Şimdi Ara

BLENDER VE MAYA BİLEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu programları öğrenmek ne işimize yarar? Nasıl bir yapabiliriz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yani ilgi alanına bağlı. c4d, blender, maya gibi programlarla oyun karakteri modelleyende var film traileri yapanda var. Boş vaktin varsa öğrenmesi eğlenceli

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öğrenmek istiyorum aslında. Bu tatilde AutoCAD öğrendim. Bunlardan birini de öğreneyim diyorum. Dediğin gibi eğlenceli bence de. Peki hangisi daha kullanışlı? Hangisini öğrenmem daha mantıklı olur? Kolaylık açısından vs?

• sana şöyle diyeyim hocam ben 13 yaşımda merak salmıştım c4d baya kullanışlı ve kolay bi programdı o zamanlar baya işlevini öğrenmiştim. o yüzden c4d tercih ederdim ben olsam.

• Allah affetsin mutfak eşyaları sandım     

• Peki bedava mı? Ve gerçekten maya veya Blender kadar gelişmiş bir program mı?

• eski versiyonları çok rahat crackli bulunuyor hocam. fazlası vardır eksiği yoktur, kullanımı arayüzü dolayısıyla çok rahat

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence blender daha işlevsel. yani onunla istediğin çeşit içecek yapabilirsin ama maya ile anca yoğurt falan olur. hem yoğurt yapmak daha uzun sürüyor, beklemek yerine marketten almak bence daha kolay. ama blender ile 30 saniyede içeceğin hazır. blender öneririm.

• Blender güzel.

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Maya için aslında arayüz olarak falan daha kolay diyorlar hem de daha profesyonel işler yapılabiliyormuş. Ama kararsız kaldım. Maya yı kullandınız mı hiç?

• Kullanmadım hocam

Fazla düşünmeye gerek yok. Birini seçin, başlayın.

• kimse etiketlememiş, kırıldım

blender yeteri kadar gelişti. bir şehrin tamamını modellemeyecekseniz kaldırabildiği üçgen sayısı da gayet yeterli. her geçen gün ekledikleri özellikler ile piyasaya seviye atlatıyorlar. tutorial konusunda da internette yerli yabancı bir sürü kaynak bulabiliyorsunuz. en güzel yanı ise ücretsiz olması.

oyun tasarımı okuyorum ben hocam. oyun modellerinden tutun film sektörüne kadar bir çok konuda işinizi görebilen bir program blender. animasyon da yapabiliyorsunuz üstelik. kesinlikle blender/maya/c4d üçlemesinde blender'ı tavsiye ederim.

adam ya adam

mı?

(bkz: yaralıkanguru'nun aslında dişi olması sorunsalı)

• sriiouss kullanıcısına yanıt

Dişi?

no ss

no güven

• Hocam 3d adult oyunlar yapabilirsiniz Being a DIK gibi. İnanılmaz para kazanılıyor bu sektörden.

• Öncelikle kusura bakmayın. O bölümde okuduğunuzu bilmiyordum. Aslında maya nın kullanımının daha basit olduğunu duydum. Blender için karmaşık diyorlar biraz. Ve maddi açıdan sıkıntı yok. Mayanın öğrenci sürümünü kullanıcam eğer onu kullanırsam. Bedavaya geliyor yani ikisi de. Blender mı diyorsunuz?

• maya pek benlik değil. tutorial bulma açısından vs blender daha avantajlı gibi. ayrıca emin olun hiç de zor değil öğrenmesi. maya daha çok animasyon odaklı bir program. blender daha stabil ve kullanıcı dostu. benim gözümde en iyi 3d modelleme programıdır kendisi.

• Blender ilk çıktığı zamanlarda gerçekten lanet bir programdı ve kimse kullanmaya pek yanaşmıyordu ama son 2-3 yıldır stabil ve iyi. Ha bana sorarsan Maya derim niye çünkü ortaokulda bize dersini vermişti bir hoca 6 yıl boyunca aktif maya kullanmistim 6. Sınıftan 12ye kadar forumda da yaptığım modellerin eski konuları duruyordur

• blenderdan intro yapıyodum arkadaşa 20 tlye sattım

yıl 2016

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.