Şimdi Ara

BMW 1 SERİSİ F20 (135. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43.834
Cevap
302
Favori
2.991.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dizel otomatik ne zaman gelicek dedim,,,

hiç gelmiycek dedi,,

avrupada satılmasına rağmen Türkiye'de anlaşmaları olmadığı için getirmeyeceklerini söyledi,,

Borusan çalışanı bir arkdaş vardı sitede,,, bu konuda bir bilgisi varmı? kesin bir bilgimi bu?
    http://f20.1addicts.com/forums/showthread.php?t=697612

Benim direksiyondan da ses geliyor fakat cruldahar'ın yaşadıklarından ders alarak servisin şimdilik çözüm getiremediğini anlayarak beklemeye alıyoruz (servise gidersem cruldahar gibi direksiyon kilitlenme olayı olmasından korkuyorum.) Bir de şu servise kalan km olayına takıldım. Dün servise 8000 km vardı bu gün 7000 km kaldı sizde de 1000 er 1000er atıyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ycg61

Arabamı henüz teslim almadım ama sası No DAN sorguladım servotronic mevcut görünüyor. Tabiki Satıs danışmanımin,Almanya'dan bu gün gelmesine rağmen, hiçbirşeyden haberi yok. Sag olsunlar, basta TechZone olmak üzere birçok arkadastan önemli bilgiler aldık. Benim araba da spotrline + sunroof, cruse c. , eşya saklama paketi, beyaz renk, siyah ayna mevcut. 38455 liste fiyatı, %7 indirimle 35850 hesapladılar, ama ben35350 olarak hesapliyorum. Bakalım kim haklı çıkacak. Muhtemelen onlar.
    Bir şey daha sorayım. Cam filmi hediye olacak. Çok koyu olsun istemiyorum ama arka camlar bir ton daha koyu olabilir diyorum. Kaç numara film secmeliyim?

fiyat güzel euro da düşüşe geçti
    Cam filmi hangi borusan da hediye verdiler ben cam film hediyesini alamadım yapmadılar bitek spor paspas verecekler

• Selamlar,

Bu gün test sürüşü yaptım araçla. Gayet hoşuma gitti. Aşağıdaki özellikler için 80.000 tl teklif aldım yorum, öneri ve tavsiyelerinizi alabilirmiyim. Şu anki aracım full paketli ds4 dizel otomatik. Bu araç biraz boş citroen ile kıyaslayınca.

1.16ed
    Xenon
    Sunroof
    Sportline
    Yağmur, Far, Park Sensörü
    Bluetoot
  • Bir arkadaş Mart ayından sonraki üretimlerde direksiyonda sorunun düzeltildiğini söylemiş, acaba son iki ayda bu aracı alıpta sorunu yaşayan varmı? ayrıca 118i nin henüz türkiye'ye gelmediği söylendi, geliş tarihi hakkında bilgi alamadım bilginiz varmı?

selam arkadaslar,
    cumartesi gecesi d100 de cok hizli bi arac sollama sirasinda sol yan aynayi aldi goturdu surucu kapisindada 3x3mm gibi metale kadar inen bi cizik yada oyuk diyelim olusturdu.kosiflere goturduk,kapinin tamamen boyanmasi gerektigini soylediler.bende hayatimda ilk kez kaza gecirdigimden,bilgisizligimden kabul ettim,lokal boya olamayacagini soylediler.
    sonradan arastirmalarimda bu tur kucuk kaporta zarari olmayan hasarlarin lokalboya ile gecirilebilecegini okudum,otoking gibi yerlerde.
    tecrubelerinize dayanarak tamamen kapinin boyanmasi benim icin lokal boyaya gore bir handikap olustururmu,yoksa dogrusu bumudur gercekten.?tesekurler herkese

Kapıda lokal boya belli olabilirdi ama ben olsam 3x3mm lik çok çok küçük bir çizik için kapıya hiç dokundurmazdım... Aracı satarken özellikle kapının tamemen boyanmış olması alıcıda soru işareti oluşturabilir... En azından boyanmadan önce fotoğraflaman faydalı olabilir...

• quote:

Bir arkadaş Mart ayından sonraki üretimlerde direksiyonda sorunun düzeltildiğini söylemiş, acaba son iki ayda bu aracı alıpta sorunu yaşayan varmı? ayrıca 118i nin henüz türkiye'ye gelmediği söylendi, geliş tarihi hakkında bilgi alamadım bilginiz varmı?

118i ben trafikte görüyorum sık sık... 118d olmasın bahsettiğin....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

1.18i en basindan beri satista, buyuk ihtimalle yanlis anlamislardir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: yusufcetin

Selamlar,

Bu gün test sürüşü yaptım araçla. Gayet hoşuma gitti. Aşağıdaki özellikler için 80.000 tl teklif aldım yorum, öneri ve tavsiyelerinizi alabilirmiyim. Şu anki aracım full paketli ds4 dizel otomatik. Bu araç biraz boş citroen ile kıyaslayınca.

