Şimdi Ara

Boğaziçi PDR Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
8.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Psikolojiye ilgim var. Beklemediğim bir sonuç geldi. Normalde iktisat (ekonomi) yazacaktım ama bu da aklımı karıştırdı. Sonuçta Boğaziçi Üniversitesi gibi bir yerde okunacak PDR. Öğretmenlikten farklıdır herhalde. Ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben İngilizce öğretmenliğindeyim hocam ama PDR bölümüne öğretmenlikten farklı demezdim aksine fakültedeki eğitimle en iç içe bölüm. Daha çok eğitimle psikolojinin etkileşimi çalışılıyor, bu nedenle biraz uygulamalı, eğitsel psikoloji diyebiliriz. Mezunları genelde Adult Education veya Councelling alanlarında yüksek lisans yapıyorlar, akademik kariyer için oldukça uygun bir bölüm. Onun dışında rehber öğretmen olan fazla değil diye biliyorum genellikle öğretmenlik yapmıyor mezunları, özelde danışmanlığa vs. yönelen olabiliyor. Bizim okulda eğitim fakültesinde önerebileceğim iki bölüm var zaten, birisi kendi bölümüm diğeri ise PDR. Psikolojiye ilgin varsa yazabilirsin bence eğlenceli bir bölüm olduğunu düşünüyorum öğrencilerinin not ortalaması da gayet yüksek. Ama şu var ki çıkıp buradan psikolog olmuyorsun eğitimci olarak mezun oluyorsun. Bunu göz önünde bulundurmak gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Boğaziçine gitmen akademik kariyer yapman için eşsiz fırsat
    devlette tek ingilizce pdr okutan üniversite boğaziçi

pdr'den psikolojiye,sosyolojiye,felsefeye yönebilirsin hem de
    yan dal ve çift anadal imkanın yüksek olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prestidigitation

Ben İngilizce öğretmenliğindeyim hocam ama PDR bölümüne öğretmenlikten farklı demezdim aksine fakültedeki eğitimle en iç içe bölüm. Daha çok eğitimle psikolojinin etkileşimi çalışılıyor, bu nedenle biraz uygulamalı, eğitsel psikoloji diyebiliriz. Mezunları genelde Adult Education veya Councelling alanlarında yüksek lisans yapıyorlar, akademik kariyer için oldukça uygun bir bölüm. Onun dışında rehber öğretmen olan fazla değil diye biliyorum genellikle öğretmenlik yapmıyor mezunları, özelde danışmanlığa vs. yönelen olabiliyor. Bizim okulda eğitim fakültesinde önerebileceğim iki bölüm var zaten, birisi kendi bölümüm diğeri ise PDR. Psikolojiye ilgin varsa yazabilirsin bence eğlenceli bir bölüm olduğunu düşünüyorum öğrencilerinin not ortalaması da gayet yüksek. Ama şu var ki çıkıp buradan psikolog olmuyorsun eğitimci olarak mezun oluyorsun. Bunu göz önünde bulundurmak gerekir.
    Teşekkürler. Klinik Psikoloji ile yüksek lisans yapabiliyor muyuz peki?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi iktisat mı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CriLawyer

Boğaziçine gitmen akademik kariyer yapman için eşsiz fırsat
    devlette tek ingilizce pdr okutan üniversite boğaziçi

pdr'den psikolojiye,sosyolojiye,felsefeye yönebilirsin hem de
    yan dal ve çift anadal imkanın yüksek olur
    Teşekkürler.

• Hocam siz buradan mezundunuz sanırım. Görüşlerinizi alabilir miyim?

• - Çok kaliteli eğitimi var ama eğitim fakültesinde. Bu yüzden biraz ezikleniyor. EF kapatılsın muhabbeti dönüyor. Şaka gibi olsa da ciddi ciddi destekleyenler var. Sebep ise öğrenci sayısı çok arttı ve okuldaki kaynaklar artık yetmiyor.

- Bir de hiyerarşi var. Psikoloji öğrencileri ilk gelir. Sonra PDR. Sonra da Okul Öncesi. Seçmeli ders almaya çalışırsanız bu hiyerarşiyi hissedersiniz. Ama eğitimi cidden iyi.

