Şimdi Ara

BMW X3 bir kez daha Almanya yollarının en güvenilir otomobili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • BMW X3 bir kez daha Almanya yollarının en güvenilir otomobili seçilerek 2009 ADAC “Gelber Engel” ödülüne layık görüldü




    Ona her zaman güvenebilirsiniz, BMW X3, ADAC kalite sıralamasında üst üste ikinci kez birinci oldu. Geçen yıl olduğu gibi, bu yılda başarılı SUV BMW X3, "Kalite" kategorisinde ünlü ADAC "Gelber Engel" ödülünü kazandı. Almanya Otomobil Kulübü, BMW X3 modelini Almanya caddelerindeki en güvenli araç olarak kabul etti. “Gelber Engel” ödülü, ADAC arıza istatistiklerinden alınan yaklaşık 2 milyon civarındaki olayla, "ADAC motorwelt" isimli otomobil dergisinden gelen ve bu yılki okuyucu katılımının 43,000 olarak gerçekleştiği müşteri memnuniyeti araştırmalarından gelen sonuçları esas almakta.
    ADAC arıza istatistiklerinde, BMW X3 geçen yıl bir kez daha Almanya'da "Gelber Engel" olarak bilinen ADAC yol yardımı teknisyenlerine en az yardım talebi gelen model oldu. Bu deneyim, en önemli başarı unsurlarından biri olan otomobilin büyüleyen sürüş çevikliğiyle birlikte BMW X3’ün yüksek kalite seviyesini de kanıtlamakta. BMW X3, Kasım 2008 itibarıyla 500,000 satış rakamıyla tüm dünyada en çok satan SUV modellerinden biri oldu.

    Sınıfında bir öncü ve bir rol model: BMW X3

    Dört tekerlekten çekişli akıllı xDrive sisteminin standart olarak sunulduğu BMW X3, sınıfındaki diğer otomobillerin öncüsü ve hala bir temel taşı. Bu ayrıcalıklar verimlilik konusunda da geçerli. Sürüş keyfiyle yakıt tüketimi arasındaki rakipsiz denge, özellikle BMW X3 xDrive20d modelinde ön plana çıkmakta. Alüminyum karterli, common-rail doğrudan yakıt enjeksiyonlu 177 bg güç üreten 4 silindirli dizel motoru, aynı zamanda çok sayıda BMW EfficientDynamics özelliğine de sahip. BMW X3 xDrive20d, muhteşem çekiş gücünü EU normlarındaki yakıt tüketim testlerine göre 6,5 lt/100 km yakıt tüketimi değeri sunmaktadır.

    Bu kaliteli özellikler zinciri, BMW X3’ün bugüne kadar çok sayıda tanınmış ödül kazanmasını sağladı. BMW X3 “Off Road” ve “Auto Bild Alles Allrad” isimli otomobil dergileri tarafından iki kez üst üste "Yılın Arazi Aracı" ve "Yılın En İyi 4 x 4 Otomobili" seçildi. Otomobilin kendine has kalitesi, sürüş keyfi ve verimlilik kombinasyonu, değerini korumasına büyük bir katkı sağlamaktadır. Off-road araç kategorisinde, pazar analizi uzmanı EurotaxSchwacke, 2008 otomobil öngörü endeksinde bu SUV modelini, sınıfında değerini en az kaybeden otomobil olarak derecelendirdi.

    Editöre Not:

    “Gelber Engel”: büyük bir ağırlığı olan kalite damgası.

    ADAC “Gelber Engel” kalite kararlarını profesyonel uzmanların deneyimleri ile müşterilerden alınan geri dönüşler belirlemektedir. ADAC arıza istatistikleri, Almanya yollarındaki 1-6 yaş arası araçlardan "Gelbe Engel"'e gelen yardım çağrılarını kapsamaktadır. Araç arıza istatistikleri, 1000 araç başına yapılan yardım çağrısı esas alınarak belirlenmektedir. Bununla birlikte, "ADAC Motorwelt" dergisinin okurlarından gelen müşteri memnuniyet bildirimleri değerlendirmesi de bulunmaktadır. En az üç yıl boyunca yıllık 10,000 adet ve üzeri miktarlarda üretilen ve geniş ölçüde değişikliğe uğramayan otomobiller, bu iki farklı açıdan değerlendirmeye tabi tutulur. Bu durum, otomobillerin o anki durumlarına ek olarak, geçmiş yıllardan gelen uzun dönemli kalite durumlarını da gösterdiği için, BMW uzun dönemli memnuniyet açısından rakiplerini geride bıraktı.







  • bmw ye aşık olsamda x3 ü sevmiyorum.o sınıfta glk ve q5 favorim. q5 3.0 tdı 0-100 6.1 sn.ne gider ama....
  • 500.000 satış ve en az arıza şikayeti. gerçekten büyük başarı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rocky_m5

    bmw ye aşık olsamda x3 ü sevmiyorum.o sınıfta glk ve q5 favorim. q5 3.0 tdı 0-100 6.1 sn.ne gider ama....


    x3 3.0sd 0-100: 6sn. 286hp 3.0 biturbo oda gidiyor : )

    ayrıca arıza sayılırmı bilmiyorum ama bizdeki x3 te m direksiyonda soyulma oluştu değiştirdiler bide bardaklık arızalandı yaptılar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ozdamar


    quote:

    Orjinalden alıntı: rocky_m5

    bmw ye aşık olsamda x3 ü sevmiyorum.o sınıfta glk ve q5 favorim. q5 3.0 tdı 0-100 6.1 sn.ne gider ama....


    x3 3.0sd 0-100: 6sn. 286hp 3.0 biturbo oda gidiyor : )

    ayrıca arıza sayılırmı bilmiyorum ama bizdeki x3 te m direksiyonda soyulma oluştu değiştirdiler bide bardaklık arızalandı yaptılar.


    gelsin gelsin ama şu kasayada bi el atsalar iyi olur
  • tebrikler
  • bi türlü ısınamadım bu araca

    Paylaşım için saol yusuf
  • Umarım bu ödül Türkiye piyasasındaki X3'lerin 2. el değerini yükseltir Yusufcum. Bunu satarken sorun yaşamasanız bari
  • quote:

    Orjinalden alıntı: joushkun

    Umarım bu ödül Türkiye piyasasındaki X3'lerin 2. el değerini yükseltir Yusufcum. Bunu satarken sorun yaşamasanız bari


  • ozdamar@
    bmw x3 lere makyajdan sonra bi diferansiyel modifiyesi falan yaptımı?? hani bi ara yeni x5 ler ve x6 lar için arkaya aktif kaydırmalı diferansiyel mi ne öyle birşey ekliyorlardı, x3 dede varmı bu?
  • İnşaallah bir sorun çıkmaz,ben çok memnunum aracımdan.Benim aracım 6 ileri düz vites.Şehirlerarası 6.viteste 120-150 km/h arası 7-8 litre arası yakıtı var.Ayrıca kışcılığıda çok iyi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.