iyi aracdır 520d ben 6 ay kullandım fakat adım bası köşe başı bir 520d gorursun canın sıkılmasın sonra :) bide dogus gurubu aracı demissin yanlız aracı onlar yapmıyor esasında ve garanti ve servis bazında oyle bi fark bekleme bende hem bmw hem audi var ikisininde servisinden memnunum fakat bmw servslerinde mesela en basit bi işik yaksa araba sondurmek için 100lira nı alırlar ne sorunun varsa ustayla konusup anlatırken anında iş emrine yazarlar yani paranı cebinden alırlar audide durum farklidir bu yonden..
Ama bana sorarsan ben a6 alırdım demiyorum aldım su an a6 kullanıyorum ve cok memnunum tavsiye ederim..beyaz bi a6 hiç fena olmaz sana hemde 5 e gore daha nadir gorunur tasarımı daha sıktır..
saygılar
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: sedefb
iyi aracdır 520d ben 6 ay kullandım fakat adım bası köşe başı bir 520d gorursun canın sıkılmasın sonra :) bide dogus gurubu aracı demissin yanlız aracı onlar yapmıyor esasında ve garanti ve servis bazında oyle bi fark bekleme bende hem bmw hem audi var ikisininde servisinden memnunum fakat bmw servslerinde mesela en basit bi işik yaksa araba sondurmek için 100lira nı alırlar ne sorunun varsa ustayla konusup anlatırken anında iş emrine yazarlar yani paranı cebinden alırlar audide durum farklidir bu yonden..
Ama bana sorarsan ben a6 alırdım demiyorum aldım su an a6 kullanıyorum ve cok memnunum tavsiye ederim..beyaz bi a6 hiç fena olmaz sana hemde 5 e gore daha nadir gorunur tasarımı daha sıktır..
saygılar
Cevap için tşk A6 konusuna gelınce motor gucu benım aracımdan dusuk 140 beygır yenı makyajlanan kasa ıse 136 beygır olcak benım aracım 143 beygır ustelık common raıl dıger motorlarda zaten vergı dezavatajı var 2000 cc den yuksek arac almak ıstemıyorum satareknde zor oluyor.Aracı ıllakı doğuş gurubu yapmıyıor ama onların bunyesınde satılıyıor ve tabırı caiizese ıyı fıyat poltıkları var:):):)onemlı olanbenım menun olmam sık ogrunmesı onemlı degıl oyle takıntılarım yok:P:P saygılar
quote:
Orijinalden alıntı: bende345
Ben Avensis-A4 sessizlik kıyaslamasına takıldım.Çünkü hep merak etmişimdir: Prestij dışında , bu sınıflarda fiyat farkını hakl çıkaracak kadar fark var mı gerçekten? Bizim memlekette hiç Mercedes'e binmemiş , ama bu markanın sanki yolda yapıştığını sananlar vardır ya...
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: bende345
Ben Avensis-A4 sessizlik kıyaslamasına takıldım.Çünkü hep merak etmişimdir: Prestij dışında , bu sınıflarda fiyat farkını hakl çıkaracak kadar fark var mı gerçekten? Bizim memlekette hiç Mercedes'e binmemiş , ama bu markanın sanki yolda yapıştığını sananlar vardır ya...
Sevgili kardesım ben 2004 avensısımı verıp 2008 Audımı aldıgımda bırı bana benım yazdııgm sıkaylerı yazsydı ınanmazdım hadı canım premıuım sınıf aracda bu olurmu derdım ama demekkı oluyormuş ses olayına gelınce ben aracı auto show dergısıne gorutrudum test etrıdım bızıat 62 desıbel ses buldu mert arkadasım ama oda soyledı aracın ıcınde lastık sesı var dedı yuvarlnama sesi ama demınde yazdıgm gıbı aracın altıında yalıtım yokkı gayet normal adamlar almanya yollarına gore yapmıslar ama bilseydım almazdım eskı aracıma gore bana eksstra bır memnunyet vermedı modelı yenı dıyzanı guzel elektronık oyuncakları bol :)hepsı bu ılla presstıj dersen alrısın tabı audı nede olsa pahalı sınıfına gore sonucta c segmentı brı arac karar alıcıların arz talep meselesı suda unutulmasın ben hıc brı aracı kotulemyıoryum sadece kendı denyımleırmı yazıyıoryum karar sızlerındır herzaman.
