Şimdi Ara

BMW'nin Yarış Fobisi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
1
Favori
4.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 355GTS

quote:

Orijinalden alıntı: Phaldor

Ben o hakareti sana bir güzel yedirirdim de muhatap olmaya değmez..Selametle..

redbull racing'i sırf yanında reno yazıyor diye reno sanan biriyle konuşuyormuşuz haberimiz yok.

boşver

Halbuki ben hakaret falan da etmedim,söylediğim şey gayet açık ve medenice ; "Konuya gelince herkes fikrini ifade etmekte serbest tabi..Peki tamam deyip geçmek lazım" demişim yani kimseye ısrar etmemek lazım herkes fikrini söylesin katılmıyorsak peki deyip geçelim diyorum arkadaş alenen hakaret ediyor..Sonra diyorlar ki başka konularda,paylaşım olsun kalite yükselsin forumda vs..Bu tablo varken kalite malite olmaz,önce hakaret etmeden "adam gibi" konuşup yazabilmek lazım..Yoksa arkadaş isterse Lada Ferrari'yi tokatlar desin banane,kendi fikridir der geçerim..

Neyse şikayet ettim zaten,kendisini de blokladım sinir sağlığım açısından 7 günlük banım yeni açıldı,kendimi kaybedip tekrar çizilmeyeyim yok yere

•  BMW'nin Yarış Fobisi

BMW'nin Yarış Fobisi

Hadi yarış fobisini bir kenara bırakalım. Bu güzelim serileri niye bitirdi? O sınıfta elle tutulur bir tek M6 var. Baktığımızda hem CL'e rakip, hem SL'e rakip hem de SLS'e rakip. Hani o segmentte rakiplerine karşı çok boş kalıyor. Bu yüzden Mercedes benim için daha özel bir araç olmuştur. Beğenmediğimiz Audi bile R8'i çıkardı. Hiç arkasında VAG var felan demeyin, o imkan BMW'nin de elinde var. Zamanında zaten McLaren F1 ile bunu tüm dünyaya kanıtladı, kendine özel bir araç çıkarabilirdi.

Motor sporları bir prestijdir, bir vitrindir, bir reklamdır. Audi zamanında Le Mans'da TDI motorla yarışıp yarışı kazanıp, bakın diğer markaların yapamadığını ben dizel araçla yaptım üstüne üstlük 24 saat motoru çalıştrdık tık demedi diye reklamını yaptı. Le Mans'da kazandığı başarıyı R8'le taçlandırdı. BMW'ye baktığımızda uzun süre kış uykusundaydı, ta ki geçen sene kafalarına taş düşerek DTM'e girdiler ve şampiyon oldular.

Hiç MotoGP'yi öldürüyorlar diye boşa rüzgar yapmasınlar. Şu an elinde S1000RR gibi bir canavar var ki, şu an asfaltta en iyi giden makina diyebiliriz. Sıkı bir arge ile iyi bir yatırımla tozu dumana katabilir. Ama gerek duymuyorlar tabi cool açıklama yapmak daha mantıklı. Şu an gitsek Borusan'a bir tane motosiklet alsak burnundan kıl aldırmazlar, neyse fiyatı o'dur. Servis desen eyvah eyvah, bir de bunun üstüne japonlardan daha fazla para alıcaksın. Daha ucuza kendini kanıtlamış japon makinalar var, zaten çoğunluk onlara kayıyor. Fiyatları ülkemizde ki distribütöre bağlamayalım, yurt dışında da böyle.

• Formuladan ayrilirken artik maliyetlerin inanilmaz arttigini bu parayi yarislar yerine direkt olarak arac gelistirmeye aktarirlarsa daha basarili olacaklarini soylemislerdi.

Simdi bakinca cok haksiz sayilmazlar . motorlari , yuruyeni v.s. citayi yukselttiler. Biraz duygusal degil ticari de dusunmek lazim. Son bir kac senede hem satislari hem de marka degerini hoplattilar. Ucuz da degil gayet rakipleri seviyesinde fiyatlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi otomobil markası başka otomobil markalarını rakip görmemesi lazım hele de bmw merso gibi markalar rakip kendileridir onlar için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih_540ia

Küstün mü kardeş?