- Hocaların birçok eğitim dışı projeleri var. Onlara katılabiliyorsun. Deniz Hoca'nın misal akran destek programı var. Eğitim alıp okuldaki akranlarınıza yardımcı oluyorsunuz.

- STK ile belli bir network var. Bütün STK'lar size kapıyı açar.

- Klinik Psikoloji master eğitimi imkanı var.

- Öğretmenlik yapan da var reklamcı olan da. Ona sana bağlı. Boğaziçi sana sürekli alanlar açar ve ne olacağın sana kalır. Mesela ben account manager olarak çalışıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: AI Engineer

- Çok kaliteli eğitimi var ama eğitim fakültesinde. Bu yüzden biraz ezikleniyor. EF kapatılsın muhabbeti dönüyor. Şaka gibi olsa da ciddi ciddi destekleyenler var. Sebep ise öğrenci sayısı çok arttı ve okuldaki kaynaklar artık yetmiyor.

- Bir de hiyerarşi var. Psikoloji öğrencileri ilk gelir. Sonra PDR. Sonra da Okul Öncesi. Seçmeli ders almaya çalışırsanız bu hiyerarşiyi hissedersiniz. Ama eğitimi cidden iyi.

- Hocaların birçok eğitim dışı projeleri var. Onlara katılabiliyorsun. Deniz Hoca'nın misal akran destek programı var. Eğitim alıp okuldaki akranlarınıza yardımcı oluyorsunuz.

- STK ile belli bir network var. Bütün STK'lar size kapıyı açar.

- Klinik Psikoloji master eğitimi imkanı var.

- Öğretmenlik yapan da var reklamcı olan da. Ona sana bağlı. Boğaziçi sana sürekli alanlar açar ve ne olacağın sana kalır. Mesela ben account manager olarak çalışıyorum.
    Hocam bölümün zorluğu hakkında ne söylersiniz? Bir de eğitim fakültesinden olduğu için günlük ders saatleri yüksek mi?

• Genelde haftada 15-20 saat ders alırsın. Ders yormaz ama projeler ve ödevler yorar. Bir sürü ödeviniz ve projeniz olacak. Zor bölüm değil. Derslere gidip hocanın verdiği ödevleri yaparsan rahat mezun olursun.

Bir de devamsızlık konusunda katılar. Derslere gitmem lazım bol bol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Engineer -- 6 Ağustos 2018; 15:32:0 >
  • quote:

Genelde haftada 15-20 saat ders alırsın. Ders yormaz ama projeler ve ödevler yorar. Bir sürü ödeviniz ve projeniz olacak. Zor bölüm değil. Derslere gidip hocanın verdiği ödevleri yaparsan rahat mezun olursun.

Bir de devamsızlık konusunda katılar. Derslere gitmem lazım bol bol.
    Hocam kulağa çok güzel geliyor ancak derslerin yarısı sanırım eğitimle alakalı. Bu beni biraz düşündürüyor çünkü eğitim alanında hiç mi hiç ilerlemek istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingofpotatoes

Hocam kulağa çok güzel geliyor ancak derslerin yarısı sanırım eğitimle alakalı. Bu beni biraz düşündürüyor çünkü eğitim alanında hiç mi hiç ilerlemek istemiyorum.

Alıntıları Göster
    O zaman yazma. Türk-Alman'a bakabilirsin.
  • quote:

O zaman yazma. Türk-Alman'a bakabilirsin.

Alıntıları Göster
    Türk-Alman Hukuk mu hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingofpotatoes

Türk-Alman Hukuk mu hocam ?

Alıntıları Göster
    İşletme ya da İktisat demiştim ancak sen önce ne olmak istediğini karar vermelisin. Misal hangi alanlarda çalışmak ve uzman olmak istiyorsun. Ekonomi mi yoksa hukuk mu?
  • quote:

İşletme ya da İktisat demiştim ancak sen önce ne olmak istediğini karar vermelisin. Misal hangi alanlarda çalışmak ve uzman olmak istiyorsun. Ekonomi mi yoksa hukuk mu?

Alıntıları Göster
    Hukuk okumak istemiyorum. Ben aslında İTÜ Ekonomi'yi düşünüyorum bilmiyorum siz ne dersiniz ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.