Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (3259. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70.298
Cevap
511
Favori
4.415.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 32573258325932603261
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Araştırdığım kadarıyla zincir sorunu daha çok 2011 ve önceki üretimlerde mevcut ancak 4-5 yere danıştığımda genel kanaat olarak bazen 120K, genelde de 150K üzeri zincir değişimi öneriyorlar. Bir yabancı forumda aslında sadece %1 gibi bir sıkıntı yaşandığını ve nette sıkıntı yaşayan kesimin bu konuyu çok fazla domine etmesinden dolayı üst seviyede gerginlik olşturan bir sorun olduğunu yazıyordu. Ses yapmadan doğrudan kopma ihtimali ise yok diyorlar. Almadan önce bu ses için bir yere baktırmanızda fayda olabilir. Sanki bu zincir olayı biraz ticari gibi. Çünkü parçası aslında abartı pahalı değil, 1-2 zincir ve sete dahil olan 3-4 parça değişiyor. Ancak işlem kapsamında motor indiğinden neredeyse vereceğinizi miktarın en az %80'i işçilik oluyor. Bu da işin ticari tarafını güçlendiriyor. 9-10K'ya yaparım diyenler %90-95 işçilik alıyor bence :)) Bir ara VIN no'suna göre sağlam bir zincir seti araştırması yapmıştım. Tavsiye olarak yazmıyorum tabi, karar sizin, risk sizin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk152 -- 6 Ekim 2018; 11:52:23 >




  • helpgod kullanıcısına yanıt
    Acil Stop kullanıcısına yanıt
    1 hafta 10 gündür bulabildiğim tüm konuları okumaya çalışıyorum, bir sürü video seyrettim, e90 ı olup 250k daki aracının zincirini değiştirmemiş olanda var, 50k da zincir kopartanda var. dsg gibi ne zaman kimin başına geleceği belli olmayan bir sorun herhalde.
    Bir arkadaşımda 2009 C220 CDİ vardı, birkaç kere onu kullanmıştım, oda bir gün aracı çalıştıramamış, motor kendini kilitlemiş, mengerlere götürdüğünde enjektörlerin değişmesi gerektiği söylenmiş ve 2 yıl önce 9 bin masraf çıkartmıştı.
    Sorumun cevabını bulsam içim rahat bir şekilde alacağım ama konuştuğum ustalar bile farklı konuşuyor, kimisi 150k dan sonra değiştir diyor, kimisi ses yapınca değiştiririz diyor, kimisi 4k kimisi 9 k fiyat veriyor.
    Birde bakımı ne kadar tutar diye araştırma yaptım standart ekstra bir şeyin değişmesi gerekmezse borusan 2400 diğer servisler ağız birliği etmişçesine 1200 civarı olur dediler. internetten değşecek parçaların fiyatların baktım yağ (5,2lt) 300, 4 filtre (mazot dahil) 380 tl civarı toplam 700tl lik parçaya borusanın 2400 diğerlerinin 1200 civarı demeside ilginç geldi, işçilikden bayağı güzel geçiriyorlar herhalde. bu işlemlerden birtek mazot filtresini değiştiremem gerisini al kendin değiştirirsin diyor şeytan ama acaba bilmediğim bir şey mi var ki bu kadar para istiyorlar diye düşünüyorum.
    Sonuçta araba çok hoşuma gidiyor almak istiyorum ama işletimmasrafı korkutuyor, daha ziyade ustaların araç sahibini yoluncak kaz olarak görmeleri. o yüzden bildiğiniz dürüst bir usta varmı diye sormuştum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: helpgod

    Topkapi bodursana gidebilirsiniz. Isim borusan çakması gibi olsa da iyi bir özel servistir.
    hocam az önce orayıda aradım orasıda 9k fiyat verdi, parça fiyatları alt-üst zincir seti + diğer parçalar 2k civarında iken işçilik aşırı pahalı geldi.
    sonuçta 2 kişinin 1 gününü bile almayacak bir işlem. 1 günde kim kime 5-6k işçilik verir aklım almıyor.

    arkadaş yukarda şikayet var da birsürü şikayet var demiş "bmw zincir" ve "f30 zincir" diye arattığımda sadece 2 aracın "x3" ve "3,20i" zincir kırdığı ile ilgili şikayet var.
    "Dsg" diye arattığımda 723 şikayet çıktı

    Sonuçta içim biraz rahatladı, bana göre sorun özellikle servisler tarafından abartılıyor, evet kırma ihtimali var ama bu sizlerin de dediği gibi kullanımla ve bir yerde de şans la alakalı.

    biraz daha araştırma yapıp sonrasında bahsettiğiniz diğer şeyleride (koltuk paslanması ve titreme) kapsayacak detaylı bir ekspertizden sonra aracı alacağım gibi.




  • Gypsy King G kullanıcısına yanıt
    2016 yılında, lone_star isimli kullanıcı donanım haber connected drive başlığında kendi 2014 model 6NS olmayan BMW aracında telefonu USB den bağlayınca Spotify menüsünün çalıştığını söylemiş. Fotoğraflarda gördüğüm Spotify menü arayüzü de benim ekranda çıkan arayüzün aynısı. Sanırım connecteddrive alınıp USB den bağlanınca oluyor. Bence en doğrusu kendinizin bir denemesi, çünkü çıkan arayüz sizin alışmış olduğunuz Spotify arayüzü değil, belki kullanmak istemeyebilirsiniz. Bence denemekte yarar var çünkü BMW Remote ve BMW online Toplam 10TL'ye bir ayluk deneme sürümü var. Olmazsa devam etmezsiniz.
  • Samsung'un orijinal data kablosu ile kullanın, iphone larda orijinal data kablosu olmaz ise ara ara böyle kopmalar yaşanıyor. Diğer forumlarda okuduğum kadarıyla: 1) aracı stop ettirin, 2)kontağı tamamen kapatın, 3)telefonu tamamen kapatın ve sonra telefonu açın, 4)araç kontağı kapalı iken telefonuUSB den bağlayın, 5)aracı çalıştırın ve daha sonra telefondan uygulamayı açın (telefondaki uygulama herzaman telefon araca bağlandıktan sonra açılmalı!) bu basamaklar uygulanınca söylediğiniz kopmalar olmuyormuş. Diğer forumlarda da kopma yaşayanların çoğu android telefonlar. BMW henüz buna tam çare bulamamış gibi duruyor.
  • hadiyaaaa H kullanıcısına yanıt
    İhtiyacınız olduğunda fikir sorabilirsiniz yardımcı olabilirsek ne mutlu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-5F1FA143F

    Başkasına sormuşsunuz gerçi ama ben yanıtlayayım, bizim araçlarda (derken, imzamdaki gibi F20 benim araç, karışıklık olmasın)normalde blutooth bağlantı ile dinlediğimizde sptify albüm kapakları görünmüyordu, oysa şimdi albüm kapakları dahil tüm programı ekrandan yönetebiliyorsunuz, bence çok hoş olmuş..Zaten 5 tl ye bir ay deneyebiliyorsunuz..

    Alıntıları Göster
    Abi neyi nasıl deneyebiliyoruz. Ben bayağı uzak kalmışım.

    2014 eylül f30 ied var bende. Zahmet olmazsa biraz bilgilendirebilir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İstanbul oto ile görüştüm, bana F30 184 lüklerde 2 tip motor kullanıldığını anlamak için ya arabayı getirin yada motorun fotosunu whatsapp tan gönderin dedi , araç sahibinden rica ettim gönderdim.
    Yetkili az önce aradı bu aracın motorunun n47 olmadığını o yüzden zincirin ömürlük olduğunu yağsız kalmadığı yada sürekli yüksek devirlerde kullanılmamışsa hiçbir sorun çıkartmayacağını, istersem yinede kontrol edip kesin bilgi verebileceklerini söylediler. ısrarla bu hangi motor peki dedim ama onu söylemedi.
    Bu konu hakkında bilgisi olan varmı ben tüm f30ların N47 olduğunu sanıyordum.
    Düşünceniz nedir?
  • iphone'a yüklediğiniz connected drive programını açtığınızda en altta "Merkez" yazan yere basin ekrani aşağı kaydırıca kullanılabilecek programlar var. orada Spotify da mevcut. Kahveregi olan connected classic programı iphone için artık dünyada pek az yerde var fakat yeni programı indirince eğer classic yüklüyse ki pek ihtiyaç yok, onu da kullanabilirsiniz.
  • İphone için söylediğiniz gibi BMW connected herşeye yetiyor. Android için de benzer bir uygulama çıkarmış olmaları gerekli diye düşünüyorum. Google play store araştırması yapmak lazım.
  • Merhaba arkadaşlar,

    Dün gece arabamın da bulunduğu İstanbul Suadiye civarında hırsızlık olayları yaşandı. Bazı arabaların, özellikle BMW ve Mercedes lerin (Otomatik katlanır olanlar sanırım) yan aynalarını falan çalmışlar. Benim arabada pek donanım olmadığı için çalınacak bir şey yok diyordum ama benimkinin de arka kamerasını almışlar. Siz de dikkat edin, alarm taktırmanız iyi olur.