Şaka bir yana neyseki fanboyu olduğun araç mercedes cls 350 4matic değilmiş

Fatih_mercedes-cls_350_4matic_17_inç_Jant
  • Cok ezik var cok.

• bmw son 13 yılda 3 kez en iyi motoru üretip ödül almış bir firmadır.ve daha onlarca ödül almıştır.linkten bakabilirsiniz.

http://en.wikipedia.org/wiki/International_Engine_of_the_Year
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanctuary33

bmw son 13 yılda 3 kez en iyi motoru üretip ödül almış bir firmadır.ve daha onlarca ödül almıştır.linkten bakabilirsiniz.

bmw'leri pistte görmek isteriz...

http://www.sikayetvar.com/firma/detay/bmw

hayır dört dörtlük bir araba değil ona kabulüz ama fiyatı niye beşte beşlik? Fiat der geçersin abi fiyatı belli arabanın ya bmw yi ne diye gececeğiz?

Yukarıdaki bir çok yoruma bakarsan memleketin yarısı stockholm sendromuna tutulmuş yarım akıllı ki bu yarım akıllarıyla birde sözüm ona espiri bile yapabiliyorlar

http://www.modifiyem.com/forum/f20/0-km-bmw-3-16-i-arizali-arac-sorunu-100769/

ya ayıptır en ucuzuna 50 bin yuro veriyor bu millet

• quote:

Orijinalden alıntı: paganra

quote:

Orijinalden alıntı: sanctuary33

bmw son 13 yılda 3 kez en iyi motoru üretip ödül almış bir firmadır.ve daha onlarca ödül almıştır.linkten bakabilirsiniz.

bmw'leri pistte görmek isteriz...

http://www.sikayetvar.com/firma/detay/bmw

hayır dört dörtlük bir araba değil ona kabulüz ama fiyatı niye beşte beşlik? Fiat der geçersin abi fiyatı belli arabanın ya bmw yi ne diye gececeğiz?

Yukarıdaki bir çok yoruma bakarsan memleketin yarısı stockholm sendromuna tutulmuş yarım akıllı ki bu yarım akıllarıyla birde sözüm ona espiri bile yapabiliyorlar

http://www.modifiyem.com/forum/f20/0-km-bmw-3-16-i-arizali-arac-sorunu-100769/

ya ayıptır en ucuzuna 50 bin yuro veriyor bu millet

şikayet.com'u bana referans gösteriyorsan sana dicek sözüm kalmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: S R T

BMW'nin Yarış Fobisi

BMW'nin Yarış Fobisi

Hadi yarış fobisini bir kenara bırakalım. Bu güzelim serileri niye bitirdi? O sınıfta elle tutulur bir tek M6 var. Baktığımızda hem CL'e rakip, hem SL'e rakip hem de SLS'e rakip. Hani o segmentte rakiplerine karşı çok boş kalıyor. Bu yüzden Mercedes benim için daha özel bir araç olmuştur. Beğenmediğimiz Audi bile R8'i çıkardı. Hiç arkasında VAG var felan demeyin, o imkan BMW'nin de elinde var. Zamanında zaten McLaren F1 ile bunu tüm dünyaya kanıtladı, kendine özel bir araç çıkarabilirdi.

Motor sporları bir prestijdir, bir vitrindir, bir reklamdır. Audi zamanında Le Mans'da TDI motorla yarışıp yarışı kazanıp, bakın diğer markaların yapamadığını ben dizel araçla yaptım üstüne üstlük 24 saat motoru çalıştrdık tık demedi diye reklamını yaptı. Le Mans'da kazandığı başarıyı R8'le taçlandırdı. BMW'ye baktığımızda uzun süre kış uykusundaydı, ta ki geçen sene kafalarına taş düşerek DTM'e girdiler ve şampiyon oldular.

