Şimdi Ara

Bmw 318i vs Mercedes Cla içeri buyrun. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
6.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    videonun cekim tarihi ile yayinlanma tarihini karsilastirabilirsiniz

bircok "bilirkisi"nin, ed asla ama asla c250 yi gecemez mesajlari uzerine acildi bu konu. takip ettiyseniz gormussunuzdur, ne yazilimimiz kaldi ne yalancligimiz. kapak mahiyetinde ekledik videolari, herkes sustu.

sonuc? gecebiliyormus

sonucu c250 sahibi kabul ediyorken digerlerine oturup izlemek duser sadece

ve hala 2 mesaj yukarida kagit kurek zeperfs vs vs koyuyorlar buraya. komik oluyor artik gercekten
    asfalt kagida benzemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cseyfe -- 23 Haziran 2017; 15:55:41 >
  • Gerçek anlamda Makyajlı 2015 3.18i ile 2014 320i ED arasında kaldım,Yaş 43,tipik bir elinde Migros poşetleriyle araca binen, performans odaksız bir aile babasıyım,şu anki aracım 2013 A3 Sportback 1.6 tdi fakat gel görki,millet artık dalga geçmeye başladı,bırak artık şu öğrenci arabasını diye bende ufaktan ufaktan BMW 'ye geçiş yapmak istiyorum,bundan evvelki aracım Audi A1'di,yani sıkı Audiciyimdir ama biraz değişik hava teneffüs etmek gerek o yüzden sizden ricam tercih konusunda bana yardımcı olmanız,biliyorsunuz A3 dizeller adeta yakıtı kokluyor bazen 10 günde bir mazot alıyorum,unutuyorum bile ne zaman aldığımı,fakat bu durum beni BMW aldığımda üzermi diye düşünüyorum (Gerçi benzin fiyatıda düştü)..Audi'den benim gibi BMW'ye geçen varsa ve ya ikisini test edip bana yazacak bir arkadaş varsa çok memnun olurum.
    Teşekkürler

Edit : 3.18'in makyajlı farları çok hoşuma gidiyor,bu bile tercih meselesi olabilir yani!

• A serisi GLA serisi ve CLA Serisi Herseyiyle "Lite" Mercedestir.Uzak Durun
  • BMW'ye güvenemezsiniz, araçları katalogda düzgün sıralamak için ellerinden gelen her türlü oynamayı yaparlar. Araçları yolda denemeden, dynoya çıkmadan neyin ne olduğunu fabrika verilerine bakarak anlamak imkansız.

Mesela ingilizce varsa şöyle bir konu:http://www.babybmw.net/forum/viewtopic.php?t=76630&start=15

Sadece 118i ile aradaki farkdan memnun olmadıklarını için 116'ye 1. viteste tork limitörü koyuyorlar. Fakat fren gaz doldurarak kalkıp 1. vitesi kısa tutunca bu tork limitörünü by pass ediyorsun ve araba kolaylıkla fabrika verisinden hızlı 100kmh'ye çıkıyor, zaten devamında da araba 136hp falan olmadığı için baya iyi gidiyor.

Bende bir süre 218i kullandım, eğer önceden Psa'nın motorlarını bilmesem neyse de benim o 3 silindir motordan midem kalktı. Kötü gidiyor diyemem ama ilk kalkışı onlara göre zayıf, çekiş hissi düşük. Hadi bunlar neyse de tüketimi düşmüyor, bu kadar fabrika verisiyle tüketim farkı nasıl oluyor anlamadım gitti. Konuyu takip ediyorum, abstraction doğru söylüyor bir gariplik var bu motorda.

Peugeot'un 1.2 3 silindir 130hp motoru bu kadar harikayken bu motor neden böyle bilmiyorum, önden çekişli Mini'de nasıl merak ediyorum.

• Sadece en ucuz arabasinda degil 3 serisinde de var ayni durum. 3 silindir motorlarda fabrika tuketimi de tutmuyor zaten. Bunun en ucuz en pahali arabayla ne alakasi var onu anlamadim? Ayni motoru 4 de kullaniyor yani, o yuzden ucuz araba demek anlamsiz. Bu kadar savunmaya gerek yok gercekten:)

Edit: Yukarida arkadas detayli aciklamis, uzatmaya gerek yok herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 23 Haziran 2017; 23:19:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deren05 D kullanıcısına yanıt
    Bizlm de daha önce 2015 model a3 sedan 1.6 dizel araç kullandık. Daha sonra 318i ye geçtik. Geçtiğimize kesinlikle pişman olmadık. Yakıt biraz farkediyor. Fakat sürüş keyfi arayı kapatıyor. Alırsan pişman olmazsınız. Çok da aşırı benzin yakan bir araba değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhammedda

A serisi GLA serisi ve CLA Serisi Herseyiyle "Lite" Mercedestir.Uzak Durun

B değil mi?

Bir şeyi tam yazın yazacaksanız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 318in kalitesini aratır cla
  • onurranger O kullanıcısına yanıt
    Bu cevaptan sonra,3.18 fikrim netleşti,şimdi çalışmalara başlıcam,bluetooth ile spotify'den müzik dinleyebiliyoruz değilmi ve eğer öyle ise ses kalitesini karşılaştırabilirmisiniz A3'le ve hangi paket 3.18 ile konforlu ve daha az sesli yolculuk yapabilirim,biliyorsunuz 3-4 paket var,prestije,joy vs..

Ve son olarak iki aracı artı/eksilerini yazarsanız çok memnun olurum..

Teşekkürler

Apple Music ile müzik dinlenebiliyor. Spotify da da sorun olmaz. Müzik sistemi a3 den çok daha iyi. Bass lar daha doyurucu. Yol tutuş süspansiyon sürüş keyfi a3 ile kıyaslanamayacak kadar iyi. Bütün paketleri ile konforlu ve sessiz yolculuk yapabilirsiniz. Bizde m joy paket bulunmakta. Sessiz ve konforlu sürüşe ekstra daha sportif dış görünüş de var. Almanızı tavsiye ediyorum. Hatta şuan da araba ile geziyoruz. Performansı çok fazla yeterli. Gidişinden dolayı yakıtı önemsemezsiniz bile. Parasının karşılığını veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurranger

Apple Music ile müzik dinlenebiliyor. Spotify da da sorun olmaz. Müzik sistemi a3 den çok daha iyi. Bass lar daha doyurucu. Yol tutuş süspansiyon sürüş keyfi a3 ile kıyaslanamayacak kadar iyi. Bütün paketleri ile konforlu ve sessiz yolculuk yapabilirsiniz. Bizde m joy paket bulunmakta. Sessiz ve konforlu sürüşe ekstra daha sportif dış görünüş de var. Almanızı tavsiye ediyorum. Hatta şuan da araba ile geziyoruz. Performansı çok fazla yeterli. Gidişinden dolayı yakıtı önemsemezsiniz bile. Parasının karşılığını veriyor.

BMW nin özel bir ses sistemi seçilmez ise ses kalitesi a3 den geride net bir şekilde.

Bu aracın performansı üzecektir 3 silindir 136hp 1500kg

Ve ilginç bir şekilde dizel gibi 4400dd da 136hp veriyor şaşırdım

Bu da şehir içi akıcı trafikte 1.5 136 hp 318i aracın yakıt tüketimi.

• Forumdaki birçok kişi 1.5 motoru ezmiş de ezmiş. Ama bilmiyorsunuz ki motorun çok güzel bir yanı var. Buz gibi havalarda motoru çalıştırıp daha hiç ısınmadan bile giderken motor tekleme falan yapmıyor. C180 passat benzinli a4 1.8 tfsi benzinli a3 dizel. İşte bu arabaların hepsinde soğuk motor resmen tekleme yapıyor. Gitmek istemiyormuş gibi. Ayrıca motoru kullanmayan kişiler lütfen motor hakkında yorum yapmasınlar. Bu motor bu kasayı performanslı kullanımda bile çok rahat götürüyor. Resmen öldürmüşsünüz motoru. Dünya kadar ödül aldı. Almaya da devam ediyor. Lütfen motorun hakkını yemeyelim.

• Cla dışardan mükemmel ama içi çok vasat iç mekan kalitesi polodan hallice ve araç dar.

Almanyada Cla200 kullanmıştım ön arka camlar basık ve küçük kör noktası çok. Ve çok rahat söyleyebilirim ki golf çok daha konforlu

• HoLY.oNE kullanıcısına yanıt
    Şu an değiştirme arifesinde biri için moralim bozuldu valla:(

• quote:

Orijinalden alıntı: TuzluSoğan

Hocam ben 4.18 grancoupe kullanıcısıyım beni daha beter ediyorlar. Adamlara diyorum ki bu motor 1.4 tsi 150 hp ve 160 hp'den daha iyi bir motor akılları almıyor. 5 sene 1.4 tsi 160 hp motor kullandım. 3 silindirli 1.5 twinpower turbo bu motora geçince tork bandının genişliği, gaz tepkisinin atikliği neymiş onu öğrendik. Hala millet 0-100 peşinde. Kardeşim bende 1600 kilo araca şehir içinde 9 yaktırıyorum üstelik sport plusda kullanırım sürekli. Hodri meydan.

418i 1600kg 3 silindir 136hp

Bu 4 lü bir araya gelince performans beklemek mümkün değil,tork mu olur 3 silindirli 1.5 hacimde ?

