Şimdi Ara

BMW 5 SERİSİ F10 (98. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.621
Cevap
115
Favori
812.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş

2014 28 binde confort 5.20i aklımı çeliyor şu sıralar.

Bu 1.6 motorun ağır bakımı ne zaman ? Triger falan ne zaman değişiyor acaba ?

Birde confort 2014 lerde hız sabitleyici ve geri görüş kamerası olmuyor mu?

Genel anlamda tavsiye eder misiniz ? Biraz fazla yakıyor olması dışında bir sorun görmedim. 0 km c200d style yerine düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: konggg

İyi günler;
    1- 2007 model e60 dizel araç durmaya yakın hızda (bir kez) silkeleme yapıyor. Her duruşda olmasa da dur kalk trafikte daha hissedilir şekilde. Diğer vites geçişlerinde bir sıkıntı yok. Araç 100bin kmde, şanzıman yağı hiç değişmedi. Değişirse vuruntunun geçeceğini, geçmeyip artabileceğini de (içerde bir kısım eski yağ kalacağından) söyleyenler var. Yağ ile alakasının olmayıp mekatronik değişimi gerektiğini diyenler de. Şanzıman yağı konusunda yazılanları takip ettim. Borusan yağ değişimi olmaz, ömürlük diyor. Tavsiyelere ihtiyacım var. Kullanılması gereken yağ (marka/kod no.) nedir, nereden temin edilir?

2- Aracın orijinal ekranına geri kamera bağlayabilecek kimse bulamadım. Dolayısıyla bundan vazgeçtim. Bunun dışında araç koltuk başlıklarına monte edilen, ön konsoldan bağımsız, kulaklıklı ya da cihazdan ses alınabilen tablet tarzı ekranları tavsiye edermisiniz. Görüntü olarak fena durmuyor ancak fonksiyonel olur mu bilemiyorum. Fiyatları da aşağı yukarı çifti 1000lira civarında. Başkaca önerileri bekliyorum.
     BMW 5 SERİSİ F10

1. Ayni araci kullaniyorum. Onceleri ben de degistirme taraftariydim ama kendi ustam bile yag degistikten sonra vurma problemi ile karsilasiyoruz deyince vazgectim.
    Yine de tectubeli arkadaslarin goruslerini dinleyin.

2. Bence kesinlikle ve kesinlikle orj. olmayan aksesuarlardan uzak durun.

Sahsen ben ikinci el arac bakarken ekranlari, ses sistemlerini gectim, replika jantli ilanlari bile incelemeden kapatiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar konuşabileceğimiz bilgi alabileceğimiz e60 konusu yok mu yoksa buradanda sorabilir miyiz

PS4KardeşlikReferansları:DA Or.(Dante-rdmcnrmk),Drive Cl.(barbar52-cakal41234),Sha.Of.Mor.(Mustafa-gringo01),Witcher3(BoSS_228-Symphatic),Bloodborne(kırkdokuzelli-erengiray1),Unc.Col.(schumacher__-Polwenan),AC Syn.([TAB]ip-Lithium),FİFA(-Mudvayne-_Astronmony),R6(cihan_50-berkay326),GTA(khedira_34-metalgearx24)
    AC Unity(GodLeSs CapTive-pabl0esc0bar),İnf.SS(arkham92-kivancsenvardar-sstropic),TLOU(deadangel1344),Order1886(sonufuk-goxel1989),BatmanAK(Arnold Schwarzenegger-ekene),UntilDawn(Stickand-weros),NFS([TAB]ip-quikbuster),SW(die.Rache-mk5361),BOPS3(merenk-buraoca2),Roc.Lea.(cihan_50),DS3(delioglan77-*Lazrail*),R&C(redow-zepharoth)
  • RaiTrQ kullanıcısına yanıt
    Genelde E60 Görüş alışverişi de bu başlıkta dönüyor. Eskiden konunun başlığı da Zaten e60 ve f10 5 serisi idi. sonrasında başlığı açan arkadaş değişiklik yaptı. başlık sahibi arkadaş uzun süredir ortalıkta görünmüyor. Belki de moderasyon bu konuda bir değişiklik yapabilir.

Orijinalden alıntı: elagance45

Genelde E60 Görüş alışverişi de bu başlıkta dönüyor. Eskiden konunun başlığı da Zaten e60 ve f10 5 serisi idi. sonrasında başlığı açan arkadaş değişiklik yaptı. başlık sahibi arkadaş uzun süredir ortalıkta görünmüyor. Belki de moderasyon bu konuda bir değişiklik yapabilir.

Tamamdır bu başlık altından soruyum o zaman.
    2003-2004-2005 e60 530 lara bakıyorum benzinliside dizelide 2005 de motor yenilemiş. Limitim 72.000 civarı üç aşağı beş yukarı.
    Sormak istediğim motorlar hakkında bilmem gereken birşey var mı sorunları gibi
    Benzinli için 140.000
    Dizel için 160.000 diye aramalara bakıyorum tek tük dek geliyor mesela ama bu motorların bana ne kadar sorun çıkartacağı sorun yani dizel 200.000 de mesela değişiyormuş galiba turbo filan masraflı oluyormuş bu konuda hakkında hangisini tavsiye edersiniz benzinli mi dizel mi aramalarımda km limitim nasıl olmalı neye bakmalıyım. Benzinli alsam 300.000 e kadar gider mi öyle kronik bir sorun çıkarır mı yada dizel

PS4KardeşlikReferansları:DA Or.(Dante-rdmcnrmk),Drive Cl.(barbar52-cakal41234),Sha.Of.Mor.(Mustafa-gringo01),Witcher3(BoSS_228-Symphatic),Bloodborne(kırkdokuzelli-erengiray1),Unc.Col.(schumacher__-Polwenan),AC Syn.([TAB]ip-Lithium),FİFA(-Mudvayne-_Astronmony),R6(cihan_50-berkay326),GTA(khedira_34-metalgearx24)
    AC Unity(GodLeSs CapTive-pabl0esc0bar),İnf.SS(arkham92-kivancsenvardar-sstropic),TLOU(deadangel1344),Order1886(sonufuk-goxel1989),BatmanAK(Arnold Schwarzenegger-ekene),UntilDawn(Stickand-weros),NFS([TAB]ip-quikbuster),SW(die.Rache-mk5361),BOPS3(merenk-buraoca2),Roc.Lea.(cihan_50),DS3(delioglan77-*Lazrail*),R&C(redow-zepharoth)

• RaiTrQ kullanıcısına yanıt
    Sorununu cevabı ayrı bir başlıkta etraflıca tartışılmıştı. Orada ben de görüşlerimi ifade etmiştim.aradıklarınızı bulursunuz.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=88255536&p=2&f=351

Normal 80-100 km hızla ilerlerken ayağımı gazdan çektiğimde devir saatinde 1000 ile 2000 arasında bir oynama oluyor .
    Birkaç kişiye soruşturdum , şanzumandaki tork konvertörü arızalıdır diyenlerin sayısı oldukça fazla oldu.
    Böyle bir arıza başına gelen oldu mu? Veya başka bir tespiti olan var mı?
    işinde iyi ve dürüst bir usta önereceğiniz bir yer var mı?
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erten34 -- 13 Ocak 2016; 8:53:46 >
    85.000-TL civarı

Orijinalden alıntı: erten34

Merhabalar
    2006 model 520 dizel aracımda 1 haftadır şöyle bir hata alıyorum.
    Normal 80-100 km hızla ilerlerken ayağımı gazdan çektiğimde devir saatinde 1000 ile 2000 arasında bir oynama oluyor .
    Birkaç kişiye soruşturdum , şanzumandaki tork konvertörü arızalıdır diyenlerin sayısı oldukça fazla oldu.
    Teşekkürler

80-100 civarında değilde, çok hafif rampa aşağı gazdan çekince 50-60km/h aralığında benzer durumla karşılaşıyorum zaman zaman. Vites düşürmede kararsızlık gibi bir durum oluyor sanki. Şanzımandan kaynaklı olduğunu belirtiyorlar ama net bilgi edinemedim bende.

Orijinalden alıntı: konggg

quote:

Orijinalden alıntı: erten34

Merhabalar
    2006 model 520 dizel aracımda 1 haftadır şöyle bir hata alıyorum.
    Teşekkürler

80-100 civarında değilde, çok hafif rampa aşağı gazdan çekince 50-60km/h aralığında benzer durumla karşılaşıyorum zaman zaman. Vites düşürmede kararsızlık gibi bir durum oluyor sanki. Şanzımandan kaynaklı olduğunu belirtiyorlar ama net bilgi edinemedim bende.

Evet aynen tarif ettiğiniz gibi , 2500, 3000 TL bir masraf olur deniyor.

• Arkadaşlar 2007 model e60 525xi 4x4 tip motorlu aracımda son bir ayda 3 kez transmission faulty ve 4x4 cekerde bide el fireni sari lambasi yaniyor sorunlar aliyorum aracimi stop edip yeninden calistirinca hisbirsey olmamis gibi arabam gayet iyi gidiyor bu arada aracim kendi kendine gaz veriyor bu sorunlar akunun olu olmasindan kaynaklana bilirmi bugun gidip akuyu degistircem yabanci forunmlarda goz attim aku ile alakali oldugun soyluyorlar ama sorun arabam kendi kendine gaz vermesinin sebebi akunun olu olmasindan kaynaklana bilirmi bilgisi olan arkadaslarin benimle irtibat kurmasini istiyorum acil herkese iyi forumlar ugur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguruclu -- 19 Ocak 2016; 0:28:55 >