quote:
Orijinalden alıntı: kayacem
quote:
Sevgili kardesım ben 2004 avensısımı verıp 2008 Audımı aldıgımda bırı bana benım yazdııgm sıkaylerı yazsydı ınanmazdım hadı canım premıuım sınıf aracda bu olurmu derdım ama demekkı oluyormuş ses olayına gelınce ben aracı auto show dergısıne gorutrudum test etrıdım bızıat 62 desıbel ses buldu mert arkadasım ama oda soyledı aracın ıcınde lastık sesı var dedı yuvarlnama sesi ama demınde yazdıgm gıbı aracın altıında yalıtım yokkı gayet normal adamlar almanya yollarına gore yapmıslar ama bilseydım almazdım eskı aracıma gore bana eksstra bır memnunyet vermedı modelı yenı dıyzanı guzel elektronık oyuncakları bol :)hepsı bu ılla presstıj dersen alrısın tabı audı nede olsa pahalı sınıfına gore sonucta c segmentı brı arac karar alıcıların arz talep meselesı suda unutulmasın ben hıc brı aracı kotulemyıoryum sadece kendı denyımleırmı yazıyıoryum karar sızlerındır herzaman.
Alıntıları Göster
merhaba
2006 5.20d sahibi idim 3 ay önce sattım m kitle sadece body aksesuarları ile sınırlı teknik olarak fark yok
a4 le kıyaslanamıyacak kadar çok konforlu bi araçtır aracın gücünün sadece motor olmadığı diğer aksamlarınında çok önemli olduğunu gösteren bi araçtır
yanlı tek kusuru vardır içeriye çok ses alıyor hele sunroof u varsa daha çok ses gelecektir bence tek esksiği budur
quote:
Orijinalden alıntı: bende345
Alıntıları Göster
quote:
Prestij i olusturan markanın kalitesidir esasında..Mercedes gercekten yola yapısıyor dalga gecmissin gerci ama :) mesela cogu japon aracı ile cok yuksek suratlere rahatlıkla cıkabilirsiniz motor teknolojisi yeterlidir fakat o süratte duramazsınız yada cok cesursunuzdur duz yolda bi sure o suratte gidersiniz ama onunuze otoban virajı(otoban diyorum cunku normal yollarda onu bile yapamazsınız) veya ruzgar cıkarsa hiç sansınız yoktur arabanın savruldugunu hemen anlar frene basma istegi duyarsınız bu mercedes vb araclarda olmaz ..
quote:
Orijinalden alıntı: kodak
merhaba
2006 5.20d sahibi idim 3 ay önce sattım m kitle sadece body aksesuarları ile sınırlı teknik olarak fark yok
a4 le kıyaslanamıyacak kadar çok konforlu bi araçtır aracın gücünün sadece motor olmadığı diğer aksamlarınında çok önemli olduğunu gösteren bi araçtır
yanlı tek kusuru vardır içeriye çok ses alıyor hele sunroof u varsa daha çok ses gelecektir bence tek esksiği budur
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: kodak
merhaba
konuyu açan arkadaşın da tek kusuru ses.o zaman bmw de almıycak.en iyisi siz yeni kasa c200 komp alın bence.
quote:
Orijinalden alıntı: ALPEREN A.
quote:
Orjinalden alıntı: kodak
merhaba
konuyu açan arkadaşın da tek kusuru ses.o zaman bmw de almıycak.en iyisi siz yeni kasa c200 komp alın bence.
Alıntıları Göster
ses çok göreceli bir kavram arkadaşlar... test edilmesi gerek....
şuana kadar w210 merso ve e39 bmw kadar uzun yolda sessiz araca binmedim desem yeridir.... bunların yeni kasaları muhtemelen çok daha sessizdir.... 5 serisinde ses alıyor sorunu hiç duymadım ve çok mantıksız geliyor (ama sahibi olmadım tabiki bilemiyorum) o nedenle alacak arkadaşın kosiflere gidip direk alıcı tavırlarıyla uzun bir test sürüşüne çıkması en doğrusu olur....
quote:
Orijinalden alıntı: Whisper911
ses çok göreceli bir kavram arkadaşlar... test edilmesi gerek....
şuana kadar w210 merso ve e39 bmw kadar uzun yolda sessiz araca binmedim desem yeridir.... bunların yeni kasaları muhtemelen çok daha sessizdir.... 5 serisinde ses alıyor sorunu hiç duymadım ve çok mantıksız geliyor (ama sahibi olmadım tabiki bilemiyorum) o nedenle alacak arkadaşın kosiflere gidip direk alıcı tavırlarıyla uzun bir test sürüşüne çıkması en doğrusu olur....
Alıntıları Göster
Yeni 5 serisinin çıkmasına az kaldı..Seneye ülkemizde olur büyük ihtimal..Makyajlı A6 önerirdim ancak Audi'den baya bi soğumuşsun..Eğer bütçen el verirse yaz aylarında 2010 model yeni E serisi al..Ağustos-Eylül gibi..
quote:
Orijinalden alıntı: drahte 1905
quote:
Orjinalden alıntı: newmonarch
Galerilerin arabaya koyduğu kar %25 civarıdır. Ama Bmw gibi markaların distribütörleri %50-60 kar koyuyor. Sizinde dediğiniz gibi uçurum var arada. Galeriden alın...
Bu yazdıgını tekrar okumanı tavsiye ederim
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: drahte 1905
quote:
Galerilerin arabaya koyduğu kar %25 civarıdır. Ama Bmw gibi markaların distribütörleri %50-60 kar koyuyor. Sizinde dediğiniz gibi uçurum var arada. Galeriden alın...
Neden? Tam dolu bir M3'ü Abd'den getirtseniz ödeyeceğiniz para 273.000 ytl. Ama bizim elemanlar 300.000 çekiyorlar, hemde Abd'de import car pahalı. Geçen gün konu açmıştım, sonra iyice araştırdım ve söylediğimin doğru olduğunu anladım. Yani tam dolu bir M3 Coupe'yi bir galeri getirse 250.000 ytl ancak çekebilir. Dahada boşları felan 200.000 ytl'Ye gider.
quote:
Orijinalden alıntı: Fleetwood1991
quote:
Orjinalden alıntı: drahte 1905
quote:
Neden? Tam dolu bir M3'ü Abd'den getirtseniz ödeyeceğiniz para 273.000 ytl. Ama bizim elemanlar 300.000 çekiyorlar, hemde Abd'de import car pahalı. Geçen gün konu açmıştım, sonra iyice araştırdım ve söylediğimin doğru olduğunu anladım. Yani tam dolu bir M3 Coupe'yi bir galeri getirse 250.000 ytl ancak çekebilir. Dahada boşları felan 200.000 ytl'Ye gider.
Alıntıları Göster
avenis denince avenis gerçekten çok sessiz bir araç mı?
mesela benim 1,6 Astra G ile kıyaslarsak çok mu sessiz kalır?
quote:
Orijinalden alıntı: GöKHaN 35
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: GöKHaN 35
bu araç m paket sanırım
quote:
Orijinalden alıntı: SAİM.
quote:
bu araç m paket sanırım
Alıntıları Göster
PErformanstan beklentiniz nedir?
acıkcası 5 serisi bütçeniz varsa en azından 35d olmalıki 5 serisinin hakkını versin,şimdi diyceklerki 177 hp neyimize yetmiyor bu tamamen göreceli bir durumdur,evet bnm bir arkadaşta vardı 120 hplik araçtan baskasını kullanmamıs hayatında 177 hp neyime yetmez diyordu....
quote:
Orijinalden alıntı: Jort
acıkcası 5 serisi bütçeniz varsa en azından 35d olmalıki 5 serisinin hakkını versin,şimdi diyceklerki 177 hp neyimize yetmiyor bu tamamen göreceli bir durumdur,evet bnm bir arkadaşta vardı 120 hplik araçtan baskasını kullanmamıs hayatında 177 hp neyime yetmez diyordu....
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: Jort
aradaki binlerce euroluk farkı vereceksen arkadaş alsın 5.35d
not:forumda bir üye vardı m5 bana yetmiyo diyodu.sonra bi baktık profiline 16 yaşında
quote:
quote:
bu araç m paket sanırım
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: warrior sako
quote:
bu araç m paket sanırım
Evet
quote:
Orijinalden alıntı: rocky_m5
quote:
not:forumda bir üye vardı m5 bana yetmiyo diyodu.sonra bi baktık profiline 16 yaşında
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: rocky_m5
quote:
Sonra da forumu bıraktı.
quote:
Orijinalden alıntı: GöKHaN 35
quote:
quote:
Sonra da forumu bıraktı.
Alıntıları Göster
quote:
quote:
quote:
Sonra da forumu bıraktı.
malikdi sanırsam o kişi
quote:
quote:
quote:
quote:
Sonra da forumu bıraktı.
malikdi sanırsam o kişi
Alıntıları Göster
BEN O ARABAYI RÜYAMDA GÖRSEM UYANMAM Bİ DAHA
quote:
Orijinalden alıntı: tandem_78
BEN O ARABAYI RÜYAMDA GÖRSEM UYANMAM Bİ DAHA
Alıntıları Göster
Sevgili kayacem,
Mayis 2008'de Borusan'dan aldim 520d aracimi. Bu benim bu siniftaki ilk aracim oldugu gibi, bugune kadar tek bir arabaya verdigim en buyuk para da oldugu icin oldukca fazlaca arastirip almistim. Yaklasik 3 aylik bir arastirmanin sonucu verilmis bir karardi. Aslinda arastirdikca isin icine gomuluyorsun. Sirketimin ustune aldim. Haziran ayi da malum vergilendirme donemine denk gelir. O nedenle bir yerde arastirmayi kesip almistim. Ama vaktim olsaydi daha da arastirirdim, zira o kadar parayi verirken, verecegim paranin en iyi karsiligini almak istiyordum. Uzerinden 8 ay kadar gecti, bir gun bile pisman olmadim. Sorularina cevap vermeye calisayim asagida. PM atarsan 520d'nin neden alinmasi gerekliligi ile ilgili 1-2 yaziyi da (ingilizce) sana daha sonra gonderirim.
1) M Paket, body kit, jantlar, direksiyon vb. gibi bence cok da gerekli olmayan bir takim farklari icerir. Bu farklar arabayi aldiginin 3. ayindan sonra (yine nacizene kendi fikrimdir) gecer gider. Zira onemli olan kullanan kisidir, o da direksiyonun basindaki adamdir. Disaridaki insan arabani soyle gormus boyle gormus bence hic onemli degil. Sen kullanirken keyf ediyor musun? Gerisi yalan. Keyif meselesine gelince de eger arabanda 18" Jant varsa, TR sehirici yollarinda arabanin konforunun azalacagini tahmin etmek zor olmasa gerek. Dolayisi ile benim tavsiyem kesinlikle 17" Jant yonunde olur. Egsoz cikislarina inan dikkat etmemistim. Dedim ya benim icin onemli degil.
Renk konusuna gelince. Genelde TR ye gelen arabalarin %50 si Opak Siyah + Bej ic dosemeli oluyor. Bu arabayi en iyi gosteren 2 renk beyaz ve Titanyum gumustur. (ben degil designer Chris Bangle oyle diyor) Bu arabayla ilgili cok iyi bir yorum yazisi var Turkce.www.bmwteam.net adresindeki forumda aratirsan bulursun. Cok iyi bir yazidir. Bej ic doseme gercekten hos. Ama benim 2 oglum var. Onlari dusununce Bej ic dosemeye cesaret edemedim ve siyah aldim. Cok da memnunum. Titanium Gumus + Siyah Deri ic doseme.
Ic dosemede 2 opsiyonun var. Gercek deri ve Suni deri. Gercek deri tercih sebebi gibi durabilir. Ismi cazip bir kere. Ama pratikte oyle degil. Zira ozellikle de Bej ic doseme istersen, cok kirleniyor. O zaman da silinmesi gerekiyor. Gercek deri uzun vadede catlama yaparken suni deriye hic bir sey olmuyor.
Gelelim direksiyon simidine. M paket direksiyonunu ayri bir yere koyarsak, 2 secenegin var. Normal ve Spor direksiyon. Fonksiyon olarak birbirlerinden farklari yoktur. Spor direksiyon sadece birazcik kalindir ve capi da biraz dardir. Arti dizayni (bence) daha guzeldir. Baz fiyatta 125 Euro daha pahalidir (buna %60 OTV ve %18 KDV eklersen nihai fiyata yansimasi 200 Euro civarina denk gelir). Daha fazla detay yazmayayim, istersen dedigim gibi PM at, detayini orada konusuruz.
2) Bence aracin Borusan cikisli olsun. Yukarida bir arkadas cok guzel ornek vermis. KVK ya da GENPA garantili olmasini tercih ederiz bir cogumuz Cep Telefonu alirken. Daha uzun zaman kullanacagin bir sey icin benzer bir garantinin olmasini istemekten daha dogal bir sey olamaz. Arti su anda Borusan'in cok cok iyi fiyatlari var. 31 Aralik'tan once alabilseydin keske arabani. Simdi % telaffuz etmeyeyim ama Galerilerin bile altinda fiyata araba sattilar. Su anda o indirimler geri cekildi ama yine olacaktir. O konuda da elimden gelen yardimi yaparim eger sonucta BMW almaya karar verirsen. TV fonksiyonlu arac, ancak siparis uzerine geliyor. Fabrikada da siparis olmadan o ozellikte arac uretilmiyor bildigim kadari ile. Sadece Borusandaki 1-2 aracin ustunde DVD ALT YAPI hazirligi vardi ben alirken. O da arka koltuklar icin on koltuk kafaliklarina DVD donanimi icin kablolamanin yapildigini gosteriyor o kadar. TV fonksiyonu bambaska bir sey. 7" lik IDrive ekranina upgrade ediyorsun falan filan uzun hikaye.
3) Ben daha once premium sinif araba kullanmadigim icin bu arac bana cennet gibi geldi. Daha evvel hep dusunurdum. "Nedir kardesim, kus mu konduruyorlar ki bu 3 marka, Merc, BMW ve Audi boyle ucuk rakamlar istiyorlar arabalari icin" derdim kendi kendime. Audi ve Mercedesi bilemiyorum. Ama BMW kus konduruyormus harbiden. Bindikten sonra anliyorsun. Yillardan beri Otomotiv sektorunde calisan bir arkadasim var. Ben 3 mu 5 mi alayim diye dusunurken (bu arada A4 ve C serisine de bakiyordum o siralar) bana Mercedes, BMW ve Audi icin esas araclar E sinifindan baslar demisti. Dolayisiyla ben eminim ki benim arabanin verdigi keyifi A6 ve E serisi de kesin veriyordur. Ama senin A4 D sinifi araba. Dolayisi ile yalitim konusunda yasadigin sorunlar biraz da bundan kaynaklaniyor. Arabanin gogsunde kullanilan malzeme bile 3 ve 5 serisinde ciddi farkediyor.
Yurtdisi siteleri cokca arastirmistim. Genel yaklasim, bir aracin en iyi alinma zamani makyaji ilk yedigi zamanmis. Zira ilk model yilindan o gune kadar gecen surede tespit edilen butun aksakliklar makyajla giderildiginden araba en sofistike halini alirmis. 5 serisi 2007 Temmuzda makyaj yedi. 2010 un Temmeuz ayinda yeni kasasi Almanya'da cikacak. Bize gelmesi 2011 olacak. A6 da gectigimiz aylarda makyajlandi. . Merc E serisi zaten yenileniyor cok az kaldi. Bence senin icin en alinasi 2 araba su anda BMW5 ve Audi A6 dir. A4 de yasadigin kotu tecrubenin senin Audi almani engelleyecegini dusundugumden aslinda bence pek opsiyonun da kalmamis gibi :). Arti kesinlikle camur atmak ya da sidik yaristirmak degil amacim, ama Premium sinif arac arkadan cekisli alinir seklinde bir genel tandans da var (bunlar hep arastirirken okuduklarimdan aklimda kalanlar, o kadar). Bunu da bilesin. Dolayisi ile ibre ya BMW ya da Mercedes olmali diyor bir cok kisi.
Kataloglardaki degerlere kanmayin. bu araba sehir icinde (Ankara'dayim, ve gercekten sehir ici kullaniyorum, kisa sureli 80-90 km suratlere cikma gibi luksum de yok) 10 litrenin altinda yakmaz. Benim sehir disinda ulastigim en dusuk deger ise 5,2 lt/100 km dir. Ama gercekten 90 km ile gitmistim. Otobanda 150-160 ortalama suratlerde ise (ki bu ortalamayi tutturmak firsatini buldukca 180-200 arasi gitmeyi gerektirir) yakit 7-7.5 litre civarindadir.
BMW nin farki motorundan gelir. Baska hic bir markada 2000 cc dizel motordan 177 beygir + 350 Nm Tork alamazsin (tek turbo ile). Bu korkunc rafine bir degerdir. Performansin dorugudur. Bu motor hatirlarsaniz ilk ciktiginda 150 beygirdi. Daha sonra Turbo geometrisi degistirilerek 163 beygir e cikti. Daha sonra da yazilimi ile biraz daha oynandi ve tek turbo ile 177 hp + 350 Nm degerine ulasildi. Tartismasiz bir motordur. 204 beygir ve 400 Nm lik bi-turbo modeli de var biliyorsunuz. Performans konusunda hic bir supheniz olmasin. Sadece 1 kez aracin son suratini denedim. 240 dan sonra gazdan ayagimi kendim cektim. Bu arac 200 e kadar soluksuz hizlanir. 200 den sonra ise hizlanma yavaslar ama durmaz.
Ruzgar sesi ve genel yalitim konusunda bence sorun yasamazsiniz. Ama bu daha evvel de dedigim gibi biraz da arabanin bir ust sinif araba olmasi ile de ilgili bir sey bence. E sinifi Premium arabalar arasinda en kisa fren mesafesi yine BMW'nin dir. Yabanci sitelerdeki karsilastirmali yazilari arastirirsaniz rahatlikla gorebilirsiniz.
Jeremy Clarkson'un hazirladigi bir bolum var Times Online sitesinde. Jeremy Clarkson'un arac incelemelerinin haricinde (ben pek sevmem onun yorumlarini) baska experlerinde incelemeleri var bir cok arac icin. Oradaki 5 serisi yazisini okuyun mutlaka.
Bundan onceki BMW 5 serisi bantlarda oldugu 7 yil boyunca her yil en iyi arac odulunu almisti (kendi sinifi icin) Ve banttan kaldirildigi sene "omur boyu basari odulu" verilmisti bu araca. O nedenle o kasa icin Efsane Kasa denir. Ve o zamanki yorumlarda Mercedes E ve Audi A6 nin da cok iyi araclar olmasina ragmen 5 serisinin uzak ara onde oldugu yazilip cizilirdi. Su andaki guncel kasalar kapsaminda bu 3 arac icin yapilan karsilastirmada ise soyle deniyor. "5 serisi hala lider, ama aradaki fark eskisi kadar acik degil artik"
Umarim bu yazdiklarim bir nebze yardimci olur. Sormak istediginiz extralar icin PM atin. Bir cok aksesuarin fiyatlarini da biliyorum.
Son bir sey: Galeri haricinde isteseniz de 530d alamazsiniz. o arac ozel siparis ile geliyor benim bildigim. Ve gelmesi en az 2 ayi aliyor. Ben bir arkadasimin 530d sine bindim Istanbul'da. Koltuga yapismak ne anlama gelir o araca bindiginizde anliyorsunuz.
Umarim gonlunuze gore bir arac bulursunuz.
