Şimdi Ara

BMW 520i Mi 520D Mi almak mantıklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
29.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araba almayı düşünüyorum 520i ile 520D arasında kaldım bilgisi olan arkadaşlara soruyorum
    1)bu arabaların göğüslerine bakınca dolu mu yada orta donanıma mı sahip anlayabilirmiyiz?
    2)Benzinli 2005-2006 model ortalama 40.000-50.000 Km arasında olan araçlar 28.000-33.000 € arasında değişiyor,Dizel ise 2006-2007 model 40.000-50.000Km arasında olan araçları 40.000-45.000 € arasında değişiyorr benzinli alıp LPG mi taktırmak sizce mantıklı yoksa dizel mi almak mantıklı.....

!!!!!!!!!!Lütfen o arabaya LPG taktırılırmı gibi yorumlar yapmayın!!!!!!!!!!!,LPG bu devirde artık lüks araç yakıtıdır.Kullandıysanız deneyimlerinizi paylaşırmısınız arada kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daschvip -- 7 Mart 2009; 1:36:56 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

520i mi 520d mi: Hangisini Seçmelisiniz?

BMW 5 Serisi birinci sınıf bir otomobildir ve iki popüler motor seçeneği sunar: 520i benzinli ve 520d dizel. Her iki motorun da kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır ve en iyi seçeneğin belirlenmesi kişisel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır.

520i (Benzinli)

• Avantajları: Daha düşük ilk satın alma maliyeti, daha iyi yakıt verimliliği, daha düşük bakım maliyetleri.
    • Dezavantajları: Daha düşük tork, daha az güç.

520d (Dizel)

• Avantajları: Daha yüksek tork, daha iyi hızlanma, daha düşük yakıt maliyetleri.
    • Dezavantajları: Daha yüksek ilk satın alma maliyeti, daha yüksek bakım maliyetleri, dizel yakıtın bulunabilirliğine olan bağımlılık.

520i ve 520d arasındaki temel farklar şunlardır:

• Motor Türü: 520i benzinli, 520d ise dizel motorludur.
    • Güç ve Tork: 520i 184 beygir gücü ve 290 Nm tork üretirken, 520d 190 beygir gücü ve 400 Nm tork üretir.
    • Yakıt Verimliliği: 520i, 520d'ye göre daha iyi yakıt verimliliğine sahiptir.
    • Bakım Maliyetleri: 520i'nin bakım maliyetleri genellikle 520d'den daha düşüktür.
    • Satın Alma Maliyeti: 520i'nin ilk satın alma maliyeti genellikle 520d'den daha düşüktür.

Hangisini Seçmelisin?

En iyi seçim, kişisel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Daha düşük maliyetli bir seçenek arıyorsan ve yakıt verimliliği senin için önemliyse, 520i iyi bir tercih olabilir. Daha güçlü bir performans ve düşük yakıt maliyetleri arıyorsan, 520d daha iyi bir seçim olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Valla bence okadar para vermeye değmez dizel için. 530D desen anlarımda 520D için 15-20 bin lira fazla vermek doğru gelmiyor bana. En iyisi 520i alıp LPG taktırmak olur sanırım 1500-2000 iyi bir LPG takılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExTReMee

Valla bence okadar para vermeye değmez dizel için. 530D desen anlarımda 520D için 15-20 bin lira fazla vermek doğru gelmiyor bana. En iyisi 520i alıp LPG taktırmak olur sanırım 1500-2000 iyi bir LPG takılır
    Bence arada o kadar fiyat farkı yok
    35 bin euro civarına çok 520d var..

http://www.sahibinden.com/acele_satilikk_!!_44000km_borusan_78500tl-84WQQaXQQ12550808WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/bmw_5_20_d-68WQQaXQQ12941733WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/sahibinden_full_orjinal_sifir_ayarinda-01WQQaXQQ12470525WQQpXQQdisplayitem

Örnekleri çoğaltmak mümkün.
    520d ler 520i ye yakın olsa bile tüp taktırırım,en az 3-4 sene binerim dersen 520i al..

• quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

Bence arada o kadar fiyat farkı yok
    35 bin euro civarına çok 520d var..

http://www.sahibinden.com/acele_satilikk_!!_44000km_borusan_78500tl-84WQQaXQQ12550808WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/bmw_5_20_d-68WQQaXQQ12941733WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/sahibinden_full_orjinal_sifir_ayarinda-01WQQaXQQ12470525WQQpXQQdisplayitem

Örnekleri çoğaltmak mümkün.
    520d ler 520i ye yakın olsa bile tüp taktırırım,en az 3-4 sene binerim dersen 520i al..

Alıntıları Göster
    Lüks araç yakıtı fln degildir. Lüks araca binip pintilik etmek isteyenlerin yakıtıdır.

LPG takacaksanız dizel alın !

• quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Lüks araç yakıtı fln degildir. Lüks araca binip pintilik etmek isteyenlerin yakıtıdır.

LPG takacaksanız dizel alın !

Alıntıları Göster
    Ben bu ikisi arasında kalsam,yılda az km.yaptığım için benzinli tercih eder,LPG taktırmadan kullanırdım.

Fakat siz LPG-Dizel düşündüğünüze göre daha fazla km.yapacaksınız.Bu yüzden tercih size kalmış.

5.20d beğendiğim sayılı dizel araçtan birisi.Dizel araçlara olan önyargımı değiştiren araçtır.

LPG takılabilir tabi ki,adam X5'e Range Rover'a takıyor.Yalnız LPG taktıracaksanız en iyisini taktırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: daschvip

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Benzinliye LPG nin en iyisini tabiki taktırıcam.İkisinede binen kullanan varmı deneyimlerini paylaşabilirmi...
  • quote:

Benzinliye LPG nin en iyisini tabiki taktırıcam.İkisinede binen kullanan varmı deneyimlerini paylaşabilirmi...

Alıntıları Göster
    520 d daha mantıklı bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

520 d daha mantıklı bence

Alıntıları Göster
    520D daha mantıklı bir seçim olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: KHALKEDON1907

520D daha mantıklı bir seçim olur

Alıntıları Göster
    ikisinin fotosuda koyulsa daha iyi anlaşılır . altlarınada kısa bi teknik tablo olsa tadında yenmez
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Orjinal türk erkeği asabı bozulmuş deliye hergün bayram yaseni benim bmw ile bakırköy e götiriyim havan olur
  • quote:

Orjinal türk erkeği asabı bozulmuş deliye hergün bayram yaseni benim bmw ile bakırköy e götiriyim havan olur

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: daschvip

ATTRACTION'da 645 var zaten

• quote:

Alıntıları Göster
    Joyistick vites olan makyajlı versiyonu makyajlı versiyonda ek olarak bildiğim arka farlar da da noktalar var ve çizgili stoplar.body ise biraz daha farklı eski sine göre daha bilern varsa paylaşsın

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım lpg olayını geçtim, 520D benzinliden çok daha performanslı bir araç.520 benzinli beklentin nedir bilmem ama o kasanın motoru değil...Torklarına bakman yeterli.Ben olsam direkt 530 alır ona LPG taktırırım.Arabaya bindim dersin..Bu arada 2001 model son makyajlı bir 530 yenisinden iyi bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pavuryas

Arkadaşım lpg olayını geçtim, 520D benzinliden çok daha performanslı bir araç.520 benzinli beklentin nedir bilmem ama o kasanın motoru değil...Torklarına bakman yeterli.Ben olsam direkt 530 alır ona LPG taktırırım.Arabaya bindim dersin..Bu arada 2001 model son makyajlı bir 530 yenisinden iyi bence...

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim nazik yorumun için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pavuryas

Alıntıları Göster
    kim bu dasacur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun

kim bu dasacur?

Alıntıları Göster
    520 al lpg yi tak hem paran cebinde kalsın hemde 6 silindirli motorun harika sesini dinle.
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Arkadaşım beni götürde benim havam olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Stanislav Petrov

quote:

Arkadaşım beni götürde benim havam olsun

Alıntıları Göster
    60 milyar verip lpg li araça binen insanın kafasından zoru olması gerekir , 520d güsel bi araçtır performansıda fena sayılmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: serty23

60 milyar verip lpg li araça binen insanın kafasından zoru olması gerekir , 520d güsel bi araçtır performansıda fena sayılmaz

Alıntıları Göster
    Lpg takılmasına neden böyle önyargılı davranıyorsunuz anlaşılamıyan bir durum bu.Lpg cevredostu cebinizin dostu performansı da gayet yüksek
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkantsatin

Lpg takılmasına neden böyle önyargılı davranıyorsunuz anlaşılamıyan bir durum bu.Lpg cevredostu cebinizin dostu performansı da gayet yüksek

Alıntıları Göster
    yapacagın km ye göre hesapla işte
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.