Şimdi Ara

BMW 1.18ia hakkında ( vs C30 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Mevcut dizel focus cvt aracımı satıp yine dizel C30 almayı düşünüyordum. Yalnız bi anda Bmw' nin 1.18i' sinin otomatik versiyonun Türkiye' ye ithal edildiğini gördüm. Otomatik de benim için çok önemli bir özellik olduğu için C30' dan vazgeçme aşamasına geldim. 1.18ia nin vergiler hariç fiyatı 16bin euro iken 1.16i ' nin 17bin euro. Yani inanılmaz uygun bir fiyattan satmaya başladılar aracı. Yalnız şöyle bir durum var ki normalde Avrupa' da satılan 1.18lerin motoru Türkiye'ye gelenden farklı. Avrupadaki 143 hp ve şehiriçi tüketimi 8.2 lt iken, Türkiye modeli 136 hp ve tüketim 10.7 litre. Tüketimi düşük olsaydı hiç düşünmicektim ama şimdi napsam karar veremedim. 2008 beklersem belki yeni motor gelebilirmiş ama o zaman da fiyat uçacakmış ( 1.16i nin de otomatiği geliyor! ). Napsam karar veremedim. Tavsiyelerinizi, fikirlerinizi bekliyorum. Ayrıca 1 serisi kullananlar yorumlarını da yazarsa sevinirim.

• Focus dan sonra 1 serisi basık ve dar gelicek.

özellikle arkadakiler emin ol şikayet edecektir.

bmw 50-50 ağırlık dağılımını yakalayabilmek için iç mekanı küçük otomobillerden de alt seviyeye indirmek zorunda kalmış.

malzeme ve döşeme kalitesi bmw ayarında değil.

yeni makyajlı tipi henüz görmedim ama kayda değer bir değişiklik olduğunu sanmıyorum.

bence c30 dan vazgeçme ya da yeni bravo yu bekle eylülde burda olur.

ama anladığım kadarıyla sana otomatik araç lazım.

audi a3 ün de performansı düşük.1.6 kasaya yetmiyor.sürekli roketlemek zorunda kalırsın o da tüketimi uçuruyor.

leon 2.0 tdi dsg ye bir bak istersen.içi çok kaliteli değil ama performans olarak üzmez.
  • ben çok düşündüm çok araştırdım ..bu ayın başında bmw 1 serisi aldım 116i
    çok memnunum
    tek sıkıntım şu yaşadıgım yerde adam gibi mazot yok .. 116i almışsın mazotla ne ilgisi varsan
    eğerki batıda bir yerde kaçak mazot olmayan bir yerde asfaltı düzgün biryerde yaşasaydım kesinlikle 120d alırdım .. 116i den yana tek sıkıntım 120d alamamış olmam
    inşallah seneye 120d alacağım ..
    şu bu araba muhteşem derece ol tutuyor ve güvenli.. tokluk hissi maksimum ..evet bir porche değil ama sınıfında en alınası araç .. audia3 ile kıyaslıyor dogru ..hiç audi a3 e binmedim ama bmw de gezerken dönüp baktım ..ama benim stilim değil buda tamamen kişisel bir tercih .. ben audi a3 ün görüntüsünü begenmiyorum begenenler varsa saygı duyuyorum ..dediğim gibi bmw 116i den yana tek sıkıntım yaşadıgım yerin şartlarından dolayı bmw 120d almamış olmam ..onuda seneye aşacağız inşallah .. 118i 3 kapı ... 3 kapı bizi bozar nede olsa aile babasıyız .. sürat düşkünü değilim..perfonmans için gaza dokundugumda 4 viteste ileri atılması yeterli ki hayda hayda var ..

ayrıca hastanenin önüne bıraktıgımda birkaç kez gördüm 70 yaşında adam bile dönüp bakıyor bu araba ne diye .. şekli şemali düzgün bir araç muhtemelende her daim arabalık yapar ve 10 yıl boyunca bu yüz eskimez .. benim düşüncem bu .. bmw 1 kullanıcı olarak tavsiye ederim .. bmw 1 serisi kesinlikle kesinlikle bir golf mazda leon vs vs değil ama porchede değil .. sınıfının a klas birkaç aracından birisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 26 Nisan 2007; 10:33:16 >

• basıklığı darlığı olayına gelince bizim 190 bir doktor arkadaş arka koltuga oturdu ..boguyormu dedim yok dedi.. clostrofobisi yoksa veya çok sıkıntılı değilse türk,ye standarlarında boy ortalaması olan 4 kişi rahat rahat gezinir .. ferahlık göreceli bir kavram ayrıca ben 120 m2 evde bunalırım bazısı 220 metrekare evde bunalır .. bunu ancak arabaya bindiğinde anlayabilirsin bizzati kendin .. almadan bir test sürüşü yapmanda fayda var tabiiki
  • Seni üzmemek için söylemiştir.