    Alarm demişken bu olaydan sonra ben de taktıracağım. Tavsiyesi olan, taktırıp memnun olan, bir de arka kameranın fiyatı ve orijinal taktırmak istemesem alternatif olarak satın alabileceğim kamera bilgisi olan var mı?
  • helpgod kullanıcısına yanıt
    Şu mesajı sen yazmamış mıydın?



    Onu bunu bosverin de hizlanmak bir sekilde halledilir rampa asagi falan hizlanirsin da bu rs lerin frenleri kötü duramazsiniz benden demesi. Dacia duster durur civic rs durmaz ölür gidersiniz yapmayın gereksiz hareketler. Hadi herkes işine marş marş.


    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=134555346



    Dacia Duster'dan zayıf frenli araçları kullananlar için ölür gidersiniz diyen sensin yahu bana neden kızıyorsun?


    Bana kızacağına Duster'dan kötü frenleri olan BMW 3.20 aracına kız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 19 Ekim 2018; 13:59:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Det_Nye_Riket

    arkadaşlar merhaba yakın zamanda ilk 15000 km lik bakımı yaptıran var mı? servis ücretleri ne kadar?
    kendi mesajımı cevaplamış olayım. İlk 15000 km bakımında yağ filtresi ve yağ değişimi yapıldı onun haricinde genel kontroller.Toplamda 1100 TL. Kullanılan yağ BMW nin orjinal yağı LL04 5W-30 en büyük kalem yağdan geliyor zaten. Bu arada araç 2017 3.18d.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oz80

    Merhaba arkadaşlar,

    Dün gece arabamın da bulunduğu İstanbul Suadiye civarında hırsızlık olayları yaşandı. Bazı arabaların, özellikle BMW ve Mercedes lerin (Otomatik katlanır olanlar sanırım) yan aynalarını falan çalmışlar. Benim arabada pek donanım olmadığı için çalınacak bir şey yok diyordum ama benimkinin de arka kamerasını almışlar. Siz de dikkat edin, alarm taktırmanız iyi olur.

    Alarm demişken bu olaydan sonra ben de taktıracağım. Tavsiyesi olan, taktırıp memnun olan, bir de arka kameranın fiyatı ve orijinal taktırmak istemesem alternatif olarak satın alabileceğim kamera bilgisi olan var mı?
    Öncelikle geçmiş olsun.
    https://tr.aliexpress.com/item/Dinamik-y-r-nge-Araba-Dikiz-Kamera-BMW-X1-X3-X4-X5-F30-F31-F34-F07/32834453590.html

    Kapı butonu ile birlikte (muhtemelen o da yan sanayidir) 160 TL görünüyor.

    Sonradan takılan android sistemler içinmi yoksa orjinal sisteme takılabiliyormu satıcıya sormak lazım. Kullancılar memnun kalmış hatta birisi foto koymuş emin değişlim sanki orjinal 5 serisi ekranına benzettim.

    Kameranın geçtiği çerçeveli kapı butonum bozulmuştu orjinali 250-300 TL arası şu anda. Geçen hafta 180 TL ye alıp değiştirdim muhtemelen kur farkını internet sitelerine yansıtmayı unutmuşlar ben aldıkta 5 dk sonra fiyatı 240 TL yapmışlardı.
    Hırsizlik sırasında bagaj butonu kısmınıda çalmamışlarsa (-ki onu dışarıdan kırmadan kamerayı çıkaramazlar) orjinal buton ve çerçevesini kullanmayı deneyebilirsiniz ancak satılan sistemdeki kamera sökülüp orjinal kapı butonu kısmına oturmayabilir.

    Orjinal kamera internette 3.000 TL civarı görünüyor. Gerçekten çok pahalı.https://www.grupbmwotomotiv.com/arka-kamera-geri-gorus-f20-f21-f22-f23-f30-f32-f35-f32-f33-f10-f11-f18-f01-f02x1-e84-x3-f25-x5-e70-x6-e71.html

    sahibinden de satanlar var ancak bazıları sembolik fiyatlar yazmışlar mesaj yada tel ile bilgi alabilirsiniz.https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-bmw-f10-f30-f32-f36-f07-x5-x6-geri-gorus-kamerasi-9240351-521576152/detay

    Bulabildiğim en ucuz kamera ve çerçeve fiyatı 1.750 TL. Ancak çıkma ürün. Durumu iyiyse orjinal için en uygun bu seçenek görünüyor.https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-f30-geri-gorus-kemarasi-ve-kablosu-orjinal-cikma-612719218/detay



    Aracım doanımsız diyorsunuz ama kamera sistemi olmayanlar için komple orjinal donanım 3.750 TLhttps://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-bmw-f30-geri-gorus-kamera-donanimi-mert-oto-elektronikten-532540916/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 7 Ekim 2018; 14:47:25 >




