Şimdi Ara

BMW 1 SERİSİ Mİ VW GOLF MÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar bir araç almayı planlıyorum ama iki araç arasında kaldım ya bmw 1 serisi 2006-2008 arası otomatik benzinli veya golf 2010-2011 1.4 tsi dsg arasında kaldım iki aracın artı ve eksi yönlerini kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim .bu arada golf ün yakıtı konusunda sıkıntım yok ama bmw nin çok yaktığını söylüyorlar gerçekten çokmu fazla yakıyor 9/10 lt yakıyorsa sorun etmem ama bazı yorumlarda 12/13 lt okudum gerçekten bu değerlerde yakıyorsa çok fazla şimdiden teşekkürler..birde dip not bmw için söylüyorum bunu golf alırsam lpg taktırmam ama bmw de lpg sorun olurmu veya hangi marka lpg kullanılmalı lpg takınca sorun çıkıyorsa ne tarz sorunlar çıkıyor..

• ben olsam 1 serisi alırdım prestijli araç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende öyle düşünüyorum ama yakıt konusunda duyduklarım beni korkutuyor dizeline baktım km 200 bin ve stü düşük km olanlarda uçuk rakamlar istiyor. golfün daha yeni olması ve yakıtı ile satarken çabuk satılması beni cezbediyor gerçi ama suanki arabamı 9 yıldır kullanıyorum yeni alacağım aracıda uzun süre kullanırım gibi geliyor bana
  • Konuya güncel BMW Karşılaştırmasıdir diye bir hışımla girdim ancak eski kasa BMW cok yakıp gitmiyor . Bu yuzden sadece adı var 1.16i ve E90 3.16i asla almam önermem de .

Ben golf tercih ederdim hem de yuksek model

• bmw olursa 1.18 veya 1.20 düşünüyorum
  • Bu iki aracı daha once kullanıp test ettin mi?
    En önemli kriterin yakıt tuketimi midir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf diyorum eski kasa bmw ye gerek yok. Gonul isterdi ki v40 onerelim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bmw 1 mi Audi A3 mü?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • a3 alın hocam bence
  • Eski kasa 1.16 dar kasvetli çok yakar az kaçar. Golf 6 biraz daha geniş ferah performans yakıt tüketimi malzeme kalitesi olarakta 1 serisinden önde. Sırf bmw diye 1.16 golf karşısında alınmaz. Düşünmeye gerek yok golf 6 diyorum.

• Bmw nin arkadan itiş olması sürüş zevki , direksiyon ve yol tutuş olarak golfden üstün olması bana göre tercih sebebidir

ön ve arka aksa eşit ağırlık dağılımı gibi önemli bir avantajı var bmw nin

sadece kriteriniz yakıt tüketimi ise dizel punto alın olsun bitsin

otomobilleri sadece yakıt tüketimi ya da sadece ikinci el durumuna göre kıyaslamak bana çok saçma geliyor

bmw 1.16 eski atmosferik motorun çok yakma sebebi ise tam otomatik şanzıman dır

kullanım stiliniz yumuşak ise ve dur kalk trafiğine girmiyorsanız

8-9 litre ortalama ile rahatlıkla gezersiniz ( araç bakımlı ve doğru yağ ile kullanılıyorsa )
  • hepinize teşekkürler arkadaşlar kriterim tabiki sadece yakıt değil birazda sürüş keyfi ve güvenlik daha önce 1 serisi kullanmadım ama 320d kullandım 2007 model ve gayet tatmin edici bir araç ama 1 serisi için özellikkle 2005ve 2009 arası araçlar için çok farklı yorumlar yapılıyor okuduğum forumlarda ya çok kötü deniliyor yada çok iyi o yüzden kararsız kaldım
  • 1 serisi alirsin cok yaktigi icin belki tup takarsin. Kalir sana avuc ici kadar bagaj. Bunun yerine bakimli bir golf al hem daha modelli olur hem parcasi bakimi bmwye gore ucuz olur. Hemde arkaya oturan insanlar senden nefret etmez. Sadece keyifi dusunmeyin. Cok surus keydi istiyorsanir motorbisiklet alin..

• esref80 kullanıcısına yanıt
    kardeşim o arabayı alma bende niyetlendim ama vazgeçtim golf diyorsun birde tabiiki o daha iyi tercih ama sana tavsiyem dsg ile uğraşacağına al bir civic bak yoluna
  • F20 kasa değilse 1 serisine bulaşma hiç.
  • sağolun arkadaşlar bugün bir arkadaşım citroen c4 e-hdi otomatik söyledi şimdi onu araştırmaya başladım kafamada yattı gibi baya donanımlı ve göze hoş gelen bir araç ama daha önce pejo ve citroen arabaların otomatiklerinin sorunlu olduğunu duymuştum ve hiç kullanmadığım bir araba acaba gerçekten sorunlumu otomatikleri
  • esref80 kullanıcısına yanıt
    Biri premium, diğeri halk arabası. Kıyaslama doğru değil ama cevap vermeden de geçmek olmaz. Elbette BMW.

Edit: Şartlar eşit değilmiş. İkisi arasında elbette daha genç olan araç tercih sebebi. Dolayısıyla Golf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 13 Ocak 2015; 18:36:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla şunu anladım araba seçmek zor iş bu zamanda secenek çok olunca kafa karışıyor.. :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: esref80

valla şunu anladım araba seçmek zor iş bu zamanda secenek çok olunca kafa karışıyor.. :))

Hocam bence imkanınız varsa gidin iki aracın da bi direksiyonuna geçin.

Ben asla auris, corolla falan kullanmam diyordum. Premium markalar dışında Opel'e hayranlığım vardı. Fakat büyük konuşmamak gerekiyormuş. Auris kullanıcısıyım şu an. Seviyorum da tipsizi 😄

• valla auris nasıl bilmiyorum hiç kullanmadım otomatiği nasıldır yakıtı nedir hiç bir bilgim yok ama sen tecrübelerini aktarırsan sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: esref80

valla auris nasıl bilmiyorum hiç kullanmadım otomatiği nasıldır yakıtı nedir hiç bir bilgim yok ama sen tecrübelerini aktarırsan sevinirim

Öneri olsun diye yazmadım hocam ama paylaşırım tabi.

2012 ve sonrası dizel ile benzinli otomatiğin olumsuz bir yanı yok daha önceki modellere göre. 2012 öncesi modellerde otomatik vites ve dizellerde yağ yakma probleminden şikayetçi olanlar vardı. (Ben herhangi bir şikayet yaşamadım) 2013 ve sonrası benzinli cvt şanzımanı kullanmadım fakat dizeldeki m/m vitesten çok daha konforlu olduğunu biliyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.