Şimdi Ara

'BOB MARLEY' (METALCİLER VE RAPÇİLER BAKIN!!)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
3.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu adam hakkında neden metalciler kötü konuşuyor?Ben bir metalci olarak sesinden çok düşüncelerini sevmişimdir.Müzikle özgürlük savaşı veren eşsiz bir kişiliğe,sabıra ve iyimserliğe sahip barışın en büyük savunucularından birisidir.Boynuna barış kolyesi takıp bob marleyi kötüleyen birçok metalci gördüm.Sanırım bunlar fikri değil dış görünüşü alıyorlar.Metal isyandır.O ağır müziğin altında yatan sözlerde barışın ve bozulmuş yönetimlere duyulan sitemin,aranmayan hakların özü yatar.Halbuki ilk yıllarda 90'larda falan böyle metalci yoktu.Her müziğe saygılı,barışçıl ve ne dinlediğini bilen adamlarla doluydu ortalık.'Cool' tabiri yayıldığından beri böyle denyolarda çoğaldı.Bob marleye dil uzatıyor üstüne üstlük barış kolyesi takıyor.Metalciler kim bu kadar yıprattı bilemiyorum.Emoları mı suçlasam,popçuları mı suçlasam yoksa manita tavlamak için iki üç şarkı ezberleyip,kıyafetleri de siyaha çekip ortama akanları mı?Bob marleye hiç değilse dünyaya kazandırdığı fikir ve gerçekleştirdiği özgürlük savaşı için ve beyaz adamı melodilerinin tokata dönüşen acı gerçeğiyle dövdüğü için saygı duyun.Rapçilerde kötülüyor bu adamı...Ama bilmiyorlar ki; Bob marley reggae i dünyaya tanıtmasaydı "rap" diye bir müzik türü olmayacaktı?!Bilmeyenler için söylüyorum shaggy ve john paul reggea den esinlenerek rap ve hiphop kültürünü getirmiştir.Bob marley'e saygı duyun...Hiç değilse düşünceleri için!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shuffy -- 15 Ağustos 2008; 0:37:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Shuffy

Bu adam hakkında neden metalciler kötü konuşuyor?Ben bir metalci olarak sesinden çok düşüncelerini sevmişimdir.Müzikle özgürlük savaşı veren eşsiz bir kişiliğe,sabıra ve iyimserliğe sahip barışın en büyük savunucularından birisidir.Boynuna barış kolyesi takıp bob marleyi kötüleyen birçok metalci gördüm.Sanırım bunlar fikri değil dış görünüşü alıyorlar.Metal isyandır.O ağır müziğin altında yatan sözlerde barışın ve bozulmuş yönetimlere duyulan sitemin,aranmayan hakların özü yatar.Halbuki ilk yıllarda 90'larda falan böyle metalci yoktu.Her müziğe saygılı,barışçıl ve ne dinlediğini bilen adamlarla doluydu ortalık.'Cool' tabiri yayıldığından beri böyle denyolarda çoğaldı.Bob marleye dil uzatıyor üstüne üstlük barış kolyesi takıyor.Metalciler kim bu kadar yıprattı bilemiyorum.Emoları mı suçlasam,popçuları mı suçlasam yoksa manita tavlamak için iki üç şarkı ezberleyip,kıyafetleri de siyaha çekip ortama akanları mı?Bob marleye hiç değil dünyaya kazandırdığı fikir ve gerçekleştirdiği özgürlük savaşı için saygı duyun.Rapçilerde kötülüyor bu adamı...Ama bilmiyorlar ki Bob marley reggae i dünyaya tanıtmasıyla "rap" diye bir müzik türü olmayacaktı?!Bilmeyenler için söylüyorum shaggy ve john paul reggea den esinlenerek rap ve hiphop kültürünü getirmiştir.Bob marley'e saygı duyun...Hiç değilse düşünceleri için!

bütün sorun orda..
    özentilik başa bela..

