Şimdi Ara

Bloklu kişi konu sahibinin konusuna yazamasın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir nebze forum rahatlar, gereksiz muhabbet ve yemleme olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Gigabyte 990FXA-UD3 | Asus 560 Ti DirectCU II | AMD Phenom 955 BE | Thermalright Ultra 120 Rev. C Soğutucu | Gskill Ripjaws 1600 MHz 2x4gb CL 9 DDR 3 | HEC Cougar 700Watt PSU | Dark Knight Kasa | AOC V22+ Monitör
  • Konuşma hakkı olmadan forum nasıl olacak ???

Ayrıca bloklanmış kişiye başkası sataşsa ve ya ima etse ne olaccak ? Nası cevap versin ?

Ayrıca ben blokladığım kişilerin konularını görmek istemiyorum. Madem mesajları görmüyorum açtığı konuları da görmeyeyim.

• Forum dediğimiz şey kolektif bir yapıdır. Kolektif yapılarda kişilerin söz hakkı kısıtlanamaz. Yani isteyen istediği şekilde forum kuralları ve genel hukuk kuralları çerçevesinde istediğini yazmakla özgürdür. Fikirler beğenilir veya beğenilmez oraya girmiyorum ama eğer sizi rahatsız edecek şeyler var ise mesela bir üye sizin konularınıza yazıp trollük yapıyorsa ya da sizi rahatsız ediyorsa şikayet butonu ile yönetime bildirebilirsiniz.

Beğensek de beğenmesek de insanların fikirlerine saygımız olmalı. Eğer bu fikirler forum kurallarına veya genel hukuk kurallarına aykırı ise zaten yönetim gereğini yapıyor şikayet edilmesi halinde. @Nat Alianovna

Bloklu kişi konu sahibinin konusuna yazamasın

Üstteki görseli eklemek istedim sizlerle paylaşmak adına. Üyelik tarihim 10 kasım 2010. Bir şeyi kanıtlamaya çalışmıyorum yanlış anlamayın. Kimseye akıl da vermiyorum. Dönem dönem benim de birilerini engelleyip açtığım olmuştur elbette. Günün sonuna bakmak gerekir. Birilerini engellemek, susturmaya çalışmak veya benzerleri sadece kişinin kendisine (mental sağlığına özellikle) zarar veriyor gibi geliyor bana. Kimisi de bunun tam tersi olduğunu söyler örneğin. Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 4 Temmuz 2024; 16:6:14 >

• Sizin dediğiniz şuna benziyor.

Görmek istemediğim kişi evimde dolanıyor, ailemin diğer fertleri görüyor, konuşuyor ama sadece ben görmüyorum.

Oysa konuyu acan demiş ki; görmek istemediğim kişinin benim evimde ne işi var?

Alıntı

metni:
    görmek istemediğim kişinin benim evimde ne işi var?

kimsenin evinde değil. SOkakta.

SOkağa bile çıkamasın demiş!!! Benim geçtiğim, gezdiğim yerlerde dolaşamasın demiş.... Çünkü görmek istemiyormuş.... Halbu ki; zaten bakmamışsın, kaçmışsın, uzaklaşmışsın daha ne ?

Kurallar herkese eşit olur. Bloklama kişinin tercih ettiği bişi. Bloklamadan da muhatap olmayabilir. İnsanı kainattan yok etme yolu aramayın!

Siz konuyu okuduğunuza emin misiniz?

Adam "Benim açtığım konuya" demiş. Başkasının açtığı konudan bahsetmiyor.

Blokladıktan sonra zaten başkasının konularında göremiyor. Kendi açtığı konuya yazamasın istemiş.

Açıkçası bana da mantıklı geldi bu konu.

Zira konu açacağım, istemediğim kişi gelecek yazacak ama ben görmeyeceğim. Bu bir "engelleme" değil ki?

Sadece ben göremiyorum.

Kolum çok ağrıyor, belli ki kolumda bir sıkıntı var, doktora gitmeliyim ama ben ağrı kesici alıp ağrıyı duymuyorum.

Bu " Kolum iyileşti" anlamına gelmiyor. Kolumda hala bir sorun var ama ben hissedemiyorum.

Daha nasıl anlatayım bilemiyorum.

Aklıma bir üçüncü örnek gelmiyor.

3 hafta önce açıldı
    dh forumda mesajını silme
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öner kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    "Benim açtığım konuya" demiş. Başkasının açtığı konudan bahsetmiyor.

