Hesaba katmadığınız ODTÜ, Boğaziçi ve İTÜ okullarının marka değeri var, eğitim kalitesi ve benzeri şartlar aranmıyor. Ona bakılırsa İTÜ çok önceden bu geçişi yaptı fakat hala marka değerini koruyan bir okul. |
Boğaziçi Üniversitesi bitmiştir. (2. sayfa)

-
-
Eğitim sistemi ezelden batıktı diyelim şuna. Dünyanın hiçbiryerinde sınav ile okula gitmek yoktur. Avrupada herkes sevdiği işi yapıp lisansını yada doktorasını yapmaktadır. Hiç acımıyorum çok iyi oldu darısı tüm üniversitelerin başına.
-
akademi çoktan battı, aklı olan bu ülkede üniversite okumaz,liseden sonra yurtdışına gider.
-
quote:
Orijinalden alıntı: nexus canEğitim sistemi ezelden batıktı diyelim şuna. Dünyanın hiçbiryerinde sınav ile okula gitmek yoktur. Avrupada herkes sevdiği işi yapıp lisansını yada doktorasını yapmaktadır. Hiç acımıyorum çok iyi oldu darısı tüm üniversitelerin başına.
Dünyanın her yerinde o genel sınavlar ya da benzeri seçim kriterleri vardır. Dalga mı geçiyorsunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dünyanın neresinde yök diye bir saçmalık vardır. Sen yaşıyormusun? -
YÖK elbette yok hocam. Ama her yerde üniversiteler ya ken sınavlarını yapar ya genel sınav yapılır.
Bu dedigin Mimarlık ve Tıp için geçerli özel yetenek gerektiren bölümler. Ayrıca bir lise diploması ile avrupada bütün okullara kayıt yaptırabilirsiniz isterseniz araştırabilirsiniz -
Cık olamazsınız, alakası yok
quote:
Orijinalden alıntı: Bogazicili_zekiye
Hocam size kesinlikle katılıyorum. Boğaziçinin bir olayı kalmadı. Aksi şekilde yorum yapanlar Boğaziçiyi tanımıyor. Boğaziçini farklı kılan şey her görüşe açık özgür zihniyetli yenilikçi fikirlerlere açık aydın insanların çoğunluk olduğu bir ortam oluşturmak. Artık rektör akpnin adamı ve çok cahil bir adam. Bu kadar olaya rağmen istifa bile etmedi.Türkiye standartlarını düşündüğümüzde Boğaziçi üniversitesinin kalitesi ve öğrencilerinin başarısı konusunda zaten başarıları belli.
Eğitmen kadrosuna dokunmadan, Anadolu da alt sıralardaki herhangi bir üniversite öğrencileri ile Boğaziçi öğrencilerini yer değiştirsek, başarının çok fazla değişeceğini sanmıyorum. Boğaziçi üniversitesinin başarılı olmasının en önemli nedeni, orada okuyan öğrencilerin daha çalışkan ve başarılı olmalarıdır.
Türkiyedeki üniversitelerde eskilerden beri görüş farklılıklarına göre kadrolaşma vs vardı. Bu gün de devam etmekte. Yaygaraların nedeni de Boğaziçi üniversitesi yönetimi bizden olsun düşüncesidir. Bilim miş, başarıymış, liyakatmış. Onları geçiniz.
Boğaziçinde okuyan yaklaşık 16 000 öğrenci yi bir tutmayın. O öğrencilerin büyük çoğunluğu iletişim araçlarında görmeye alışık olduğumuz tipler değil.
"Artık rektör akpnin adamı ve çok cahil bir adam. Bu kadar olaya rağmen istifa bile etmedi." ifadenize gelince, Türkiyedeki onca üniversiteye atanan rektör ile, Boğaziçi üniversitesi atama usülünde bir fark varmı? Rektör hakkında kullandığınız "cahil" ifadesini neye göre belirliyorsunuz? Sizin düşünceye uymadığı için olabilir mi? Rektörü filan tanıdığınıza göre siz orada öğrenci misiniz?
-
Yurtdışına gidebilecek imkanlar var mı sence?quote:
Orijinalden alıntı: power-pcakademi çoktan battı, aklı olan bu ülkede üniversite okumaz,liseden sonra yurtdışına gider.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. Dünyanın en yetenekli, en başarılı adamını da getirseniz, sırf kendi ideolojilerine uymadığı için yine kabul edilmeyecekti. İdari kadro sırf bizim çevremizde dönsün dursun diyorlar. Başkalarına tahammülleri yok. Adam metallica dinliyorum dedi, onu bile metellica rock sayılmaz, rock'ın pop'udur metallica diye tenkit ettiler. Zaten dediğiniz gibi Türkiye derecesiyle girmiş bir mühendislik öğrencisinin böyle boş işlerle, topla, balonla işi olmaz. Bunu nümayişe katılanların kaçının Boğaziçi talebesi olduğunu görerek anlıyoruz.
-
Dile kolay -
quote:
Orijinalden alıntı: power-pcakademi çoktan battı, aklı olan bu ülkede üniversite okumaz,liseden sonra yurtdışına gider.
liseden sonra yurt dışına gider böyle söylemek çok kolay dimi hangi imkanla gidicez hangi para ile emin ol imkanı olsa bütün insanların hepsi bu ülkede 1 saniye bile durmaz alın ülkenizde kendi kendinize oynayın der
-
quote:
Orijinalden alıntı: warchief46
Bu mesaj silindi.Dediklerinize cevap bile vermiyor tek diyeceğim(tekrar ediyorum) :"Çok merak ediyorsanız kaç öğrenci var BOUN öğrenci kulüplerinin sayfalarına ve öğrencii topluluklarına bakın, ahaber'e değil".
-
quote:
Orijinalden alıntı: amadeus99Cık olamazsınız, alakası yok
he tamam
-
Akıllı adam bu ülkede üniversite ile uğraşmaz zaten. Mesleki eğitim alsanız çok daha kazanırsınız ama millet plazada çalışınca çok büyük bir kazanç sağlandığını düşünüyor.
KPSS çalışın yeter.
-
Canı cehenneme benim neyime yaramış **** vatan haini dolmuş. Bi uluslararası başarısı var mı. Uzaya üs mü kurmuşlar. 3-5 matematik fazla çözdü diye zeki mi sayacağız. Odtü boğaziçi terörist yuvası olmuş kapansın çokta umurumuzda olmaz -
quote:
Orijinalden alıntı: Karbon 12O kadar da değil.
Üniversiteyi kabul etmezlerse projelerini kabul ederler. Benim bölümüm ilk beşteydi bir ara, bazı listelere göre ilk üçteydi. Bu da önemli değil. İyi işler yaparsanız dünyadaki önemli kuruluşlar bunları envanterliyor. Önceki mezunların yaptıkları işler üniversite sıralamalarından daha da önemli gösterge oluyor.
Siz okulunuzu okuyun, kariyer de kovalamayın, benim gibi kazma olun.. yine de kariyer sizi takip eder.
Üniversitelerin liselimeşmesinin asıl nedeni öğrencilerin liseden bomboş gelmeleri. Üniversite mecburen dil öğretiyor, Türkçe öğretiyor, sunum yapmayı öğretiyor... Eğer üniversite okumayın diyorsanız mantıken lise de okumayın demek yerinde olur.
İkinci sebebi de merkezi sınavlar. Üniversitelere kendi öğrencilerini seçme hakı tanınmalı, ki ekollerini devam ettirebilsinler.
Ben buna tamamen katılıyorum. Boğaziçi üniversitesi Avrupa'da gayet saygın bir ismi olan kurumlarımızdan bir tanesidir.
Gençleri umutsuzluğa sürükleyecek başlıklardan çok, neler yaparsa dünyaca kabul görür kısımlarını ön plana çıkartmakta fayda var. Zaten çok zor bir dönemden geçiyor gençler pandemisi vs.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X