Şimdi Ara

BMW 5 SERiSi G30- (226. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.157
Cevap
133
Favori
697.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: sk67a

Prod. Date 2017-11-20
    Type 520i 1.6
    Series G30 (5 Series)
    Body Type Saloon
    Steering Left Hand Drive
    Engine B48M
    Displacement 1.6
    Power 125kw / 170hp
    Drive HECK
    Transmission Automatic
    Colour Black-sapphire metallic (475)
    Upholstery Leatherette canberra-beige (K8CY)

Editions And Packages
    S7R3 Package 1

Comfort And Interior Equipment
    S403 Glass Roof, Electrical
    S4NE Blow-By Heater
    S4K8 Inter.trim Finishers Oxide Silver Dark
    S494 Seat Heating Driver/Passenger
    S4T8 Outside Mirror With Auto Dip
    S459 Seat Adjustment, Electric, With Memory
    S420 Sun Protection Glazing
    S423 Floor Mats Velours
    S4UR Ambient Interior Light

Multimedia
    S650 CD Drive
    S6AE Teleservices
    S6S1 Language Version Turkish
    S6AC Intelligent Emergency Call
    S676 HiFi Speaker System

Driver Assistance And Lightning
    S575 Additional 12V Sockets
    S548 Kilometre Speedo
    S5AS Driving Assistant
    S5DM Parking Assistance System

Wheels And Drive
    S255 Sports Leather Steering Wheel
    S258 Tyres With Runflat Properties
    S2VB Tyre Pressure Display
    S23T BMW Lt-All. Wheel V-Spoke 618 RS/Runflat
    S205 Automatic Transmission
    S212 Equipment, Brake Syst. Country-Specific

Environment And Safety
    S8R9 Refrigerant R1234yf
    S320 Deleted, Model Lettering
    S8S3 Automatic Locking During Starting
    S8TD Decoding Speed Limit Info
    S8LC Country Control Turkey 01626
    S8KK Dummy-SALAPA
    S8AH On-Board Literature, Turkish

Other Equipment
    S9AA Outer Skin Protection
    S993 Model Year Code In VIN
    S912 Package 2
    Şu an denediğim hiçbir bmw vin decoder sitesi çalışmadı. Neyse ki 21 Şubat 2020 tarihinde yukarıda yazdığım mesajı buldum; benim aracın VIN decoder özellik listesi böyle.

“S320 Deleted, Model Lettering”

@Deackhead

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 2 Ağustos 2020; 13:9:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sk67a S kullanıcısına yanıt
    Ben de 2 gc de başıma gelen olayı anlatayım, bu sürüş asistanı plus ın doğru kullanımda aslında ne kadar faydalı olduğu görülsün.
    Gece uçuşundan yeni gelmiştim, tüm geceyi uykusuz geçirmiştim ve sabah hemen istanbuldan izmire arabayı götürmem gerekmişti.
    Yolda bir ara dalmışım. Birkaç saniyelik muhtemelen. Bir anda sesli ikaz ve aracın sağa doğru direksiyon kırmasıyla kendime geldim. Aynı anda sol yanımdan hızlı bir şekilde başka bir araç geçti. Yani özellikle uzun yolda bu özellik bazen kurtarıcı olabiliyor.
    Ama arkadaşın da yazdığı gibi eğer şerit değiştirirken falan sinyal verme alışkanlığınız yoksa resmen direksiyonla boğuşursunuz, insanı zor durumlara bile sokabilir.....

Yurtdışında yaşadığım senelerden yâdigar kalan alışkanlıklar; her şerit değiştirmede sinyal vermek; gecenin köründe inin cinin top oynadığı dörtlü kavşaktaki Stop işaretinde durmak (ki buna “California full stop” deniyor; durur gibi yapmak değil, frene basıp hızı sıfıra indirmek; yaya olmasa da; kavşakta veya kavşağa yaklaşan başka bir araç olmasa da) vs. Adamlar Stop levhası koydular mı Stop; istisna mistisna yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 2 Ağustos 2020; 13:45:23 >

Eski aracim a4’de leatherette idi, ben gercek deri saniyordum su ana kadar.

