Şimdi Ara

Blues Müzik Bilgi ve Paylaşım Konusu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
3
Favori
1.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Blues terimi Batı Afrika kültüründe cenaze ve yas törenlerinde acının ifadesi olarak kullanlan "çivit rengi" üzerinden mistisizme dayanır. Blues, 400 yıllık geçmişi olan ve temeli Afrika'ya dayanan, bir müzik türüdür. Kökleri Afrika'da bulunan blues, 17. yüzyıldan itibaren Afrika'dan getirilen kölelerin tarlalarda çalışırken söyledikleri hüznü, umudu, özgürlüğü ve derin acıyı anlatan şarkılardan doğmuştur.

Blues Gitaristleri

Hangi listeye bakarsanız bakın dünyanın en iyi gitaristlerinde en üst sıralarda blues gitaristleri yer almaktadır.

Jimi Hendrix

B.B. King

Eric Clapton

Stevie Ray Vaughan

John Mayer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retired guy -- 4 Ekim 2013; 20:39:15 >

• Eric Clapton & B.B. King - Riding with the King

Roy Buchanan - When A Guitar Plays The Blues

John Mayer - Gravity

John Mayer Trio - Another Kind of Green

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retired guy -- 4 Ekim 2013; 20:30:11 >

• Junior Wells, Buddy Guy, John Mayall - Messin' With The Kid

• Jimi Hendrix - Voodoo Child

John Mayer Trio - Who Did You Think I Was

• Buddy Guy - Did Somebody Make A Fool Out Of You

http://www.youtube.com/watch?v=s74ooZHru6E
  • Eric Clapton - Wonderful Tonight

John Mayer - Out of My Mind

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Direk olarak Jimi Hendrix - Band of Gypys albümünü öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: W.Axl Rose

Direk olarak Jimi Hendrix - Band of Gypys albümünü öneririm

Şöyle ekleyelim o zaman.

Jimi Hendrix - Band of Gypsy (Full Album)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retired guy -- 4 Ekim 2013; 20:28:49 >

• paylaşımlarla biraz alakasız olacak ama bilgi almam gerek bu konuda. janis joplin piece of my heart parçasında bas var mı ? bu parçayı çalmam gerek ama düzgün biçimde bulamadım hiç bi yerde. kısacası orjinal parçasında bas var mı varsa nerde bulabilirim tabları ya da notaları ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsewiir

paylaşımlarla biraz alakasız olacak ama bilgi almam gerek bu konuda. janis joplin piece of my heart parçasında bas var mı ? bu parçayı çalmam gerek ama düzgün biçimde bulamadım hiç bi yerde. kısacası orjinal parçasında bas var mı varsa nerde bulabilirim tabları ya da notaları ?

Olmaz mı hocam var. Şuraya koymuşlar notaları ama ne kadar doğru bilmiyorum dört yıldız almış.

http://tabs.ultimate-guitar.com/j/janis_joplin/piece_of_my_heart_btab.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: John Mayer

quote:

paylaşımlarla biraz alakasız olacak ama bilgi almam gerek bu konuda. janis joplin piece of my heart parçasında bas var mı ? bu parçayı çalmam gerek ama düzgün biçimde bulamadım hiç bi yerde. kısacası orjinal parçasında bas var mı varsa nerde bulabilirim tabları ya da notaları ?

Olmaz mı hocam var. Şuraya koymuşlar notaları ama ne kadar doğru bilmiyorum dört yıldız almış.

onu ben de gördüm. songsterr de sadece gitar ve vokal olarak gözüküyo sadece best interest versiyonunda görebildim bas. indirdiğim gp tablarında da aynı şekildeydi. o yüzden sorma ihtiyacı hissettim..

• quote:

quote:

quote:

onu ben de gördüm. songsterr de sadece gitar ve vokal olarak gözüküyo sadece best interest versiyonunda görebildim bas. indirdiğim gp tablarında da aynı şekildeydi. o yüzden sorma ihtiyacı hissettim..

Bir şarkıda elektro gitar varsa bas da vardır mutlaka gp'lere eklememişler demek ki, youtube'dan açıp baktım rastgele bir versiyonuna vardı yani. Subwoofer'ın sesini kısarsanız olduğu anlaşılır zaten.

• quote:

Blues terimi Batı Afrika kültüründe cenaze ve yas törenlerinde acının ifadesi olarak kullanlan "çivit rengi" üzerinden mistisizme dayanır. Blues, 400 yıllık geçmişi olan ve temeli Afrika'ya dayanan, bir müzik türüdür. Kökleri Afrika'da bulunan blues, 17. yüzyıldan itibaren Afrika'dan getirilen kölelerin tarlalarda çalışırken söyledikleri hüznü, umudu, özgürlüğü ve derin acıyı anlatan şarkılardan doğmuştur.

Blues Gitaristleri

Hangi listeye bakarsanız bakın dünyanın en iyi gitaristlerinde en üst sıralarda blues gitaristleri yer almaktadır.

Jimi Hendrix

B.B. King

Eric Clapton

Stevie Ray Vaughan

John Mayer

jimi hendrix en iyisi

• Gitarist olarak tabii ki en iyisi. O yüzden en üste koydum zaten.
  • quote:

Gitarist olarak tabii ki en iyisi. O yüzden en üste koydum zaten.

eskiden evimizde radyo vardı hatırlıyorum jimi hendrixin kitabı ve cd si vardı tesadüfen ismini duymuştum sonra bir şarkısı çalmıştı voodoo chıld ilk dinlediğim şarkısıydı kitap ve cd hayla durur odamda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 5 Ekim 2013; 8:28:05 >
  • Stevie Ray Vaughan - Tin Pan Alley

ZZ Top - Blue Jean Blues

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retired guy -- 16 Ekim 2013; 22:52:15 >

• Harika bir şarkı.

Otis Rush - Sweet Little Angel

• Uzun bir aradan sonra üç şarkı daha yazayım.

Eric Clapton - Old Love

Eric Clapton - My Father's Eyes

Gary Clark Jr. - Bright Lights

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retired guy -- 10 Temmuz 2014; 3:57:27 >

• pek içli dışlı değilim ama; akustik gitar ve mızıka jam'i çok hoş oluyor bu türde.
    ha bir de hugh laurie var

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.