Şimdi Ara

BMW (F44) 2 serisi Grand Coupe (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
348
Cevap
25
Favori
38.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • unknownartist kullanıcısına yanıt
    Ankara’da yaşıyorum yollar göreceli olarak daha iyi ama bende Michelinden korkuyorum. Yol sesi idi benim önceliğim ancak haklısınız, teşekkür ederim. Hankook yol sesi kış lastiğinden ( Bridgestone ) fazla geliyor kulağıma, bu sebeple niyetlenmiştim. Tekrar teşekkürler.
  • arkadaşlar aracınızı şehir dışı veya 70km/h hızı geçtiğiniz her yerde , ayrıca yagmur kar çamur vb koşullarda sport modunda kullanmanız halinde yol tutuşu artacak , kayma kızaklama yanlama vb durumlar azalacaktır bilginize


    comfort modu sadece şehir içinde kullanın

  • cembaba61 C kullanıcısına yanıt

    Hocam öneriniz için teşekkürler bu tespite nasıl vardınız? Sonuçta spor mod direksiyon sertliği, gaz tepkimesi ve yüksek devir çevirme özelliği var diye biliyorum. Direksiyon sertliğini kendimiz diğer modlara da uygulayabiliyoruz. Bu tespitiniz bunlardan hangisiyle alakalı veya başka ekstra özellikler mi mevcut sport modda.

  • fberk07 F kullanıcısına yanıt

    Hocam eksik ve yanlış bilgi. Çok dikkate almanı önermem.

  • Merhaba, Michelin micro pompa aldım. Lastik basınçlarını kendim ayarlıyorum ve olası inme durumunda da kullanılabilir. Küçük ve bagajdaki saklı bölmeye sığıyor. Tavsiye ederim.
  • zaferolcu Z kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de öyle düşünüyorum açıklamayı merak ettim belki direksiyon sertleşmesinden ötürü dönüşlerde stabilite sağlayabilir onun dışında çok mantıklı gelmedi bana da

  • blackeagle76 B kullanıcısına yanıt

    Lastiklerinizi değiştirdiniz mi?

  • Görev sebebi ile van’da çalışmaya başlayacam artık, kışlık lastik almak şart oldu, shadow paketteki siyah jantlara bayılıyorum, 32.000 4 jant + kışlık satıyor Borusan, orijinal olarak bu jantları daha ucuza bulmam mümkün mü? Sahibinden de arada bakıyorum fakat bulamadım bi türlü.
  • Arkadaşlar BMW onlinedan bu araçtan sipariş verdim Sportline Skyscrapper Gri+Bej Sensatec Deri .



    Sizlerinki hangi renk ve sizce en çok hangi renk yakışıyor? Ben storm bay siyah ve skyscrapper gri arasında kaldım . Ancak iç bej olunca storm bay renk alınmıyor. Dolayısıyla siyah ve sky gri kaldı. Siyahın bakımı nedeniyle gri seçtim.


    Araçtan konfor,yalıtım ,performans ve viraj kabiliyeti anlamında memnun musunuz?


    Arka yaşam alanı ve bagaj hakkında ne düşünüyorsunuz? 2 çocuk var ama bebek arabamız yok. Çocuklar 7 ve 5 yaşında.


    Araç çok alçak mı , altını vuruyor musunuz? Çukurlardan dolayı 45 yada 40 yanak Lastik balon yaptı mı? Turanza sert bir lastik olduğu için zor bir ihtimal ama sormak istedim.


    Önceden A3 Sedan kullandım. A3 e golf 6 dan geçmiştim ancak hiç memnun kalmadım. O nedenle biraz tereddütteyim. Bütçe de 3 serisi veya 4 e çıkamıyorum.




    Teşekkür ederim

  • Arkadaşlar bugün aracı test sürüşü yaptım. Kullandığım araç 2.18 benzinli

    m Paket dışı snapper rocks rengi (turkuaza yakın) idi. İçi siyahtı m paket olduğu için.


    öncellikle almak isteyenler için artı ve eksileri belirteyim.


    Önce eksileri


    1. M paketle gelen döşeme ve siyah arabanın içini boğucu yapmış ve dolayısıyla ben siyah m döşemeyi ve koltukları beğenmedim.
    2. Arka tavan boyum 1.72 olmasına rağmen yarım karış vardı tavana .
    3. Gelen Bridgestone lastikler çok çok kötü . Kuru havada bile ani frende kayma yapıyor.


    Nötr kaldığım durumlar


    1. Bagaj ne çok küçük ne büyük orta karar.
    2. Malzeme kalitesi ne çok kalitesiz ne çok kaliteli . Belki içi siyah olduğu için böyle hissetim ancak boğucuydu içi çok.
    3. Arka diz mesafesi orta karar.


    Artılar


    1. Motoru ve gücünü gayet beğendim. Spor modda araba çok iyi ivmeleniyor. Ara gaz tepkileri iyi.
    2. Üzerinde 40 yanak lastik olmasına rağmen çok konforlu buldum. Kasislerden geçerken bile 40 yanak olduğu anlaşılmıyor.
    3. parkur çok kısaydı o nedenle viraj performansını test sürüşündeki arkadaş gösterdi. yüksek hızla denemede bile bana gayet yeterli geldi. Araba yatmıyor. Önden kayma eğilimi lastiklerden dolayı var zaten gelen sesten hissediyorsunuz. Elektronik sistemler hemen müdahale ediyor.
    4. Görünüşünü ben çok beğendim. Tabiki 3 veya 4 çok daha iyi. Ancak yakından araç hoşuma gitti. Resimlerde yada videoda gibi değil.


    Test sürüşü yaptığım arkadaşa 3 serisinde kullanılan motorla ne kadar farklı olduğunu sorduğumda özellikle yüksek hızlarda farkın olduğunu söyledi . Daha önce BMW sahibi olmadığım için yorumlarınıza açığım. Kısacası ben bugünkü fiyatıyla 1 milyon civarı olan bu aracı beğendim. Daha önce 2014 a3 Sedan vardı ona göre çok daha beğendiğimi söyleyebilirim.


    Bu arada VW aksine BMW de ilgi alaka çok çok daha iyi bu da sanırım üst segment pahalı arabalar sattığı için olabilir.


    Test aracı yakıt tüketimi 9.5 ti ki . Kısa parkurda ve sürekli gazlanan aracın tüketimi gayet iyi geldi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfectstranger09 -- 27 Temmuz 2022; 14:5:48 >
  • perfectstranger09 P kullanıcısına yanıt
    2.16d sportline aracımız var, evin ikinci arabası olarak eşim şehir içinde kullanıyor genellikle. (kendi aracım g20 3.20)

    renk için yorum yapamam, zevk meselesi.

    konfor olarak bmw genlerini taşıyor, yalıtım olarak rft lastik sesi dışında rahatsız edici bi sesi yok, çıtasız camları olmasına rağmen. ama rft lastiklerin hafif uğultusu var.

    performansı 1.5 dizellere göre üst seviyelerde. tatil dönüşü uzun yolda 100-180 ara hızlanmasında dizel 1.6 passatla kafa kafaya gidip yavaş yavaş geçiyor.

    viraj kabiliyeti yeterli düzeyde.

    arka yaşam alanı dar, hele ki çocuk koltuğu kullanıyorsanız ya öndeki koltuk çok önde olacak yada çocuğun ayakları koltuğa değiyor. (6 yaşında çocuğum var ve sadece uzun yol için çocuk koltuğu takıyorum)
    çocuk koltuğu olmadığı zamanlarda arka koltuk çocuklar için yeterli.

    Bagaj dar, büyük 1 adet valiz sığıyor yanında biraz boşluk kalıyor. g20 de iki valiz sığıyor.

    eşim hep şehir içinde kullandığı halde şimdiye kadar aracın altını vurmadı veya lastik balon yapmadı.

    sonuç olarak araç 3 serisi değil ama ne beklediğinize bağlı.
  • gkaya06 G kullanıcısına yanıt

    bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun tekrardan.

  • perfectstranger09 P kullanıcısına yanıt

    Yaklaşık bir senedir 218i kullancısıyım.


    - Konfor, yalıtım, performans konusunda çok memnunum. Tabi ki 3 serisi performansı beklenemez, kıyaslanamaz ama size bir yeni model bir BMW kullandığınızı hissettiriyor. Vac grubu araçlardan sonra şehir içi ve bozuk yollarda bir tık sert hissiyat verebilir bunda RFT lastiklerin de etkisi var ancak yalıtım konusunda segmenti ve benzer fiyattaki araçlara göre bence daha başarılı, 170 km/s ile otobanda giderken yanınızdaki insan bu hızı hissetmiyor. Hatta kendiniz de hissetmeyip viraja çok hızlı girebiliyorsunuz :D


    -Yaşam alanı konusunda biz çocuksuz bir çift olarak ihtiyaçlarımız doğrultusunda bu arabayı bilerek isteyerek tercih ettik. Arka yaşam açısından tavan alçaklığı, yan cam genişlikleri golf 6 dan daha dar hissettireceğine eminim. 180 cm üstü yetişkin arkada rahat edemez.


    - Bagaj konusunda hacim ortada gayet objektif kullandığınız araçlarla kıyaslanabilir, kullanım kolaylığı açısından liftback bir bagaj değil ama gayet kullanışlı.


    - Sportline kullancısıyım ikame olarak msport modelini de kullandım. 17' ve 18' hiç balonla karşılamadım. Böyle bir şikayet duymadım. Turanzadan ziyade RFT lastiklerde bu kolay bir olay değil diye biliyorum.


    - Araç yüksekliği, ön ve arka açıları çoğu sedan-hatchback araçlara göre yüksek ve rahat. Hatta bir tık alçak olsa daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum.


    - Renk, döşeme konusu zevk meselesi kendi aracımın iç döşeme antrasit-gri çok klostrofobik siyah döşemeleri sevmeyen bir insan olarak gayet memnunum. Dış renkte aracım metalik beyaz, beyaz tercih edecekseniz bence tercih bu olmalı bir önceki aracım alpine beyazdı ona göre metalik beyaz çok daha güzel. Ama ikame olarak kullandığım metalik mavi/misano rengiydi sanırım sanki 2 serisi değil 4 serisi kullanıyormuş gibi herkes dönüp 2 defa daha bakıyordu, araç hakkında sokakta, trafikte soru soranlar oldu, aynı aracı kullanmama rağmen rengin ne kadar önemli olduğunu o gün anladım :D


    Sorularınız dışında ekstra olarak;


    - Şanzıman vites geçişleri kusursuz, bence DSG'den daha başarılı.


    - Yakıt konusunda ikame olarak bir dönem dizelini de kullandım. Bence dizele hiç gerek yok. Onla da uzun yolda 5,5 lt ile gezdim, kendi benzinli aracımla da uzun yolda 5,5-6,5 lt arası geziyorum. Uzun yolda min. hız radar üst limitinde araç kullanan birisiyim yakıt konusunda araçtan çok memnunum.


    - Araç ön iç dizayn executive modellerinde multimedya ekranı, kablosuz car play, hayalet ekran vs. VAC grubu sıradanlığını sevmeyen bir insan olarak bence çok orjinal ve güzel. Ayrıca ön iki koltuk da uzun yolda gayet konforlu, yormuyor.


    - Servis konusunda çok memnunum, bundan önceki 218i aracımda ilk bakımda anahtarı okutup yağ, yağ filtresi dışında bir değişim istemiyor dediklerinde çok şaşırmıştım. Klasik 10-15 bin bakım muhabbetleri yok. Mağduriyetlerde çok premium bir yaklaşım mevcut.


    Sonuç olarak araçtan çok memnunum. Tasarım zevk meselesi incelemelerde arka tasarımını çok gömüyorlar ama ben katılmıyorum. Her açından araç bana çok yakışıklı geliyor ki gittiğiniz her ortamda bakışlar yorumlar bu yönde. Hacimleri test sürüşü yapmadan showroomda bile ortada hacim kaygısı olmayan kişiler bence spor, az da olsa coupe hissiyatı, konforlu premium araç kullanımı açısından aracı bu fiyatlara bence çok tercih edilebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fberk07 -- 31 Temmuz 2022; 14:27:0 >
  • fberk07 F kullanıcısına yanıt

    Öncelikle bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum. Daha önce a3 Sedan ve golf 6 dizeldi. Şimdi yeni kasa polo 1.0 TSİ kullanıyorum. Benzinlinin sessizliği ve performansını dizelde bulamadım. Özellikle yüksek hızlarda aradaki fark çok açılıyor. Dizelin en verimli aralığı benim araçlarımda 60-130 km bandı idi. Dolayısıyla Aynı şekilde dizelin gerekli olmadığını düşünüyorum . Şöyle bir tüketim karşılaştırması yaptım.


    Benzin 10 lt x 22.5 /100 x15.000 - dizel 6 lt x24x15.000 aradaki farkı 12.000 TL civarında hesapladım ki bence konfor, ara hızlanma ve son hız için gayet makul değerler ki , yavaş kullanımda Eco pro vs önden çekiş olduğu için bu fark daha da kapanacaktır.

  • Arkadaşlar araç ile ilgili çok çarpıcı bilgiler buldum. Bugüne kadar bu kadar ayrıntılı bir test görmemiştim . Sizlerle paylaşmak istedim. Karşılaştırmada ki araç CLA 180 , 140 beygirlik versiyon. Türkiye de satılan versiyon C200 4 matik 163 bg olsa da motor harici diğer bilgiler de karşılaştırılabilir.



    BMW (F44) 2 serisi Grand Coupe
    BMW (F44) 2 serisi Grand Coupeauto motor und sport
    BMW 218i Gran Coupé, Mercedes CLA 180: 140-PS-Viertürer-Coupes der Kompaktklasse im Vergleich
    https://www.auto-motor-und-sport.de/test/bmw-218i-gran-coupe-mercedes-cla-180-vergleichstest/technische-daten

    İlgimi çeken bir kaç detay var, bunları sizlerle paylaşmak istiyorum.


