Şimdi Ara

Bmw nin 5 serisi ile m5 in farki nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
20.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    420i diye bir model yok mu? Fotoğrafa bir bakın isterseniz. Ayrıca 320 de ki yazdığımın 428 ve 18 de de olduğunu bilmiyordum da bu tavır ne oluyor onu anlamadım. Hesap mı soruyorsun dayılık mı yapıyorsun bilgi mi veriyorsun? Ve zaten onun dışında da bir yanlışlık göremiyorum.
     Bmw nin 5 serisi ile m5 in farki nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roxio

4.20i den yola çıkarak yazıyorum. Sondaki i benzinli olduğunu gösteriyor, d olsaydı dizel olurdu.

20 motorun hacmini gösteriyor. 4.20, 2000 motor 4.18, 1800 motor gibi. 4.28, 2800 motor. Yani şöyle düşünebilirsin 4.18, 18 gücünde 4.20, 20 gücünde vs. 4 ten sonraki sayı arttıkça aracın performansı artıyor. (Fakat şöyle bir durum var. Örneğin yeni 320 ler 1600 motor fakat 20 yazmışlar. Bunun nedeni ise 1600 motordan 2000 motor gücü aldıkları için 320 yazmışlar.)

M4 ise performans aracı yani aralarındaki en güçlüsü. M performans 4 serisi (benzetmek istersen 4.50 gibi bir şey oluyor)

Son olarak M paket de şu oluyor: (Edit: M paket kısaca görünüşü m, araba 420 veya hangisini alırsan)

M serisi araçlarda araç performanslı olduğu için görüntüsü de daha hoştur. Ekstra hava girişleri, daha iyi direksiyon, spor koltuklar vs.

M paketse 4.20 ye bunları eklenmiş halidir. Yani 4.20 m paket olduğu zaman 4 serisi 2000 motor fakat görünüşü M4 gibi düşünülebilir. Araç 4.20 fakat görünüşü m4

Biraz karıştı fakat umarım anlatabilmişimdir.

i benzin d dizel cümlesi dışında bütün yazdıklarınız yanlış.

az aşağıdaki örneğinizide gördüm biz ülkemizdeki satılan araçlardan bahsediyoruz.

edit: kartalus arkadaşımız kuşkuya mahal vermeyecek biçimde sizi net bir şekilde bilgilendirmiş. sizin teşekkür etmeniz daha akıllıca bir davranış olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsimsiz_kar45 -- 25 Ekim 2016; 2:18:43 >

• quote:

4.20i den yola çıkarak yazıyorum. Sondaki i benzinli olduğunu gösteriyor, d olsaydı dizel olurdu.

20 motorun hacmini gösteriyor. 4.20, 2000 motor 4.18, 1800 motor gibi. 4.28, 2800 motor. Yani şöyle düşünebilirsin 4.18, 18 gücünde 4.20, 20 gücünde vs. 4 ten sonraki sayı arttıkça aracın performansı artıyor. (Fakat şöyle bir durum var. Örneğin yeni 320 ler 1600 motor fakat 20 yazmışlar. Bunun nedeni ise 1600 motordan 2000 motor gücü aldıkları için 320 yazmışlar.)

M4 ise performans aracı yani aralarındaki en güçlüsü. M performans 4 serisi (benzetmek istersen 4.50 gibi bir şey oluyor)

Son olarak M paket de şu oluyor: (Edit: M paket kısaca görünüşü m, araba 420 veya hangisini alırsan)

M serisi araçlarda araç performanslı olduğu için görüntüsü de daha hoştur. Ekstra hava girişleri, daha iyi direksiyon, spor koltuklar vs.

M paketse 4.20 ye bunları eklenmiş halidir. Yani 4.20 m paket olduğu zaman 4 serisi 2000 motor fakat görünüşü M4 gibi düşünülebilir. Araç 4.20 fakat görünüşü m4

Biraz karıştı fakat umarım anlatabilmişimdir.

3.XX / 4.XX / 5.XX, vb. artık XX'ler motor hacmini ifade etmiyor o eskidendi. Mercedeste de aynı şekilde. Artık aracın gücüne göre modellendiriliyor.
    428i 2800 cc falan değil 2.0.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cihan

7.45 de kaç motor var

M6 da kaç motor var

M6 m5 i m5 m4 dü nasıl tokatlar

7.45 4400 motor fakat yuvarlayıp 7.45 yazmışlar.

Eski kasa m6 lar çoğu performans aracı gibi 5000 motordu fakat yeni (2012 den beri) kasanın 4400 motor hacmi olması lazım.