İhtiyacı karşılar ama o aracın performansla alakası yok bunun herkes farkında

• Bu kiyasin konuyla doğrudan alakasi yoktur. 3.20ied daha yüksek tork ve beygire sahip daha keyifli bir arac ancak sifir arac alirken defalarca test ettim baska sebeplerden 3.20ied tercih ettim, 3.18 de kullanilan 1.5 motor çok ölmus bitmiş çöp bir motor degil. Bu motor 4 serisinde kullanilinca agirlik farki nedeniyle 3.18 den dusuk performans sunuyor gibi gorunse de yüksek hızlarda 4 un aero dinamiği pozitif katkı sağlayacaktir. Sahsen 3.18 almis olsam saf bmw motoru olduğuna da güvenerek box veya chip kesin uygulardim. 3.16 ve 3.20ied deki motora kiyasla sadece 1 silindir ve hacmi eksiltilmis bir motor asla degil,özelikle soğutma sisteminde teknolojik yenilikler yapilmis, bu haliyle 180+ hp lerde sıkıntı olacağını pek sanmam.

• Çok güzel özetlemişsiniz. Sizi kutluyorum. Motoru kullanmadan binmeden görmeden kötü yorum yapanlara yazıklar olsun. 3 silindir motorlar içerisinde en iyisi. En uzun ömürlüsü en kalitelisi. Şimdi derler ford 1.0 ecoboost 140 hp motor yaptı. Dur bakalım. O motor uzun ömürlü mü Tork eğrisi iyi mi? Beygirin verildiği aralık nasıl? İşte bizim ülkemiz. Bilmeden test etmeden bir dünya yorum yapan insanlarla dolu. Kime sorsanız 3 silindir gider mi ya der. Kardeşim siz gidin kendi işinize bakın. Burada 3 silindirli araba alacak insanları hedefinden hayalinden döndürmeyin. Önyargılarla bu iş olmaz. Kişisel istekler önemlidir. Biriniz motoru beğenmedi diye hiçkimsenin beğenmemesi gibi bir durum asla olamaz. Altınızda m3 c63 rs4 falan var sanıyorsanız bu motoru almayın kardeşim. En azından golf gti alın.

Herkese hayırlı bayramlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: BaNgO

CLS varken CLA alinmaz.

Hayır bilmeyen biri girecek konuya zannedecekki cls, cla nın dengi bi araç. Arada c var e var sonra cls var. biri 200 bin diğeri 500 bin biri 1.6 motor diğeri 2.0-3.0
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurranger

Çok güzel özetlemişsiniz. Sizi kutluyorum. Motoru kullanmadan binmeden görmeden kötü yorum yapanlara yazıklar olsun. 3 silindir motorlar içerisinde en iyisi. En uzun ömürlüsü en kalitelisi. Şimdi derler ford 1.0 ecoboost 140 hp motor yaptı. Dur bakalım. O motor uzun ömürlü mü Tork eğrisi iyi mi? Beygirin verildiği aralık nasıl? İşte bizim ülkemiz. Bilmeden test etmeden bir dünya yorum yapan insanlarla dolu. Kime sorsanız 3 silindir gider mi ya der. Kardeşim siz gidin kendi işinize bakın. Burada 3 silindirli araba alacak insanları hedefinden hayalinden döndürmeyin. Önyargılarla bu iş olmaz. Kişisel istekler önemlidir. Biriniz motoru beğenmedi diye hiçkimsenin beğenmemesi gibi bir durum asla olamaz. Altınızda m3 c63 rs4 falan var sanıyorsanız bu motoru almayın kardeşim. En azından golf gti alın.

Herkese hayırlı bayramlar.

Merhabalar,aranıza ,2016 3.18i Joy, İmperial Blue 13.000 Km,alarak katıldım..İlk BMW sahip oluşum,daha evvel Audi ve Mercedesim olmuştu,Açıkçası konfor,gidişi,motor sesine hiçbir şey diyemem ancak ses sistemi beni büyük hayal kırıklığına uğrattı, burdan 3.18i sahiplerine sormak istediğim bir kaç soru var,cevaplarsanız memnun olurum!

1.Ön Park sensörü yok,nerde taktırabilirim.

2.Aynalar katlanmıyor,buna çaremiz var mı?

3.Kış lastik olarak hangisini tavsiye edersiniz ve arka 2 Tane yeterlimidir?

4.Ses sistemi olayını garanti bitene kadar nasıl biraz daha iyileştirebilirim?

5.Sunroof kalibrasyonu nasıl yapılır.

6.Araç hep Comfortta çalışıyor ben her defasında msanuel olarak eco'ya alıyorum,bu hep böylemidir?

7.Hiç sormadım ama Wv'deki gibi garanti bittikten sonra iyi niyet BMW'dede varmı?

8.Herkesin dert ettiği trim sesini anlayamadım bu nedir ve ne yapılabilir sıfırlamak için?

9.Gündüz Gösterge ışıkları farlar otomatikte iken hiç yanmıyor bunu nasıl çözebilirim?

10.Sizlerin benim aklıma gelemeyen karşılaştığınız başlıca sorunları varmıdır, varsa nelerdir?

Hepinize Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.