Şimdi Ara

Bmw g 310 r almak mı yoksa aynı paraya araba almak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soruyu bir arkadaşım adına soruyorum. Bu hafta falan alıcak o yüzden acil cevaplarsanız sevinirim. Aşağı yukarı 25-30 bin civarı bir araç bakıyor arkadaş. Haftasonu motor fuarına gittik, bmwnin bu motoru ciddi anlamda aklımızı karıştırdı. arkadaş ucuz motor bakarken aşık oldu birden. Ancak o paraya araba almak mı yoksa bu motoru almak mı konusunda kararsız kaldık.

Siz olsanız hangisini alırdınız?

Arkadaş bunu biraz da zevk için alacak. İş güç için düşünmeyin.

1. Sıfır model, bmw marka, karizmatik bir motor mu?

2. ikinci el bir araba mı?

siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

• ben olsam kamyon alırdım.

kusura bakmayında motosikletle araba arasında kalınır mı ya ikisinin tek ortak noktası fiyatı.

bu arada g310r öyle çok havalı bi motor değil üretim yeride hindistan galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 26 Şubat 2018; 15:18:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış hatırlamıyorsam g310R Bajaj üretimi(yanlış hatırlıyor da olabilirim).

BMW G almaktansa o paraya Honda NC serisi (2. el) Honda CB500 (sıfır) Honda CBR 500(sıfır) Yamaha R25(sıfır) Yamaha MT-25(sıfır) Yamaha Xmax(sıfır) motosiklet almak daha mantıklı olur eğer motosiklet istiyorsa. Ancak şu da var. Kışın motosikleti kapalı garajda(varsa!) yatıracak ama arabayı yaz kış binebilecek.

Kendi fikrim de motosiklet alma taraftarıyım ancak BMW G serisi değil. O kadar param varsa BMW'ye gömmem o parayı. Gerçi benim hedef K1600 GTL ama ona da güç yetmez tabi. Neyse. Şahsi fikrim 25 30 bin TL'lik neredeyse yıkık araba almaktansa bu motorlardan almaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 26 Şubat 2018; 15:27:24 >
  • Elma ile armut denir ya tam öyle bir karşılaştırma olacak.

Motor sadece aşık olanın alacağı bir araç. Riski çok yüksek, kaza durumunda, hele de yüksek hızda hayati tehlikesi çok yüksek maalesef. Ben de bir ara düşündüm ama bütün aile karşı çıkıyor.

Araç olarak kullanmaktan ziyade zevk için, ki vakit ayırmak mümkün oluyorsa, kullanılır diye düşünmek lazım.

Motor kullanırken üstündeki giysi bile ciddi bir iş konuşmaya görüşmeye müsait olmayacak muhtemelen.

Yağmurlu karlı sisli havada kullanmamak gerekecek bence. İş şartları nedir bilmiyorum ama ben alsam kullanmaya vakit bulamam kolay kolay, haftada bir bile.

Araba ihtiyacı yoksa alınabilir motor.

Ya da araba varsa ikinci araç olarak.

Araba ihtiyacı varsa motor ikinci plana kalmalı bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Yanlış hatırlamıyorsam g310R Bajaj üretimi(yanlış hatırlıyor da olabilirim).

BMW G almaktansa o paraya Honda NC serisi (2. el) Honda CB500 (sıfır) Honda CBR 500(sıfır) Yamaha R25(sıfır) Yamaha MT-25(sıfır) Yamaha Xmax(sıfır) motosiklet almak daha mantıklı olur eğer motosiklet istiyorsa. Ancak şu da var. Kışın motosikleti kapalı garajda(varsa!) yatıracak ama arabayı yaz kış binebilecek.

Kendi fikrim de motosiklet alma taraftarıyım ancak BMW G serisi değil. O kadar param varsa BMW'ye gömmem o parayı. Gerçi benim hedef K1600 GTL ama ona da güç yetmez tabi. Neyse. Şahsi fikrim 25 30 bin TL'lik neredeyse yıkık araba almaktansa bu motorlardan almaktır.

ktm ler bmwden daha fazla fiyat çekmişti. bir de açıkçası ben motordan hiç anlamam öyle olunca, adını dahi duymadığım bir marka için yorum yapmadım. arkadaşın da bmw hoşuna gidince konu açalım dedik.

ikinci el araba elbette 4 teker olması nedeni ile kışın vs. daha kullanışlı. ancak araç antalyada kullanılacak. ve öyle iş için bir araca ihtiyacım var durumu yok. daha çok zevkine alınacak bir araç olacak.

arkadaş scooter kullanıyor. o yüzden xmax düşünmyüor. diğer marka ve modelleri de söyledim.

biraz kafa karıştı açıkçası.

• KTM iyidir güzel markadır ama şahsen alacağım bir marka değildir Eğer ki Adventure değilse makine.

Şu anda motoru varsa o zaman hiç değiştirmeden araba alsın hem motor hem araba istediği zaman istediğine biner ya da altındakini satsın G310R parasını eklesin üstüne daha güzel motor alsın.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Malesef yanılıyorsunuz. Etrafta motosikletleri sadece ulaşım için kullanan insanlarla dolu. Özellikle işyeri otoparklarında bunu görebilirsiniz. Tabi genelde ekonomik olarak biraz daha rahat insanlar oluyor bunlar. Aile meselesi ise zaten en büyük klişe. Bilinmeyenden korkulur. Onlar da bilmedikleri için korkuyor. Bu içgüdülerimizde var. İstanbul trafiğinden çıldırıp motosiklet alan biri olarak sonradan aşık olanlardanım. Ailem de karşı çıktı ama şimdi benimle binmek istiyorlar.

Ailesi olan, sürekli araba ve motosiklet kullanan biri olarak buzlanma olacak soğuğa kadar motosiklet kullanırım. Buzlanma olacak havada zaten araba da kullanmıyorum. Özellikle İstanbul gibi arabaların ilerleyemediği bir memlekette bugün paraya ihtiyacım olsa arabamı satmayı tercih ederdim.

Bunları size muhalefet olmak için yazmıyorum. Ama yazdıklarınız motosiklet kullanan bir insanın dünyasının gerçekleri değil ve bilmeyen kişilerin böyle öğrenmesi beni rahatsız ediyor. Soğukta, sıcakta, yağmurda, sisli havada, doğru ekipmanla ve motosikletle sürekli motosiklet kullanılabilir. Hatta buna alıştıktan sonra geri dönüşü imkansız hale gelebilir. Ayrıca verdiğiniz iş örneğine cevaben; kurumsal büyük şirketlerle çalışan biri olarak iş görüşmeleri dahi yapıyorum. Şimdiye kadar yadırgayan olmadı. Neticede çok şık ekipmanlar da var.

Teklike kısmına yorum yapmamışım. Elbette tehlikeli. Yani arabadan tehlikeli. Yine de hiç kullanmadan önce düşünülen kıyamet senaryoları doğru değil. Mutlaka doğru ekipman, doğru teknik ve eğitim gerekli. Aksini yapacak olan zaten hiç bu işe bulaşmasın. Bulaşırlarsa ailelerin karşı çıkarken örnek göstereceği örnekler oluyorlar.

Konu sahibinin meselesine gelirsek;

Elma ile armut karşılaştırılmış kesinlikle doğru. Kafası karışık bir arkadaş sanırım. G310R hoş bir motosiklet olsa da gerçek bir BMW kalitesi ve hissiyatı vermeyebilir. O paraya çok daha kullanışlı motosikletler alınabilir. İhtiyaç araba ise araba alınmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkon -- 26 Şubat 2018; 16:48:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.