM ACILAR BİZ HAZIRIZ SENDEN GELSİN...'' Başka bir açıklaması yoktu veya olamazdı.Tüm ailem olarak babamin fahri kabri olarak ilan ettigimiz Inonu Stadı babama kabri basinda dua okuyor zannettim bir an.BABAM ARTIK BEŞİKTAŞ OLMUŞTU.... İşte bu yüzden Beşiktaş benim için çok büyük...
Lütfen başkan olun... Hayattaki Besiktaslilar yataklarinda,Memattaki Besiktaslilarda kabirlerinde rahat uyusunlar....
Saygılımla.XXX...
"Özyeğin, Finansbank'ı 'yoktan var etti'
Finansbank 6 milyar dolar değer üzerinden satıldı... Bu bankayı, bundan 19 yıl önce 44 yaşında iken Hüsnü Özyeğin kurmuştu. Finansbank gerçek anlamda "yoktan var edilmiş" ve 19 yılda 6 milyarlık bir değere ulaşacak hale getirilmiş bir bankadır. Tabii ki, Finansbank'ın kuruluşunda, gelişmesinde Türkiye'nin riskler ülkesi olduğu kadar fırsatlar ülkesi olmasının da büyük etkisi vardır ama, bu gelişmeler gerçek anlamda bir "one man show" (tek adam becerisi)dir. Gelişmelerin arkasındaki "tek adam" olan Hüsnü Özyeğin'in hayat çizgisi, Türkiye'de "çalışan, beceri sahibi, risk almayı bilen" insanların önlerinin ne kadar açık olduğunu sergilemektedir. Hüsnü Özyeğin 1944 yılında doğdu. Robert Kolej'den sonra ABD'de inşaat mühendisliği diploması aldı. Ünlü Harvard Üniversitesi'nde lisansüstü eğitim gördü. Türkiye'ye dönünce, okul arkadaşı, Çukurova grubunun, Pamukbank'ın ve de Yapı Kredi Bankası'nın patronu Mehmet Emin Karamehmet'in işyerlerinde çalışmaya başladı.
Müdür iken patron oldu 1977-1984 yıllarında Pamukbank'ta, 1984-1987 yıllarında Yapı Kredi Bankası'nda genel müdürlük yaptıktan sonra, "bankacılık lisansı alarak" kendi bankasını, Finansbank'ı kurdu. Özyeğin, 19 yılda sadece Finansbank'ı kurup büyütmedi. Bankacılık, sigortacılık, aracılık hizmetleri, leasing, factoring, ticaret ve turizm sektörlerinde otuza yakın şirket kurdu. 1987 yılında Finansbank'tan sonra kurduğu ikinci şirket, 1987 yılında kurulan Commercial Union Sigorta şirketidir. 1989 yılında Fiba Holding'i kurdu. 1990 ve 1991 yıllarında yurtdışında 2 banka kurdu. 1994 yılında yurtdışındaki üçüncü bankayı kurdu. Fiba Holding'in kısa tarihine bakılacak olursa Hüsnü Özyeğin'in büyüme hızı insanı şaşırtır. Her yıl yurtiçinde veya dışında birden fazla şirket kurduğu görülür. 2005 yılında 5'i yurtdışında 11 şirket kurdu. 2 şirketi sattı.
Kurup satmada başarılı Anlaşıldığı kadarıyla, belli bir bölümü halka açık olan ve yüzde 46.8'i Yunan bankasına satılan Finansbank'ta Hüsnü Özyeğin küçük bir azınlık hissesine sahip olacak. Bankanın yönetimi Yunanlılara geçecek. Tekrarda yarar var. Finansbank, Fiba Holding'in en büyük kuruluşu ama, Fiba Holding çatısı altında yurtdışında faaliyet gösteren bankalar, finans kuruluşları, perakendeci kuruluşlar; yurtiçinde faaliyet gösteren finans kuruluşları, otel ve ticari kuruluşlar var. Hüsnü Özyeğin, 2.8 milyar doları cebine koyarak, ceketini alıp Finansbank'tan çıkıyor ama, gene de portföyünde satacak çok şirket, çok mal var. Hüsnü Özyeğin bugüne kadar şirket alıp satmakta, kurduklarını ve aldıklarını değerlendirerek yüksek fiyatla tekrar satmakta çok başarılı oldu. İnşallah bundan sonra da bu başarısını sürdürür."
iş adamı bu işi yapamaz bence ama belki yapar onu ben bilmem benim fikrim bu işi bir iş adamı yapamaz sizin yorumlarınız değişik olabilir benim yorumum da değişik herkezin yorumu farklı olur
iş adamı bu işi yapamaz bence ama belki yapar onu ben bilmem benim fikrim bu işi bir iş adamı yapamaz sizin yorumlarınız değişik olabilir benim yorumum da değişik herkezin yorumu farklı olur
futbolu teknik olarak çok bilmesine gerek yok, sadece idarecilik ve yöneticilik vasıflarını iyi yansıtsın ve işbölümünü profesyonellere bıraksın, o da yeter.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme