Şimdi Ara

bmw 5 seri otomatik vites topuzu? (gearstick/joystick)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
25.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • s.a arkadaslar. ben 2004 2006 arasi bmw 530d bakiyorum ilanlara bakarken bitane 535d 2007 modelinde degisik bir vites topuzu gordum. bu talebe gore extra opsiyonlu araclardami bulunur. yoksa model vs goremidir anlamadim. ve + si - si nedir? ne ise yarar? resim asagidadir.
     bmw 5 seri otomatik vites topuzu? (gearstick/joystick)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi one22one -- 27 Mart 2012; 11:36:06 >

• -si yok artısı çok :) 2012 modelleri de böyle yeni tip joystick denilen vites tipi
  • vites topuzundaki "+ ve -" yazan yer tiptronic özelliğinden dolayı var, vitesi yükseltip azaltmanı sağlıyor.

• Çekemeyen anten taksın.(bkz.bir japonun dramı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serkan Sarı

quote:

Orijinalden alıntı: levanesa

Kendıne dogru cekınce aracın 8 tane turbosu acılıyor ve gaza bastıgın anda arac yukselmeye baslıyor.Bu yuzden cok dıkkat edılmelı olur olmaz havalanan ınsanların cogu ust gecıde carpıp feci sekılde can verdı.

Dİger arkadaslara da haber verdim birazdan hep birlikte gulmeye calısacagız.

Dostum Jetta konularından sora buraya gırınce bıraz sapıttım
  • Bmw nin çok tutulan seriliği sorunsuzluğu ve performansıyla "budur" dedirten şanzımanının elektronik kolu.Kullandığınız zaman uçak kullanıyor hissi veriyor insana.
    Fiyatı da ona göre tabi..
  • cevaplar icin tesekkurler aydinlandim :) anladigim kadari ile bu joystik tip opsiyonel cunki 100 ilanda bitane gordum. Birde bazi kendini bilmezler var onlara cevap vermeye degmez. Birgun babalarini parasi biterde kendilerini cop karistirirken buluverirler. Ki ozaman bu sozler aklina gelir umarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: one22one

cevaplar icin tesekkurler aydinlandim :) anladigim kadari ile bu joystik tip opsiyonel cunki 100 ilanda bitane gordum. Birde bazi kendini bilmezler var onlara cevap vermeye degmez. Birgun babalarini parasi biterde kendilerini cop karistirirken buluverirler. Ki ozaman bu sozler aklina gelir umarim.

makyajlı kasalardan itibaren gelen bir özellik, opsiyonel değil.
  • 2007 sonrası makyajlı kasalardan itibaren mevcuttur kendileri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

2007 sonrası makyajlı kasalardan itibaren mevcuttur kendileri.

hmmm bu makyajli kasalar 2007 sonrasi yani. Peki 2006 2007 kasa farki cok belirginmidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ycgurdal

quote:

cevaplar icin tesekkurler aydinlandim :) anladigim kadari ile bu joystik tip opsiyonel cunki 100 ilanda bitane gordum. Birde bazi kendini bilmezler var onlara cevap vermeye degmez. Birgun babalarini parasi biterde kendilerini cop karistirirken buluverirler. Ki ozaman bu sozler aklina gelir umarim.

hmmm bu makyajli kasalar 2007 sonrasi yani. Peki 2006 2007 kasa farki cok belirginmidir?

• Bir mercedes sever olarak benim çok beğendiğim vites topuzudur.Keşke mercedeste olsaydı.Arkadaşın yeni 5.20 d sini kullandığımda hayran kalmştım.
  • quote:

quote:

quote:

Teknik detaylar hakkında herhangi bir bilgim yok maalesef.

Fakat iç mekanda görsel olarak gözüme çarpan kapı içlerine trimler eklendi ve vites joystiği yenilendi.

Konuya vakıf arkadaşlar yardımcı olurlar gördüklerinde.

• quote:

quote:

quote:

Makyajlı kasalarda direksiyon simidi,vites topuzu ve arka stoplar değişti.520d'lerin de motor gücü 163hp den 184hp'ye çıktı diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: z.C..

Makyajlı kasalarda direksiyon simidi,vites topuzu ve arka stoplar değişti.520d'lerin de motor gücü 163hp den 184hp'ye çıktı diye biliyorum.

2007 makyajla 163 ten 177 ye çıktı, 2010 da yani yeni kasada ise 184 e çıktı

bu arada konuyu açan arkadaşa; bütçeniz el veriyorsa makyajlı kasa (joyistik) modellere bakmanız daha iyi olacaktır. Hem 2. eli daha iyi olur hem de güncellenmiş bir versiyon hep daha iyi olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: z.C..

2007 makyajla 163 ten 177 ye çıktı, 2010 da yani yeni kasada ise 184 e çıktı

bu arada konuyu açan arkadaşa; bütçeniz el veriyorsa makyajlı kasa (joyistik) modellere bakmanız daha iyi olacaktır. Hem 2. eli daha iyi olur hem de güncellenmiş bir versiyon hep daha iyi olur.

bilgilendirme icin tesekkurler bende oyle dusundum fiyat farki efger asiri boyutlarda degilse onceligim yeni jenerasyonlara bakmak olucak fakat asagida verecegim linke bir goz atarmisiniz bu duruma ne diyorsunuz? Gearstick olmayan araclara gearstick takiyorlarmis ebayda da mevcut.
    http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=380418&highlight=steptronic

• quote:

quote:

bilgilendirme icin tesekkurler bende oyle dusundum fiyat farki efger asiri boyutlarda degilse onceligim yeni jenerasyonlara bakmak olucak fakat asagida verecegim linke bir goz atarmisiniz bu duruma ne diyorsunuz? Gearstick olmayan araclara gearstick takiyorlarmis ebayda da mevcut.
    http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=380418&highlight=steptronic

hocam baktım
    o sadece görüntü amaçlı, hiçbir işlevi yok, sadece topuzu değiştiriyor.

ama makyajlı kasadan itibaren sunulan steptronik vites kolu elektronik bir sistemdir. eskisi gibi mekanik değil.
    mercedes 7g modellerini biliyorsanız (direksiyon arkasındaki kolla müdahele edilen) benzer elektronik sistem.

steptronik şanzıman kolu sadece kumanda yani şanzımana bağlı mekanik bir kol değil.
    aynı pc/ps joyistik kolu gibi, elekronik komutları sisteme gönderiyor sistem şanzımanı kontrol ediyor.

makyajlı versiyon almanızı tavsiye ederimden kastım, her marka aracı makyajlarken aracın tipik sorunlarının önüne geçip güncelliyorlar ve hem yeni teknoloji kullanıyorlar hem de sorunları en aza indirgiyorlar.
    2007 den itibaren sadece şanzıman kolu değişmedi, şanzıman da değişti, direksiyon ve iç mekan değişti, i-drive sistemi değişti, farlar değişti, alt takım kaplaması güncellendi, aracın motorları güncellendi, aracın verimi artırlıldı, aracın iç mekan güzelliği arttı vs...

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: TRangulity

Çekemeyen anten taksın.(bkz.bir japonun dramı)

Valla daha bugün yolda kalmış x5 görünce antenle falan işim olmaz

• 2005-2006 5.20d lerde menzil 650-700 km iken yeni şanzımanla menzil 1000 kilometreyi buluyor demişti 5.20d kullanan bir arkadaşım ama 5.30-5.3 5lerde durum nedir bilemem
  • görsel olarak hiç hoş değil bana göre.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.