Şimdi Ara

BMW 5 SERİSİ F10 (281. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.607
Cevap
114
Favori
793.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
Giriş

Teşekkürler cevabınız için. Üstten kontrol edilebiliyor mu zincirin durumu ek bir masraf çıkmadan?

Yağ dolum kapağını açıp kenardan ince bir pens ile çek bırak yapılarak biraz anlaşılıyor fakat bu kesin bilgi vermez. Çünkü F10'da yağ basıncı pompası da zinciri geriyor. Yani soğuk motorda baktığınızda bir miktar boşluk olur ve bu yanıltır. Çalışıp yağ basıncı başlayınca gerilir boşluk yok olur.

Bir de benzinli F10'da yakıt yüksek basınç pompası en tepede olduğu için onun sesini zincir sesi zannedenler de var. Onunla da karıştırmayın, rahat olun.

• marifaydin kullanıcısına yanıt

Aynı durumu bende yaşadım.80 km/s üzerinde ayağımı gazdan çekince arka taraftan bir uğultu geliyordu.Lastikler veya aksla bağlantılı bir sorun sanıyordum.Bu uğultu birkaç ay devam etti ve birgün araç hiç hareket etmemeye yada çok tuhaf davranmaya başladı,arka diferansiyel diyen oldu,transfer kurusu vs diyenler oldu.Sorun diferansiyel tarafındaki flansh ın içindeki dişlinin sıyırması imiş.Resimdeki gibi

BMW 5 SERİSİ F10

Eğer sizinkinin sorunu da bu ise birgün yolda bırakacağını söyleyebilirim,bozulmadan kısa zamanda baktırıp değiştirin.Ayrıca birşey daha,benimkinin değişimini masrafını garanti vs olmamasına rağmen Bmw karşıladı,yani servisede bunu bir sorun.Diğer bir olay,basit bir değişim sanmayın;o orjinal Flansh ı bulamazsanız ki zor olduğunu duymuştum,komple şaft ile birlikte değişiyor.Bmw tek başına Flansh’ı satmıyor yani masraf kat kat fazlalaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 9 Eylül 2025; 14:59:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• D.Baran kullanıcısına yanıt

Merhaba Bi Premium Service'den ulaşıyorum BMW ve Mercedes Benzz otomobillere hizmet vermekteyiz bir sorununuz olur ise yardımcı olabiliriz İstanbul Bayrampaşa'da yerimiz 0536 2067006

• Merhaba 2013 Model F10 benzinli Aracım var sol önden stabilize yollallara girdiğimde ara sıra bazı gün hiç ses duymuyorum bazı günler çok yorucu tıkır tıkır takur sesler geliyordu ustalara gösterdim rot balansçı kontrol etti her defasında arabanın bir parçası değişti birden fazla ustaya götürdüm ön takım komple ön amortisörler yaylar ön viraj denge çubuğu önce çıkma aldık daha sonra lastikleri değişti direksiyon kutusu tamir oldu şimdi kim kontrol etse en ufak sorun yok diyor ama benimle araca bindiğinde ön takım boşmuş gibi sesler geliyor bunu çözebileceğimiz işinde uzaman bir usta istanbul avrupada tavsiye edermisiniz yada böyle bir arıza yaşayıp çözen varmı? yardımcı olursanız çok sevinirim.

ön düzeni havada kontrol ettikleri sürece sorunu bulamayacaklar zaten...

Yere basarken bakılmalı.

Çıkma parça kullanılmamalı.

Tahminen de ön taşıyıcılardan geliyordur ses...

Avrupada yok ama asyada var Elit Garage Volkan Demirci

• Yan sanayi birşey yok araçta kullandığım ürünlerin markası lemförder tek güvenmediğim direksiyon kutusu 2-3 kez gitmeme rağmen normal dedi direksiyoncu zamanla açılacak dedi en sona doğru toplamakta zorlanıyor. 1 gün hiç ses yok bir başka gün takır tukur ön taraf en son viraj denge çubu lastiklerinde boşluk var dediler normalde lastikler çubuğa sabit ama kazıyarak söküp yerine dışardan aftermarket lastikler taktılar değişen hiçbirşey olmadı bana kalsa ses çoğaldı

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.