Merhaba, HP Victus 16-s0046NT model dizüstü bilgisayarımda Bluetooth kulaklık bağlantısıyla ilgili bir sorun yaşıyorum. Bu problem, bilgisayarım garanti kapsamında servise gönderilip anakart değişimi yapıldıktan sonra başladı. Servisten önce Bluetooth kulaklığımı sorunsuz bir şekilde kullanabiliyordum. Şu anda ise cihaz hiçbir şekilde düzgün bağlanmıyor. Kulaklık eşleşmiş görünüyor ancak bağlantı kurulmaya çalışıldığında kırmızı renkte “Bağlanılamadı” uyarısı alıyorum ve bağlantı hemen kesiliyor. Windows ses ayarlarında varsayılan çıkış cihazı olarak kulaklığı seçmeme rağmen hiçbir şekilde ses çıkışı alınamıyor. Kulaklık başka cihazlarda sorunsuz çalışıyor ve sorun bilgisayarda başka Bluetooth cihazlarında da benzer şekilde yaşanıyor. Aygıt Yöneticisi'nde Bluetooth adaptörü olarak MediaTek Bluetooth (VID_0E8D&PID_223C) görünüyor. Bu donanım MediaTek MT7921 veya MT7922 yongasına işaret ediyor. HP'nin resmi sitesinde bu modele ait Bluetooth sürücüsü yer almadığı için Lenovo ve Dell’in sunduğu güncel sürücüleri de denedim fakat sonuç değişmedi. Bluetooth hizmetleri çalışıyor, güç yönetimi ayarları kontrol edildi, sürücüler kaldırılıp yeniden yüklendi, ancak hiçbir çözüm işe yaramadı. Sorunun, anakart değişimiyle birlikte gelen farklı veya hatalı bir Bluetooth modülünden ya da donanımsal bir uyumsuzluktan kaynaklandığını düşünüyorum. Benzer bir durum yaşayan ya da çözüm önerisi olan varsa yardımınızı rica ediyorum. |
Bildirim