Orijinalden alıntı: uguruclu

Arkadaşlar 2007 model e60 525xi 4x4 tip motorlu aracımda son bir ayda 3 kez transmission faulty ve 4x4 cekerde bide el fireni sari lambasi yaniyor sorunlar aliyorum aracimi stop edip yeninden calistirinca hisbirsey olmamis gibi arabam gayet iyi gidiyor bu arada aracim kendi kendine gaz veriyor bu sorunlar akunun olu olmasindan kaynaklana bilirmi bugun gidip akuyu degistircem yabanci forunmlarda goz attim aku ile alakali oldugun soyluyorlar ama sorun arabam kendi kendine gaz vermesinin sebebi akunun olu olmasindan kaynaklana bilirmi bilgisi olan arkadaslarin benimle irtibat kurmasini istiyorum acil herkese iyi forumlar 535 677 03 73 ugur

Şanzıman revizyonu gerekli büyük ihtimal, o şekilde kullanmaya devam ederseniz bi süre sonra aç/kapa yapsanız da düzelmeyecektir. Lambalar yandığı anda resim çekip buraya koyarsanız, ve lambalar hangi hızda hangi esnada yanıyor yazarsanız daha detaylı yorum yapılabilir, ama %99 şanzıman revizyonu gerekli.

Aracın kendi kendine gaz vermesi gibi bi durum pek olmaz, akü sadece motor çalışana kadar ve motorun ilk hareketi için devrededir, Motor çalıştıktan sonra, kranka bağlı kayıştan şarj dinamosu ile elektrik üretilir, motor bir defa çalışınca aküden elektrik çekilmez artık, hatta aynı dinamodan akü de şarj edilir.

Aracın kendi kendine gaz veriyor gibi olması sanırım, devir göstergesinde hafif iniş çıkış ve araçta belli belirsiz ileri atılmaya benzer durum var, ki bu da şanzıman arızasıdır. Büyük ihtimalle tork konvertörü ömrünü tamamlamış, tam ayırma/kavrama yapamadığı için siz gaza basmasanızda ister istemez hafif gaza basmış gibi tahrik ilketiyor lastiklere. Şanzıman revizyonunda bunu da düzeltirler.

Benimkiler sadece tahmin, neticede aracı görmeden yorum yapıyoruz, ama büyük ihtmal şikayetler tahmin ettim nedenlerden.

e60 M 520d lci

• deniz 1985 D kullanıcısına yanıt
    aracimi bilgisayara baglattim 36 sorun gozuktu sorunlari sifirladi usta son dort gunden beri hic bir sorun almiyorum sorun olursa fotografini cekip burda sizlerle paylasicam arkadaslar ama aracimda giden bir terslikler var hissede biliyorum ama ne zaman sorun vericek onu bekliyorum sadece

• arkadaslar arabama hava sartlarindan dolayi 2 gundur binmiyordum bu sabah gittim arabami calistirdim park halindeyken aracim park halindeyken calistirdim stop etti birdaha calistidigimda park halindeyken bu sorunlari verdi resimlerini paylasiyorum 5 dakka calistiktan sonra stop ettim yeninden calistirdim bu sorunlarin hic birini birdaha vermedi test surusune ciktim geldim normaldi hersey aku kontrol ettirdim akude sorun yok dediler akum eski aku gecenlerde arabada arkadaslarimla muhabet ediyorduk 4 veya 5 saat yakin oturduk aku bitti o gunden sonra bu sorunlarin gelmeye baslamasi akuden kaynaklaniyor diye dusunuyorum
     BMW 5 SERİSİ F10 BMW 5 SERİSİ F10 BMW 5 SERİSİ F10 BMW 5 SERİSİ F10 BMW 5 SERİSİ F10

• Bu kadar fazla ariza ayni anda olmussa sarj dinamonuzu bi kontrol ettirin bence. Akim/gerilim bi olcsunler.

Motor sesinde bi anormallik var mi?

iyi bi servise gitmeniz lazım bence, neden sıfılaryıp göndermişler ki aracı, kaynağını bulmaları gerekir.

e60 M 520d lci
  • Mersedesin 2.0 dizel motor getirmesine 5 serisinde nasıl bir cevap verilecek acaba? Şöyle 1.6 160-170hp lik bir makina bari üretseler bari

• arkadaslar arabam kendi kendine gaz veriyor yarin baska ustaya gidicem bakiyim ustanin yorumlarina baska ustayada gidicem ikisinin yorumlarini merak ediyorum sizlere burdan ustalarin arizalarini paylasicam eger elektrik arizasi yoksa ustalarin konusmasina gore yaptira bilirim yada elektrikceye gidiyip dinamayu kontrolmu etirsem dinamadan olsa arabada aku simgesi hic gelmiyor bence gaz kelebeginden bu sorunlar

Orijinalden alıntı: Sefa™

Merhaba,

Eğer aksilik olmazsa 2016'nın sonunda yeni 5 serileri gelecek.Fotoğrafları internette mevcut.Kasa kodunda değişim olacak büyük ihtimal "G" ismini alacaklar.Farlar ızgara ile birleşik,led farlar vb...Yeni 7 serisini andırıyor birazda.

bu sitede resimler var eğer doğru ise , ama harika görünüyor.
    G30 da kod adı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erten34 -- 20 Ocak 2016; 10:09:48 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.