1.16ed
    Xenon
    Sunroof
    Sportline
    Bluetoot

Araç biraz boş derken nedir kast etmek istediğiniz ? Heleki kıyasladığınız araç citroen ds4 ise !
    Araca en çok tercih edilen donanımları ekletmişsiniz daha ne olsun ?
    Full paketli diye tabir ettiğiniz ds4 'ün ne yazıkki şanzımanı tam değil !
    At arabası gibi araba yapıp millete satıyorlar...
    80000 bence iyi fiyat, alacak iseniz şimdiden hayırlı olsun uzun süre kullanmanız dileğiyle...

• quote:

Orijinalden alıntı: berkaytrk
    Araç biraz boş derken nedir kast etmek istediğiniz ? Heleki kıyasladığınız araç citroen ds4 ise !

Bmw 116i fiyatı 75-80 bin TL civarında iken donanım seviyesi doğal olarak Vw, Citroen vb.ye göre daha düşük oluyor. Ama baz fiyatlar arasındaki 20-25 bin TL fiyat farkını dikkate alırsak, bu gayet normal.

Sadece örnek olarak ilk aklıma gelenler, cd changer, elektrikli kapanan dikiz aynaları, ön park sensörü, ses sisteminde daha az hoparlör vb. Ama Bmw yeni otomatik 1 serisine binmek istiyorsanız ama 95-100 bin TL ödemek istemiyorsanız bunlardan vazgeçmek gerekiyor. Zaten Borusan 1 serisinin donanım paketlerini belirlerken çok doğru tespitler yapıyor ve eksikliği göz ardı edilebilecek donanımları araca ekleyip fiyatı yükseltmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 30 Mayıs 2012; 6:43:51 >

• quote:

Selamlar,

1.16ed
    Xenon
    Sunroof
    Sportline
    Bluetoot

Çok farklı araçları karşılaştırıyoruz.
    Dizel otomatik C4 nisbeten yüksek, konfor ağırlıklı, çok donanımlı ve özellikle şanzımanından dolayı sakin kullanılacak bir araç. 116 ed ise daha sportif, alçak ve manuel bir araç. Elma ile kavun gibiler. Hangi tarz size uygunsa onunla devam edin.

Orijinalden alıntı: berkaytrk

quote:

Selamlar,

1.16ed
    Xenon
    Sunroof
    Sportline
    Bluetoot

Araca en çok tercih edilen donanımları ekletmişsiniz daha ne olsun ?
    Full paketli diye tabir ettiğiniz ds4 'ün ne yazıkki şanzımanı tam değil !
    At arabası gibi araba yapıp millete satıyorlar...
    80000 bence iyi fiyat, alacak iseniz şimdiden hayırlı olsun uzun süre kullanmanız dileğiyle...

DS4'ün paket içeriklerini incelemenizi tavsiye ederim. Kendi aracım ile fiyat aldığım aracı karşılaştırıyorum. Bu donanımları da eklediğinde zaten bmw alınabilir olmaktan çıkıyor.

- En önemlisi dizel+otomatik kombinasyonu (Şanzımanı tam değil derken?)
    - Navigasyon,
    - Deri Döşeme Masajlı koltuklar,
    - Kör Nokta Uyarı Sistemi,
    - Viraj aydınlatmalı adaptif xenon,
    - Katlanır Ayna,
    - Ön / Arka Park Sensörü,
    - Park Asistanı,
    - Denon Ses Sistemi,
    - İncik, boncuk bir kaç şey daha var...

• quote:

Orijinalden alıntı: teodor

quote:

Selamlar,

1.16ed
    Xenon
    Sunroof
    Sportline
    Bluetoot

Dizel otomatik C4 nisbeten yüksek, konfor ağırlıklı, çok donanımlı ve özellikle şanzımanından dolayı sakin kullanılacak bir araç. 116 ed ise daha sportif, alçak ve manuel bir araç. Elma ile kavun gibiler. Hangi tarz size uygunsa onunla devam edin.

C4 için söylediklerinize katılıyorum. Fakat aracım DS4, test sürüşünden edindiğim izlenim 1.18i çok çok daha konforlu bir araç. Ayrıca bana mini kullandığım zamanı hatırlattı. Ön görüş sanki bir kask içerisinden yola bakıyorsunuz izlenimi veriyor.

• quote:

DS4'ün paket içeriklerini incelemenizi tavsiye ederim. Kendi aracım ile fiyat aldığım aracı karşılaştırıyorum. Bu donanımları da eklediğinde zaten bmw alınabilir olmaktan çıkıyor.

