< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
"Bunun üzerine bilgisayar mühendisliğini kaldırma kararı aldık"-Bikent,Boğaziçi Odtü,İtü Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanları
|
Bir veli olarak yazıyorum.
Bu çocuklar o kadar araştırma yaptılar ve herkes kendince bir kara verdi. Sizin yazdıklarınızın şu an itibarıyla hiç bir önemi yok, zaten gittiklerinde yaşayacaklar. Benim de kızım çok araştırdı, bölüm ve okul olarak, Bilkent endüstri tercih etti. Bilgisayar müh istemedi. Bu genç, parlak ve motive olmuş gençleri demoralize etmeyin. Ayrıca kendi fikrim bilg müh. Liğinin çok da geçerli olduğudur. Siz devam edin gençler, bölümünüz ve okulunuz canavar gibi. Syg. |
"10 yila yakindir bilisim sektorundeyim. "
"Pc muh" Zuahahhaha sektörde pozisyonun ne çaycılık mı? |
Bilg muhendisligine gitmeyin.
Gittiginizde 3. Sene farke deceksiniz ki 15 yasinda ki cocuk sizden daha iyi yazilim biliyor 18 yasinda ki kisi 4 dil yazabiliyor. Ama siz daha yenice yazilim ogreniyorsunuz. Bilgiye kolay ulasilan bu donemde yazilim ogrenmek icin okulunu okumaya ihtiyac yok. Muhendisligin elbette avataji olacaktir ama imza mihendisi olmak yerine guzel isler ve kaliteli egitim icin bilg muh yanlis tercih. Elektrik elektronik daha dogru olacaktir. Nedeni ise. Herkes elektrik elektronik ogrenemez. İmkani el vermez. Ama herkes bir yazilim dili ogrenebilir. Elinin altinda 1000₺ lik laptopla. Azimli olan herkes yazilima baslar. |
çaycılığı aşşağılayan bir aşşağalık hayatında 1 kere olsun çalişmayan bebelerin lafı
|
Demek istedigim sey o bolumlere ihtiyac yok degil.
Kaliteli insanlarin o bolumde heba olacaklari. Ben bildigim gordugum seyi soyluyorum. Sektorun icine girdiginiz zaman anlayacaksiniz ne demek istedigimi. Basarilariniz cok guzel. Bu basarilari onunuzde daha az engel olan yerlerde degerlendirebilirsiniz diye yazmak istedim. |
10 yila yakindir bilisim sektorundeyim.
Malesef turkiyede islemci uretimi, anakart tasarimi vs olmadigi icin. Pc muh okuyan arkadaslarim da dahil gorduklerimin neredeyse hepsi yazilim uzerine calisiyorlar. Cok az bir kismi guvenlik uzerinde. Guvenlikle ugrasanlarda zaten uni okumadan once ki bilgi birikimleri ile ilerliyorlar. Turkiyede pc muh mezunlari yazilim yapmiyor ise, ne is yapar peki? Muhendisin etkisi planli programli sekilde yapmasi, yinetici vasfinile yer almasi. Elbette muhendislik guzel. Pc muh e ihtiyac var. Ama o kadar derece yapip bu bolume gitmek mantiksilik olur. |
Yazilim dili bilmekle bilgisayar mühendisliğinin bir alakası yok.
Bilgisayar/yazilim muhendislerini lise mezunu programcilarla karistirmayin... |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 29 Temmuz 2017; 7:14:15 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 90capcanberk -- 27 Temmuz 2017; 16:8:29 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfa1918 -- 27 Temmuz 2017; 8:28:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |