Şimdi Ara

BOĞAZİÇİ KİLYOS KAMPÜSÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
8
Favori
7.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Burada okuyan arkadaşlar var mı forumda? sorularımızı soralım boun adayları olarak

    şöyle cevaplara ulaştım, sizinle de paylaşayım. bu tarz konularda sayfa sayfa dolaşıyordum sürekli bi kolaylık olsun

    >> "Tercih yaptığın puan türünde ilk 100'deysen tek kişilik oda var onun harici tamamen şansa kalmış. İstanbul içinden gelenlere ayrı bir uygulama yok. 2-3-4-5-6-7-8 kişi artık bahtına ne gelirse. Ama kişi sayısı 5 ve üstü olduğu zaman 2/3 odaya bölüyorlar genelde. 4+3, 2+2+2 gibi.

    Biz daire tipi odada kalıyorduk. 4 kişi bizim oda 3 kişi yan oda vardı. Dairede banyo ve odalar arasında masa ve buzdolabı olan ufak bir alan vardı. Sıkıntı olup olmaması tamamen odadaki insanlara bağlı. Bizim arkadaşlar efendi çocuklardı gül gibi geçinip gittik."



    >> "Bizim oda kişi sayısına göre geniş değildi. Ama aynı boyutta 2 kişilik odalar da var. Şansa kalmış hangisine düşeceğin.

    İnternet hızı genel olarak ortalama ama bazen aşırı düştüğü oluyordu. Özellikle akşam 11-12 saatlerinde.

    Yemekhane fiyatı kahvaltı 1.5 tl öğle/akşam 2.5 tl. Yemek kalitesi genel olarak 10 üzerinden 5/6. Güney kampüsle aynı yemekler veriliyor."


    >> "Ulaşım başlarda çok sıkıntılı oluyor, herkes yeni gelmiş şehre inmek istiyor otobüs seferleri çok sık değil, baya sıkış tepiş gidiyorsun ama sonradan alışıyorsun tabi.



    Güney kampüse otobüsle ortalama 1-1.10 saat falan sürüyor. Gece trafik yoksa 50dkya kadar iniyor, trafiğin yoğun olduğu saatlerde 2 saati geçtiği de oluyor ama belli yerlerden metro yaparsan daha kısa tabi. ( öğrenciler çözene kadar çok zaman kaybediyor, gidenler 59rkdan Atatürk sanayide insinler, en pratik öyle :) )



    Ben bu sene 1e geçtim, bizim hazırlık dönemimizde ysni geçen sene normalde aktif olan bir yurt kapatılmış, o yüzden kaldığımız yurttaki odaların bazıları sıkış tepişti, bazıları da baya iyiydi. Benim şansıma 3 kişilik oda geldi , genişti güzeldi.



    Öğrenciler genelde üniversiteye yeni geldiklerinden ve belli şeyleri yaşamaya çok istekli olduklarından ortam baya hareketli. Kampüse sahilden 4-5 dakikalık yürümeyle gidilen tırmata isimli barda her gece öğrenciler oluyor. Kantin, lazy hall, yadyok meydan da hep dolu.



    Bir sene kilyosta güzel ve eğlenceli şekilde yaşarsın, ama ara sıra yalnızlıktan ve sıkıntıdan isyan ettiğin zamanlar da olacaktır.



    Gelelim İngilizce konusuna, 4 kur var; beginnerdan advence’e kadar. İlk iki kur her gün okula gider, devamsızlık hakkı da çok fazla değil, ucunu kaçırırsan bir anda bitebilir. Diğer iki kurun birer gün tatili var, ben 2.kurdum sene boyu imrendim onlara mesela tatil konusunda.



    3-4. Kur isen işler çok zor değil, az bir çalışmayla bile götürürsün işi. 1.2. Kurlarda biraz daha fazla çalışman lazım ama hiçbir şekilde üniversite sınavına çalıştığın kadar çalışmıyorsun, rahat geçiyor.



    Ben bir sürü hedefle gitmiştim, İngilizceyi çok iyi öğrenicem, bir çok kitap okuyucam, başka yeni şeyler öğrenicem falan diye ama çoğu olmadı 😂 Bu yüzden dersleri, sosyal hayatı ve diğer konuları birlikte götürmek burda da çok önemli ve zor."


