Şimdi Ara

BMW X1 xdrive20d (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
24.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hayırlı olsun zenon yok galıba ancak fıyat ıyımıs hayırlı olsun

quote:

Orijinalden alıntı: teaman1977

Araçla ilgili bilgileri ve donanımları yazayım.

BMW X1 xdrive20d (beyaz renk):
    Steptronic otomatik vites
    Bej deri(suni)
    Otomatik klima
    Elektrikli panaromik cam tavan
    Servotronic
    Çok fonksiyonlu direksiyon
    Spor deri direksiyon
    HMJ vkollu 318 17" jant
    Siyah tavan ray
    Park mesafe sensörü arka
    Piano siyah renk iç kaplama

vs... bazı küçük eşantiyonumsu aksesuarlar da parasız olduğu belirtilerek eklenmiş

Sonuç olarak fiyat: 50400 Euro

Bu açıdan biraz da gelen araçların içeriklerini kabullenmek gerekiyor, tabii özel sipariş vermek de mümkün. Ancak bu durum için fiyat garantisi veremeyiz dedi, çünkü bu fiyatlar tanıtım fiyatı gibi bir şeymiş.

quote:

Orijinalden alıntı: uc031031

Hayırlı olsun zenon yok galıba ancak fıyat ıyımıs hayırlı olsun

• Keşke xenon far'da alsaydınız..neyse tekrar hayırlı olsun..araç gelince foto isteriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uc031031 -- 19 Mart 2010; 0:23:28 >

Beyaz renkli, bej sensatec döşemeli(suni deri) X1 gerçekten çok hoş duruyor. Araç 177 beygir 350 Nm dizel motora sahip ve steptronik vites. Otomatik çift bölge klimalı, panaromik cam tavanlı. İnanın epey donanımlı bir araç. Aracın jantları 17 inç ve gayet güçlü ve ihtişamlı duruyor.

Esenboğa Borusan'da aracı teslim alıp şehrin tam zıttına Ümitköy taraflarına kadar ben sürdüm. Araç annemin ve kendisi de yarın ve ondan sonra sürer. Bu arada benim araç yeni kasa Corolla dizel.

X1'in genel kalitesi, görünümünü artık anlatmayacağım, çünkü bizler açısından üst sınıf bir araç.

Araçla ilgili sürüş izlenimlerim ise şöyle. İlk kez oturup da sürdüğüm için tabii ki aynaları, koltuğu ve direksiyonu ayarladım.

Aracın ön camdan gördüğü alan gayet yeterli ve büyük diyebilirim. Arka camdan görünen alan Corolla'ya göre küçük; ancak bu da gayet yeterli. Sonuçta aracın arkası hatchback tarzı iniyor ve silecek ve su sistemi var.

Aracın ön koltuğunda sürüş konforu çok rahat ve ferah. Aracın keyifli, sportif bir sürüşü var.

Havaalanından Ankara'ya gelirken çevre yoluna çıkmadan önce bir alt geçit vardır, kısa bir tünel gibidir ve bu yolun tünel içinde çok pis bir eğrilmesi vardır. İnanın çok saçma bir alt geçit dizaynıdır. Bu alt geçitte epey bir kaza olur. Daha önce Corolla aracımla burda 90-100 ile giderken hafifçe yavaşlardım ve dikkatli geçerdim (araç hattını kaybetmesin diye); ancak bugün X1 ile yavaşlamadan ve sanki 50-60 ile gidermişçesine ama gerçek hızım 90'da geçerek bu virajı aldım ve hattımı da gayet rahatlıkla koruyarak. Zaten aracın yol tutuşunun muhteşem olduğunu daha önceden de belirtmiştim, ama küçük bir anektod daha olsun istedim.

Aracın rölantideki sesi çok az ve sessiz olarak kabul ediyorum. Yola çıktığımızda ise hızlanınca yani gaza azıcık bastığımda bir miktar motor sesinin içeri girdiğini belirtmem gerekiyor. Tabii gazı körükleyince içeri giren ses kükreme şeklini alıyor. Kükreme kısmı tabii hoş ve bu noktada da zaten araç şahlanıyor ve kaplan gibi öne atlıyor. Bu kükreme sesini ayrı tutuyorum ve bu sesin güzel olduğunu belirtmeliyim. Biraz rahatsız eden nokta aracın düşük devirde (2000-3000 devir arası olsa gerek) gazla giderken içeri aldığı ses.

Aracın belli bir hızda az gaza basılı olarak gittiği durumda içeri aldığı motor sesi bana biraz sesli geldi ve dikkatimi çekti. Sanki bir miktar uğultumsu bir ses tarzında motorun çalışması duyuluyor. Kendi Corolla dizel aracımla karşılaştırıyorum da 2000-3000 devir arasında az gaza basılı iken içeri giren motor sesi daha az diye düşünüyorum (tabii Corolla 90 beygir 177 değil, belki bu da etken olabilir).