Ama suni deri, gercek deri gibi kadar esnemedigi icin iz olmuyor oturma bolgesinde. Mesela benim aldigim arac 56.000’de ama az da olsa oturma izi belli, rahatsiz ediyor gorsel olarak.

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1426051/ef7ba131-5d66-4a27-8d98-6ddee4c6c79c.jpeg

Borusan bu. Yapar mı yapar. Gülmeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 2 Ağustos 2020; 14:2:19 >

M Sport
    ————-

008 225 Sport Süspansiyon İptali

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1426051/500b2c52-db87-4b89-9087-3982169d1894.jpeg

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Deackhead kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.
    Kafeinsiz kahve daha pahalı ya normal kahveye göre, onun gibi. Adam uğraşmış; kafein denen maddeyi kahveden çıkarmış.

Borusan cidden böyle bir açıklama yapabilir sorulduğunda.
    “Spor süspansiyonun iptali için ilave para ödeyeceksiniz”.
    “Bagaj kapağına model numarası yazılmasın istiyorsanız ilave mangır vereceksiniz”.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 2 Ağustos 2020; 20:35:19 >

BMW Konfigüratör diye bir sistem vardı.
    Aracı web üzerinden, opsiyonları teker teker seçip,
    “Custom Design” şeklinde tasarlayabiliyorduk.
    Kişiye özel, siparişe hazır tasarım.

Şimdi bırak Konfigüratörü, araç bulunmuyor yetkili satıcıda.

Mart 2018’de tasarladığım aracın PDF dökümanını buldum; ibretlik.

https://wetransfer.com/downloads/346b7e2e4e1f86690d246952cd1734a320200801201026/795dce780fc8c8d06bf06d40e4ca3c7b20200801201048/8b0ab3
    Mercedes bu konuda başından beri gayet iyi. Borusanın o sistem olsa da bi türlü doğru düzgün çalışmadı sonunda da komple kaldırdılar

C'yi alırken webden konfigüre edip sadece barkodu götürdük showroom'a hatta girmek üzere bir araç yakalayıp eklediler tüm donanımları 1 ay içinde aracı teslim aldık

• quote:

Orijinalden alıntı: 038poyraz

Fiyatlar konusunda size katılıyorum, kesinlikle çok yüksek. Ancak bu tip motorlarda da gs ayrı bir konumda. Diğerlerine göre titreşimi epey iyi. Zaten alayım desem de 2.el temiz bir motor arayışım olur.
    Hocam 2 silindir boxer motor çok fena. Eğer ciddi anlamda arazi sürüşü düşünmüyorsanız S1000XR'ı düşünün derim sıralı 4 silindir titreşim v.s. sorununuz olmaz hiç. Boxer'da gaz verince motorun bi tarafa yatması bile başlı başına bi olay bir türlü alışamadım

Orijinalden alıntı: Deackhead

Hocam baktım şimdi şu VIN işine.

Spor süspansiyon iptali görünmüyor. Araç biraz sert zaten, oradan fark ettim. RFT sertliğinden daha fazla bir sertlik var. Tam olarak opsiyon kodu nedir, kendi araçlarınızda varsa beni bilgilendirebilir misiniz?
    @Zerathull @murmuro @sk67a

Hocam benim M paket araçta da arka bagaj üstü spoiler ve logo iptali var. VIN sorgusunda şu an bunlar gözüküyor mesela. Ama daha önce Spor süspansiyon iptalini de gördüğümden eminim. Ama şu an VIN sorgu sitelerinin çoğu çalışmıyor, çalışan birtanesi var ama onda da bu opsiyon gözükmedi.

