Şimdi Ara

BMW 5 SERiSi G30- (354. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: dr25
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 13 Misafir - 13 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.119
Cevap
134
Favori
687.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Giriş

Center BMW - İlker Altun

• Merhabalar 2023 5.20i luxury paket aracım var sıfırdan beri bende uzun yıllar araç kullandım kamyon otobüs tır her türlüsünü küçük araçların tamamını diyebiliriz 3 yıldır bmw biniyorum bir türlü içime sinmedi araç son 1 yıldır yolda gezme yapıyor özellikle 120 üstüne çıkınca tır yanından gecerken savuruyor ayrıca o heybetine rağmen 3-4 kere göt attı ıslak ve kuru zeminde virajlarda ama en büyük sorun yolda gezmesi servis bir türlü sorunu bulamadı sonrasında sanayide cihaza bagladı usta kamber açısı kaçmış dedi ayarladı biraz düzeldi gibi araç ama yavaş yavaş yine gezmeye başladı yaklaşık 5 bin km oldu ayardan sonra altında run flat lastik var acaba sertliginden dolayı gezme göt atma ayar bozma yaparmı başına gelen arkadaş varmı bu sıkıntı yardımlarınıza sevinirim

Runflat ile alakası yok ama lastik markanız hankook vb ise yapabilir.

Lastik havalarınızı da ayarlatın.

Rot balans için de sanayiye değil yetkili servise gidin

• Öncelikle eski kamyoncuyum Lastiklerim michelin 5 bin kmde lastik havaları ayarlı rot balans için servise gidiyorum sorun rot balans degil sorun aracın göt atması ve yolda gezmesi demekki kimsede bu sorun yok veya belki 10 sefer gittigim servisinde sanayideki usta kadar kamber açısını bilmedigini gördüm Bmw aile arabası degilde yanlama arabası oldugunu daha iyi anladım aklı olan yanaşmaz hemde bu paralara

Sadece benim arkadaş çevremde 8 tane G30 var hepsi ip gibi gidiyor. Arkası da atmıyor.

Belki problemli bir araç aldınız veya usta hatasına denk geliyorsunuz.

5 serisi pek yanlama arabası falan da değil.

Değişik bir bakış açınız var, mümkünse satın siz

• Onur beye katıldım. 200kmh+ hızlarda bile araba çok net ve stabil gidiyor. Bence de satmak sizin için çözüm olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet aynı fikirdeyiz satmak en mantıklısı, başına gelen olursa, Run flat lastik yanakları sert oldugu için arac yere basmaz virajlarda savrulması daha çok olur yolda gezmesi de cabası ayrıca kamber açısını sıklıkla kontrol ettirin yagışlı havalarda keskin viraj hızınız maksimum 60-70 olsun

BMW 5 SERiSi G30- BMW 5 SERiSi G30- BMW 5 SERiSi G30- BMW 5 SERiSi G30- 

Size bunu kim inandırdı bilmiyorum ama baya cahilce bir söylem

10 yıldır runflat lastikli BMW kullanmasam BMW 5 SERiSi G30- 

Biz 200 üstü virajlara devam, size iyi satışlar...

• Benim durumumda olanlar çözümü nasıl buldu? Fikri olan var mı? :)

5 yıldır g30 LCI kullanıyorum. Sıfır almıştım. Şu an 50 Bin kmde. Aralık ayında ekstra bir kampanya olur da belki aracı değiştiririm diye beklemedeyim. Aslında aracımda hiçbir sorun yok. Sadece model yükseltelim diye.

- g60 elektriklilerde fiyat cazip ama elektrikli bir araca 5-6M vermek istemiyorum. Gündelik kullanımda menzil 350-400km deniliyor. Bana yetersiz geliyor. (Evden şarj imkanım olabileceği halde)

- g60 benzinlinin fiyatı bir tık yüksek. Ses yalıtımı g30'a göre bir tık daha zayıf deniliyor. Soft close kapı olmaması büyük handikap. 3 aydır g60 kullanıp hala alışamadım, kapıyı açık bırakıyorum diyen arkadaşım var. Performansı ise g30 dan daha iyi. Artı tarafları olsa da eksi yönleri yüzünden 6.5M vermek düşündürüyor.

- Yeni x3 1.6 da fena değil gibi ama hiç suv kullanmadım. Ses yalıtımı nasıldır, 5 serisindeki konfor olur mu bilemiyorum. Arkadaşımın aracını 5 dk sürdüm araç hoşuma da gitti. Yüksekten görmek güzel geldi. Ama uzun kullanımda nedir ne değildir bilemiyorum.

