Şimdi Ara

BOBİN SARMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1.motorun gücünü,süratini arttırmak veya azaltmak için ne yapılmalıdır
    2.nasıl tel kullanılır kalınlığı nasıl olmalıdır
    3.sararken nelere dikkat edilmelidir
    4.voltaj ayarlaması yapılabilirmi mesela 12 voltluk bir motoru 24 volt olacak şekilde sarabilirmiyiz
    5.yalıtım için neler yapılmalıdır
    yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler...

• Asenkron motor mu? Yoksa küçük güçlü DC motor mu? Tam olarak nasıl bir motor soruyorsun?

Örneğin Asenkron motor hesabı çok komplextir. Motor gövde çapı ,stator saç kalınlığı, stator- rotor aralığı vs. hepsi uzun ve ardışık hesaplar ile yapılır... Az buçuk bilgi ile yapılabilecek bir şey değil...
    Ama motor sarım tekniği ile ilgili kaynak istersen M.E.B. yayınlarından "Electric Makineleri Sarım Tekniği Necmettin TİRBEN " tavsiye ederim... veya Abdulllah GÖRKEM in Bobinaj kitabı faydalı olabilir...
  • motorun gücünü sonradan arttırmak zordur.herşey imalat öncesi belirlenir.
    forumda motor işiyle uğraşan varsa birşeyler söyleyebilir
  • stator bobini sayım sayısı arttırılırsa motor gücüde artar...
  • ne kadara kadar arttırabiliriz?verimli olurmu ?
    her motorda olmaz herhalde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloko -- 2 Kasım 2006; 0:09:22 >
  • Motor gucu neyse odur. Ancak sarim sayisi ile oynayip motorun calistigi voltaji degistirebilirsin.
  • Sonuçta Elinde staor varsa ;stator oyuklarına sığabilecek kadar sayıda sipir -bobin sarılabilir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bujinin ucu kırıldı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bahsettiğim dc motor aslında tam olarak 12 volt araba cam kaldırma motoru.
  • Anladım... Motor gövdesi elinde mevcut ve belki motor yanık ve sarmak istiyorsun öyle mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: masterabi

stator bobini sayım sayısı arttırılırsa motor gücüde artar...

sanırım bu şekilde torku artıyodu . sarım sayısı azaltılarak hızı üstünde oynanabiliyordu

NOT: yanlış olmasın bir yerde okumuştum
  • evet öyle ancak daha güçlü olsun istiyorum ve tabi süratide düşmesin.
    ama genel olarakta bu konu hakkında bilgi istiyorum eğer faydalı bi site falan varsa iyi olur.
    elimde başka motorlarda var onlarla denemeler yapabilirim.
  • ne yapmak istiyorsun
  • teşekkürler...
  • Hiçbir DC makinede devir sayısı ile motor gerilimi arasında orantı yoktur. Tork ile motor akımı doğru orantılıdır. AC ya da DC herhangi bir makinenin gücünü belirleyen rotor çapı, rotor uzunluğu ve demir miktarı gibi değerlerdir, eğer bu makine imal edilirken doğru hesaplanarak sarılmışsa onun gücünü sargı sayısıyla ya da tel kalınlığıyla arttırmak mümkün olmaz çünkü zaten o paketten alınabilecek max. güç alınıyordur. Tel çapı ya da sarım sayısıyla oynanarak motorun torku, devir sayısı, anma voltajı, anma akımı gibi değerler değiştirilebilir. Bilginize....
  • quote:

Orjinalden alıntı: halefly

Hiçbir DC makinede devir sayısı ile motor gerilimi arasında orantı yoktur. Tork ile motor akımı doğru orantılıdır. AC ya da DC herhangi bir makinenin gücünü belirleyen rotor çapı, rotor uzunluğu ve demir miktarı gibi değerlerdir, eğer bu makine imal edilirken doğru hesaplanarak sarılmışsa onun gücünü sargı sayısıyla ya da tel kalınlığıyla arttırmak mümkün olmaz çünkü zaten o paketten alınabilecek max. güç alınıyordur. Tel çapı ya da sarım sayısıyla oynanarak motorun torku, devir sayısı, anma voltajı, anma akımı gibi değerler değiştirilebilir. Bilginize....

bildiğim kadarıyla tel kısalırsa yani tur azalırsa voltajı azalır.
    telin kalılığı artarsa torku yükselir doğrumu acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.