arkası çok dar.şaft tüneli de rahatsız ediyor.

benim boyum 174 olduğu halde focus ile farkı hissettim.
  • o zaman almazsın :)
  • Ben de 1 serisi alıcak kadar para yok malesef.

bmw nin tekniği tartışılmaz ama dar olduğu ve çok yaktığı malum.1.16 ve 1.18a

1.20d gti ları aratmaz hatta ara hızlanmalarda çoğuna toz yutturur.

bunlar bilinen gerçekler

ayrıca yedek parça ve bakım fiyatları da doğal olarak premium.bmw alıyorsan kenarda da parasal bir güç lazım

EDİT:bana söylediğini sandım da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 26 Nisan 2007; 10:42:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben daha arkasına oturmadım .. arkada en fazla laptopum olur .. arkasının darlıgı bizi çok ilgilendirmiyor .. ama alıcı kişi binmeden ailesini veya kendi şartlarını düşünmeden karar vermesin tabiiki.. sport bir araba ..aile arabası olarak kullanmak için arabayı ve kendi şartlarını zorlaması gerekir .. aile arabası alternatifleri kesinlikle var
  • Bu aralar 1.20d'ye kafayı taktım. Ama AC Schnitzer chiplenecek. Hem garantisi bozulmayacak, hem dizel, hem 2000 altı, hem de 200 hp. Kral olur.
  • seneye inşallah bmw 120 d alacağım ..bana ters belki ama hamann ın kitlerinden yaptıracağım
    beyaz olacak kesinlikle yine marşpiyelleri metalik koy gri olacak .. seneye temmuzda

• 1 jant amma değiştirmiş arabayı.badykit falan olursa güzel bişey çıkabilir ortaya.
  • jantları bu boyda almam ama
    17 inç v spoke orjinal jantı olacağı ve 10 sutunlu olacağı kesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 26 Nisan 2007; 11:28:05 >
  • işte bu jant..alırken bu jantı ile alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 26 Nisan 2007; 11:27:40 >
  • yine beyaz altlar nikelaja çalan metalik gri .. ve hamann aksesuarlar .. bana bir 10 yıl gider gibi geliyor ..benim çekirdek ailemede hayat stilime uyan bir araba ..sağlam güvenli dünya markası karizması olan bir araç .. seneye inşallah temmuzda bununla güzel bir ege yapacağız ..
  • 120d ile 1.18i arasında 15 bin euro fark var şu an için!!! ( otomatikler arasında) Bu parayı da mazot parasından çıkaramayız :). Ben bu kalite bu fiyata çok uygun olduğu için düşünüyorum. Çok yakıyora gelince de: Dediğim gibi Avrupada satılan 2007 motorlar şehir içi 8.2 şehirdışı 5 litre gibi çok komik rakamlar yakıyor. Civic HB'den bile daha az yakıyor yani. 1.16'dan %25'e yakın ekonomik. Ama bu motorlu versiyon şu an içöin Türkiye'de yok, 2008 belki dediler. Bunu araştırmaya devam edicem.

Darlık için: Öne geçtim, kendime göre ayarladım ön koltuğu, sonra arkaya oturdum, dizlerim değmiyordu. Bagaj da gayet kocaman. C30'un mesela bagajı minnacık, arka da en az BMW kadar dar. İç mekan kalitesi ise kesinlikle BMW'de daha üst. 2008'i beklicem galiba :(

Ya da @AKINCL arkadaşın dediği gibi Bravo'yu (otomatik) beklicem ama o da ta 2008 ilk çeyrek, belki Türkiye için ikinci şeyrek olur :(

• 1.18i 3 kapı diye biliyorum..ayrıca bilmiyorum hiç yurt dışına çıktınızmı ..türkiyeden sonra yurt dışına gidince biz ammada kavruk milletmişiz diyoruz.. ufacık tefeceğiz biz millet olarak bakmayın ..

adamlar bu arabayı kendi normlarına göre üretiyorlar .. onların boy ortalaması türklerden kesinlikle fazladır .. ve bu araç kendi piyasaları için daha ziyade
    o yüzden tasvir edildiği kadarda küçük değil ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 26 Nisan 2007; 11:44:59 >
  • c30 3 kapı, 1.18ia 5 kapı. 3 kapıları da çıktı ama sanırım Türkiye' ye henüz gelmiyor.
  • 1.18ia 5 kapı var demek ..çok daha iyi ..peki otomatik vitesmi ..sıfırının fiyatı nedir.. yardımcı olursanız sevinirim
  • 1.18ia ' nın "a" sı zaten automatic yani otomatik'den geliyor. Sadece otomatik ithal edilior, düz vitesi isteseniz de yok zaten. otomatik olmasına rağmen vergisiz fiyatı 1.16i nin düz vitesinden 1000 euro ucuz.
  • borusan adanayı arayayım hemen
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.