- Mercedes e180 de düşünülebilir ama onda da içi aşırı yaldır yaldır her taraf led gibi geliyor. Performans olarak da kağıt üzerindeki değerleri karşılamadığı yorumları yapılmış.

Özellikle g30'dan bu araçlara ya da alternatif bir araç bulanların yorumunu merak ediyorum.

• damenn D kullanıcısına yanıt

Ben G60 LCI bekliyorum…

Tum tespit ve düşünceleriniz doğru.
    X3 virajda asla bir sedan gibi değil. Segment olarak da D segment yani bir aşağıda.

Bence ya bekleyin, ya da sıfır takıntınız yoksa otonom sürüşlü 4 koltuk ısıtmalı makyajlı 530i xDrive alın. Ya da 730i alın.

Veya Porsche Macan alın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selamlar, @damenn

Sizinle aynı durumu çok fazla kişi yaşıyordur. Burdan bir forumdaşmız G60 yeni 5 serisini bir kaç defa uzun uzun incelemiş fakat ısınamayıp mercedes e serisi satın almıştı. Bence, @guvenxoca forumdaşımıza bu konuda görüşlerini sorabilirsiniz. Yeni e serisiyle çok güzel fikirler verebilir.

Bende uzun uzun inceledikten sonra, bende g60’a geçmeyi kendi adıma uygun görmedim. Aracın iç kalitesi g30’a göre bariz olarak düşmüş. Bizim kapı içlerindeki derilerden kaliteden eser yok. Dış tarafta kapı altlarını da hiç sevemedim. Ayrıca bende de g30 530i lci mevcut 4 yıldırda kullanıyorum. G60’a iyice soğuk kalmamdaki ana sebeplerden benim için biride bu.

X3 içinde biraz daha 3 serisine yakın bir araç. Sınıf sorun olmuyor ise X3 20d xdrive olanını tercih edebilirsiniz.

Ama dediğim gibi @guvenxoca forumdaşımızın bir fikrini alın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sophisto -- 23 Kasım 2025; 11:13:23 >

• Herkese selamlar, 2020 model g30 aracımın sunroofu takıldı hiç bir şekilde hareket etmiyor. Resetlemeye çalıştım tepki yok. Daha öncedende başıma gelmişti servis müdahalesi ile sorun çözüldü. Yakın bir tarihte servise gidemiyeceğim için daha önceden başına gelen oldu mu ve bir çözümü varmı fikir danışmak isterim.

yazılım güncellemesi ile kesin çözüme ulaşıyor

• Merhabalar harman kardon ses sistemi için güzel bi ekolayzer ayarı paylaşabilecek var mı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

bu forumda daha önce yazmıştım. ama bir kez daha yazayım. aynı sorun bende de vardı. sorun üstünde balans ayarı yapıldıktan sonra geçti. önce önleri üstünde yaptırmıştım sonra 6 ayda bir dördünü birden üstünde balans yaptırıyorum. ip gibi gidiyor. hanghok ta kullanıyor tavsiye ederim çok iyi lastik.

balansı üstünde yapan pek bulunmuyor. arkadan çeker araçlarda eski kuş grubunda sık yaşanımış ustanın dediğine göre. gitmeden rot balansçıları arayıp sorun üstünde yapıyorlar mı diye.

• Arkadaşlar merhaba. Bugün akşam 2023 G30 aracımın sol ön kapı dış kolunun aydınlatmasının çalışmadığını farkettim. Bir süredir yoğun yağış vardı, onunla ilgisi olur mu, yoksa değişmek gerekir mi? Başına gelen var mıdır?

Selamımı soyleyebilirsiniz.

Ali Tatlicesme: 05458670325

tatlıçeşme otomotiv · etimesgut, ankara
    Tatlıçeşme Otomotiv · Etimesgut, Ankara
    https://maps.app.goo.gl/5YkQqiP5AnGHHv4KA?g_st=ac

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• onurarmutcuoglu kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam saolasin ankara iptal oldu.

On park sensoru arizasi aliorum sensorun bitanesi yok izmirde bulamadim dogru surust yuzumuze bakmiolar bakim icin guzel usta buldum da ariza icin skinti burasi istanbula mi gitsem diorum kafam allak bullak

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.