    >> “Öncelikle hazırlık hem kilyosta hem kuzeyde var. Hatta mevcutları neredeyse yarı yarıya gibi. Eğer yurt başvurusunda bulunursanız nereden geldiğinize bakmaksızın sizi Kilyos kampüsüne alıyorlar hazırlıkta. Derece yapmadıysanız hem Boğaziçi yurtlarında barınıp hem de Kuzey kampüsünde hazırlık okuma şansınız yok.(Superdorm yurtlarını hariç tutuyorum.) Ben sene içinde yurttan çıkarak dilekçe ile Kuzey kampüse geçtim şöyle birkaç farklılık sıralayacak olursam:

    - Kuzey Kampüsü daha merkezi olduğu için istediğiniz yere gidip gelebiliyorsunuz. (Ama bu ne kadar kriterdir bilemem.)
    - Kilyos Kampüsü tamamen hazırlık sınıfları için inşa edildiğinden sınıflar büyük, geniş ve ferah. Orada okuyan tüm arkadaşlarınız sizin gibi yurtlu ve ortama yeni yeni alışmaya çalışan insanlar. Kuzey Kampüsündeki hazırlık binası ve sınıfı açıkçası benim gözümde sınıfta kalmıştı. Sınıflar çok dar ve küçük, gerçekten sıralara oturmak bile zor. Kilyosta her sınıfta bilgisayar mevcut ve aktif şekilde kullanılırken, Kuzey Kampüste (en azından benim sınıfımda) böyle bir olanak yoktu ya da kullanılmıyordu. Kuzey Kampüsünde hiç arkadaş edinemedim açıkçası, sene içinde geçmiş olmamdan dolayı ve bir de üstüne bir çoğunun İstanbulda yaşayıp çoktan kaynaşmış olmasından dolayı yalnız kaldım diyebilirim. Sınıfımda adını hatırladığım tek bir kişi var. Kilyostaki arkadaşlarımı ve öğretmenimi hatırlamama rağmen Kuzeydeki hocamın adını bile hatırlamıyorum. Tabi sene başında Kuzeyde başladığınızda böyle sorunlarınız olmayacaktır diye düşünüyorum ama dediğim gibi Kilyos Kampüsü altyapı olarak daha donanımlı hazırlık binalarına sahip. Ayrıca (bence) Kilyostaki hocalar daha çok önem veriyor yaptığı işe.

    Ana kampüsteki yurtların kapasitesi az. Bildiğim kadarıyla Boğaziçi Üniversitesi'nin mevcudu 18.000 kişi. Yurtlar belki de 10% kapasitesine ancak sahiptir mevcudun. Duyduğum kadarıyla yurtlar daha çok 3 ve 4.sınıflara çıkıyor. Ayrıca odalar çok dar. Sanırım kapasitesi az olduğundan dolayı Kuzey Kampüsteki yurt daha pahalı. Kilyos ise tamamen hazırlık sınıflarına ait ve kapasitesi yeterli olduğundan daha ucuz.

    Öncelikle yurtlarda yemek yok, her kampüste yemekhanemiz var. Yurtta kalsanız da kalmasanız da yemekhanede para ödüyorsunuz. Sene başında size verilen öğrenci kartları aynı zamanda turnikeden geçerken kullanacağınız manyetik kart görevi yapıyor. Garanti Bankası ATM'lerinde ilgili yerlerden kartınıza para yüklüyorsunuz. Kahvaltı 1.5 TL, öğlen ve akşam yemeği 2.5 TL. Bunlar ilk geçişinizde alınan fiyatlar ama eğer aynı yemek saati içinde tekrar yemek ister ve tekrar turnikeye kartınızı basarsanız; ikinci geçiş fiyatları kahvaltıda 3.5 TL, öğlen ve akşam yemeğinde 9-11 TL. Yemekleri birçok kişi kötü buluyor ama ben lisede de öğlen yemeklerini yemekhanede yiyordum ve kıyasladığımda çok da kötü bulmuyorum.

    Özetle hazırlık okuyacaksanız ve yurt başvurusu yaparsanız KİLYOS KAMPÜSÜnde eğitim göreceksiniz. Aksi halde KUZEY KAMPÜSÜnde eğitim göreceksiniz.”



    >> "İkisinin de kendince avantajları var fakat okuldaki genel kanı sosyalleşme açısından en iyi seçeneğin Kilyos'ta bir sene geçirmek olduğu yönündedir. Her ne kadar Kuzey'de okuyanlar da kulüplerde aktif oldukları takdirde yeteri kadar çevre edinebilme şansına sahip olsalar da bölüme geçildikten sonra Kilyos'ta kurulaj arkadaşlıkların çoğunlukta olduğu görülür. O 1 sene süresince yer yer çok şikayetçi olunur, söylenilir falan ama ilerleyen yıllarda Kilyos günlerinden özlemle bahsetmek de bir Boğaziçi klasiğidir. Ana kampüslerde en az 4 yıl boyunca zaten vakit geçirilecek. Bu açıdan bence Kilyos yaşanılmadan geçilmemesi gereken özel bir deneyim. Çok iyi, çok güzel olduğu için söylemiyorum ama şehirden apayrı bir yerde deniz kenarında tamamen okulun hazırlık öğrencilerinden oluşan bir ortamda alabildiğine özgür bir sene geçirmek neresinden bakarsan bak çok farklı, çok özel bir deneyim."