Hiç MotoGP'yi öldürüyorlar diye boşa rüzgar yapmasınlar. Şu an elinde S1000RR gibi bir canavar var ki, şu an asfaltta en iyi giden makina diyebiliriz. Sıkı bir arge ile iyi bir yatırımla tozu dumana katabilir. Ama gerek duymuyorlar tabi cool açıklama yapmak daha mantıklı. Şu an gitsek Borusan'a bir tane motosiklet alsak burnundan kıl aldırmazlar, neyse fiyatı o'dur. Servis desen eyvah eyvah, bir de bunun üstüne japonlardan daha fazla para alıcaksın. Daha ucuza kendini kanıtlamış japon makinalar var, zaten çoğunluk onlara kayıyor. Fiyatları ülkemizde ki distribütöre bağlamayalım, yurt dışında da böyle.

Haklısında z8in üretim adedi bence yeterli ve yerindeydi, şimdiden klasik oldu araç koleksiyonluk parça.

• Asil sorgulanmasi gereken LAMBORGHINI
  • Bir argümanla çıktın yola cevap üretilen karşı argümana cevap üretirsin o zaman konuyu saçma sapan diriltip durmana gerek yok. Var mı düzgün cevabın yok. Bilgin, tecrüben var mı o da yok. Çıkış yaptığın konu da daha birkaç yorum gelmeden saçma sapan noktalara kayıyorsun. Açık ifade et maksadın BMW'nin açıkladığını yada anlayışını sorgulamak mı, hoşuna gitmediği için yermek mi yoksa japon fanatikliği ile hoplamak mı.

Al sana bir argüman daha BMW'yi pistler de görüyorsun zaten arkadaşım. Senin takibatın, bilgin yoksa millet ne yapsın. BMW'nin tüm Avrupa bazın da yer aldığı seriler ile yer almadıklarını istatistiki, sayısal olarak bir dök hele bi bakalım görelim hangisi baskın çoğunluk çıkıyor. Ha maksadın sevdiğin Evo'ları yüceltmek ise tüm dünyada ki seriler arasın da japon markalarından istediğini baz alıp bir de global BMW'nin yer aldığı serileri bir sayısal kıyasla bakalım.
    BMW, Ferrari gibi asfalt pistleri terk ettiği bir dönem yok arkadaşım. Sadece belirli markalar gibi belirli serilere ağırlık vermiş bir marka değil dönem dönem birilerine ağırlık verir birinlerin den çıkar gider. Şuan 5 Alman markası arasın da en fazla seri de aracı olan marka bu arkadaşım. BMW denilince akla DTM gelir, GT series gelir, Endurance gelir bunlar baskın olduğu seriler. Open Whell'den, 1.6/2.0 Cup'lara, GTC'lerden, V6, V8'lere, GTx serilerine, asfalt etaplar dan, çöllere kadar aracı yürüyen bir marka. Velhasıl ben BMW fanatiği değilim hiç bir şeyin değilim zira bana Tifosi derler onu da kabul etmiyorum çoğunlukla. BMW'yi motorsporları yönüyle de sayfalarca eleştiririm, beğenmediğim birçok noktası vardır ki eleştirmişliğim çoktur sen anlaşıldığı kadarıyla mukabele edemeyeceksin.

Kısaca başlığın baştan zaten yanlıştı BMW'nin yarış Fobisi olamaz aynı Ferrari gibi deli gibi yarış aracı üreten, üretilmesini sağlayan firma. Ve hayat F1'den ibaret değil, Rally, MotoGP'den olmadığı gibi.

Kısaca bize bilgi ile gel, yargılar ile değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: guyverland

Bir argümanla çıktın yola cevap üretilen karşı argümana cevap üretirsin o zaman konuyu saçma sapan diriltip durmana gerek yok. Var mı düzgün cevabın yok. Bilgin, tecrüben var mı o da yok. Çıkış yaptığın konu da daha birkaç yorum gelmeden saçma sapan noktalara kayıyorsun. Açık ifade et maksadın BMW'nin açıkladığını yada anlayışını sorgulamak mı, hoşuna gitmediği için yermek mi yoksa japon fanatikliği ile hoplamak mı.

