Şimdi Ara

Blizzard tan Türkçe desteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Blizzarda yandex çeviri sayesinde oyuna Türkçe dil desteği hakkında ticket göndermiştim. Konu hakkında dönüşlerini aşağıda paylaşıyorum. Cevaplarının bazılarını tam olarak anlamadım. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Ayrıca konu hakkında desteğinizi rica ederim. Ticket olarak ve blizzard forumundaki konu başlığına olumlu yorumlarınızla katkı sağlayabilirsiniz

Tşk

https://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/13687299377

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdede80 -- 13 Şubat 2015; 16:49:06 >

• Kibarca geçiştirmiş.
  • Farkındayım. En azından talebimi iletmiş oldum.

Linkteki foruma olumlu mesaj yazarsan memnun olurum.
  • yıllardır o kadar alışmışım Türkçe gelse de orjinal dilinde oynamaya devam ederdim. Türkçe çeviriler daha garip geliyor
  • Öyle diyorsun da. Diyaloglar olsun, konu olsun, eşyaların özellikleri olsun, diğerleri olsun anlamamak kötü değil mi, Bunlar eksik olunca geriye kes-biç-parçala kalıyor.
  • Blizzard Oyunların genelinde türkçe dil desteğine gidecek olursa en kötü senaryo ilkokul ve lise çağındaki çocuklar doluşacaktır. Ben şahsen oyun için türkçe dil desteğine karşıyım.
  • Zaten avrupadaki ilkokul ve lise çağındaki çocuklar da hep türkçe konuşuyorlar ya, onlar doluşmazlar. Elin gavurun çocuğundan neyi eksik bizim çocukların. Esas parasız yaparsan doluşurlar, parasını veriyorsun dil istemek tabiki hakkımız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olayi özetlemişsin. Linkini verdiğim Blizzard forum sayfasına olumlu cevap yazarsan vede ticket gonderirsen memnun olurum.
    Tsk

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mdede80 M kullanıcısına yanıt
    Malesef Türkçe dil desteği gelmesi imkansız. O imkan kaçtı.

Diablo 3 çıkmadan 1 sene evvel Blizzard oyun yapım ekibine Türkçe bilen ekip çalışanı almak için resmi sitesinden duyuru yapmıştı. Her ne kadar bu duyuru yapılırken Türkçe bilen elemanı alımının Türkçe dil desteği ile ilgili bir bilgi verilmemiş olsada bu sebeple aramış olabileceklerini düşünmemize yol açan bir gelişme vardı. Oda Diablo 3 beta aşamasındayken kapalı betasının bir sürümünde çalışmamasına rağmen Türkçe dil seçeneği vardı. Hatta kapalı betayı oynayanlar ekran görüntüsü bile paylaşmışlardı. Oyunun çıkınca türkçe destekli olacağı düşünülmüştü fakat öyle olmadı. Blizzard firmasının Türkçe bilen çalışan alım talebine başvuran olmadı ve o sebeplede kadrolarında bu işi yapacak çalışan yok.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Hocam hatırlarsan CE sürümünün içinden çıkan DVD'lerde ki sinematiklere Türkçe altyazı desteği dahi sunulmuştu. Bayağı heyecan yapmıştık. Ama ne olduysa dil maalesef eklenmedi. Bu saatten sonra da eklenmez diye düşünüyorum.
  • Bak bundan haberim yoktu. Ben de CE sürüm olmadığı ve bu konu hakkında yazı görmedimden bu olayı bilmiyordum. Bilgi için sağol.

Belkide sinematikleri Türkçe'ye çevirsin diye geçiçi olarak bir kişi ile anlaşmışlardır ama oyunu Türkçeye çevirecek birilerini bulamamışlardır. Şimdi şunu diyen olabilir sinematikleri Türkçeye çeviren diğer işide yapabilirdi ama oyun ara sıra güncellenince yeni itemler filanda ekleniyor ya o işi yapacak kişinin belkide firmanın bünyesinde çalışması gerekiyor ve öyle birini bulamamış olabilirler.
  • Yanarım yanarım bu oyunu konusuyla tam anlayarak oynayamadığıma. Halen 3. dünya ülkesi muamelesi görüyoruz. Yoksa çeviri işi Blizzard için zor olmasa gerek
  • emek için tşkrler

açıkcası ben hiçbir oyunda Türkçe oynamak istemem (crysis hariç çünkü türkçe seslendirme)

alışılagelmiş terimlerin türkçesi oyunu etkiliyor bence.
    kendi adıma söylersem ingilizce daha iyi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.