Evet. Adı üstünde açılan bir konudan bahsediyor, forum konusundan. Yani kendi özel mesaj-pm lerinden değil...

Alıntı

metni:
    konu açacağım, istemediğim kişi gelecek yazacak ama ben görmeyeceğim.

Konu açacaksın, ima yoluyla ya da direk blokladığın kişiyi hedef alacaksın ama o cevap yazamayacak ??? Ya da forum gibi umumi bir ortamda yanlış bilgi vereceksin o düzeltemeyecek ? Ve ya yazmak istediği bişiler var konu tesadüf etmiş ama sen izin vermeyeceksin.... İşin esası konular konu sahibine mecbur değildir.

Alıntı

metni:
    Kolum çok ağrıyor, belli ki kolumda bir sıkıntı var, doktora gitmeliyim ama ben ağrı kesici alıp ağrıyı duymuyorum.Bu " Kolum iyileşti" anlamına gelmiyor. Kolumda hala bir sorun var ama ben hissedemiyorum.

İyi de bloklayan sen değil misin ? Bloklama gör ?

• iki örneği de anlamadıysan benim anlatacak başka bir şeyim yok.

Aslında var da , zamanımı sana harcayarak ziyan etmek istemiyorum. Bloklu kişi konu sahibinin konusuna yazamasın 

Sizin örneğiniz üzerinden gideyim.

Foruma açtığınız konu sizin eviniz değil. Umuma açık bir platform burası, diğer tabirle kamuoyuna yönelik yazıyorsunuz. Yani konunuzu forumda gören veya Google aramaları ile bulan herkes görüntüleyebilir,okuyabilir, yorum yazabilir. Hülasası kamuoyuna açık bir yeri eve benzetmeniz çok doğru değil. Açtığınız konular, yazdığınız mesajlar her şey kamuoyuna açıktır yani kişiye özel değildir. Kişiye özel olan tek şey özel mesajlasmadır.

Konu içerisinde konu sahibine sataşma ya da konu içeriğini saptırmaya yönelik mesajlar veya forum kuralları ya da genel hukuk kuralları açısından sakıncalı şeyler var ise bunları sağ üstteki şikayet yerinden bildirebilirsiniz. Bir üye ısrarla sizin konularınıza yazıyorsa taşkınlık gibi ya da konuyu amacından saptırma gibi ya da üstte zikredilen eylemlerle ilgili hareketi var ise bunları da yönetime bildirebilirsiniz.

Hemen hemen tüm sitelerde ve platformlarda olduğu gibi, Donanımhaber de de açtığınız konular, yazdığınız mesajlar, üyeliğiniz ve bunların yekünü Donanımhaber e aittir ve bizlerin sadece kullanım hakkı mevcuttur. Bu hak istenildiğinde geri alınabilmektedir ve üyelik sözleşmesinde de belirtilmiştir. Yani günün sonunda bize ait olan bir şey yoktur, yani benzettiğiniz ev örneği bu açıdan yanlıştır. Şuna benzetebiliriz mesela bir köprü düşünelim bunun inşaatına herkes elinden geldiği şekilde imece usulu veya direkt olarak katkıda bulunmaktadır ama köprü herkesindir ve herkes üzerinden geçebilir ama kimse hak sahipliği iddia edemez. Kolektif yapılar böyle çalışır. Donanımhaber özelinde konuşursak, Bu köprünün bir işletmecisi vardır o da forum sahibidir onun vekalet verdikleri de yöneticilerdir. Onların da görevi kimsenin ifade özgürlüğünü (köprüden geçişini) kısıtlamak değildir. (forum kurallarına ve genel hukuk kurallarına uyulduğu takdirde)

Ayrıca forum kurallarına uyulduğu sürece ve genel hukuk kurallarına uyulduğu müddetçe forumun kolektif yapısı gereği kimsenin söz hakkı kısıtlanamaz.

Geçmişte yönetici iken sık sık şu mesajı/şikayeti alırdım "ben şu üyeden hoşlanmıyorum konuma yazdığı mesajları siler misiniz" tarzında. Yorumlara bakıyordum forum veya hukuka aykırı bir unsur yoksa o mesajı silmenin bir anlamı yok ise "hoşlanmadığım üyenin mesajını siler misiniz" denilmesinin bir manası da olmuyor. Aktif yönetici forum arkadaşlarımıza da mesaj atıp görüşlerini sormanız da fayda var bu hususta. Konuya da yazabilirler hepimiz okuruz fikirleşiriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 8 Temmuz 2024; 14:13:29 >

• Ne çok müteahhit var forumda anlamadım; bu bloklar kaç daireli. Bloklu kişi konu sahibinin konusuna yazamasın 

Benim gibi düşünmüyorsa tükaka; bloklamak biraz tartışmadan kaçmak gibi. Haklı olunmayan ya da haklılığı ispat edilemeyen konuda; karşı tarafı kötü göstermek için yapılan bir etiketleme veya propaganda aracı gibi kullanılıyor.