Al sana bir argüman daha BMW'yi pistler de görüyorsun zaten arkadaşım. Senin takibatın, bilgin yoksa millet ne yapsın. BMW'nin tüm Avrupa bazın da yer aldığı seriler ile yer almadıklarını istatistiki, sayısal olarak bir dök hele bi bakalım görelim hangisi baskın çoğunluk çıkıyor. Ha maksadın sevdiğin Evo'ları yüceltmek ise tüm dünyada ki seriler arasın da japon markalarından istediğini baz alıp bir de global BMW'nin yer aldığı serileri bir sayısal kıyasla bakalım.
    BMW, Ferrari gibi asfalt pistleri terk ettiği bir dönem yok arkadaşım. Sadece belirli markalar gibi belirli serilere ağırlık vermiş bir marka değil dönem dönem birilerine ağırlık verir birinlerin den çıkar gider. Şuan 5 Alman markası arasın da en fazla seri de aracı olan marka bu arkadaşım. BMW denilince akla DTM gelir, GT series gelir, Endurance gelir bunlar baskın olduğu seriler. Open Whell'den, 1.6/2.0 Cup'lara, GTC'lerden, V6, V8'lere, GTx serilerine, asfalt etaplar dan, çöllere kadar aracı yürüyen bir marka. Velhasıl ben BMW fanatiği değilim hiç bir şeyin değilim zira bana Tifosi derler onu da kabul etmiyorum çoğunlukla. BMW'yi motorsporları yönüyle de sayfalarca eleştiririm, beğenmediğim birçok noktası vardır ki eleştirmişliğim çoktur sen anlaşıldığı kadarıyla mukabele edemeyeceksin.

Kısaca başlığın baştan zaten yanlıştı BMW'nin yarış Fobisi olamaz aynı Ferrari gibi deli gibi yarış aracı üreten, üretilmesini sağlayan firma. Ve hayat F1'den ibaret değil, Rally, MotoGP'den olmadığı gibi.

kardeş söylemesi ayıp hiç yakışmış mı şu girizgah? onu geçtim sizin yazınız tamamen duygusal olmasına rağmen beni marka fanatiklliği yapmakla ve içeriksiz açıklama yapmakla suçlamışsınız.

Ayrıca yarış organizasyonlarından çekilen BMW için elbette en uygun başlık bu olabilir. Israrla konuyu saptırmanızı anlayabiliyorum ama BMW pistte rekabete gelemedi. Rekabeti her zaman iyi olan kazanır sizin araya serpiştirdiğiniz v6, 1.6 bar şaşmaz oto sanayii ustası teknik açıklamalarınız konuya açıklık getirmiyor çünkü konumuzla alakası yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: guyverland

Bir argümanla çıktın yola cevap üretilen karşı argümana cevap üretirsin o zaman konuyu saçma sapan diriltip durmana gerek yok. Var mı düzgün cevabın yok. Bilgin, tecrüben var mı o da yok. Çıkış yaptığın konu da daha birkaç yorum gelmeden saçma sapan noktalara kayıyorsun. Açık ifade et maksadın BMW'nin açıkladığını yada anlayışını sorgulamak mı, hoşuna gitmediği için yermek mi yoksa japon fanatikliği ile hoplamak mı.

kardeş söylemesi ayıp hiç yakışmış mı şu girizgah? onu geçtim sizin yazınız tamamen duygusal olmasına rağmen beni marka fanatiklliği yapmakla ve içeriksiz açıklama yapmakla suçlamışsınız.

Ayrıca yarış organizasyonlarından çekilen BMW için elbette en uygun başlık bu olabilir. Israrla konuyu saptırmanızı anlayabiliyorum ama BMW pistte rekabete gelemedi. Rekabeti her zaman iyi olan kazanır sizin araya serpiştirdiğiniz v6, 1.6 bar şaşmaz oto sanayii ustası teknik açıklamalarınız konuya açıklık getirmiyor çünkü konumuzla alakası yok.

Hoşgeldin, günaydın.
    Yine saçmalamışsın, saçmalıyordun zaten.
    Argüman diyoruz arkadaşım argüman var mı? birşeyler izah ediyorum, tartışmaya değer görüyorum, soru soruyorum cevap üretilmesini diliyorum var mı? yok herkese işine geldiği bir taraftan veriştirip toz oluyorsun o kadar. Kardeşim kusura bakma da başlangıcımızın nesi duygusal, kaldı ki senin de duygusal yaklaşmamış olabileceğini düşünmüştüm ki çok geçmeden mesajların ile çakıldığını gördüm. Tekrar oku bakalım marka fanatikliği var mı orada. Benim ne BMW'ye ne de Honda, Toyota'ya fanatikliğim yok Japonu saymayana da Almanı değersiz göstermeye çalışana da, Amerikanı hiçlik zannedene de cevabım var.
    Evet hadi diyelim ki benim ki yakışıksız peki senin tavrın, düzgün eleştirel bir yaklaşım mı bu hani? Sen daha neyi nasıl konuşacağını, konunun gerçek içeriğini bilmiyorsun delikanlı. Yarış fobisinden giriyorsun, içeriği motorsporları üzerine çakıyorsun hemen sonunu yol aracı videosu ile noktalıyorsun sahi sen gerçekten motorsporların dan anlıyor musun? Ben yaklaşımından yetmedi bu konu ve daha önceki yazdıklarına baktığımdan japonlara karşı pozisyonunu çözmüş durumdayım.:) Maksadın üzüm yemek mi bağcı dövmek mi.
    Senin argümanlarınla geliyorum arkadaşım. Yarış organizasyonlarından çekilen bir marka ile o video'nun alakası ne? Hadi oldu, yarış organizasyonların dan çekilen bir BMW var doğrudur senin daha sonra ki yazdıkların niye yarış organizasyonları yönüyle değil? Hadi çekildiklerine değindin katıldıkları ve devam ettirdiklerine niye suya sabuna dokunmaz gibi değinmedin?
    Araya serpiştirme miş, şaşmaz oto sanayi miş :D Sahi sen kaç tane motorsporu organizasyonu takip ediyorsun? Kaç farklı seri motorsporu organizasyonu olduğunu düşünüyorsun? Bunlara dair birşeyler sunuldu sana birşey diyemedin zaten. Sen BMW, Honda, Toyota, Suzuki kaç bölgede, seri de yarışıyor biliyor musun arkadaşım? madem yarış fobisi al sana veri imkanı buyur ispatla. :) Evet konu motorsporları konusu ve bunların alakası yok ama o video ve yazdıklarının çok alakası var. :) Allah aşkına sen git F1, MotoGP, WRC 'den başka da birşeylerin varlığından haberdar ol önce, takip et sonra gelip benle aşık atarsın.

• quote:

BMW neden yarışmaktan korkuyor? BMW mühendisleri neden diğer markalar ile rekabetten kaçıyor?

WRC'de yoksun anladık ekstrem şartlara özel araba üretemiyorsun ya da işine gelmiyor anladık.

F1'den kaçıyorsun yeterince süratli olamadın haliyle eğemediğin bileği öptün anladık...

SıraDA MotoGP!
    quote:

BMW motorsiklet yarışı girişiminin başında bulunan Berhard Godmayer, mevcut kurallar altında artık Moto Gp'de yarışmamayı değerlendirdiklerini, Yamaha ve Honda'nın seriyi öldürdüğünü söyledi.
    BMW: Honda ve Yamaha MotoGP'yi öldürüyor

BMW Motorrad Motorsporları şimdi Superbike Dünya Şampiyonası ve Suter şasisi ile BMW motoru kullanan Forward Racing Moto GP takımına odaklanıyor.

Godmayer Motosprint dergisine yaptığı açıklamada, "Çok karşık bir durum var. MotoGP'nin bugün bulunduğu teknolojik seviye çok ama çok yukarılarda. Bu noktada rekabetçi olmanız için inanılmaz paralar harcamınız gerekiyor." dedi.

"Eğer bu durum değişmezse, BMW'de MotoGP'ye katılmakla ilgilenmeyecektir. Elbette kurallar değişmezse."

"Honda ve Yamaha bu seriyi öldürüyor. Japonların yarışlara bakışları bizden çok daha farklı. Düşünebildikleri tek şey teknolojik alanda lider olmak. Hedefleri rakiplerini yenmek. Ve eğer bu sporun seyirlik yanına darbe vuruyorsa onları ilgilendirmiyor. Bize göre ise motorsporları pek çok şeyin birleşiminden meydana geliyor. Bir gösteri, bir iş, kalabalığı eğlendirmenin de bir yolu."

http://www.turkiyef1.com/haberler/30531/bmw-honda-ve-yamaha-motogp-yi-olduruyor.html

Sırada ne var BMW?

Türkiye gibi ülkelerde sadece marka olduğun için satacak bir sürü sadece markaya özel bağımlı olmuş fanatik insanların varlığı mı bu rekabetçi ortamlardan kaçmana neden oluyor acaba?

Aslında hak vermemek elde değil karizmayı çizdirmek yerine cool takılmak satışları için önemli bir etken. Marka farkı adına değerinin çok daha üstünde fiyatlarla satış.

M3

http://youtu.be/vd98vf-DG44
    M5

http://www.youtube.com/watch?v=X3rvgMYPheA
    M6

yalnız arkadaşlar adam youtubede izledigi bir videodan sonra (büyük ihtimal japon hastası olup bmw sevmeyenlerden) gelip buraya bmw kötülemek istemiş kendince. Bmw kullan ve o zaman neden subarunun bir Bmw olamadığını anlarsın

• Formula 1 cok baska bir alan.Porsche bile imajının zedelenme riskine karşılık yıllardır giremiyor o kadar baskıya rağmen.

Mercedes 3 yıldır çok feci bocalıyor bu sene belki bişeyler başarabilirler..

Wrc ise teknolojiden, araç motorlarından ziyade pilotajın çok öne çıktığı bir yarış alanı.

DTM'de yıllardır olmamalarını kesinlikle yadırgıyordum çünkü en büyük rakipleri ordayken WTCC'de formalite gibi kaldılar ama sonunda DTM'E döndüler ve geçen sezon şampiyon oldular..

• Motorsporları farklı bir alandır otomotiv satışlarına ve model ağacı güncellemelerine benzemez. Güncel dönem de seri seçimlerini doğru yapmamış ve ağırlık vermemiş isen uzun dönem hakim olarak kalamazsın zaten giren çıkanlar sebebiyle de regulation'lar da FIA vs federasyonlar tarafından devamlı değiştiriliyor bu da elinde ki modelin çöp olmasına sebep olabiliyor. Otomobil satar gibi bir modeli hafif güncelleyip güncelleyip 6-8 yıl kullanamazsın üst seriler de. Biri modelini yenilemiştir daha iyi bir paketle çıkar karşına ve öylece kalırsın. Ürettiklerin ile homologue edilmesi gereken ürünler bunlar ve yeni bir paket yarış aracı üretmek ayrı birimi yoksa ve tüm departmanı yoğunlaştırmıyorsan öyle kısa sürede olmuyor pek de ucuz bir iş değil. Reklam vs geri dönüşü alt seriler de süreleri uzun. Mesela kısa bir dönem önce ki GT1 serisi şuan artık yok çünkü üreticiler değişimler üzerine ve artık modeller de ömrünü iyice yitirdiğin den aynı klasman da yeni araçlar geliştirmek istemediler çok daha pahalılar. Bu sebeple bir nevi GT2, GTE karması gibi oldu seri. Hakeza görüyorsunuz Peugeot vs prototip serilere bir giriyor bir çıkıyor elde ki paket tutup, rakipler güncelleme yapıncaya kadar herşey güzeldir sonra senin de güncellemen lazım ki pahalı demiştik. Aston Martin gibi üreticiler mesela kendisi marka ile yarışmıyor temel bir yarış aracı hazırlayıp satıyorlar bu karlı bir iş. Kendin paketleyip yarıştırmanın ise mecrası çok değişiyor. Hakeza Scuderia Ferrari şuan sadece tek bir seri de kendi yarışıyor diğer birkaç tip de araç hazırlayıp satıyor sadece. Porsche hakeza öyle birkaç seriye araç geliştiriyor her seri de ve en üst seri de kendilerinin olmasını beklemek yanlış bütçesi kaldırmaz bunu. Serilere motor tedarik edip şasi satmak çok cazip bir iştir ama iş marka ile kendin yarışmaya geldiğin de kurumsal beklentiler, kıyas konuları değişir bu da çok maliyetli bir iştir. Aynı şekil de BMW 'de bir çok seriye araç geliştirip satıyor ancak bazıların da sadece kendi departmanı ile yarışıyor. Benzerlerini amerika kıtasın da Toyota, Honda yapıyor. Hakeza Chevrolet, Dodge gibilerin tutumları da pek farklı sayılmaz.
    F1 ve WRC'ye gelince ise bunlar çok ayrı mecralar ve kurumsal olarak düşününce de devrin Formula zihniyeti açısından çok zorlu ve mantığı aşan yanları var. Salt bir spor, müsabaka değil F1 hakeza FIA WRC'yi de aynı şekle büründürdü. F1 95, WRC ise 2002-03 'e kadar salt performans serisi idi sonra çok başkalaştı. Bu niye yok şu niye yok bakışı biraz çocukça o yüzden izahları daha ayrıntılı yapmak lazım. Çok basit Citroen open whell üretme durumu sergilememişken Bmw Formula BMW ile open whell üretme işine girişmişti yani biraz da doğruları konuşmak için firma kültür, tutumlarını doğru konuşmak gerekiyor. Tercih işidir herkes belirli serileri seçebilir bu onları çok üstün ve aciz yapmaz.