Tabii bu sese insan zamanla alışır gibime geldi; çünkü 30 dakika kadar sürdükten sonra artık ses dikkatimi daha az çekmeye başlamıştı. Bu ses kontrolü olayında radyoyu ve müziği hiç açmamıştık.

Araçta beklemediğimiz ilginç bir özellik de kapı kollarının altında çıkan aydınlatma ışığı oldu. Gece karanlıkta 4 kapı kolunun altının yanması çok hoş bir şey, daha önce hiç bir araçta böyle bir şey görmemiştim. Bu küçük bir detay aslında ama çok iyi düşünülmüş.

Steptronik vitesle araba kullanmak da çok kolaymış. Vites geçişleri gayet yumuşak. Sadece gazı körükleyince birden sıçrama hareketi oluşuyor ve herhalde bu da zaten fiziksel olarak olması gereken şey.

Aracın servisi 30bin km'de bir olacak ve araç üstünde bu bilgi girilmiş. Bu sürüş tarzı ile değişiyormuş ve araç bize kendisi servis süresi gelince haber verecekmiş. Corolla aracımı 10bin km'de bir servise götürdüğümü düşünürsek inanın BMW kendine fazla güveniyor diye düşünmeden edemedim.

Araç üstünde gelen lastikler Pirelli marka ve run flat. Bu biraz bana ilginç geldi. Continental falan olur diye düşünmüştüm doğrusu.

Annem aracını Anadolu Sigorta'dan 2000 TL'ye kasko yaptırdık ve bizler açısından çok ucuz bir fiyat bu. Annemin hiç bir hasarsızlık indirimi yok ve kendisi yeni şoför sayılır.

Aracı geç aldığımız için karanlıkta resimlerini çekemedim. Annemin evine tekrar uğrayınca fotolar çekerim ve buraya yerleştiririm.

• Hayırlı olsun. Bahsettiğinize göre çok güzel bir araca benziyor. İyi günlerde kullanırsınız inşallah.
    Aracın süspansiyon konforu ve kabin yalıtımı nasıl acaba?
  • Aracın süspansiyon konforu çok iyi. Bilkent yoluna paralel Rehabilitasyon Merkezinin önünden geçen engebeli geniş yoldan ve sonra da Beytepe Köyü'nden geçtik. Yollarda çukurlar ve kasisler vardı. Kasisleri atlarken araç sıçrama yapmadı ve rahattı. Küçük bir çukura bilerek girdim ve rahatsız edici değildi diye düşünüyorum.

Yol sesine gelince... Galiba bir miktar düz asfalttan yol sesi geliyor gibi, ama epey az. Aslında duyulan ses dediğim gibi 2000-3000 devir arası motordan gelen bir miktar uğultu sesi. Buna da alışılabilir, ama kişiden kişiye bu sese hassasiyet değişir diye düşünüyorum.

Kabin yalıtımı bu açıdan mükemmel değil.

quote:

Orijinalden alıntı: Concrete Jungle

Hayırlı olsun. Bahsettiğinize göre çok güzel bir araca benziyor. İyi günlerde kullanırsınız inşallah.
    Aracın süspansiyon konforu ve kabin yalıtımı nasıl acaba?

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Süspansiyon konforu bu araç hakkında en çok merak ettiğim şeylerden biriydi.
    Ses yalıtımına gelirsek az olan sesin sebebi de runflat lastikler olabilir, ama patladığı halde gidebilmesi bu olumsuzluğu kapatır tabii.

Orijinalden alıntı: Concrete Jungle

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Süspansiyon konforu bu araç hakkında en çok merak ettiğim şeylerden biriydi.
    Ses yalıtımına gelirsek az olan sesin sebebi de runflat lastikler olabilir, ama patladığı halde gidebilmesi bu olumsuzluğu kapatır tabii.

Bazı testlerde süspansiyon sert denilmiş. İlk izlenimim dedikleri kadar sert olmadığı, ama belki bu izlenim göreceli olabilir. Biz aracın elimize geçmesinin mutluluğu ile belki de bazı şeyleri tam değerlendiremiyoruz. Zamanla bu hususta görüşlerimi iletirim.

Motor sesi hususunda ilk izlenimlerim dediğim gibi var olduğu. Ümit Bey xdrive23d'nin motor sesinin daha az geldiğini belirtmişti. Aslında onun topiğinde kendisine de sorarsanız çok iyi olacak.

• Hayırlı olsun resimleri daha çekmedin mi
  • Benzer bir aracı yeni sipariş ettim, kısmetse Cumartesi'ye hazır olacak. Aklımıda Toyota RAV4, Honda CRV yada Tiguan vardı. Ancak bu aracı görünce ekstra fiyat farkını göz ardı edip direk sipariş verdim. Zira tam bana hitap eden bir araç, spor araba keyfi veriyor ve aynı zamanda kışın kaymaya giderken 4x4 konforu var. Bir taşta iki kuş.
    Benim sipariş verdiğim araçta da Xenon far yok. Xenon farlı bir araç daha vardı ama bu aracın okyanus mavisi rengi üzerinde aluminium aksesuarlarla (X line diye geçen ön tampon, üst çıta, arka tampon koruma vs.) çok şık duruyor.
    Sonradan Xenon far taktırma olasılığı da olabilir tabii. Bu konuda fikri olan arkadaşlar sonradan taktırma kaliteli (Philips mesala) Xenon farlar orjinaller ile aynı performansı verir mi diye merak ediyorum.

Orijinalden alıntı: Easy_Diver

Benzer bir aracı yeni sipariş ettim, kısmetse Cumartesi'ye hazır olacak. Aklımıda Toyota RAV4, Honda CRV yada Tiguan vardı. Ancak bu aracı görünce ekstra fiyat farkını göz ardı edip direk sipariş verdim. Zira tam bana hitap eden bir araç, spor araba keyfi veriyor ve aynı zamanda kışın kaymaya giderken 4x4 konforu var. Bir taşta iki kuş.
    Benim sipariş verdiğim araçta da Xenon far yok. Xenon farlı bir araç daha vardı ama bu aracın okyanus mavisi rengi üzerinde aluminium aksesuarlarla (X line diye geçen ön tampon, üst çıta, arka tampon koruma vs.) çok şık duruyor.
    Sonradan Xenon far taktırma olasılığı da olabilir tabii. Bu konuda fikri olan arkadaşlar sonradan taktırma kaliteli (Philips mesala) Xenon farlar orjinaller ile aynı performansı verir mi diye merak ediyorum.

Hayırlı olsun,kaça maloldu acaba?
    Orjinal olmayan xenonlar ;far yıkama ve otm far yükseklik ayarı olmadığından kafama yatmıyor.

• Arkadaşlar x1 alacaksanız yeni versiyonu yani joistik vites, 8 ileri şanzuman ve 184 beygir olanı alın derim. Çünkü ben Temmuz ayında Eskişehir Teknik Otodan 58000 euroya 2012 full araç aldım ve özellikle sordum herhangi bir değişiklik olacak mı diye. Bana sadece makyajlanacağını söylediler, makyajdan siz ne anlıyorsunuz bilmiyorum ama bence arabaya resmen estetik yapmışlar hatta kalbini ve beynini değiştirmişler ve bunu ben arabayı aldığımdan 15 gün sonra yaptılar ve navigasyonlusunu 60000 euroya satışa sundular iyi mi? Şimdi sürekli yazışıyorum beni yanlış bilgilendirdiniz ve mağdur ettiniz diye. Aracımı yeni versiyonuyla değiştirin diye ama böyle büyük bir marka oralı bile olmadı. Aracıma normal ikinci el fiyatı veriyorlar hatta veremiyorlar bile sadece sizi mağdur etmeyeceğiz diye asılsız laf ediyorlar 3 aydır mağdur edilmemeyi bekliyorum bakalım. BMW gibi bir firmanın bu tür uyanıklıkları yapmaya hakkı yok diye düşünüyorum, bilmem katılıyormusunuz? Eğer bu kadar kısa zamanda büyük bir değişiklik yapacaklarsa en azından elinde kalan arabaları daha uygun fiyatlara satmaları gerekiyor diye düşünüyorum. Bu arada uygun fiyata premium x-line paket almak isteyen arkadaşlara arabamı tavsiye ederim 13000km de deri koltuk, sunroof, bi-xenon, beyaz renk ve daha sayamayacağım dünya kadar özelliği olan ( en dolusu şuan) aracımı 52000 euroya satıyorum ve bu yaptıklarından sonra bir daha da BMW almayacağım. Ama BMW araç olarak mükemmel bir araç, yani bu otomobilse diğerleri nedir diye düşünmeden edemiyorum. Benim derdim Borusan ve özellikle Eskişehir Teknik Otonun yaptığı terbiyesizlik!!!
    Bana bu konuda destek olur ve sesimi daha çok kişiye duyurursanız belkide bundan sonra böyle rahat rahat insanları kazıklayamazlar ve kendilerine biraz çeki düzen verirler, ilgilenen herkeze şimdiden teşekkürler....

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.