Şimdi Ara

BMW 5 SERiSi G30- (356. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.101
Cevap
133
Favori
682.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Sayfa: önceki 352353354355356
Sayfaya Git
Git
Giriş

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, normal şartlarda aslında ben de B58 motorlu bir araca çok sıcak bakıyordum, M340i, X5 40i veya 540i arasında gidip geliyordum, hatta V8 bir BMW almak tabiri caizse mantıksızca geliyordu problemlerinden ötürü, ve buna karşı B58 motorlar modern 2JZ muamelesi görüyorlar, oldukça sorunsuz, güçlü ve yüklemeye müsait. Ve hatta Toyota dahi kendi markası altında kullandı bu motoru. Doğal olarak hep bu motorda bir araç aradım, ancak hiç içime sinen bir araç bulamadım, şansıma da satın aldığım aracı buldum ve kondisyon/fiyat karşılaştırması ve biraz da risk alarak bu aracı aldım. Şimdi arkadaşımı da N20 F10'unu B58 bir G30 ile değiştirmesi yönünde gaza getirmeye çalışıyorum.  

(Düzeltme: kusura bakmayın biraz uykulu olduğumdan ve burada dizel BMW pek olmayışından dolayı yanlış görmüşüm/varsaymışım, dizelmiş aracınız, dediğim gibi burada dizel ticari araçlar ve büyük kamyonetler dışında neredeyse hiç kullanılmadığı için ve hava şartlarından ötürü değerlendirmeye almamıştım, ancak "BMW dediğin 6 silindir olur" mantığını hala sürdürdüyorum. M550 dizellerin de benzinliler gibi biraz sorunlu olduğunu biliyorum, ancak çift turboda gayet makul bir sorunsuzluk sağlayacağını düşünüyorum.)

Normalde hep 3 serisinden yanaydı gönlüm, çocukluğum babamın E30'unda geçti, gençliğimde F30 ve G20 kullanma şansına eriştim, ama artık geçen yılların etkisiyle mi yoksa kalite farkından ötürü mü bilmiyorum ancak 5 serisine bayıldım, önceden olan deneyimlerim hep borusandan ikame verilen G30'lardı, bir kaç kez de burada güncel kasa 530i kullandım ve hiç içime sinmemişti.

Araç hakkında ekstra yorum yapacak olursam, oldukça titreşimsiz ve pürüzsüz çalışıyor ve daha önce böyle bir araca binmediğim için şaşırdım. Aynı zamanda da aracımı ister performanslı, ister hiç devirsiz sakince kullansam dahi ne zaman park etsem fanlar cayır cayır çalışmaya başlıyor, (dış hava sıcaklığı ortalama -20 civarlarında şu sıralar) bu normal mi, yoksa N63 motorun en büyük sıkıntısı olan aşırı ısınma kaynaklı mı onu ilerleyen zamanlarda göreceğiz, duruma göre burada tecrübemi paylaşacağım.

Herkese iyi forumlar ve iyi haftalar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemésis -- 3 Şubat 2026; 9:19:7 >

• 
Sayfa: önceki 352353354355356
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.