Şimdi Ara

bmw 5 seri otomatik vites topuzu? (gearstick/joystick) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
25.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 3ngerek

quote:

Orijinalden alıntı: one22one

quote:

Orijinalden alıntı: ycgurdal

bu arada konuyu açan arkadaşa; bütçeniz el veriyorsa makyajlı kasa (joyistik) modellere bakmanız daha iyi olacaktır. Hem 2. eli daha iyi olur hem de güncellenmiş bir versiyon hep daha iyi olur.

bilgilendirme icin tesekkurler bende oyle dusundum fiyat farki efger asiri boyutlarda degilse onceligim yeni jenerasyonlara bakmak olucak fakat asagida verecegim linke bir goz atarmisiniz bu duruma ne diyorsunuz? Gearstick olmayan araclara gearstick takiyorlarmis ebayda da mevcut.
    http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=380418&highlight=steptronic

hocam baktım
    o sadece görüntü amaçlı, hiçbir işlevi yok, sadece topuzu değiştiriyor.

ama makyajlı kasadan itibaren sunulan steptronik vites kolu elektronik bir sistemdir. eskisi gibi mekanik değil.
    mercedes 7g modellerini biliyorsanız (direksiyon arkasındaki kolla müdahele edilen) benzer elektronik sistem.

steptronik şanzıman kolu sadece kumanda yani şanzımana bağlı mekanik bir kol değil.
    aynı pc/ps joyistik kolu gibi, elekronik komutları sisteme gönderiyor sistem şanzımanı kontrol ediyor.

makyajlı versiyon almanızı tavsiye ederimden kastım, her marka aracı makyajlarken aracın tipik sorunlarının önüne geçip güncelliyorlar ve hem yeni teknoloji kullanıyorlar hem de sorunları en aza indirgiyorlar.
    2007 den itibaren sadece şanzıman kolu değişmedi, şanzıman da değişti, direksiyon ve iç mekan değişti, i-drive sistemi değişti, farlar değişti, alt takım kaplaması güncellendi, aracın motorları güncellendi, aracın verimi artırlıldı, aracın iç mekan güzelliği arttı vs...

Saygılar...

Alıntıları Göster
    anladim benim gonderdigim link hani olurda 2007 model alti alirnirsa hos bir goruntusu olmasi acisindan o gearstickte uygulanabilir. Onu demek istemistim. Ama dedigin ozellikler gercekten ic acici. Bence mantiklisi 2007 almak. Onun icin ben 530d olayini biraz daha erteleyecegim gibi. Ilgin icin tesekkur ederim.

Edit: 2007 modellerini biraz arastirdim avrupada (hollanda) 2007/12 den sonra piyasaya cikmis. 2008 model 530 ile 2004 arasinda yari yariya fiyat farki var. Onun icin galiba 2004 530 ve ebaydan bitane gearstick topuzu alip gorunumu ile yetinecegim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi one22one -- 27 Mart 2012; 12:26:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cobra41

2005-2006 5.20d lerde menzil 650-700 km iken yeni şanzımanla menzil 1000 kilometreyi buluyor demişti 5.20d kullanan bir arkadaşım ama 5.30-5.3 5lerde durum nedir bilemem

ben yurtdisindanim. Burda bmw tamircilerine sordum geneli 530 asagisi alma diyorlar. 525 vs o kasalarda tavsiye edilmiyrmus problemli olabiliyormus. Mus mus bilmeyince iste .kunu yemis tavuk gibi dusu uyorsun :) Birde nasil bir mantiktir anlamadim 530 525 ten az yakiyor diyenide duydum :S
  • 5.20 DE 2000 MOTOR VAR VE KASAYA VE AĞIRLIĞA GÖRE MOTOR GÜÇSZ KALDIĞI +ARKADAN İTİŞTE İSTENİLEN PERFORMASI İSTERSENİZ TABİRİ CAYİZSE GAZA BASARSINIZ VE MOTOR ZORLANIR DAHA ÇOK YAKAR VE SES DAHA ÇOK OLUR MOTOR HACMİ BÜYÜYÜNCE BU DURUM ORTADAN KALKAR AMA YENİNESİL MOTORLAR İÇİN BU DURUM BİRAZ FARKLI OLABİLİR TABİKİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: one22one

s.a arkadaslar. ben 2004 2006 arasi bmw 530d bakiyorum ilanlara bakarken bitane 535d 2007 modelinde degisik bir vites topuzu gordum. bu talebe gore extra opsiyonlu araclardami bulunur. yoksa model vs goremidir anlamadim. ve + si - si nedir? ne ise yarar? resim asagidadir.
     bmw 5 seri otomatik vites topuzu? (gearstick/joystick)

sizinde bahsettiginiz gibi 2007 sonrası 5 6 yeni 3 5 m3 m5 7 sersi yeni 1 serisi x serisi modellerinde var
    - + modları tiprnoci manuel kullanım moddudur p vites konumuna tuşuna basarak park konumuna geçer
    zf markadır 6 ve 8 ileri m serisnde ise 7 ileri olarak görev yapar tek bir farkla m serisinde bu topuz kısa ve yuvarlak olarak sunulur .