Selamlar
quote:
Orijinalden alıntı: rocky_m5
quote:
Alıntıları Göster
quote:
quote:
Hadii diyelim borç harç aldık ya bondroleri kim ödeyecek:P:P:P:))))şaka bri yana 520 dizelden basşka alternatıfım yok sanırım çunku a6 2000 cc motor benım aractan dusuk 140 beygır yenı makyajlı cıkacak olanlar 136 beygır commaon raıl gıne dusuk mercedese desen 2.2 motor dızellerı vergı dezavantajı var ustelık yenı cıkcacak kasaları pek begenmedım aıckcası e kasasını gıne tek alternatıf bmw kaldı cunku 2000 cc nin ustunde araç alamam mantıkısz bu şartlarda ...
quote:
Orijinalden alıntı: kayacem
quote:
quote:
Hadii diyelim borç harç aldık ya bondroleri kim ödeyecek:P:P:P:))))şaka bri yana 520 dizelden basşka alternatıfım yok sanırım çunku a6 2000 cc motor benım aractan dusuk 140 beygır yenı makyajlı cıkacak olanlar 136 beygır commaon raıl gıne dusuk mercedese desen 2.2 motor dızellerı vergı dezavantajı var ustelık yenı cıkcacak kasaları pek begenmedım aıckcası e kasasını gıne tek alternatıf bmw kaldı cunku 2000 cc nin ustunde araç alamam mantıkısz bu şartlarda ...
Alıntıları Göster
dineyri yazmış herşeyi... Sanki benim yaşadıklarımı aktarmış. Bazı farklılıklarda yok değil, Benim 520D siyahrenk,bej deri döşemeliydi. Sattım, öyle gerekiyordu. Şimdilerde E200 K yı merak ediyorum, ama siz 520D yi seçin,pişman olmazsınız.Bu arada yeni yüzü ile A4 ü merak ediyordum, siz gerekeni yazmışsınız. A6 diyenlerde var, 140 bg.yetmiyormuş, arkadaşım biniyor, satacak...
quote:
Orjinalden alıntı: kayacem
Sevgili arkadaşlar 520 dizel almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz iyi bir seçimmi dir? Şu an 2008 model yenı kasa A4 2.0 TDI kullanıyorum fakat aklıma takılan sorular var yardımcı olursanız cok sevinirim.
1-)M paketle normal donanım arasında ne gibi farklar var sadece body kıtten mı ıbaret yanı dış görünüşmü amortisörlerınde değişik olduğunu soledıler bu yol tutuş anlamında etki edermı yoksa sadece sertlık anlamındamı fark var.siz olsanız hangsını tavsıye edersınız m pakete baktım baktıgım arabalrın hepsının tavanları sıyah rektı cok ıç sıkıcı başka renklerıde varmı bırde ufak brı ayrıntı bu m paketlerın egzoz çıkışları solda çift çıkişmı tekmi oluyor cunku normal donanımda sanırım tek cıkışlı kalın oval oluyor.
2-)Birde borusan çıkışlı ve gray market dediğimiz galariden almamızın bır sakıncası varmdır kullan arkadşar bır yorum yapabılirmi yanı servisde ne bılım araç yolda kladıgında normal garantı kapsamında oluyormyuz galeriden alınca çunku borusan çıkışlı araçla galerıdekı arasında uçurum var 58 euro ya m paket lı araç bulmak mumkun ustelık tv aksessurı ve artılarıda cabası bunlarda cok cezbedıcı gelıyıor borusanda bu donannmı arac zaten yok tv felan ustelık fıyatta cok ucuk kalyıor galerıye gore
3-)Son olarak bu aracı kullan arkadaşlar gündelik ve uzun yol deneyımlerını paylasırsa sevınırım tavsıye edermısınız frenleme yol tutuş izolasyon durumu nasıldır lastik sesı veya ruzgar ses alıyıormu cunku suan kullandııgm araçda bu sesler var bu yzuden aracımdan sogudum bırde doğuş gurubu olması cabası bırde 1 sene sonra kasa degısme olayı var sanırım.
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..
ARACI DİSTÜRİBİTÖR FİRMA DIŞINDAKİ GALERİLERDEN ALMAK GARANTİ ŞARTLARI AÇISINDAN RİSKLİ.DİSTÜRİBİTÖR FİRMALAR BU ARACLARA GARANTİ VERMİYOR DİYE BİLİYORUM.BUNUN DIŞINDA BİR RİSK TEŞKİL EDECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM.