Şimdi Ara

Boğaziçi - Sabancı - Koç Neden TIP Yok ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bakıyorum da böyle üniversitelerde neden tıp bölümü yok şaşıyorum . . Neden yok . .

• Yapay Zekanın Yanıtı

Boğaziçi Üniversitesinde Neden Tıp Fakültesi Yok?

Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinden biridir ve çok çeşitli lisans ve lisansüstü programlar sunmaktadır. Bununla birlikte, üniversitede bir tıp fakültesi bulunmamaktadır. Bunun nedenleri şunlardır:

• Kuruluş Amacı: Boğaziçi Üniversitesi, 1863 yılında Robert Koleji olarak kurulmuştur ve asıl amacı liberal sanatlar ve bilimler eğitimi vermektir. Tıp eğitimi, üniversitenin bu temel amacının dışındadır.

• Akademik Odak Alanı: Boğaziçi Üniversitesi, beşeri bilimler, sosyal bilimler ve fen bilimleri alanlarında güçlü bir akademik itibara sahiptir. Tıp, bu odak alanlarının dışında yer alan ayrı bir disiplindir.

• Alt Yapı ve Kaynaklar: Bir tıp fakültesi kurmak ve işletmek için önemli bir altyapı ve kaynak gerekmektedir. Boğaziçi Üniversitesi, bir tıp fakültesi için gerekli olan hastaneler, laboratuvarlar ve öğretim personeli gibi kaynaklara sahip değildir.

• Diğer Üniversitelerle Rekabet: İstanbul Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi gibi diğer İstanbul üniversiteleri zaten güçlü tıp fakültelerine sahiptir. Boğaziçi Üniversitesi, bu üniversitelerle tıp eğitimi alanında rekabet etme konusunda zorlanacaktır.

Sonuç olarak, Boğaziçi Üniversitesi'nin tıp fakültesi olmamasının nedeni, kuruluş amacı, akademik odak alanı, altyapı sınırlamaları ve diğer üniversitelerle rekabettir. Üniversite, güçlü olduğu sosyal bilimler ve fen bilimleri alanlarında eğitim vermeye odaklanmayı tercih etmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Koç açıyor
  • Tıp açmak için hastane gerekiyor. E bi hastane açmakta o ünileri satın alacak kadar para demek.

Ayrıcada koç ta bu sene açılıyor diye biliyorum.

• tıp fakültesi açmak para ister...
    tıp fakültesinde 100 öğrenci okutmak için yapılacak harcama ile , diğer bolumlerde 1500 tane öğrenci okutacak bölümler açarsın..
    e tabi bu yüzden açmıyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: overlord

tıp fakültesi açmak para ister...
    tıp fakültesinde 100 öğrenci okutmak için yapılacak harcama ile , diğer bolumlerde 1500 tane öğrenci okutacak bölümler açarsın..
    e tabi bu yüzden açmıyorlar.

Ama açtıktan sonrada ciddi oranda getirisi oluyor Üniversite bütçesine..Bunun en büyük örneği İstanbul Üniversitesi..
  • hastane açmanın getirisi oluyor , öğrenci okutmanın bi getirisi olduğunu sanmıyorum... öğrenciler tıp fakültesinde , hocalara ayak bağı gibi geliyor..
  • çok büyük para lazım ama getirisi daha fazla olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koç vs Hacettepe
    11 ay önce açıldı
    Çapa Tıp mı Koç MBG mi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Boğaziçi açamaz çünkü pek parası yok

Ama Koç ve Sabancı isterse rahat açar ki Koç'un açtığını söylediniz.
  • Koçta bu sene olcak gaiba TIP
  • quote:

Orjinalden alıntı: You and Me

Boğaziçi açamaz çünkü pek parası yok

Ama Koç ve Sabancı isterse rahat açar ki Koç'un açtığını söylediniz.

Neden yok diye sorsam gidip biz Butik üniversiteyiz derler ama para yok demezler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.