Şimdi Ara

BMW 5 SERİSİ F10 (100. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.598
Cevap
112
Favori
769.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SGM_

quote:

Orijinalden alıntı: elagance45

quote:

Orijinalden alıntı: deniz 1985

quote:

Orijinalden alıntı: elagance45

Cevabiniz için teşekkür ederim.

Yüksek devir ile Ankara çevre yolunda bir tür atacağım artık.

Yalnız endişem yabancı forumlarda bahsedildiği gibi "dpf failure" uyarısı aldığım için "regeneration"ın otomatik başlamasının engellenmesi.denemekte zarar yok ama.

Vitesten ziyade devir esas olduğunu düşündüğüm için emniyet kaygısı ile 3. Veya 4. Viteste denemeyi düşünüyorum.

Son iki yağ mobil 1 5 30 esp.

Araç aldığımda bu uyarıyı veriyordu ama.

Maalesef bende şehir içi soğuk motor ve düşük devir mecburiyetten.

Sonuç alamazsam diğer yöntemlerı degerlendirecegim.

Üstat rica ederim, biz de deneyimi yazıyoruz, yoksa mühendisi değiliz yani :)

Yağ doğru yağ, DPF uyumlu yağ, DPF uyumlu yağ kullanmamakta tıkıyor DPF'yi.

Yerinde olsam Ankara/Istanbul otobana çıkar 200'ün altına inmeden 250/200 arası ama mümkün olduğunca 250'ye yakın kalmaya çalışarak, Gerede'ye gider geri dönerim.

Neticede aracın 530d, 250'ye çıkman ve kalman zor olmaz.

Bunu yaptığında, dönüşte Ankara'ya girerken bişey kalacağını sanmıyorum, baya farkeder araç. Sadece DPF değil, motorun genelini, manifoldu, enjektörleri, silindir içi kurumları da temizlemiş olursun. Hatta araç sana baya seri gelir bi kaç hafta boyunca (motoru açmış olursun yine/yeniden - aslında orjinaline dönmüş olacak )

==

Tabi bunların hepsi, motorda başka bi aksilik olmadığını varsayaraktan.

Yalnız şurada demişsin ki:

akat maalesef performansta olumlu değişiklik olmadı. Araç sanki devirlenemiyor. 1500-1700 dd civarı Turbo patlaması sanki eskisi gibi değil ve 3000 civari da devirlenME çok isteksiz. Son bir gözlem, araç ds de olsa 4000 civarı bir üst vites atıyor sanki.

Bi ihtimal turbo kaçırıyor da olabilir artık, yağ kaçağı falan var mı, bi baktırabilirsin, gerçi ustan bakmıştır. Aracın kilometre neydi ?

Bugün dpf'yi temizlettim. Bütün sorun çözüldü.

Araba tekrar zıpkın gibi oldu.2. 3. Viteste k.nı başını dağıtıp dtc ile toparlanmasını özlemişim.

Böylece motorda veya Turboda sorun olmadığı da ortaya çıkmış oldu.

Aslında dün dpf hatasını sildirdikten sonra çevre yolunda rejenerasyon için turladım. Ama bir türlü devreye girmeyince aracı temizletmek için bıraktım.

Aldıktan sonra bir iki defa 0-100 de denedim. Onceden sikayet ettigim Devirlenme ve Turbo patlaması zayıflığından eser yoktu.

Sevincimi paylaşayım istedim.

Selamlar...

nerde temizlettiniz hocam birde fiyatı nedir ?

Temizlenme islemi sökerek mi oldu ?

Ankara şaşmaz. Söküldü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SGM_

Hocam benim araçta bilgisayara bağlayınca dpf hatası ve dpf sensör hatası veriyor, araçta herhangi bir uyarı vs cıkmıyor yaklaşık 2 yıldır böyle arada bir çevre yolunda devirli sürüş yaparım onun dışında kısa mesafe kullanıyorum. Performans hep aynı geliyor bana.

Mesajinizı yeni farkettim. Bende hatayi obc ekranda veriyordu. Bilgisayarda 2 veya 3 dpf hatası çıktı. 480a 4801 gibi şeylerdi net hatırlamıyorum.

0-100unuzu bir deneyin ve cepten videoya kaydedin.emsal araçları ile kiyasladiginizda ciddi fark varsa Dpfden olabilir. Bende öyleydi.

Sensör arızalı varsa tıkalı olsa da uyarmıyor olabilir.

