Şimdi Ara

Boğaziçi Fizik vs Bilkent Fizik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
1.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fizikçi arkadaşlar hangisini önerirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• boun , geçen sene tr 45. orayı tercih etmişti
  • Üniversiteden beklentilerine bağlı bence.Ben baya uzun süre araştırdım ama neye göre önereceğim senin ne beklediğine bağlı. (Fizikçi değilim ama fizik düşünüyorum.) Vakıf üniversitesi düşüncesi beni çok mutlu eden bir şey değil hala ama kontenjanlar boğaziçine göre çok daha az. Rekabet bilkentte daha fazla. Akademisyenler iki tarafta da gayet iyi. Boğaziçinin ayrı olarak Cernle bir bağlantısı var sitesinden bakabilirsin.Bilkentte ofis saati denen bir şey var hocalara birebir sorularını sorup tartışabiliyorsun.Youtubeda bu bölümler hakkında bolca video var bulamazsan atabilirim. Ama bilkent araştırma ve öğrenciye sağladığı olanlaklar konusunda bir adım daha önde gibi. Sadece boğaziçi burs konusunda bilkente göre daha geniş davranıyor bilkent verdiği bursu bir yerlerden geri alıyor(banyolu ya da tek kişilik odaya geçmek istersen vs) nerdeyse kuruşu kuruşuna yurt burslarına ve fiyatlarına bakarsan anlarsın.İkisi de sağlam bölümler aslında ama bilkentte boğaziçine göre ilerlemek daha kolay. Azimli insan iki tarafta da yapar ama bence. Kendi kriterlerine göre değerlendir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suker2021 -- 10 Ağustos 2020; 23:34:30 >

• zubilinnes kullanıcısına yanıt
    Bilkenti tercih edenlerin arasında da o sıralama civarlarında yapanlar var. Buna göre değerlendirmek yanlış bence

• quote:

Orijinalden alıntı: suker2021

Bilkenti tercih edenlerin arasında da o sıralama civarlarında yapanlar var. Buna göre değerlendirmek yanlış bence
    haklısın
  • Geçen sene aralarında kaldığımda ben de araştırmıştım bilkent bir tık daha iyi gibi gözükmüştü araştırmalarımda.
  • Burs konusu çok subjektif. Ben uçak bileti, temel ihtiyaçlara ekstra internet alışverişi yaptığım halde yettiriyordum. Yurt bursu konusunu anlamadım, yurda para vermiyorsun ki (2 kişilik düz odaya)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • JusteMilieu kullanıcısına yanıt
    Çoğu kişi tek kişilik ya da çift kişilik banyolu odaya geçmek için aradaki farkı ödüyor bu da zaten aylık verilen bursa denk neredeyse. Biraz subjektif olmuş olabilir ama ilerleyen yıllarda çoğu insan sıkıntı yaşadığı için tek kişiliğe geçmek istiyor zaten. Bu arada siz diyince boğaziçinin burslarına baktım sadece ilk 100 e veriyorlarmış.Bilkentin boğaziçine göre daha masraflı olduğunu ifade etmeye çalışmıştım. İlk 100 de değilseniz bariz bir fark yokmuş ama burs konusunda.

• Sıkıntı yaşayan odasını değiştirebiliyor, tek kişilik oda zorunluluk değil. Bilkent bunu geri alıyor yazmışsın sanki okul mecbur ediyormuş gibi. 4 kişilik odaya vermiyor sonucta. Oda arkadasınla geçinemezsen dilekçe verir değişirsin. Boğaziçinde aynı odada 6 kişi kalıyor insanlar. Evet Bilkent masraflı ama Ankara ucuz. 1200 tlye alkol sigara abartmazsan rahat rahat yaşarsın Ankara’da sigara alkol yoksa çok da sık çıkmıyorsan dışarı üstüne kişisel zevkine harcama yapabilir veya birikim yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 10 Ağustos 2020; 22:28:22 >
  • Hocam yazdıklarınızdan imkanlar olarak bilkentin daha iyi olduğu görünüyor. Neden vakıf üniversitesi fikri size cazip gelmiyor ?

• DarkDraqon kullanıcısına yanıt
    Ortamdan dolayı biraz. Bölümde bunun sıkıntısını çekeceğimi pek sanmıyorum ama boğaziçiyle bir değil gibi geliyor bana ortam açısından. Öğrenciler de belirtiyor bunu zaten. Ama yapmak isteyen rahat rahat yapacak aktivite de bulur kafasına göre birini de tabi. Genel durumdan dolayı biraz benim çekincem. Ama bilkentte daha az bu üni olsun da ne olursa olsun kafasıyla gelenler. Parasıyla da okuyabilir bir insan ona lafım yok kafa yapısından bahsediyorum. Benimki tamamen kişisel ama seçmemek için de yeterli bir sebep değil kesinlikle. Bu arafa bahsettiğim burs ve yurt olayı da aşağıda arkadaşın da söylediği gibi kişisel bir durum. O yüzden kendi isteklerinize göre değerlendirmek daha mantıklı. yarın ve 13 ünde bilkent fiziğin zoom üzerinden tanıtımı var katılmadıysanız katılabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suker2021 -- 10 Ağustos 2020; 23:14:20 >
    Mecburiyet olarak yazmadım. Boğaziçinde burs alıyorsan yurtlar arası geçiş devlet üniversitesi olduğu için daha masrafsız ve kolay. Bilkentte ayrıca kriterler var geçiş için. Boğaziçinde daha fazla kişi kalan da var ama zaten burs alıyorsanız bu odalarda kalmıyorsunuz. İkisini karşılaştırdığımda bilkent bu konuda bir kolaylık sağlamıyor pek. İstemeyen geçmez tabi başka bir odaya kişisel tercihe bağlı. Gömmek için yazmadım fiyatları eleştirdim.

• İkisi de çok iyi ama ben Boğaziçi tercih ederdim devlet üniversitesi olduğundan ve sempatimden. Yine de yurt dışı düşünüyorsan Bilkent daha iyi bir seçenek olur karar senin.
  • Şahsen Boğaziçinde ilk 2 sene 6’şar kişilik odalarda kalmak istemezdim. Boğaziçinde O dediğiniz geçiş hakkı 3 ve 4. Sınıflarda tanınıyor. Oda değiştirmekten kastım oda tipi değiştirmek değildi. Tek kişilik odaların pahalı olduğu gerçek ama boğaziçi bilkent versusunu yurt üzerinden yürütmek pek mantıklı gelmedi.

• Link atabilir misiniz hocam bulamadım ben

• http://meslekseminerleri.bilkent.edu.tr/index.php/events/kategori/phys/
    Buyrun hocam

• Bilkent burslu mu kazanacaksın olursa hocam

Benim için önemli olduğu için belirttim. Konu açan özel bir soru sormadığı için bana göre ne önemliyse onları saydım. Üniversiteden beklentine bağlı diye yazmıştım zaten.Boğaziçi konusunda da burslu girdiğinizde tanınıyor sadece benim söylediğim ayrıcalıklar.6 kişilik odada kimse kalmak istemez ki.Söylemek istediğinizi anladım dediğim gibi amaç yurt üzerinden karşılaştırmak değildi bu yönden benim için eksisi var dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suker2021 -- 10 Ağustos 2020; 23:25:21 >
  • cigerimsoldu kullanıcısına yanıt
    Evet hocam burslu

• Teşekkürler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.