Bloğa hayır; bloksuz yaşama evet.Bloklu kişi konu sahibinin konusuna yazamasın 

Alıntı

metni:
    Bu hak istenildiğinde geri alınabilmektedir ve üyelik sözleşmesinde de belirtilmiştir. Yani günün sonunda bize ait olan bir şey yoktur,

forumcuları hiçleştirip, yönetimi aşırı abartmak hiç doğru değil...Üyenin herşeyi üyeye ait olmalıdır. Hiçbirşekilde üyelik hakkı alınamamalıdır. Başkaca yapılan banlama-konu silme vb hususlar ise ayrı konu.

Hocam ben üyelik sözleşmesinden bahsettim. Hatta buraya da kopyalayayım.

https://giris.donanimhaber.com/kayit/Agreement.aspx

18) Forumumuza attığınız mesajların , üyelik iptali, cezalandırma veya uzaklaştırma gibi durumlarda silinip silinmeyeceğine kullanıcı değil yöneticiler karar verir. Kısaca hangi mesajların silinip hangilerinin silinmeyeceğine karar vermek kullanıcıya ait bir hak değildir, tüm konu veya mesajlar gerektiğinde foruma mal edilmiş sayılabilir ve veritabanında ister anonim ister gerçek isimli olacak şekilde tutulabilir. Lütfen mesajlarınızı buna göre foruma gönderiniz. Aksi takdirde forum ve yöneticiler sorumluluk kabul etmez anlaşmayı kabul ettiğinizi varsayarlar.

4) Forumdaki mesajlarınız yöneticiler tarafından lüzumu halinde değiştirilebilir, anlam bütünlüğü bozulmadan referal eklemelere tabi tutulabilir, kısmen veya tamamen silinebilir, taşınabilir ya da cevap yazılamaz hale getirilebilir. Ayrıca gerektiğinde ve forum içinde yazılan kurallar dahilinde hesabınız süresiz kapatılabilir. Üyeler bu anlaşmayı kabul ederek yönetim kararlarını kabul etmiş sayılmaktadır. 

Eğer dersen ki üyelik sözleşmesini yeniden yazalım, üyelerin isim ve emek hakkını da koruyalım ve buna dair maddeler ekleyelim. Ben bu süreçte sonuna kadar varım elimden ne gelirse yapar, katkımı sunarım.

Madde 18 ve madde 4 den anlaşıldığı üzere, üyelerin isim veya emek hakkını koruma ile ilgili bir madde yok. Buna dair yapılacak her türlü çalışmanın içerisinde bulunmak isterim naçizane.

• Kuralın ve kural uygulayıcıların olmadığı yerde kaos olur. O zaman da kaotizm virüsü ve kaotizler forumu kaotik hasta bir platforma çevirir.

Ben de ne ifade etmek istediğimi; anlamadım ya.Bloklu kişi konu sahibinin konusuna yazamasın 

metni:
    Eğer dersen ki üyelik sözleşmesini yeniden yazalım, üyelerin isim ve emek hakkını da koruyalım ve buna dair maddeler ekleyelim. Ben bu süreçte sonuna kadar varım elimden ne gelirse yapar, katkımı sunarım

Helal olsun !!! Adalete itibar eden hareketler görmek, hem de eski bir yöneticiden ...

Hem ifade özgürlüğü ve doğruların ortaya konması hem de üyeye ait kıymetli fikirlerin korunması açısından önemli. Mesela https://forum.donanimhaber.com/forum-patent--127254440 konusunda teknik fikirler ortaya koyan forumdaşlarımızın fikirlerinin kendilerine aidiyetinin resmen sağlanmasından bahsetmiştim. Bu sayede ilginç fikirleri olup da söylemeyen kişilere de cesaret olabilir, hakları korunarak rahatça yazabilirler.