• Metallica da dinliyorum, Zeki Müren de... Bob Marley'e de bayılıyorum. Hepsinin yeri ayrı. Sadece bir müzik türüne yapışıp diğerlerini tersliyenler özenti zaten. (Benim repden nefret etmem ayrı bir olay)
  • Ben de bir Heavy Metal dinleyicisiyim.Bob Marley'e olan hayranlığım aile büyüklerimden gelir...

Onun birçok sözü , benim hayatımı doğrudan etkilemiş , hayat felsefem olmuştur.

Bob Marley sadece bir müzik ilahı değil ; dünya çapında bir kültür ve barış ikonudur.

Bob Marley ile ilgili , sokaktan geçen bir adam birşey söylese bir yerimle gülerim.Günümüzde ''Metalci'' diye tabir ettiğimiz , siyah giyinip kadıköyde gezen tiplerin %90'ı özentidir.Müzik tarihini bırakın , kendi dinlediği tür ile ilgili hiçbir bilgisi olmayan , embesil yeni yetmelerdir.

Dünya'da akım yaratan ilahlara laf atmak , onların hakkında saçma sapan şeyler söylemek , tamamen ''karizma'' yapmak ve birilerinin gözüne girdiğini sanarak kendini tatmin etmek içindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VGroove -- 13 Ağustos 2008; 19:15:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Nuri Alço

Metallica da dinliyorum, Zeki Müren de... Bob Marley'e de bayılıyorum. Hepsinin yeri ayrı. Sadece bir müzik türüne yapışıp diğerlerini tersliyenler özenti zaten. (Benim repden nefret etmem ayrı bir olay)

Bende her türlü müzik dinlerim bir zevke bağlı kalarak insan özgürlüğünü kısıtlamamalı.Ama rap ve popa tahammül edemem sadece o kadar.Fakat tahammül edememem saygı duymadığım anlamına gelmez.İnsanları dinlediği müzik türüne göre ayırmak zaten bir metalciye göre değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shuffy -- 13 Ağustos 2008; 19:17:49 >
  • Abicim yapmayın genelleme, Bob Marley gibi baba adam var mı ya sevilmez mi o
    Her siyah giyinip kuşanan cebinden aşşağı zincir sallandırıp koluna iki şey takan metalci olcak olsaydı işimiz vardı açıkcası, gerçi onları da suçlamamak lazım kişiliği henüz oturmamış bir yere yerleştirmeye çalışan insanlar elbet bir gün düzeliyorlar.
  • Genelleme yapman yanlış bence.Seven de vardır sevmeyen de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: VGroove

Ben de bir Heavy Metal dinleyicisiyim.Bob Marley'e olan hayranlığım aile büyüklerimden gelir...

Onun birçok sözü , benim hayatımı doğrudan etkilemiş , hayat felsefem olmuştur.

Bob Marley sadece bir müzik ilahı değil ; dünya çapında bir kültür ve barış ikonudur.

Bob Marley ile ilgili , sokaktan geçen bir adam birşey söylese bir yerimle gülerim.Günümüzde ''Metalci'' diye tabir ettiğimiz , siyah giyinip kadıköyde gezen tiplerin %90'ı özentidir.Müzik tarihini bırakın , kendi dinlediği tür ile ilgili hiçbir bilgisi olmayan , embesil yeni yetmelerdir.

Dünya'da akım yaratan ilahlara laf atmak , onların hakkında saçma sapan şeyler söylemek , tamamen ''karizma'' yapmak ve birilerinin gözüne girdiğini sanarak kendini tatmin etmek içindir.

Bütün laflarının altına imzamı atarım.

Birde müzik müzik olduğu sürece dinlerim.

Müziğin seslerin duyguyla harmanlaması sayarsak ve de para-piyasa için yapılmamış duyguya sahip tüm eserleri dinlerim.

