Merhabalar, ben bmw 3.30 dizel veya 3.18 yakıt tüketimi hakkında kullanan veya bilen arkadaşlardan bilgi istiyorum. Aracı sadece haftanın 3-4 günü kullanabilicem o da akşamları. Onun haricinde zaten dizel aracımla işe gidip geliyorum. Tamamen tutku ve keyf içi alıyorum yani. Ama içimde ki bu heves yüzünden cebimde yansın istemiyorum. Bu yüzden siz arkadaşlara sorum ; BMW'nin 3 serisinden hangi araç daha az yakıyor ? Haftasonları kullanıcağım için 2-3 saat dışarıda kalıcam. Oda eşim ile aile ziyareti ve şahsi gezmelerden dolayı. Onun haricinde haftaiçi kullanıcak vaktim olmayacak. Beni benzinlide olsa dizelde fazla zora sokmıycam bir araç istiyorum. Agresif kullanan birisi değilim genellikle ama yer yer deviri zorluyoruz altımızda ki güçten dolayı :) Aradığım araç 3serisi ve dizel olursa iyi olur fakat bilen arkadaşlar benzinli az yakan bir bmw'de biliyorsa söyleyebilir. Bunun haricinde bilgilerinizide yazabilirsiniz. Bütçem 25 - 40bin tl arası
Merhaba soruna soru sorucam sanırım çünkü bende bu tarz konularda pek profesyonel sayılmam.. 2-3 yıldır araç kullanma kabiliyetim var ve iyide başarıyorum birden fazla marka kullandım genel itibari ile hepsinin durumu aynı devir zorlarsan yakar 120-130 yaparsa yakar bu standart bir durum olduğu için biliyorsundur ve sanırım bu standart alışagelmiş bir durum 40 bin limitini artırman lazım çünkü alıcağın makina yakıt sarfiyatı açısından ve yıl olarak 2006 ve üstü olması gerekiyor düşük modelller bilirsin fazla yıpranmış ve eski yapı olduğu için fazla yakacaktır ben 2500 motoru olan huyundai H1 ile 600 km yol yaptım arabanın içi dolu 6-7 kişiydik 100 tl mazot yaktık 110 km yi geçmeden hız da ;) BMW için aynı söz konusudur dizel i ni 40 bin bulabilirsen ama diyorlarki forum da aslan besliyorsan yemine katlanacaksın çok doğru bir söz , dikiz aynaların fiyatı 1500 tl olduğunu söyleyen fren balatalar yıpranmasın diye frene basma diyen :) ilerleyen yılda bende bir adet alıcağım için birden fazla araştırmayı şimdiden yapıyorum benişm limit (50-60) arası olucak vergisine baktım mtv den 780 tl olarak görünüyor yada ben yalnış baktım abi sonuç olarak çarpışan araba almıyorsun o yüzden dikkat edersen hiç bir sıkıntı olmaz şuan yapman gereken limitini arttırmak ve temiz bir araba bulmak ;) allah yardımcın olsun ..
3.30 ci kullanıyorum basmazsan 13 litre net basarsan 20 litreyi bile görür. 3.18 ci 10 litreden aşşağı yakmaz ama 3.30 dizel hakkında bilgim yok.