• İlandaki araçta bulunan , eco pro modun altındaki P tuşu ne işe yarıyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Twin Turbo

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-hancar-motors-bayi-0km-418i-grancoupe-mpaket-premium-estoril-257898410/detay

İlandaki araçta bulunan , eco pro modun altındaki P tuşu ne işe yarıyo

Park sensörünü açık/kapalı hale getirir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolbay

quote:

Orijinalden alıntı: Twin Turbo

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-hancar-motors-bayi-0km-418i-grancoupe-mpaket-premium-estoril-257898410/detay

İlandaki araçta bulunan , eco pro modun altındaki P tuşu ne işe yarıyo

Park sensörünü açık/kapalı hale getirir.

Sağolun hocam

• Yeni e60 530i aldim.
    134bin kmde 2005 model

Bu araclarda sanzuman yagi degismez diyorlat. Dogru mudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: acc04

Yeni e60 530i aldim.
    134bin kmde 2005 model

Bu araclarda sanzuman yagi degismez diyorlat. Dogru mudur?

Aracınız hayırlı olsun. Kazasiz belasiz kullanin. Kmsi çok iyi.

Hatırlıyorum 530i ile 530d arasında gidip geliyordunuz. Merak ettim. Sakincasi yoksa tercih nedenini ve aracın özelliklerini paylasir mısınız.

Şanzıman yağı mevzusu daha önce birkaç kez tartışıldı.

E90 başlığında güncel bilgiler var.

Bu biraz tercih meselesi. Olumlu da tecrübe de var olumsuz da. Kmniz az ve benzinli araç olduğu için geçişlerde sıkıntı yasamiyorsaniz dokunmayın derim.

• Cok tesekkur ederim Allah kaza bela vermesin cumlemize.

Evet 231ps lik d yi cok istiyordum ancak dusuk km cok az var ve bu baglamda bakimli bir araca en az 90bin tl civari butce gerekiyordu. Butcemi cok zorlamak istemedim.

Araci 70bin tl ye aldim. Donanimi da biraz cezbetti beni.

Recaro tam otomatik koltuklar
    Head up display
    Genis on ekran
    Iceriden katlanan aynalar
    Otomatik ayarli direksiyon
    Arka perde
    Dvd player one cikan donanimlar..

Arac kosifler bakimli ve daha yeni kosiflerde alt takimlara ve motor takozlarina bakim yapilmis. Arac ekspertizde ufak tefek problemler disinda masrafsiz gozuktu.

S.ici trafikte tuketim yuksek, d alsam iyiydi ancak ozel sebeplerle fazla kredi kullanmak istemedim. Ancak genel olarak S.ici cok kullanmadigimdan yakit simdilik cok zorlamiyor. Ileri de lpg gerekir mi mantikli olur mu artik bakacagim. Olursa teknolojisi yeni sivi puskutme bir kit olabilir. Hortum kesmeden takilan regulatorsuz sistemler. Zaman gosterecek bakalim.

• Bu arada daha onceki 2 honda aracimda (araclari duzgun kullanmama ragmen) sanzuman revizyonu tecrubesi yasadigimdan biraz tedirginim bu konuda.

Sanzuman bi anda problem yasatabiliyor.
    O yuzden emin olmak istedim.

• quote:

Cok tesekkur ederim Allah kaza bela vermesin cumlemize.

Evet 231ps lik d yi cok istiyordum ancak dusuk km cok az var ve bu baglamda bakimli bir araca en az 90bin tl civari butce gerekiyordu. Butcemi cok zorlamak istemedim.

Araci 70bin tl ye aldim. Donanimi da biraz cezbetti beni.

Recaro tam otomatik koltuklar
    Head up display
    Genis on ekran
    Iceriden katlanan aynalar
    Otomatik ayarli direksiyon
    Arka perde
    Dvd player one cikan donanimlar..

Arac kosifler bakimli ve daha yeni kosiflerde alt takimlara ve motor takozlarina bakim yapilmis. Arac ekspertizde ufak tefek problemler disinda masrafsiz gozuktu.

S.ici trafikte tuketim yuksek, d alsam iyiydi ancak ozel sebeplerle fazla kredi kullanmak istemedim. Ancak genel olarak S.ici cok kullanmadigimdan yakit simdilik cok zorlamiyor. Ileri de lpg gerekir mi mantikli olur mu artik bakacagim. Olursa teknolojisi yeni sivi puskutme bir kit olabilir. Hortum kesmeden takilan regulatorsuz sistemler. Zaman gosterecek bakalim.

Aracınızin donanımı da çok iyiymiş. Recaro, geniş ekran ve Head up çok nadir bulunur.

