Şimdi Ara

Blok ders

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lisede 2 dersi birleştirip 80 dakika aralıksız ders yapan var mı benim gibiOlan okullar varsa okulun türünü de söyleyebilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Blok Ders Ne Demektir?

Bir blok ders, genellikle birden fazla ders saatini kapsayan ve belirli bir konuya odaklanan uzun bir derstir. Genellikle üniversitelerde ve yüksek okullarda uygulanır. Blok dersler, karmaşık konuları daha derinlemesine incelemek ve öğrencilere konuyla ilgili bütünsel bir anlayış kazandırmak amacıyla tasarlanmıştır.

Blok dersler, geleneksel derslerden şu şekillerde farklılık gösterir:

• Daha Uzun Süre: Blok dersler genellikle 75 dakika veya daha fazla sürerken, geleneksel dersler tipik olarak 50-60 dakika sürer.
    • Daha Derinlemesine Odaklanma: Blok dersler belirli bir konuya odaklanır ve öğrencilere kavramı daha derinlemesine anlamaları için zaman tanır.
    • Etkin Öğrenme: Blok derslerin uzun süresi, öğrencilerin konuyu tartışmaları, grup çalışması yapmaları ve aktif öğrenme tekniklerine katılmaları için daha fazla fırsat sağlar.

Blok dersler, özellikle aşağıdakiler gibi karmaşık konuların öğretilmesi için faydalıdır:

• Bilimsel deneyler
    • Edebiyat analizi
    • Tarihsel olayların incelenmesi
    • Sosyal sorunların tartışılması

Blok dersler, öğrencilerin konuya daha iyi odaklanmalarına yardımcı olabilir ve öğretmenlere konuyu daha kapsamlı bir şekilde ele alma şansı verir. Ancak, öğrencilerin uzun süre dikkatlerini yoğunlaştırmaları gerektiği için yorucu olabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nasıl oluyor o okulun izni olmadan?!
    Garip...
  • Okulda bütün sınıflar öyle izni vardır tabiki 3 yıldır bu okuldayım benden öncede varmış 2 ders yerine geçiyor ama tenefüs olmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***blood***

Nasıl oluyor o okulun izni olmadan?!
    Garip...

Zaten okul yapıyor onu.

Ben 4 sene boyunca bu sistemde okudum. Okul 4000 kişiye yakın olduğu için sabahçı öğlenci sistemi vardı. Meslek lisesinden mezunum.

Ancak ben bu blok dersten sonra 10 dakika araya karşıyım. Normalde okullarda 1 dersten sonra 10 dakika ara veriliyor bloklarda da aynı ara veriliyor. 15 dakika olsa aralar daha iyi olur gibi düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ünal korkmaz

quote:

Garip...

Zaten okul yapıyor onu.

Ben 4 sene boyunca bu sistemde okudum. Okul 4000 kişiye yakın olduğu için sabahçı öğlenci sistemi vardı. Meslek lisesinden mezunum.

Ancak ben bu blok dersten sonra 10 dakika araya karşıyım. Normalde okullarda 1 dersten sonra 10 dakika ara veriliyor bloklarda da aynı ara veriliyor. 15 dakika olsa aralar daha iyi olur gibi düşünüyorum.

o zaman blok ders yapmanın ne anlamı var

• bizdde oluyo arada bir.pazartesi ilk ers edebiyat geri kalan 8 ders bilgisayar son iki veya üç ders blok yapıyo
  • bizim okulda blok ders var 42+45=87 dk araliksiz saint-joseph
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende süper lise mezunuyum ve sistem böyleydi bizdede.üzülmeni anlayamadım ama bence gayet güzel bi sistem.son15-20 dk hocam yorulduk artık anlamıyoruz diye dersi kaynattığımız çok olurdu bizim.işimize baya yarıyodu blok ders
  • quote:

Orjinalden alıntı: francesca

quote:

quote:

Garip...

Zaten okul yapıyor onu.

Ne demek ne anlamı var.

• 80 dakka bir dersinde ne kadar verimli olduğuda tartışılır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnotheRDie

80 dakka bir dersinde ne kadar verimli olduğuda tartışılır.

gelde anlat işte eskiden 130 dk allahtan 87 dk indirdiler anlamak güç
  • quote:

Orjinalden alıntı: ruge

bende süper lise mezunuyum ve sistem böyleydi bizdede.üzülmeni anlayamadım ama bence gayet güzel bi sistem.son15-20 dk hocam yorulduk artık anlamıyoruz diye dersi kaynattığımız çok olurdu bizim.işimize baya yarıyodu blok ders

Üzülmemin nedeni biz sabahçı öğlenci fln değiliz haftada 45 saat ders görüyorum insan sonlarına doğru iyice dersten kopuyor dersin son 10-15 dk da durmuyorlar.
  • Yav eskiden 3-4 ve 7-8 bloktu şimdi giriş ve çıkış saatleri yarım saat ileri alındığı için ( sadece ist. sanırım) 1-2'yi de blok yaptılar. Zamandan tasarruf için. Çünkü bizde blok ders 80 dk. tek dersler 45 dk. Böylece okuldan 10 dk. geç çıkmış oluyoruz. Bu arada okul Vefa Lisesi
  • Bilmiyorum eğitim tahsilinize devam edecek misiniz ama ileride daha da uzun süreli derslere maruz kalacaksınız. Alışmaya çalışın. Verim konusuna da gelince o size bağlı bir şey.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: francesca

quote:

quote:

Garip...

Zaten okul yapıyor onu.

Ne demek ne anlamı var.

biz blok dersi ilk dersten sonraki 10 dakkalık tenefüsü kurtarma amacıyla yapıyoduk sizdeki amaç farklı heralde

• sabah 9 öğlen 2 ye kadar blok ders koymuştu hocamız sağolsun

üniversite tabiki
  • 40+40 ders yapıp 10 dk mola yerine bizim okuldada 40 dk ders 5 dk tenefüs 40dk ders 5dk tenefüs(bu şekilde daha iyi olur. 80dk dersin ögrenci 35.dk sından sonra hayallere dalar zaten)ilk defa duyuyorum böyle bi uygulamayı :P
  • bizde de başlayacakmış haftaya... 45+45 10dk da teneffüs normalde 5dk oluyo 3. dk da zil çalıyo 2dk sonra öğretmenler giriyo. kadıköy and.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.