Şimdi Ara

BMW YAG EKSİLTME PROBLEMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
51.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sahibi olduğum 2001 model 3.20 aracım son 10.000 km dir her 2.000 km de yaklaşık 1 LT kadar yağ eksiltiyor. Sanayide usta ile konuştugumda motorumda sorun olmadığını devirli kullanımlarda BMW lerin yağ eksilltigini söyledi fakat tatmin olmuş degilim. Yakın bir zamanda yağ degişime götüreceğim aracımı. Mobil 0-40 Yağ kullanıyorum. Acaba yağı degiştirmemin bir faydası olurmu ? Yada önerebileceğiniz kaliteli bir yağ markası varmı?

Bayerische Motoren Werke AG
  • Yapay Zekanın Yanıtı

BMW Yağ Eksiltme Problemi: Nedenleri ve Çözümleri

BMW araç sahipleri arasında yaygın bir sorun olan yağ eksiltme, ciddi sonuçlara yol açabilecek bir sorundur. Bu metinde, BMW'de neden yağ eksiltme sorunu yaşandığına ve sorunun çözümleri hakkında bilgi edineceksin.

BMW Yağ Eksiltme Normal Mi?

Hayır, BMW araçlarında yağ eksiltme normal bir durum değildir. Aracın yağ seviyesi düzenli olarak kontrol edilmeli ve gerektiğinde eksik yağ tamamlanmalıdır.

BMW'de Neden Yağ Eksiltir?

BMW araçlarında yağ eksiltme sorununun birkaç olası nedeni olabilir:

• Yanma Odası Sızıntısı: Piston segmanları veya valf sapı contaları hasar gördüğünde, yağ yanma odasına sızabilir.
    • Karter Havalandırma Sistemi Arızası: Karter havalandırma sistemi, krank karterindeki basıncı tahliye eder. Bu sistem arızalıysa, aşırı basınç yağın motordan dışarı atılmasına neden olabilir.
    • Turboşarj Sorunları: Turboşarjlı BMW modellerinde, turboşarjın contaları hasar gördüğünde yağ sızıntısı meydana gelebilir.
    • Yağ Yeme: Bazı BMW motorları, özellikle yüksek kilometreli olanlar, yağ tüketebilir. Bu duruma "yağ yeme" denir ve motorun aşınması veya piston segmanlarının aşınması sonucu meydana gelebilir.

Yağ Eksiltme Sorununu Çözmek

BMW'de bir yağ eksiltme sorunu yaşıyorsan, sorunun nedenini belirlemek ve gerekli onarımları yaptırmak önemlidir. Bu onarımlar şunları içerebilir:

• Hasarlı piston segmanlarının veya valf sapı contalarının değiştirilmesi
    • Karter havalandırma sisteminin temizlenmesi veya değiştirilmesi
    • Turboşarj contalarının değiştirilmesi
    • Motorun yeniden incelenmesi (yağ yeme durumunda)

Önemli Hususlar

• Yağ eksiltme sorunu ihmal edilmemelidir, çünkü motor hasarına yol açabilir.
    • Yağ seviyesini düzenli olarak kontrol et ve gerektiğinde eksik yağı tamamla.
    • BMW aracının bakımını BMW servisinde veya yetkili bir tamircide yaptır.
    • Aracının kilometresi yüksekse, yağ yeme olabileceği için yağ seviyesini daha sık kontrol et.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bmw nin kullandığı ve en iyi marka heralde castroldur...

aracın kilometresi arttıkça (100 binler civarı heralde) yağı biraz kalınlaştırmak lazım motor biraz aşındığı için diye birşey duymuştum castrol yetkilisinden...ne derece doğrudur bilmiyorumm...

o kadar fazla yağ eksiltmesi bence doğru değil....
    ben 5.20 m52 motorda castrol edge 0w-30 kullanıyorum....110 binde....memnunum hiç yağ eksiltmiyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 13 Ekim 2008; 12:31:31 >

Orjinalden alıntı: Whisper911

bmw nin kullandığı ve en iyi marka heralde castroldur...

aracın kilometresi arttıkça (100 binler civarı heralde) yağı biraz kalınlaştırmak lazım motor biraz aşındığı için diye birşey duymuştum castrol yetkilisinden...ne derece doğrudur bilmiyorumm...

o kadar fazla yağ eksiltmesi bence doğru değil....
    ben 5.20 m52 motorda castrol edge 0w-30 kullanıyorum....110 binde....memnunum hiç yağ eksiltmiyor....

Araç henüz 120.000 km de.. Eskiden böyle bir problemi yoktu dediğim gibi son 10.000 km de başladı bu sorun. Hararet problemi yok sadece şu sıralar uzun yolda fazlaca devirli kullandım ancak 1LT cok geliyor. Bostancıda büyük bir servis var BatıOto diye oraya goturuyorum. Yağ değişimi için gittigim de tekrar konuşacagım.

• bencede en iyisi onlara danışmak...

batı en son tadilattaydı ancak bakım işlemlerini yapıyorlardı galiba....(belkide bitmiştir tadilatta)

bencede en iyisi onlara danışmak...

batı en son tadilattaydı ancak bakım işlemlerini yapıyorlardı galiba....(belkide bitmiştir tadilatta)

Yan tarafa taşındılar Zaten normal olduğunu söyleyenler onlar.Güvendiğim bir yer En son gittigim zaman 7.60Li ile 6.45Ci yan yana duruyorlardı 7.60 a motor yapıyorlarmış. Kötü yer degil ama şaşırdım doğrusu. Bu durumda benim arabam bariz yağ yakmış oluyor

• bende 100k üstü bmw motorlarının yağ eksiltme geleneği olduğu yönünde birşeyler duymuştum.