- En önemlisi dizel+otomatik kombinasyonu (Şanzımanı tam değil derken?)
    - navigasyon,
    - Deri Döşeme Masajlı koltuklar,
    - Kör Nokta Uyarı Sistemi,
    - Viraj aydınlatmalı adaptif xenon,
    - Katlanır Ayna,
    - Ön / Arka Park Sensörü,
    - Park Asistanı,
    - Denon Ses Sistemi,
    - İncik, boncuk bir kaç şey daha var...

bende de doğan slx var bunlara ek olarak xenon far yukarı doğru açılan kapılar 18 inch jant full body kit var:D:D vites neden yarım oldugunu bmw test ettiğinde anlıycağına eminim.... selam veren vites:) eski arabam peugeot 308 auto6R aynı şansızamn vardı 55000 de debriyaj balatası sıyırdı arabanın.... otomatik arabanın debriyaj balatası sıyırdıgı nerde görülmüş.....

• quote:

quote:

quote:

Selamlar,

1.16ed
    Xenon
    Sunroof
    Sportline
    Bluetoot

C4 için söylediklerinize katılıyorum. Fakat aracım DS4, test sürüşünden edindiğim izlenim 1.18i çok çok daha konforlu bir araç. Ayrıca bana mini kullandığım zamanı hatırlattı. Ön görüş sanki bir kask içerisinden yola bakıyorsunuz izlenimi veriyor.

C4 için yazdıklarım DS4 için de geçerli. Hatta DS4 daha da yüksek bir araç. Küçük ve sakin bir SUV gibi. Zaten siz de belirtmişsiniz ki (kask içinde gibi, mini gibi) BMW çok farklı. Bu bir tarz meselesi.

Citroenin kullandığı otomatikleştirilmiş şanzımanı ben çok başarısız buluyorum. Diğer yandan BMW 116 ED'nin ise otomatiği yok. Bu durumda BMW için öncelikle otomatik şanzımandan vazgeçmeniz gerekiyor. Bu da yine, her ne kadar yetersiz olsa da, konfordan ödün vermek demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: orhan114
    bende de doğan slx var bunlara ek olarak xenon far yukarı doğru açılan kapılar 18 inch jant full body kit var:D:D vites neden yarım oldugunu bmw test ettiğinde anlıycağına eminim.... selam veren vites:) eski arabam peugeot 308 auto6R aynı şansızamn vardı 55000 de debriyaj balatası sıyırdı arabanın.... otomatik arabanın debriyaj balatası sıyırdıgı nerde görülmüş.....

:) Şirin şey seni...

Aynı 308'den bende de vardı. 70000 km kullandım benim gibi kullanan bir kişi 70000 daha kullanır, ürünü nasıl kullanacağını bilmek lazım. Her araçta arıza olur kaldı ki bu arabada da var, 1-2 mesaj yukarı bakmanı tavsiye ederim.

C4 için yazdıklarım DS4 için de geçerli. Hatta DS4 daha da yüksek bir araç. Küçük ve sakin bir SUV gibi. Zaten siz de belirtmişsiniz ki (kask içinde gibi, mini gibi) BMW çok farklı. Bu bir tarz meselesi.

Citroenin kullandığı otomatikleştirilmiş şanzımanı ben çok başarısız buluyorum. Diğer yandan BMW 116 ED'nin ise otomatiği yok. Bu durumda BMW için öncelikle otomatik şanzımandan vazgeçmeniz gerekiyor. Bu da yine, her ne kadar yetersiz olsa da, konfordan ödün vermek demektir.

DS4 daha yüksek ancak yok tutuşu C4'den daha iyi. 18" jant ile daha sert ve net tepkileri olan bir araç.

Büyük ihtimalle VW'in ilk dönem 1.6 dizel+otomatik kombinasyonunu getirmeme sebebi olan tork kapasitesi sıkıntısı bu araç içinde geçerli. Çözüm bulduklarında anında yapar çıkarırlar ürünü. İnsanlar ekonomik + konforlu araçlar istiyor, üreticilerde mümkün olan satılabilir teknolojiler ile çözüm üretiyor.

C4/DS4 şahsen fiyat performansı optimum olan araçlardan. Zannettiğiniz gibi yürümeyen, abuk sabuk bir şanjımanda değil. Kusurları var kimse inkar etmiyor.

Gelelim BMW'ye; Tasarımı 2003 uzay kasa diye tabir edilen Megane II HB tarzında "Marjinal". Seveni çok seviyor (ben bu gruptayım), sevmeyeni de bir o kadar. Şahsen DS4'den daha konforlu ve rahat. Kullanımı ise keyifli. Şu anda tek eksiği dizel+otomatik.

30.000 km yakıt ve bakım maliyetleri topladığımda 1.16i 9.000 TL, 1.16ed ise 5.000 TL maliyet ile yürütülebiliyor (Sigorta, Vergi dahil değil. Full'den aldığım benzin ve dizel litre fiyatları ile). Ayda 350 TL fazla ödersem otomatik konforunu kaçırmıyorum, ancak bunun için pahalı.

Aranızdan "ulan bu kadar hesap kitap yapılır mı" diyen olabilir, aldıktan sonra yapılmaz ancak karar aşamasında yapılır bence.

Benim içinde AŞK üç harfli ;)

• 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.