Bence lpg konusunda çok düşünmeyin.uzun süre aracı kullanmayı düşünüyorsanız gönül rahatlığı ile, yakıtı dert etmeden biner aracın keyfini süresiniz.

Dizeldé performansà göre yakıt iyi ama ilk günkü performansı korumak zor. 6 silindir atmosferik bmw motorunun keyfini sürün.lpg olmazsa gaz pedalına ayağınız gitmeyecektir. Neyse sizi çok şartlandırmayayım.

Ben de şanzimanda revizyon yaptırmıştım.
    Ciddi masraf oldu ama uzun süre kullanacağım için dert etmedim.

• Yakit konusunda katiliyorum size. Yakiti dusunmeden gazlamak guzel olur :) simdi gozum hep tuketim ibresinde ve kalan menzilde :)

Sanzumanda problem oldugunu nasil anlarim ?? Onceki hondalarim (civic ve accord) oncesindr renk vermiyordu. Problem baslangicinda vites gecislerinde devir uzamasi yapiyordu. Ancak bu seviyede is isten gecmis oluyordu. Sanzuman revizyonu sart oluyordu.

Ilginc olan accord sanzuman yagi degisiminden belki 2-3 ay sonra problem yasatti. Yagi hondaya ozel servisten aldigim yagi kullanmama ragmen oldu.

Bmw sanzumani bu konuda uyarisini nasil yapar? Ne zaman yag degisim zamanini kestirebilirim? Gittigim taninmis ozel servis yag omurluk diyor.

• Birde arac gumus gri ve ici bej doseme.
    Sevdigim bir kombinasyon. Cok bulunmuyor Tr deki e60 larda...

• quote:

Yakit konusunda katiliyorum size. Yakiti dusunmeden gazlamak guzel olur :) simdi gozum hep tuketim ibresinde ve kalan menzilde :)

Sanzumanda problem oldugunu nasil anlarim ?? Onceki hondalarim (civic ve accord) oncesindr renk vermiyordu. Problem baslangicinda vites gecislerinde devir uzamasi yapiyordu. Ancak bu seviyede is isten gecmis oluyordu. Sanzuman revizyonu sart oluyordu.

Ilginc olan accord sanzuman yagi degisiminden belki 2-3 ay sonra problem yasatti. Yagi hondaya ozel servisten aldigim yagi kullanmama ragmen oldu.

Bmw sanzumani bu konuda uyarisini nasil yapar? Ne zaman yag degisim zamanini kestirebilirim? Gittigim taninmis ozel servis yag omurluk diyor.

Yağ değişimi ihtiyacını ortaya koyan birşey olmayabilir. Belki vites geçişlerinde akıcılığın azalması olabilir. Bende bir iki defa takılma benzeri geçiş ve trans... fault uyarısı almıştım
    Yağ değişimi için gittiğimde tecrübeye çıktık. İş işten geçmişti. Usta araca yüklendiğinde araç üst vitesé geçmemişti.
    Zfnin önerisi kullanım koşullarına bağlı olarak 80000 veya 120000. Herne kadar life Long dese de.

• Merhabalar, makyajlı kasada aynı anda hem şarj edip hem müzik aktarabilen var mı? Küçük ekran mevcut, usbyle bağladığımda şarj ediyor ancak müzik altarımına geldiğimde orjinal kablo gerektiği yazıyor. Auxu bağlayıp aktarabiliyorum ancak şarj etmek için usbye bağlayınca bu sefer ses kesiliyor. Çakmaklıktan şarj edip auxtan dinlemek dışında önerisi olan var mı? Orjinal kablo dediği ne kadar? Yanlış bilmiyorsam küçük ekranlarada da artık bluetooth müzik aktarımı var ancak bizimkinde yok, güncellemeyle falan bunu sağlamak mümkün müdür? Bluetoothtan aktarmak en güzel çözüm gibi kablo derdi olmadan. Önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Luca.Brasi

Merhabalar, makyajlı kasada aynı anda hem şarj edip hem müzik aktarabilen var mı? Küçük ekran mevcut, usbyle bağladığımda şarj ediyor ancak müzik altarımına geldiğimde orjinal kablo gerektiği yazıyor. Auxu bağlayıp aktarabiliyorum ancak şarj etmek için usbye bağlayınca bu sefer ses kesiliyor. Çakmaklıktan şarj edip auxtan dinlemek dışında önerisi olan var mı? Orjinal kablo dediği ne kadar? Yanlış bilmiyorsam küçük ekranlarada da artık bluetooth müzik aktarımı var ancak bizimkinde yok, güncellemeyle falan bunu sağlamak mümkün müdür? Bluetoothtan aktarmak en güzel çözüm gibi kablo derdi olmadan. Önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum

anladigim kadariyla aracinizda muzik aktarimi yapan bluetooth donanimi yok, telefon gorusmesi yapan donanimdan farklidir.
    sizin ihtiyaciniz olan kablo " bmw y cable" denilen kablo, eger iphone kullaniyorsaniz.
    hem sarj hem muzik dinleme isini ayni anda yapar. ebayden 10-12 usd karsiliginda alabilirsiniz.