Orjinalden alıntı: Ceramony

quote:

bencede en iyisi onlara danışmak...

Yan tarafa taşındılar Zaten normal olduğunu söyleyenler onlar.Güvendiğim bir yer En son gittigim zaman 7.60Li ile 6.45Ci yan yana duruyorlardı 7.60 a motor yapıyorlarmış. Kötü yer degil ama şaşırdım doğrusu. Bu durumda benim arabam bariz yağ yakmış oluyor

onların avatajı sürekli bu araçları görmeleri...
    yani normal bir sanayi ustası değiller tabiki...çok tecrübeliler hergün kaç tane araç geliyor sürekli dolu....
    bana biraz fazla geldi yağ yakma seviyesi....belki biraz kalın yağ kullanırsanız geçebilir ama teknik olarak bilmiyorum....

forumdaki uzman arkadaslarımıza bir danışmak lazım....(o.b.k.) (vezir) v.s.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Audi a3 su eksiltme uyarısı
    11 ay önce açıldı
    megane2 motor suyu yag gördüm
    9 yıl önce açıldı
    Ford Focus su eksiltme
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • perofrmansa dayalı araçların yağ eksiltmesi normaldir..
  • Bir süre daha kullanıp kısmetse değiştirmeyi düşünüyorum. Bu süreç içinde bana masraf açması üzücü olur. Sanayidekilerde normal olduğunu söylemişti ama sağlıklı bir motor yağ yakmamalı diye düşünüyorum ben.

• quote:

Bir süre daha kullanıp kısmetse değiştirmeyi düşünüyorum. Bu süreç içinde bana masraf açması üzücü olur. Sanayidekilerde normal olduğunu söylemişti ama sağlıklı bir motor yağ yakmamalı diye düşünüyorum ben.

aynı motorlu araçlara sahibiz sanıtırm sizinde m52 2000cc...

bizimki 13 binde bile yağ eksiltmiyor.......şehir içinde kick.down zevkine habire basıp duruyoruz....
    her zaman sakin kullanılmıyor araç yani....
    aslında uzun yol aracıdır ama 13 binde hiç eksilme olmuyor en azından 1 litre eksilmesi gerekir yani...

quote:

Bir süre daha kullanıp kısmetse değiştirmeyi düşünüyorum. Bu süreç içinde bana masraf açması üzücü olur. Sanayidekilerde normal olduğunu söylemişti ama sağlıklı bir motor yağ yakmamalı diye düşünüyorum ben.

bizimki 13 binde bile yağ eksiltmiyor.......şehir içinde kick.down zevkine habire basıp duruyoruz....
    aslında uzun yol aracıdır ama 13 binde hiç eksilme olmuyor en azından 1 litre eksilmesi gerekir yani...

Geçtiğimiz hafta sonu yağ degişimine gittim servise. Komple bakımları yapıldı. Toplamda 1.5 LT yağ eksik çıktı. Servise gittiğimden bu yana toplam 550 km yol katettim. izlemedeyim umarım tekrar yağ eksiltmez.

• yerinizde olsam açar Bmw ye mail atardım. nedir bu yağ olayı diye.. en azından teknik açıklama gelecektir. mantıklı soruları cevaplayacaklarından şüphem yok. en azından peugeot öyle yapmıştı. beni aradılar 2 gün. güzel bi durum. hondacı arkadaşla da honda türkiye ilgilenmiş. adamların asli işleridnden birisi olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 6 Kasım 2008; 13:22:58 >

Bence normal birşey..

Ama -oneMoreaCupofCoffee- arkadaşıma katılıyorum.BMW ye mail atarsanız sizin için daha yararlı olacaktır...

• Yüksek deviri sevdiğinden Bmw motorunun yağ eksiltmesi normal..

bmw yetki vermemiş 5.60 mı ne yükseklik istiyolarmış....batı 3.80 mı neymiş
    bmw nin 5.60 m isteğinin sebebini merak ettim dorusu

quote:

quote:

Geçtiğimiz hafta sonu yağ degişimine gittim servise. Komple bakımları yapıldı. Toplamda 1.5 LT yağ eksik çıktı. Servise gittiğimden bu yana toplam 550 km yol katettim. izlemedeyim umarım tekrar yağ eksiltmez.

Bencede oldukça fazla. İstediğiniz kadar sıkıştırın o kadar yag atmaması lazım :S ilginç bir durum

• BATI OTO MU ? İYİ Mİ? Hem Almanya Mercedes'e hem de BMW ye şikayet ettim,hem Mengerler'e hem de Kosifler ve Borusan'a.

İyi dediğiniz firma benim aracımın servisini yaptıktan sonra ruhsatımı kaybetti,ben yalan sölüyormuşum gibi gelip arabayı aradılar ( bilmediğim yerler olabilirmiş :) ,sonrasında davet ettiler odalarına kamera kayıtlarını izleyelim diye,adam olmayan bir sahibi vardı o odada,ben buyrun izleyelim dediğimde herif hakaret etmeye falan başladı,sonra bir kız araya girdi,buyrun vs biz bakalım haber veririz dedin,kaybettikleri anlaşıldı sonrasında siz gereken işlemleri yapın bize tutarı söyleyin biz ödeyeceğiz dendi,ve o gunun parası ile 380 TL ödenmedi,bu firma değil iyi olmak ne sahibi adamdır,ne kendileri durusttur,ne de adam gb iş yaparlar,yarın benim aracın plakası ile bir yerde başka araç gorursem eğer bilinki teşkilat bunlar....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.