• quote:

Orijinalden alıntı: TRangulity

Çekemeyen anten taksın.(bkz.bir japonun dramı)

en sevdiğim de arabayı stop edince otomatik p ye geçmesi allah razı olsun valla :D:D

• En sevdiğim vites tipi. Kullanımı çok zevkli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARNİNG

quote:

en sevdiğim de arabayı stop edince otomatik p ye geçmesi allah razı olsun valla :D:D

Frene basarkende kapıyı açınca otomatik p'ye alıyor oda çok güzel

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Millet neler yapmış biz hala Vw premium marka diye geçinelim.

• Arabayı çoluk çocuk kaçırmasın diye yapılmış hoş bir özellik. Şaka bi yana 30 yaşlarında olup da joystick vitesli bmw'yi D'ye alamayan adam gördüm. Ben de o arabaya ilk defa otursam biraz şaşırırdım ama 3-5 deneyip çözerdim heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: panda34

Arabayı çoluk çocuk kaçırmasın diye yapılmış hoş bir özellik. Şaka bi yana 30 yaşlarında olup da joystick vitesli bmw'yi D'ye alamayan adam gördüm. Ben de o arabaya ilk defa otursam biraz şaşırırdım ama 3-5 deneyip çözerdim heralde

Çoluğu çocuğumu kaldı hocam. 15 yaşındaki yiğenlerimin kullanmadığı araba yok. Garajdan m3 çıkartırken yarım debriyaj gaz tekerleri bile sardırıyorlar eskidendi çocuk işleri

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben çok seviyorum bu BMW nin vitesini
  • Bence gayet de güzeldir. Çok hoş duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın 5.20'yi kullanınca inmek istememiştim mükemmel bir vites kolu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Bmw nin çok tutulan seriliği sorunsuzluğu ve performansıyla "budur" dedirten şanzımanının elektronik kolu.Kullandığınız zaman uçak kullanıyor hissi veriyor insana.
    Fiyatı da ona göre tabi..

Ne yalan söyleyeyim,ilk gördüğümde tepkim;

''Neresine basıcaz ulan bunun?'' olmuştu.

Fakat bu kadar küçük olduğundan kıracakmışım gibi hissettim.
  • Arkadaşım bütün markalar olmak üzere başka bmw ve mercedes 1. araç üretim bandından indiği anda geridönüşleri çok hızlı değerlendirip sürekli aracı geliştiriyor. Yeni özellik koyuyorlar , sorunlu bölgeleri düzeltiyorlar v.s. bunlar her geçen yıl hemen yapıyorlar.
    Makyaj operasyonunda ise toptan olarak yeni özellik ve iyileştirmeler oluyor + görsel olarak da değişiklik ile aracın dinç kalması sağlanıyor tasarım olarak.

Her zaman için aldığınız modelin mümkünse makyajlı modellerini tercih edin. En sorunsuz, denenmiş, rafineleşmiş modeller onlardır.
    Sadece vites , farlar değişmiyor yani
  • Şunuda eklemek isterim alacaksınız 5.25d xDrive alınız.Onlarda 4 çekiş sistemi mevcut.4WD çekiş gücü var.Üstelik 1995cc 218 HP.Şuanda sabit kur kampanyalı anahtar teslim fiyatı: 213.591 TL. 5.35d xDrive ise 2993 cc 313 HP motor gücüne sahip oda 4WD sürekli 4 çekiş gücü mevcut ve şuanda sabit kur ile kampanyalı anahtar teslim fiyatı: 307.397 TL olarak belirlenmiş olup bu kampanya yanlış hatırlamıyorsam 30 ekime kadar geçerli.Ben aracın konforuna rahatlığına bir şey demiyorum evet bindiniz mi inmek istemiyorsunuz içi uçak kokpiti gibi tasarlanmış harika viteside uçak kullanıyormuş hissi veriyor hele birde vitesi sport moduna alırsanız üstüne birde gaz pedalını köklerseniz ibrenin 260 a doğru yaklaştığını ve yakıt ibresinin hızla hareket ettiğini görebilirsiniz.İzmir kosiflerden arabayı aldığım gün motoru açmak için otobanda deneme yapmıştım oradan biliyorum tabi bu bana pahalıya patladı tam 4 kere radara girmişim.Neyse ama dediğim gibi herşeyi mükemmel ancak vitesi görünüşü bana göre hoş değil zevkler ve renkler tartışılmaz tabi seven olur sevmeyen olur.Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhyStar -- 23 Ekim 2013; 22:43:36 >

• almanyada 2007 den itibaren var diger ulkelerde sanirim 2008 de cikti
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.