Şimdi Ara

Bölümlerin Cinsiyet Dağılımları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
1
Favori
12.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Böyle bir belge var mıdır acaba hangi bölüme ne kadar kız ne kadar erkek gidiyor. Eskiden dogrutercih'te vardı ama şimdi ulaşılamıyor sanırım.

• Aynen dediğin gibi DT'de vardı geçen sene.Aynı yerden girilince çalışmalar devam ediyor diyor.Birkaç güne kadar çıkabilir belki.
  • Doğru Tercih'i 2010 YGS-LYS'ye göre hazırlıyorlar şu an. 2009 verilerini derliyorlardır.

Hangi bölümü istiyorsun hocam? Makine mühendisliği falan mı?
  • Üniversiteye ne için gidiyorsunuz aga:D
  • YTÜ Endüstri veya Elektronik Haberleşme yazmayı düşünüyorum. Endüstriden yana derdim yok da Elektronik Haberleşme de kız varmıdır onu öğrenmem gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: asedefege

YTÜ Endüstri veya Elektronik Haberleşme yazmayı düşünüyorum. Endüstriden yana derdim yok da Elektronik Haberleşme de kız varmıdır onu öğrenmem gerek

elek. haberleşmede %90 erkek %10 kız olur.
    içinde elek. geçen diğer mühendisliklerin yanı sıra , makina , inşaat , bilgisayar , metalurji , uçak , gemi vb. mühendisliklerde de durum böyledir.bu mühendisliklerde kız aramayın , 90 erkek 10 kız varsa o 10 kızın 7si bıyıklı oluyormus genelde.
    endüstride ise kız sayısı erkekden cok olur.kız sayısına göre bölüm seçecek kadar azdıysan kimya mühendisliğini öneririm , onda kız oranı üniversitesine göre %80 lere kadar cıkabiliyor.gıda ve çevrede de kız vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fermess -- 23 Temmuz 2010; 15:25:21 >

• Sosyoloji dağılımı nasıl olur?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2012 LYS Soru Dağılımı Listesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam naptın o kadar da değil azdıysan falan.. Merak ettim sadece. Hani gitmişken boş dönmeyelim diye ama olsun başka fakültelerden bakarız dert olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: asedefege

Hocam naptın o kadar da değil azdıysan falan.. Merak ettim sadece. Hani gitmişken boş dönmeyelim diye ama olsun başka fakültelerden bakarız dert olmaz

yok ben ciddi söyledim cevremde var adam kimyadan nefret ediyorum ama kız için kimya mühendisliği yazıcam diyor ya da mimarlıga ilgin varsa orda da kız boldur(%70).ama söyleyeyim mezun olunca sıkıntı çekersin istemediğin meslegi yazarsan.mesela iki kelimeyi bi araya getiremeyen adam gidip endüstri mühendisi olacagım diyor.isterse boğaziçiyi bitirsin o adam dogru düzgün iş bulamaz.sosyal özelliklerin iyi değilse endüstri yazma.
    ogztony sosyolojide kız bol olur fen-edebiyat bölümlerinde de kız oranı hemen her bölümde %50 ve üstüdür.

• @ Dark1n Sağolasın
  • Hiç ilgisi olmayan bölümü tercih etmek tabiki ahmaklık olur sadece kız yüzünden. Laf yapmak mesele değil ben çok konuşurum zaten endüstri müh. yapabileceğimi düşünüyorum. Ama haberleşme de aklımın köşesinde duruyor. Kararsız kaldım. Aslında ben takım elbisemi giyip şirkete holdinge gidebileceğim bir meslek istiyorum. Ne olabilirki bu bağlamda
  • Kimya Mühendisliği
    Eczacılık
    Çevre Mühendisliği
    Endüstri Mühendisliği
    Gıda Mühendisliği
    Tekstil Mühendisliği
    Tıp
    Diş Hekimliği
    Beslenme ve Diyetetik
    Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
    Mimarlık
    İç Mimarlık
    Fen-Edebiyat Fakültesi
    Eğitim Fakültesi

Sayısaldaki hatun potansiyeli yüksek yerler... (Unuttuklarım olabilir.)

Hemşireliği saymıyorum zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 23 Temmuz 2010; 18:26:32 >
  • moralinizi bozmiyim ama zaten sayısal alandaki kızların çoğu çirkin oluyor. güzel kızların çoğu sözel ve tm de
  • Hemşireliğe git hemşir olursun Orda bir sürü kız var zaten
  • eğitim fakültesi bitirdim, erkek az olunca muhabbet edicek adam olmuyordu doğru düzgün kızların makyaj vb. muhabbetlerini dinlersiniz bol bol
  • Kısaca şuna apaçi handbook diyin
  • Konuya bak ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: fod

eğitim fakültesi bitirdim, erkek az olunca muhabbet edicek adam olmuyordu doğru düzgün kızların makyaj vb. muhabbetlerini dinlersiniz bol bol

aynen ağa bende lisede yabancı dil bölümünden mezunum 10 kız 1 erkek

devamlı makyaj vs vs muhabbeti, gına geldi artık. yemin ederim sıkıntıdan gittim cemaat dersanesi yazıldım haremlik selamlık olan, orda dengeledik işi

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Kimya Mühendisliği
    Eczacılık
    Çevre Mühendisliği
    Endüstri Mühendisliği
    Gıda Mühendisliği
    Tekstil Mühendisliği
    Tıp
    Diş Hekimliği
    Beslenme ve Diyetetik
    Mimarlık
    İç Mimarlık
    Fen-Edebiyat Fakültesi
    Eğitim Fakültesi

tıpta bu oran yaklaşık ne kadardır?

• quote:

Orijinalden alıntı: oviedo

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Kimya Mühendisliği
    Eczacılık
    Çevre Mühendisliği
    Endüstri Mühendisliği
    Gıda Mühendisliği
    Tekstil Mühendisliği
    Tıp
    Diş Hekimliği
    Beslenme ve Diyetetik
    Mimarlık
    İç Mimarlık
    Fen-Edebiyat Fakültesi
    Eğitim Fakültesi

tıpta bu oran yaklaşık ne kadardır?

Doğru Tercih'ten geçen yıl 2-3 tıp fakültesine bakmıştım. 2008 ÖSS verileriydi ama.

Hemen hemen %50 - %50 diyebiliriz.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.