• no woman no cry lafını kadın yok göz yaşı yok diye anlayan adamlardan söz ediyosak konuşmaya bile değmez
  • O ayrı bir rezillik tabi.

O şarkıyı Ümit Besen dinleyipte çevirenlerde bütün suç aslında
  • quote:

Orjinalden alıntı: bsarsilmaz

no woman no cry lafını kadın yok göz yaşı yok diye anlayan adamlardan söz ediyosak konuşmaya bile değmez

Hayır kadınım ağlama yavrum etme gülüm
  • quote:

Metallica da dinliyorum, Zeki Müren de... Bob Marley'e de bayılıyorum. Hepsinin yeri ayrı. Sadece bir müzik türüne yapışıp diğerlerini tersliyenler özenti zaten. (Benim repden nefret etmem ayrı bir olay)

İşte bu haklısın ben rap sevmem ama sago dinlerim sago rapten ayrı birşey. Şarkılarının anlamları çok güzel. Onun haricinde rockda dinlerim hard rockta
  • quote:

Orjinalden alıntı: bsarsilmaz

no woman no cry lafını kadın yok göz yaşı yok diye anlayan adamlardan söz ediyosak konuşmaya bile değmez

nothing else mattersı aşk şarkısı sananlar da dahil buna değil mi
  • rapcilerin sevmediğinide nerden çıkardın fugees denen lanet grup ta nerden çıktı sanıyorsun(fugees ın hip hoğp yönününde olduğunu bildiğimize göre)

bu arada bob un lauryn hill le düetini dinlemenizi kesinlikle öneririm
  • quote:

Bilmeyenler için söylüyorum shaggy ve john paul reggea den esinlenerek rap ve hiphop kültürünü getirmiştir.

Shaggy ve John Paul mü getirmiş hiphop'ı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SVGA -- 14 Ağustos 2008; 16:43:57 >
  • ' Günümüzde ''Metalci'' diye tabir ettiğimiz , siyah giyinip kadıköyde gezen tiplerin %90'ı özentidir.Müzik tarihini bırakın , kendi dinlediği tür ile ilgili hiçbir bilgisi olmayan , embesil yeni yetmelerdir. '
    Haklısın 2 mtv grubu dinleyipte kendini metalci sanan yetmeleri çok görüyoruz sorsak bilmezler Scorpionsu,Manowarı,Pink Floydu,Lamb Of Godu Bob Marleye gelince onun bu sözü yeter onu kötüleyenlere bad boyss bad boys watch u gonna do watch u gonna do come for you
  • quote:

Rapi rep diye yazarak aşağıladığını sanan bir zavallısın.

Bence bob marley gelmiş geçmiş sayılı sanatçılardır.Her şarkısı efsanedir benim için.
  • gelmiş geçmiş en pozitif düşünceli ve gerçekten iyi bir müzsyendir
  • quote:

Orjinalden alıntı: SVGA

quote:

Bilmeyenler için söylüyorum shaggy ve john paul reggea den esinlenerek rap ve hiphop kültürünü getirmiştir.

• quote:

Orjinalden alıntı: SVGA

quote:

Bilmeyenler için söylüyorum shaggy ve sean paul reggea den esinlenerek rap ve hiphop kültürünü getirmiştir.

Elbette.Bu kültürün gelişmesinde en büyük adımı onlar atmıştır.Shaggy reggea ve zamanla rape kayan şarkılarıyla bunu gösteriyor zaten.Birde john paul dalgınlığıma gelmiş 'Sean paul' dur.Sean da bob marley gibi jamaikalıdır.Hemşeriler yani.Diskjokey,reggea ve dancehall den rap ve hiphop doğdu.Zamanla onların arkasından doğan sanatçılar bu kültürü genişletip bir kalıba sokmuştur.İnanmamakta diretiyorsan,internete sahipsin.Araştırıp bulabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shuffy -- 15 Ağustos 2008; 0:44:46 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.