  • Allah Allah 1100 TL olduğuna emin misiniz? @cseyfe 550 TL'ye 20 bin bakımını yaptırdığını söylüyor hatta faturanın fotoğrafını atayım diyordu. Size neden yüksek fiyat çıkarmışlar ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim yetkili servis fiyatı. Banada biraz fazla geldi ama malum son kurlardan sonra servis fiyatlarında da artış olmuş. 550 TL ye şuan yapan bir yetkili servis olabileceğini sanmıyorum.
  • Arkadaşlar f30 aracım da kullandığım 18 inç m performance jantlarımı ve üstünde 50 k km dir sorunsuz kullandığım diş kalınlığı gayet yerinde olan michelin marka desenli lastikler ile satıyorum. Ankara içi teslim edebilirim. Kullanım sırasında kesinlikle hiç bir direksiyon titremesi yada replika jant kaynaklı sorunlar ile karşılaşmadım, araç ile gayet entegre jantlardır.https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-bmw-f30-18-jant-lastik-606550944/detay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolman06

    Öncelikle geçmiş olsun.
    https://tr.aliexpress.com/item/Dinamik-y-r-nge-Araba-Dikiz-Kamera-BMW-X1-X3-X4-X5-F30-F31-F34-F07/32834453590.html

    Kapı butonu ile birlikte (muhtemelen o da yan sanayidir) 160 TL görünüyor.

    Sonradan takılan android sistemler içinmi yoksa orjinal sisteme takılabiliyormu satıcıya sormak lazım. Kullancılar memnun kalmış hatta birisi foto koymuş emin değişlim sanki orjinal 5 serisi ekranına benzettim.

    Kameranın geçtiği çerçeveli kapı butonum bozulmuştu orjinali 250-300 TL arası şu anda. Geçen hafta 180 TL ye alıp değiştirdim muhtemelen kur farkını internet sitelerine yansıtmayı unutmuşlar ben aldıkta 5 dk sonra fiyatı 240 TL yapmışlardı.
    Hırsizlik sırasında bagaj butonu kısmınıda çalmamışlarsa (-ki onu dışarıdan kırmadan kamerayı çıkaramazlar) orjinal buton ve çerçevesini kullanmayı deneyebilirsiniz ancak satılan sistemdeki kamera sökülüp orjinal kapı butonu kısmına oturmayabilir.

    Orjinal kamera internette 3.000 TL civarı görünüyor. Gerçekten çok pahalı.https://www.grupbmwotomotiv.com/arka-kamera-geri-gorus-f20-f21-f22-f23-f30-f32-f35-f32-f33-f10-f11-f18-f01-f02x1-e84-x3-f25-x5-e70-x6-e71.html

    sahibinden de satanlar var ancak bazıları sembolik fiyatlar yazmışlar mesaj yada tel ile bilgi alabilirsiniz.https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-bmw-f10-f30-f32-f36-f07-x5-x6-geri-gorus-kamerasi-9240351-521576152/detay

    Bulabildiğim en ucuz kamera ve çerçeve fiyatı 1.750 TL. Ancak çıkma ürün. Durumu iyiyse orjinal için en uygun bu seçenek görünüyor.https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-f30-geri-gorus-kemarasi-ve-kablosu-orjinal-cikma-612719218/detay



    Aracım doanımsız diyorsunuz ama kamera sistemi olmayanlar için komple orjinal donanım 3.750 TLhttps://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-bmw-f30-geri-gorus-kamera-donanimi-mert-oto-elektronikten-532540916/detay

    Alıntıları Göster
    Detaylı cevap için çok teşekkürler. Kameranın geçtiği çerçeveli kapı butonu dediğiniz parça da yok evet, ikisini beraber sökmüşler. Kameranın varsa orijinal sisteme takılabileninden almayı planlıyorum, kameranın orijinalinin sadece kendisi 3000 TL ise yenisine hiç gerek yok bence. Yani verdiği görüntüye baktığında 3000 TL edecek bir durum da yok zaten. Kasko'dan orijinal taktırabilirim ama kaskonun hasarsızlığı bozulmuş oluyormuş.




  • Zincir problemi ile ilgili yazdığım mesajı şikayet edip sildirmişler. Mesaji sildiniz ya zinciri problemsiz hale geldi. 5-6 bin TL masraftan kurtuldu adam. Bmw 3 serisi bölümünde arabanın sorunları ile ilgili mesaj yazmak yasaklandıysa söyleyin de sadece övgü dolu mesajlar yazalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 32573258325932603261
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.