Ama güncel sorun ise, üyelerin haksızca cezalandırılması, susturulması. Üyelik sözleşmesi kişileri mecbur etmez, kanunen geçerli olan kısmı esas alınabilir. Yani üyelere birşeyler kabul ettirildi diye hakları hiçe sayılamaz. Ama forum maalesef çok basite alınmakta. Diğer taraftan sözleşmede "gerektiğinde" tipi bir mana ile sadece düzenleme için müdahale edildiği ima edilmekte. Sonuçta, üyeye ait herşeyin forumun ve dolayısıyla forum sahibinin sayılması ise çok vahim. Hem de cep telefonu ile onay yaptırıp, üyeliğin sadece muamma bir üyelik ismine değil aynı zamanda kişiye özel şifreyle sabitlendiği bir ortamda.

• @karafetva

Hocam öncelikle rica ederim estağfurullah. Burada hepimiz fikirlerimizi paylaşıyoruz. Üyelik sözleşmesinin yeniden yazılmasına yönelik bir çalışma olursa bu konuda elimizden geleni yapmak hepimizin görevi esasen eğer böyle bir söz hakkımız olur ise yani o ekipte hangi üye/yönetici olursa olsun en iyi şekilde katkımızı sunarız elbette hepimiz. Hatta bu vesile ile üyelik sözleşmesinin güncellemesi talebimizi ve üyenin isim ve emek hakkını koruyacak maddeleri üyelik sözleşmesine ekleyecek hususları üyeler ve yönetim bir toplantı imkanı sunulursa burada dile getirilebilir ya da bu konu veya başka konu üzerinden kamuoyuna açık şekilde konuşabiliriz. Bloklu kişi konu sahibinin konusuna yazamasın 

@Nat Alianovna Hocam eğer böyle bir çalışma ekibi kurulacak olursa ben elimden geleni yapmaya gönüllüyüm aklında olsun hocam.Bloklu kişi konu sahibinin konusuna yazamasın Bloklu kişi konu sahibinin konusuna yazamasın 

Aslında sadece üyelik sözleşmesi değil, genel itibariyle forum kuralları hakkında da çok sayıda güncelleştirmeler yapılabilir. Burada maksat forumu geliştirmek üzerine ise zaten bunların hiçbirine kimse itiraz etmez, niyetin kötülüğü gibi şeyler kimsenin aklına gelmez ve sadece sürece odaklanılır.

Bu konuyla direkt değil ama dolaylı olarak ilgisi olduğunu düşündüğüm bazı konularım var.

https://forum.donanimhaber.com/foruma-eklenen-mesajlarin-konularin-gorsellerin-videolarin-yedegini-almak--157948323

https://forum.donanimhaber.com/uyenin-begenilen-mesajini-guncellemesi--157177831

https://forum.donanimhaber.com/zaman-ayarli-konu-acma-ozelliginin-getirilmesi--157971901

• Alıntı

metni:
    Üyelik sözleşmesinin yeniden yazılmasına yönelik bir çalışma olursa...ben elimden geleni yapmaya gönüllüyüm... maksat forumu geliştirmek üzerine ise zaten bunların hiçbirine kimse itiraz etmez, niyetin kötülüğü gibi şeyler kimsenin aklına gelmez

İyi niyetine ve girişimciliğine çok teşekkürler.

Ancak yönetimin dünden razı olduğunu ima etmişsin ? Yönetim için belki de bir kabustur...

https://forum.donanimhaber.com/haksiz-suresiz-ban--157928080 konusunda çok değerli ve eski hem de başka forumlarda da tanınan bir forumcu banlandı ve durumu bildirdik, ne oldu ;?? Hiçbişey!!! En son mesajda açıkça başka üyelerin yazmaya devam ettiği tip teknik konulardan yazdığını ispatladığımız halde yönetim hiç çekinmeden haksızlığı devam ettirdi. Geri adım atmak istemiyorlar, hatalarını kabul etmek istemiyorlar, üyelerin kendilerine güvenen güçlü bireyler olmalarını istemiyorlar... ;İstemedikleri çok şey var...

• karafetva K kullanıcısına yanıt
    katılıyorum ama bu kısmen oluyo. adam beni bloklayıp, sonra benim hakkımda atıp tutuyo. cevap vermek istiyorum bi bakıyom adam bloklamış ve cevap veremiyorum.

ama ben blok sistemini eleştiriyor gibi görünmek de istemem. blok sistemi harika. olmazsa olmaz. şuanki durumdan bile memnunum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gereksiz gördüğün her şey zaten bir muhabbeti tetikler. bu da forum için bir nevi yemlemedir. Bloklu kişi konu sahibinin konusuna yazamasın  bazen en tecrübeli forum üyeleri bile yemlenebilyor. Bloklu kişi konu sahibinin konusuna yazamasın 

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.