• tolbay T kullanıcısına yanıt
    Evet bt var ama müzik aktarımı yok. Cevap için teşekkürler tek yolu ebay vs. mi peki borusanda falan var mıdır?

• bmw servisleri satiyor olmali, ama ebayden daha ucuza alabilrsiniz diye yazdim.
  • Herkese slm.Forumda yeniyim.yeni konu başlığı açmak istiyorum ama bir türlü bulamadım. Aslında sorunum 2005 model bmw e 60.yonlendirirseniz sevinirim.yada kısaca soruma cvp verirseniz çok tşk. E60 angel üzerinde devamli yanan sarı kaş dedikleri ledlerden biri yanmiyor.Bunun ampulü nasıl değişir ve nerden tedarik edebilirim.çok teşekkürler.

• 316i 320d m paket araçlar için fiyat alan var mı yakın zamanda? Ne kadar istiyorlar m paket işi şart... İyi günler :)
  • Yaklaşık 1 ay önce uzun zamandır kullandığım ve araç içinde memnun olduğum Samsung Galaxy Tab 4 10.1 inchten Samsung Galaxy Tab S 10.5 inche geçmiş bulunmaktayım.

Tab S i satın almamdaki en büyük sebep Tab4 araç içinde 1280-800 çözünürlüğü belli etmese de evde kullanırken ekran gerçekten kötü görünüyordu özellikle internette gezerken. Araç içinde Klipte diğer programlarda hiçbir sorun yoktu. Tab S ise 2560-1600 çözünürlüğü ve Süperamoled ekranı ile olağanüstü bir ekrana sahip. Özellikle gece yolculuklularında siyahların tam siyah olması araç içerisinin daha az aydınlanmasına ve sürücü ve yolcuların gözlerinin daha az kamaşmasına sebep olmakta.

Tab S evde kullanmak için de süper bir tablet. Daha hızlı daha ince daha kaliteli. Buyüzden araç içinde kullanıp eve götürmek için cırtcırttan daha pratik bir yöntem bulmam gerekiyordu. Daha önceden de fotoğraflarını koyduğum kızak tipi kaydırarak tabletin montajını yapmaya karar verdim. Tabletin üstünde en ufak bir çizik olmayacak silikon benzeri yapıştırıcı madde kullanılmayacak araç içinde en ufak bir çizik olmayacak kızaklar yuvalar pratik bir şekilde sökülüp takılabilecek.

Buyüzden netteki diğer uygulamalara da bakıp sanayinin yolunu tuttum. Bir alüminyum doğramacıya girip yapmak istediğimi anlattım. U profillerden sağ tarafa ve sol tarafa iki adet kesip bu kızak tipi profilleri de aracın ön göğsüne kıskaç gibi gerildiğinde aracın uygun aralıklarına baskı kurup kesinlikle kıpırdamayacak iki adet metal yüzeye kaynaklattım. Ve bu iki metal parçayı kumaşçıdan aldığım siyah yumuşak polar kumaşla tamamen kapladım. Aracı ve tableti çizmesi asla mümkün olmayan iki adet yuva olmuştu elimde. Bunları aracın uygun yerlerine iki saniyede takıp tableti kaydırarak koyduğumda amacıma ulaşmış oldum.

-Tableti üstten bırakıyorsunuz montaj bitiyor. Tableti eve mi götürüceksiniz yukarı doğru 5 cm çekin alın götürün. Sonuna kadar pratik şık görünen bir montaj şekli. Herkese bu yöntemi tavsiye ederim. Aracınızın markasını google a yazıp yanına da proclip yazıp çıkan resimlere bakın. Aracınızda kasılarak tutunan montaj aparatının nereye takılacağını göreceksiniz. Biraz el becerisiyle biraz düşünerek on numara bir aparat yapabilirsiniz.

BMW 5 SERİSİ F10 BMW 5 SERİSİ F10 BMW 5 SERİSİ F10

BMW 5 SERİSİ F10 BMW 5 SERİSİ F10[simage]

• 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.