    1. BMW 2 gc ground clearance 15.2 cm olmasına rağmen Cla 10.2 cm . Bu çok büyük bir fark. Nitekim günümüzde çoğu suv un ground clearance 17-18 cm lerde. Bunun iki tane etkisi var ki benim için de çok önemli. Yerden yüksek olması bizim gibi kasislerin bozuk yolların çok olduğu ülkelerde çok büyük bir avantaj . Nitekim a3 Sedan ambition kullanırken 14 cm olmasına rağmen altı birçok kez garaj girişlerinde sürtmüştü. Negatif etkisi ise testte görüleceği üzere slalom ve viraj kabiliyeti negatif etkileniyor. Ancak yerden yüksek olması benim için çok önemliydi.
    2. Aynı motor gücüne sahip araçlarda BMW daha önde özellikle 130-140 km ya kadar böyle ancak daha yüksek hızlarda bu fark kapanıyor. Ağırlıkla birlikte Getrag 7dct300 kodlu şanzıman ve ayarının bununla birlikte etkili olduğunu düşünüyorum.
    3. Yalıtım olarak özellikle 120-130 km ye kadar Mercedes baya önde , 130 dan sonra Mercedes önde olmasına rağmen fark kapanıyor. Muhtemelen vites oranları BMW nin Mercedes’ten uzun olabilir. Bu da otoyolda ekonomi sağlarken , şehiriçinde fazla yakıta neden olabilir.


    Ben açıkçası motor konusunda eski kafalı olabilirim ancak şahşen 1.33 motordan alınan 163 bg ve 4 çekerin fazla km’lerde (100.000 vs) araç eskiyince sıkıntı çıkarabileceğini düşünüyorum. Üstelik 1600 kiloya varan ağırlıkta hafif değil. Bu motor yeni bir motor ve Renault grubunun dizel dci motoru gibi yıllanmış değil. Bildiğim kadarıyla 1.2 motoru problemler nedeniyle 1.33 olarak güncellediler ve Duster dahil Renault grubunda kullanılıyor 150 bg olarak. Keşke C serisindeki 1.6 motor gelseydi CLA veya A ya ancak bu şekilde . BMW B38 kodlu motoru çok daha güven veriyor.

  • Herkese selamlar,

    Son dönemde araç için rezervasyon yaptıran veya almak üzere olan var mı grupta?

    Ön rezervasyonu ne zaman yaptırdığı,
    Bmwnibul veya mybmw üzerinde rezervasyonu ne zaman görmeye başladığı,
    Toplamda geçen süreleri,
    Satın alma ile ilgili varsa başka tecrübelerini paylaşacak olan olursa eminim benim gibi bekleyenler için bilgilendirici olacaktır.

    Ben 29 Temmuz günü f40 için ön rezervasyon yaptırdım parayı da yatırdım ancak henüz durumda herhangi bir gelişme yok.
  • lieut_gkhn kullanıcısına yanıt

    Selamlar 24 Temmuz 2 serisi f44 Sportline gri renk bej koltuk ön sipariş verdim . Ödemeyi hemen yaptım.hala ön siparişte gözüküyor. Güncelleme yok . Eylül ortasına kadar bekleyeceğim , eğer araç eşleştirmesi yapılmazsa siparişi iptal edeceğim .

  • perfectstranger09 P kullanıcısına yanıt
    Bugün ST ile mesajlaştım. Maalesef durumla ilgili benim de hiç gelişme yok. Ön siparişi bari atlatsaydık biraz daha rahatlayacaktım. Haklısınız çünkü daha bunun şase numarası belli olacak da üretime geçecek buraya gelecek. Yıl sonuna kadar böyle sürüncemede kalacaksam hiç değilse 2023 model olsun diye içimden geçiyor benim de. Sonuçta kasımda 2022 olacağına ocakta 2023 olsun.
    İlk kez sıfır araç almaya niyetlendim.
  • lieut_gkhn kullanıcısına yanıt

    Ön rezervasyon ücreti olarak internet üzerinden 75 bin TL ödeniyor. Mayıs ayı sonunda yatırdım, Haziran başında araç kotaya eklendi, Haziran sonu araç geldi, Temmuz başında teslim aldım. Araç fiyatı gümrük gelmesiyle netleşiyor, gümrük geçişinden sonra nihai fiyat belirleniyor. Euro kurunda düşüş olduğu için indirim dahi yapıldı. Özellikle opsiyon beklenirse süre uzayabilir.


    218i Sportline skyscraper gri renk olarak konfigüre edip hifi eklemiştim. Hifi olmayanı geldi beklemek istemedim.

  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.