Mercedeste de AMG araçların tamamı spor süspansiyon ile geliyor. Konfor süspansiyon istiyorsanız özel sipariş etmeniz gerekiyor. Ben öyle almıştım aracı. Ama Borusan tam tersi bir yok izliyor söylendii gibi M paket araçlarda Spor süspansiyol iptali otomatik geliyor siz spor isterseniz özel siparişe giriyor. 530, 540 olması fark etmiyor diye biliyorum M550 ve üstü olmadıkça. Ama aracınızda M kaliper de var dediniz, tahminimce spor paketleri içerecek şekilde bir konfigürasyonla gelmiş olabilir sizin araç ama dediğim gibi şu an sonuç veren VIN decode siteleri pek doğru göstermiyor, servisten net cevabı alırsınız diye düşünüyorum.

Bu arada spor süspansiyon zaten yeterince sert 20 janta çıkmak yanağı incelteceğinden iyice konforsuz hale getirir sürüşü. Çoğunlukla kullandığınız yollar düzgün de olsa sert süspansiyon 20 jant ağırlığı üstüne ince yanak ve bi de runflat olmayan lastik eklenirse ilk darbede sürekli balon yapan lastiklerle boğuşur durursunuz ki 19 bile epey ince yanak lastik runflat olmasa pek çok kez balon yaptırmıştım ben de ki düzgün asfalt benim de kullandığım yerler çoğunlukla ama rutinin dışına çıkınca insan kendini saçma sapan bir yolda bulabiliyor

• ejlover kullanıcısına yanıt
    Hocam 2017'de gelen 5.30i'lerin(zaten sadece 2017'de gelmiş) hepsi M kaliperli sanırım.

Drnurtopu forumdaşımızın 2017 senesinde bu başlıkta Driving Assistance Plus sistemi ile paylaştığı tecrübeler. Kendisine tekrar teşekkürler bu paylaşım için.

@ejlover

Alıntıları Göster
    Sistem aynı benim W205 C serisindeki gibi çalışıyor hocam demek ki o açıdan zaten ek bir beklentim yoktu Benim derdim zaten şehir içi trafikte dur kalk yapsın araç. Şerit değiştirmeyi v.s. zaten kapatıyorum çok fazla boğuşuyorsunuz çünkü araçla.

Ön radar olmadan kodlama işinde çok kısıtlanıyorum orada açılacak epey şey var

• quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Hocam 2017'de gelen 5.30i'lerin(zaten sadece 2017'de gelmiş) hepsi M kaliperli sanırım.
    Evet gerçi onlara bakarken ben de sürekli M kaliper görmüştüm olabilir Balata değişim sıklığı ve maliyetini merak ettim onların şimdi, kaliperler Brembo muhtemelen balata da Brembo kullanıyorlardır tabii ömrü de daha kısa olacak illaki

Çok kötü: (M8 - Kocaeli bayide)
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1426051/ffd08e71-62b9-4f22-a502-0b5dbf6a774c.png

Daha iyi: (benim araba - 17 jant ile)
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1426051/9c09d26e-9fa9-4460-ac97-116d08dc1b39.png

Çook ama çok iyi: (Aston Martin Lagonda)
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1426051/b52df902-ebd0-4b88-b512-48bd0fba05e7.png

Çukur, tümsek her yerde gâni gâni. Hatırlatırım.
    Konfor, konfor, konfor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 3 Ağustos 2020; 19:57:10 >

• ejlover kullanıcısına yanıt
    Arka balataları serviste yeni değiştirdim, şaşırtıcı ama 2250 tl. Değişim sıklığını göreceğiz bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 3 Ağustos 2020; 20:8:23 >
  • Şu Waschanlage kamera donanımı olan forumdaş var mı acaba? Türkçe menüde ne yazıyor?

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1426051/5d9c541b-292b-4922-97fe-d6845b002026.png

@ejlover

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 5 Ağustos 2020; 15:28:25 >

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.