Şimdi Ara

Böbrek Taşı hk. acil yardım arkadaslarr!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Abi bu nasil sancidir agri kesici icmeden yerimde duramıyorum. Tas daha bobrekteymis doktor 1 hafta rapor verdi dusurmeye calis bol su bol hareket dedi. Tavsiyeleriniz icin allah simdiden hepinizden teker teker razi olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Böbrek Taşı: Acil Yardım Kılavuzu

Giriş: Böbrek taşları, böbreklerde oluşan sert mineral birikintileridir. Ağrılı olabilirler ve idrar yolunu tıkayarak tıbbi acil bir durum oluşturabilirler. Bu kılavuzda, böbrek taşları için acil yardım belirtileri, tedavi seçenekleri ve evde bakım önerileri hakkında bilgi bulacaksınız.

Acil Yardım Belirtileri:

• Şiddetli ve kalıcı yan ağrısı
    • İdrarda kan
    • Mide bulantısı ve kusma
    • Ateş ve titreme
    • İdrar yaparken yanma veya ağrı

Bu belirtilerden herhangi birini yaşarsan, derhal tıbbi yardım almalısın. Böbrek taşları idrar yolunu tıkarsa, böbrek hasarı, enfeksiyon ve hatta ölüme yol açabilir.

Tedavi Seçenekleri:

Böbrek taşları için çeşitli tedavi seçenekleri mevcuttur. Doktorun, taşların boyutuna, konumuna ve şiddetine bağlı olarak uygun tedaviyi önerecektir. Yaygın tedavi seçenekleri şunlardır:

• İlaçlar: Buscopan gibi antispazmodik ilaçlar, böbrek taşlarının düşmesine yardımcı olabilir ve ağrıyı hafifletebilir.
    • Üreteroskopi: Doktorun, taşları çıkarmak için üreterine (böbreklerden mesaneye idrarı taşıyan tüpler) bir kamera ve lazer cihazı yerleştirir.
    • Perkütan Nefrolitotomi (PNL): Doktorun, böbreğine taşları çıkarmak için küçük bir kesi yapar.
    • Ekstrakorporeal Şok Dalga Litotripsi (ESWL): Doktorun, taşları parçalamak için böbreklerine şok dalgaları gönderir.

Evde Bakım Önerileri:

Böbrek taşı düşürürken evde yapabileceğin bazı şeyler vardır:

• Bol sıvı tüket, özellikle su.
    • Ağrıyı hafifletmek için Buscopan gibi reçetesiz satılan ağrı kesiciler al.
    • Böbrek taşlarını parçalamaya yardımcı olabilecek limon suyu veya elma sirkesi gibi asitli içecekler iç.
    • Tuz alımını sınırla, çünkü bu böbrek taşı oluşumuna katkıda bulunabilir.

Önemli Not: Bu kılavuz tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Böbrek taşı belirtileri yaşıyorsan, derhal tıbbi yardım almalısın. Doktorun, ihtiyaçların için en iyi tedavi planını önerecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Neden oldu tahminin var mı ?
  • Babamda vardı, önce sesle kırmaya çalıştılar dalga radyosyon dalgamı ne tam bilmiyorum çözüm olmadı, Eşkina balığı var onla ilgili bir duyum aldık bursadan, eşkina balığının kafasındaki taşı getirdik onu heralde limonla ufuluyordu içiyordu öyle hatırlıyorum, taşlar pahalı olunca gitti balığı kendisi tuttu kafasından taşı çıkardı iyice temizledi denedi şuan 2 yıl geçti ağrı felan yok daha testte yaptırmadı belki taşlar duruyor ama bilmiyoruz.

daha fazla bilgi için şuraya bak ama iyi araştır.

• Hocam iğne vurdurmazsan ağrısı geçmez.Dikloron ve Buscopan olması lazım.Kesin çözüm.

Mesaneye düşene kadar acı çektirir.Ondan sonrası kolay. Yapman gereken bol bol su içmek ve zıplamak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Micro_Processor

Hocam iğne vurdurmazsan ağrısı geçmez.Dikloron ve Buscopan olması lazım.Kesin çözüm.

Mesaneye düşene kadar acı çektirir.Ondan sonrası kolay. Yapman gereken bol bol su içmek ve zıplamak.

Dostum daha mesaneye dusmemis sancidan kipirdayamiyorum dostum nasıl ziplayabilirim ya :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok geçmiş olsun bendede 1cm yani 10 mm var benimde böbrekteydi 2 ay içinde mesane ağzına kadar getirdim.şu an mesaneye düştü düşecek hemen ağzında.doktorlar mesaneye düşerse atarsın demişlerdi ama düşürmen çok zor müdahale şart demişlerdi.şimdi düşecek tabi birde onu ordan atması var doktorlar atarsın desede biraz zorlar gibi.bu taş nasıl oynattığımıda söyliyim bol su içtim.bir kerede 1,5 litre içiordum tazyik yapsın diye idrara iyice sıkışınca çık.günde 4-5 litre içtim ben.gilaburu da kullandım idrar kanallarını açıyor ama eritmedi benimkini 7 lt içtim üstelik.zıplaman ve yürümen çok faydalı.ağrı başlayınca en önemli şey sıcak su torbası ve buscopan plus.birde purınol diye ilaç var rahat idrar yapmanı sağlıyor(doktoruna danışmadan kullanma)son olarakta 1 hafta süre vermişssin kendine yeterli bir süre değil daha fazla süre lazım
    Daha Fazla Göster
  • çok korkuyorum bende bu meretten bunun olmaması için ne yapmak lazım ?

sizde işe yaradımı.ben 5 gündür kullanıyorum.taşım 1 cm(10 mm) mesane ağzında yani mesaneye düşmek üzere.doktorlar mesaneye düşerse atarsın diyorlar ama büyük tabi insan korkuyor.önemli olan mesaneye düşürmek herhalde.ilacın bir etkisini görmedim ama iyi diyor herkes

• HaNGar kullanıcısına yanıt
    ilk defa duydum doktora sorucam
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.