• Bmw almaya paran yetmedi geldin buraya ağlıyorsun te allahım. Forum ağlama duvarı oldu çıktı

Edit : düzeltiyorum arkadaşlar bırak parayı, ehliyeti bile olmayan bir ergen velet var karşımızda 2 tane video izlemeyle kendini arabalar konusunda pir sanmış. Çocuğum burası senin 3+1 lik evinin salonunda atar gider yaptığın annene babana benzemez. Öyle ne desen anlayışla karşılanacağın bir yer değil burası. Ergen ateşini atarını git başka yerlerde yap inci sözlük gibi, donanımhaber yetişkin insanların yeri. Veletlerle uğraşma yeri hiç değil. Aksi halde adama ( lafın gelişi ) lafı ters çevirir düz giydirir gediğine oturturlar farkına bile varmazsın

Konudaki arkadaşlar da boşa ciddiye alıp cevap vermesin. Bir ergen velet var karşınızda ve mantık yok haliyle. İçindeki atar gideri bmw'ye yansıtmış yavrucak. Blok listesi, hadi yollan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragnar Frisch -- 8 Mart 2013; 4:26:08 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Elmanders

Videodaki rakiplerin hepsi güçlendirilmis motor kullaniyor. 750 HP ye 560HP nedir?

HP olayı Japon yapmış motorun gerçek gücünü ortaya çıkarmak sana kalmış, BMW ile yapacağın maliyet yüksek, alacağın HP düşük, Japonla yapacağın maliyet düşük, alacağım HP yükse ise bu gene de BMW'nin suçu

Stok olayına gelirsek Japonya'da Hp yasal kurallar çerçevesinden sınırlandırılmıştır yanlış hatırlamıyorsam 280 hp felan ama motorun elbette gerçek hakkı bu değil.

http://www.youtube.com/watch?v=GI0EO1kFBgk

Elini vicdanına koyda söyle hp farkı eşit değil diyorsunda, Lamborghini'nin fiyatı Supra'nın kaç katı? Peki fiyatlar eşit mi?

O na rağmen süper sport aşmış, fiyat olarak rakibini üçe dörde katlamış bir Lamborghini'yle de tek turbo ile Supra nasıl böyle dalga geçebilir? (BMW hafif kalacağı için Lamborghini kıyaslanmıştır.)

2JZ

Apaçi alert

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.