Son olarak m6 m4 ten daha ağır bir araç fakat m6 da ki kullanılan motor daha performanslı olduğu için çok az farkla geçiyor. M5 i bilmiyorum fakat yine tahminimce aynı yani m6 daha ağır fakat motoru daha güçlü.

Kısaca m6 m5 ten m5 m4 ten daha performanslı

M5 ve M6'da kullanılan motorlar birebir aynı 4.4 V8 biturbo 560 hp.

• Ortalık iyice karışmış burda.

• Belgeler ile konuşmak lazım

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Mesleğiniz nedir hocam ?

• mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde satılan araçlardan bahsetmiyoruz onla bir alakası yok zaten. 4.20i diye bir model yok demiş. Ve 4.35i gibi ülkemize gelmeyen bir aracı örnek vermiş. Ülkemizde satılan araçlardan bahsetmiyoruz.

• Muss@ kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için biri de çıkıp sizin gibi açıklamadı. Herkeste bir laf sokma ezme çabası var. Birbirimizin yanlışını mı düzeltiyoruz yanlışından yola çıkarak eziyor muyuz anlayamadım. Haklısınız çoğu modelde artık hacme göre yazılmıyor benim hatam.

Ayrıca m5 i bilmiyorum o yüzden belirttim zaten m5 i bilmiyorum fakat tahminimce öyledir diye. Orayı da kalın puntoya alsaydınız keşke

• Ogretmenim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Son modellerde durum nedir bilmiyorum ama BMW'nin M etiketiyle sunduğu araçlar, o serinin en güçlü spor aracı idi.
    Görünüm olarak o seriye benzerancak motor farklı. Örneğin M3, 3 serisine görünüm olarak benzese de performans olarak çok yukarda. Aynı şekilde M5 de öyle. Sonradan M4 veya M6 da çıkarıldı. M serisi araçlar hem görsel olarak makyaja sahip hem de genel yapı itibarı ile spor araçlar.

düzeltme yapalım, M serilerinde M6 nın tarihi M3 ten daha eskidir, yani M6 dan sonra M3 piyasaya sürüldü
  • Bir deli kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış.

Yani adam bir şey yazıp gitmiş sonra hiç mesajı yok ama millet birbirine girmiş çoktan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Ne mi var?

Konu başlığını google da arattığında kaç sonuç çıkıyor bak bakalım
    Neden sis fari bulunmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ciikolove

Neden sis fari bulunmuyor

Alıntıları Göster
    Aerodinami için bulunmuyor, sis farının olduğu yerlere dikkat ettiyseniz hava kanalları mevcut ikinci sebeb ise aracın hafif olması için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkboyy

M5 in M paket 5 serisinden farkları;
    4.4 v8 benzinli motor
    Tamponlar
    Tamponda sis farı yok
    Çamurluklarında m5 yazılı havalandırma
    4 egzoz
    M çift kavramalı şanzıman ve farklı vites topuzu
    Direksiyon
    Şanzıman direksiyon süspansiyon karakter ayarı
    Monte carlo mavisi
    Aklıma gelenler bunlar

Forumda amaç yardımlaşmak ve bilgi paylaşımı boş cevap yazmanın anlamı yok
    Konu 2 yıllık ama ek bir bilgi vereyim.

O çamurluktaki havalandırma yeri gibi görünenler aslında gerçek değil sadece süs.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    2 yillikmış.Yav en sonda mı soylenir bu,hepsini okuduktan sonra.

• Bmw bir kasa cikariyor o kasaya farkli motorlar koyuyor mesela 5 kasadan gidelim

BMW 520 i yaziyorsa bu araba 5 kasa ama benzinli motor “i” benzinli demek

BMW 520D yaziyorsa bu araba 5 kasa ama dizel motor “D” dizel demek

ama isin icine “M” giriyorsa isler fena degisiyor kork

BMW ///M5 yaziyorsa 5 kasanin en guclu hali

kasa hepsinde ayni ama ufak degisiklikler var ama kasa ayni

yani en basit anlamiyla

520 de 200 beygir

///M5 te 500 beygir

BMW yaptigi M kasa serilerinede ayri isim verir mesela 2005-2010 arasi modele ///M5 E60 derler

(bu model BMW nin en begenilen kasasidir)

2010 dan sonraki kasaya ///M5 F10 derler

suan yeni kasa cikartti ///M5 F90

ama git birine M5 de E60 gelir aklina

500 beygir ayrica bu araba 4 kapili sedan

bide m5 piyasaya ilk ciktiginda dunyanin en hizli 4 kapili sedan aile arabasi unvanini almistir

• M5 cennet, normal 5 serisi şu anki Dünya :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonodias -- 13 Haziran 2021; 11:57:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.