    >> " 1) Benim zamanımda (2015-2016 dönemi) 3 yurt vardı. Bunlardan biri kız, biri erkek, biri de karışık yurttu. Sadece kız ve sadece erkek yurdu olan binalar eski, karma yurt olan 3.yurt yeniydi bu yüzden 3.yurt daha lüks, daha rahattı. Hangi yurda yerleşeceğiniz bölüme giriş sıranıza göre belli oluyordu. Karma yurt olan 3. yurtta kalanlar genelde sınavda derece yapan, yüksek sıralama yapan öğrenciler oluyordu. Ben ikinci yurtta kaldım fakat 3. yurtta kız arkadaşım olduğu için orada da epey vakit geçirdim. Fiziksel açıdan karma yurt kesinlikle daha güzeldi fakat 2. yurdun ortamı kesinlikle çok daha keyifliydi. Nitekim bizden sonraki sene ya da geçtiğimiz sene yurtlarda birtakım değişiklikler olduğunu duymuştum. Sanırım artık karma yurt yokmuş ama emin de değilim net bir şey söyleyemem şimdi. Yurt olayına çok takılmaya gerek yok genel olarak Sarıtepe yurtlarında odalar güzeldir, ortamı keyiflidir.

    2) Yemekhanenin yemekleri çok da iyi olmamakla birlikte fena da değildi. Bizim dönemimizde öğlen ve akşam öğünleri 1.5 liraydı ama geçtiğimiz yıl zam geldi, 2.5 lira oldu. Yine de iyidir. Yemekhane haricinde bir kantin bir de eğitim binasının 2. katında bulunan Lazy Hall adında bir kafe var. Özellikle gece yemekhanenin kapalı olduğu saatlerde acıktığımızda oradan yerdik. Pizzası ve makarnaları güzeldir. Bunun haricinde Dominos'tan pizza söylediğimiz de oluyordu. Tabii zaman zaman yurtlarda kendimiz de bir şeyler yapıp yiyorduk. Benim kaldığım ikinci yurtta ortak mutfak olduğu için yemek yapma imkanı pek iyi değildi fakat 3. yurtta arkadaşlarımızın odalarında sık sık ziyafet çektiğimiz oldu.

    3) Şehre ulaşım her yarım saatte bir kampüs içinden kalkan 59RK adlı bir otobüsle oluyor. O otobüs Sarıtepe Kampüsü ile Güney Kampüs arasında gidip geliyor. Tabii belediye otobüsü olduğu için arada kalan bölgelere de ulaşım sağlanabiliyor. Sarıtepe Kampüsü'nden Güney Kampüs'e varmak trafiğe takılmadığınız takdirde 1.5 saat civarı sürüyordu.

    4) İkinci yurdun altında bir adet spor salonu mevcut. Onun haricinde bilardo, masa tenisi gibi şeyler de var. Bir adet halı saha ve kapalı spor salonu da var. Derslerin görüldüğü ana binanın alt katında 3 adet salon var, bu salonlardan biri sinema salonu olarak kullanılıyor ayrıca tiyatro, dans vb çalışmalar da yapıldığı oluyor. Bir de dans kulübünün çalışmalarını yaptığı ayrı bir salon daha vardı. Ana kampüsteki kulüpler haftanın belirli günlerinde hazırlık öğrencileri için kampüse gelip çalışmalarını o salonlarda yürütüyorlar. Zaman zaman konser vb etkinlikler de oluyor. Bir de hepsinden önemlisi kampüsün hemen altında sahilde meşhur Tırmata'mız var. Tırmata özünde bir beach olup özellikle kış dönemi boyunca tamamen Sarıtepe öğrencilerine hizmet eden, yeri gelince meyhane, yeri gelince bar, yeri gelince club havasına bürünen, eğer ki alkol kullanıyorsanız (ya da en azından kullanmaya niyetiniz varsa) çoğu akşamınızı geçireceğiniz yegane mekan. Gidecek başka bir yer olmadığı için kampüsün büyük kısmı gecelerini Tırtmata'da geçirir, orada tanışır, orada kaynaşır. Her ne kadar birtakım durumlar sebebiyle sık sık şikayetçi olmuş olsak da Tırmata candır. O kampüs Tırmata'sız çekilmezdi cidden."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mannis -- 28 Ağustos 2018; 11:40:12 >







