Şimdi Ara

Böbrek Taşını Düşürdüm ( SS'li ) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
13
Favori
112.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Videoyu izledim. Allah kolaylik versin herkese, sicak su adacayi falan daha yararli olmaz mi?

Orijinalden alıntı: reactor1111

geçmiş olsun. taşın yanına bir bozuk para koup fotosunu çekermisin? büyüklüğünü merek ettim bu fotolarda belli olmuyor büyüklüğü.
    bendede kum vardı. düşürmüştüm çok şükür.

Böbrek Taşını Düşürdüm ( SS'li )

Orijinalden alıntı: rebellisch

ameliyatla aldırılmıyormu bu meret

Aldırılabilir ama düşürmek mümkünse bunu doğal yoldan yapmak daha sağlıklı olur. Bıçak altına yatmak çok iyi bir şey değil bence

Orijinalden alıntı: Rhaegar

quote:

Orijinalden alıntı: xmonte

quote:

quote:

quote:

Bir hafta kadar aynisini cektim dun doktora gittigimde 4mm tas var dediler bobrekten cikmis. Kirdirmaya gerek yok dediler neler yapmam lazim?

Bol su iç. Mümkünse basketbol oyna tabi seviyorsan yoksa zıpla, ip atla. Böbrekten çıkması büyük bir adım haberin olsun artık taş yola girmiş geresi inşallah kolay. Bu aralar çay kahve ve asitli içecekler tüketmemeye özen göster. Tuz miktarını azalt. Yüksek oranda zaten düşecektir.

Basket oynuyorum hocam bolca birde 1 aya falan dusermi

süre vermek mümkün değil ben ilk saat sabahın 3.5 da şiddetli ağrı ile uyandım. Yarım saat yatakta kıvrandım geçer umuduyla. Çünkü daha 4 ay önce kırdırmıştım. Yeniden olamaz diyordum kendi kendime. Beni acile götürdüler saat 4 gibi. idrar tahlili yaptı doktor. adam anladı zaten taş düşürdünmü hiç diye bende evet dedim. Sonra farabi devlet hastanesine gittim sanırım 28 şubattı. ve 27 Nisan sabah 07.05 te de taşı düşürdüm. tam işe gitmek üzere evden çıkıyordum. Süresini sen hesaplarsın artık. Ama bu bir standart değil erkende olabilir geçte

Yapma be hocam cikarken o kdr agri veriyormu kivranma falan :s siz bunlari yasadiginizda tas bobrekten cikmismiydi

kardeşim seni korkutmak değil amacım ama 26 yaşındayım. Ve o kadar sorun yaşadım ki hayatta ne ağladım ne de boyun eğdim herhangi bir soruna. Ama taş denilen illet beni ağlamaktan beter etti. Yerlerde süründüm kıvrandım. Duvarları yumrukladım. O kadar beter birşey. Taş Böbrekten çıkarsa gerisi kolay benim ilk taşım çıkmadı ve kırdırdım. Ama ikincisi yani resimlerini koyduğum ise orjinal olarak doğal yolla çıktı. böbrekten çıkana kadar çok bağırttı. Kanala düştükten sonra büyük ağrılar çekmedim. Daha çok yanmalarım oldu. Çıkarken sadece Penisinde yanma hissediyorsun.

Orijinalden alıntı: Elektroniker

Bu acıyı çekmeyen anlayamaz. Penisten çıkma konusu ise inanın hiçbirşey değil. Böbrekten penise gelene kadar çektirdiği acı sizi ağlatmaya yeter. Ama şöylede bir durum var : Taşı düşürdükten sonra yeni doğmuş bir bebek kadar huzurlu oluyorsunuz : )

Son cümlenin altına imzamı 2 kere atarım. O huzur ne güzel bir şey bir bilseler. Yok böyle bir sevinç inanın

Orijinalden alıntı: demrelicom

kaç mm hocam babamda var 15 mm boyutunda

mm olarak bilmiyorum. Doktor mm ölçüsü vermedi açıkcası bana küçük bir taşın var demişti.
    Resim aşağıda artık sen kafana göre bir ölçü belirle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmonte -- 30 Nisan 2012; 6:36:03 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Packard Bell Easynote TS11 HR-510TK / Intel Core i5 / turbo 3.2 ghz / 4 gb ram / 1 gb nvidia geforce gt520m cuda ekran kartı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

Ya arkadaş sürü psikolojisi mi yoksa gerçekten bütün dh taş mı düşürdü anlayamadım...

Psikolojik değil Türkiye için taş ülkesi diyorlar. Kısaca alıntı yapıyorum. Linki okuyabilirsiniz detay için

Amerikan Hastanesi uzmanlarından Prof. Dr. Tarık Esen, böbrek taşı ağrısının dünyanın en şiddetli ağrılarından biri olarak kabul edildiğini belirterek, sancılara yol açan, insanın hayatını bir anda kâbusa çeviren, bazen sonuçları kronik böbrek yetersizliklerine kadar pek çok hastalığa varabilen böbrek taşlarını anlattı...

İnsan vücudu nasıl taş yapıyor?
    Ürolojinin en zor sorusu. Çünkü tek bir nedeni yok. Hiç kuşkusuz beslenme alışkanlıklarının, iklimin, mesleki faktörlerin ve genetiğin önemi var ama ne ölçüde etkili olduğunu henüz tıp bilmiyor.

Türkiye'de çok böbrek taşı görülüyor mu?
    Türkiye için "bir taş ülkesi" diyebiliriz. Her yedi kişiden biri hayatı boyunca taşla en azından bir kez tanışıyor.

Böbrek taşı yazın mı olur?
    Sıcak iklimlerde daha çok oluşuyor. ABD'de çöl ikliminde daha sık görüldüğü yönünde araştırmalar var. Su kaybının bunda büyük bir önemi var. Su anahtar faktörlerden biri... Sıcak ortamlarda çalışanlarda, örneğin; fırın işçilerinde daha çok oluyor.

http://www.hekimonline.com/yenisite/moduller/haber/index.php?sid=22

Orijinalden alıntı: Eddrick

quote:

Orijinalden alıntı: Allâme

/>

ne zaman görsem gülüyorum

Alıntıları Göster
    Hey millet nasıl düştü falan diyenler :)

Böbrek Taşının Ağrısı,Kadın normal doğumdan daha fazla bir sancılı hastalık olduğunu bilmiyorsunuz herhalde ?

Tekrardan geçmiş olsun darısı başıma

18 yaşındayım sağ(1) ve sol(2) böbreklerimde taş var .

Orijinalden alıntı: keremdurmaz

Hey millet nasıl düştü falan diyenler :)

Böbrek Taşının Ağrısı,Kadın normal doğumdan daha fazla bir sancılı hastalık olduğunu bilmiyorsunuz herhalde ?

Tekrardan geçmiş olsun darısı başıma

18 yaşındayım sağ(1) ve sol(2) böbreklerimde taş var .

Tşk ederim kardeş. İnşallah sen de düşürürsün. Limon tüketmeye çalış su dışında da iyi gelecektir.

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bir hafta kadar aynisini cektim dun doktora gittigimde 4mm tas var dediler bobrekten cikmis. Kirdirmaya gerek yok dediler neler yapmam lazim?

Bol su iç. Mümkünse basketbol oyna tabi seviyorsan yoksa zıpla, ip atla. Böbrekten çıkması büyük bir adım haberin olsun artık taş yola girmiş geresi inşallah kolay. Bu aralar çay kahve ve asitli içecekler tüketmemeye özen göster. Tuz miktarını azalt. Yüksek oranda zaten düşecektir.

süre vermek mümkün değil ben ilk saat sabahın 3.5 da şiddetli ağrı ile uyandım. Yarım saat yatakta kıvrandım geçer umuduyla. Çünkü daha 4 ay önce kırdırmıştım. Yeniden olamaz diyordum kendi kendime. Beni acile götürdüler saat 4 gibi. idrar tahlili yaptı doktor. adam anladı zaten taş düşürdünmü hiç diye bende evet dedim. Sonra farabi devlet hastanesine gittim sanırım 28 şubattı. ve 27 Nisan sabah 07.05 te de taşı düşürdüm. tam işe gitmek üzere evden çıkıyordum. Süresini sen hesaplarsın artık. Ama bu bir standart değil erkende olabilir geçte