  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • up
  • Kardes hazirlik dönemi kilyosta okunuyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Boğaziçi'nde okuyan çok fazla arkadaşım var ulaşım olarak çok sakat bir yer resmen Karadeniz-Rusya'ya bakıyor. Boğaziçi'nin hazırlığı orada , eğlenceli bir kampüs hayatı olduğunu duydum okulun civarında beach clublar vb de var. Yurt olanaklarını vb pek fazla bilmiyorum ama içeride yaşamın kaliteli olduğunu biliyorum bütün herkes memnun hayatından. Dediğim gibi tek dezavantajı bulunduğu konumu ,ana yerleşke'den İETT ile ulaşım var ama uzak cidden
  • Kac k boun adayı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu yılı kilyosta geçirdim, soruları siralayin bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Odtü kıbrıs kampüsü
    11 yıl önce açıldı
    ANKARA ÜNİVERSİTESİ YURTLARI
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1 ay dayandım bu sene, ekimin ortasında dilekçe verip yurttan ve kilyos kampüsünden çıktım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazirlik kesin olarak kilyosta mi, ben internette kuzey kampuste de hazirlik egitimi verildigini okumustum boyle bir durum yok mu ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞŞakira

    Hocam bu yılı kilyosta geçirdim, soruları siralayin bekliyorum
    yurtlar nasıl konforlu mu oda arkadaşımızı seçme gibi bir olay var mı bazı vakıflarda vardı da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheMechanicalEngineer kullanıcısına yanıt
    çok mu sıkıcı hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jack Walters J kullanıcısına yanıt
    Yurt başvurusu yapmazsanız Kuzey Kampüste eğitim alıyorsunuz. Kilyos yurda başvuran ve yurt çıkanlar için eğitim veriyor. Sene içinde Kilyos yurtlarından çıkıp derslerinizi dilekçe ile Kuzey Kampüse aldırabiliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Keldani İmam

    çok mu sıkıcı hocam
    Sıkıcı olmasına sıkıcı ama bir süre sonra arkadaşlarınızla vakit geçirdiğiniz için bu önemli olmaktan çıkıyor ama yurt altyapısı bana göre değildi hocam. Biraz temizlik takıntım var, alafrangaya bir türlü alışamadım; her ne kadar oda arkadaşlarınızla anlaşsanız da odada terlik ile değil de dışarıda giydiği ayakkabılarla gezen illa ki çıkıyor. Ulaşım apayrı bir dert zaten. Yaşanır mı dersen yaşanır, birçok arkadaşım yaşadı. Ama daha iyisini bulduğunuz an kaçın.

    Ek olarak, yurt daire tipi. Yani sanki bir evde yaşıyorsunuz gibi 4 oda 1 mutfak 1 banyo ve tuvaletlerin bulunduğu bölüm var. 4 odanın genelde birisi 2 kişilik diğerleri 4 kişilik oluyor. Oda ve dairede değişiklik yapabiliyorsunuz ama karşılıklı anlaşmaya dayalı olarak. Yani arkadaşınızın yanına geçmek istediğinizde, onun yanındaki de tamam derse değişiyorsunuz. Genel olarak dairelere geldiğiniz şehrin ilk harfinin alfabetik sırasına göre dağıtıyorlar, en azından bu sene öyle yaptılar. Bizim daire Tokat, Trabzon, Tunceli şeklindeydi mesela. Lise arkadaşımla 2 kişilik aynı odaya düşmüştük ve aynı şekilde geldiğim şehirden arkadaşlarım da aynı dairedeydi bu durum sayesinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMechanicalEngineer -- 2 Ağustos 2018; 11:3:58 >




  • ŞŞakira kullanıcısına yanıt
    hocam dairelerin ve derslerin verildiği binaların içinin fotoğrafları yok neredeyse. elinizde böyle fotoğraflar varsa paylaşabilir misiniz?

    istanbul içi uzak bölgeden gelenler genelde hangi yurtta kaç kişilik odalarda kalıyorlar?

    4-6-8 kişilik dairelerde kalabalık sıkıntı olmuyor mu? aklıma direkt hapishane ortamı geliyor böyle ranzalı vs :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mannis -- 2 Ağustos 2018; 11:25:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheMechanicalEngineer kullanıcısına yanıt
    hocam yukarıdaki arkadaşa sorduğum soruyu size de aynen soruyorum.

    hocam dairelerin ve derslerin verildiği binaların içinin fotoğrafları yok neredeyse. elinizde böyle fotoğraflar varsa paylaşabilir misiniz?

    istanbul içi uzak bölgeden gelenler genelde hangi yurtta kaç kişilik odalarda kalıyorlar?

    4-6-8 kişilik dairelerde kalabalık sıkıntı olmuyor mu? aklıma direkt hapishane ortamı geliyor böyle ranzalı vs :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mannis -- 2 Ağustos 2018; 11:25:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bursalıtimsah kullanıcısına yanıt
    858 sıralamam boun eko istiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • up
  • 2 hafta kaldım ve dilekçeyle kuzeye geçtim. Sonra da okulu bıraktım hatta şuan metrobüsteyim kaydımı sildirmeye gidiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben yurt ücretine yemek dahil mi onu merak ediyorum bilen var mı :D
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.