Yapma be hocam cikarken o kdr agri veriyormu kivranma falan :s siz bunlari yasadiginizda tas bobrekten cikmismiydi

kardeşim seni korkutmak değil amacım ama 26 yaşındayım. Ve o kadar sorun yaşadım ki hayatta ne ağladım ne de boyun eğdim herhangi bir soruna. Ama taş denilen illet beni ağlamaktan beter etti. Yerlerde süründüm kıvrandım. Duvarları yumrukladım. O kadar beter birşey. Taş Böbrekten çıkarsa gerisi kolay benim ilk taşım çıkmadı ve kırdırdım. Ama ikincisi yani resimlerini koyduğum ise orjinal olarak doğal yolla çıktı. böbrekten çıkana kadar çok bağırttı. Kanala düştükten sonra büyük ağrılar çekmedim. Daha çok yanmalarım oldu. Çıkarken sadece Penisinde yanma hissediyorsun.

Tamda o asamadayim bende iste cikarken fazla bir sikinti yaratmiyor o zaman ilk cektigimiz agriya nazaran. Resmen böğürmüştüm deli gibi

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tamda o asamadayim bende iste cikarken fazla bir sikinti yaratmiyor o zaman ilk cektigimiz agriya nazaran. Resmen böğürmüştüm deli gibi

Alıntıları Göster
    kanım dondu şerefsizim.
    benim hatunda kum düşürmüştü, şimdide tekrar taş çıktı başımıza.. tuvaletini uzun süre tutup, geciktirmekten oluyor.. birde tuzlu yiyeceklerin, yıkanmadan yenen yeşilliğinde etkisi çok...
    tavsiyelerin varmı bize en çok neler yaptın..

Toyota Corolla 1.6 GLi Special Gümüş Gri ( Atiker LPG )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Life Eternal

kanım dondu şerefsizim.
    benim hatunda kum düşürmüştü, şimdide tekrar taş çıktı başımıza.. tuvaletini uzun süre tutup, geciktirmekten oluyor.. birde tuzlu yiyeceklerin, yıkanmadan yenen yeşilliğinde etkisi çok...

Alıntıları Göster
    Dün gece bu başlık yüzünden 3 bardak su içtim. Sabahta kalkar kalkmaz diktim kafama suyu. İshal oldum lan sizin yüzünüzden aklıma geldikçe su içiyorum gece de uyuyamadım zaten

Orijinalden alıntı: Life Eternal

kanım dondu şerefsizim.

tavsiyem bol su içmek, zıplamak, ip atlamak, limon suyu tüketmek( taze sıkılmış olmalı hazır değil ) ve tuzdan, çaydan ve asitli içeceklerden uzak durmanızdır.

quote:

/>

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun İnşallah kimsenin başına gelmez ordan çıktıgını düşünemiyorum

Orijinalden alıntı: rzcyle

Geçmiş olsun İnşallah kimsenin başına gelmez ordan çıktıgını düşünemiyorum

Tşk ederim. Emin ol oadan çıkıyor kardeş

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

Dün gece bu başlık yüzünden 3 bardak su içtim. Sabahta kalkar kalkmaz diktim kafama suyu. İshal oldum lan sizin yüzünüzden aklıma geldikçe su içiyorum gece de uyuyamadım zaten

Kardeş seninde hassas makatın varmış. Ben 2 aydır günde 2-3 litre su içiyorum. Ishal falan olduğum yok. Ayrıca bir anda değil güne bölerek içeceksin suyu. Mesela saat başı bir bardak su iç daha uygun olur.

quote:

/>

Alıntıları Göster
    benim arkadaşımda da var.az çok bilirim acısını(derken hissederim).büyük geçmiş olsun
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.