Şimdi Ara

BİZİ MAKASLAMAYA KALKTI ÖLÜMDEN DÖNDÜK (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
537
Cevap
5
Favori
15.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CAD34

    quote:

    Orijinalden alıntı: ultrankara

    sen neyin kafasını yaşıyosun anlamadım burada konuyu tartışıyoruz sen terbiyesizlik yapıyosun.Üniversite okuyunca araba kullanmayı mı bilmiyoruz sen gibi geri kafalılar yüzünden oluyodur bu kazalar ben yol veririm geçsin bişey olmasın derim ama sen bağnaz, yol vermem nolursa olsun dersin fark işte eğitim farkı.

    Bırak lütfen bu adama laf anlatamazsın. Bu ve bu zihniyetler ancak düz yolda gider, 70'i geçmez, solu işgal eder, sağa geçmez. Yol vermez. Hız sınırı der başka bir şey demez. 20 yıldır araba kullanıyormuş ama boşa. Bende 1994'de aldım ehliyetimi ve askerlik dahil kesintisiz 20 yıldır araba kullanıyorum. Benden daha hızlı gidene yolu veririm. Sağımdan geçene "vay sen beni nasıl sağdan geçersin, sen makasçısın" deyip kaza yaptırmak için uğraşmam. 2 sellektör bir korna yeter uğraşmak istersen eğer. Ve sol şeridi işgal edip inatla yol vermeyenleri çok geçmişimdir sağından. Bunların mantığına göre ben makasçıysam EVET MAKASÇIYIM!!!

    adam bir türlü makasçıyı korumadığımızı sadece olan bir kazayı engelleyebileceğini ama yapmadığını anlamıyor.Ne sen ne ben ne de başkası sözde makasçı ( o da doğru mu bilmiyoruz belki sadece geçmeye çalışmış ) haklı demiyoruz.Ama adam gelmiş tamam makas atın aferin diyelim size o zaman diyo. Laf anlamıyo değil anlamak istemiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    ahengi seyretmek için kullananları gördüğümde basıyorum makası var mı itirazın? Eğer ki bu sebepten bir suç oluşacaksda bu riski göze alıyorum demektir ki aptal değiliz macera perest hiç değil.


    yani bu söze bir cevap yazsam mı yazmasam mı bilemedim

    hem diyorsun macera peres değilim hemde basıyorum makası diyorsun ve devamında ,bu suç olacaksa diyorsun ,sence suç değil mi ?

    atar yapacağına demişsin ama ben senin yaşında olsam o dediğini yaparım ,üstelik siz makas atıp zarar görseniz veya karşıya zarar verseniz bu beni normal şartlarda ilgilendirmez ama özellikle bu tip konuları gençler okuyor ve kötü etkileniyor

    gerçi sende en fazla üniversite öğrencisi olabilirsin ,yani kanın deli aktığı ,nefsin mantığı geçtiği dönemdesin

    yani siz gençleri hiç anlayamıyorum ,yani şimdi ben doğruları söylüyorum diye rahatsız oluyorsunuz öyle mi ?

    burada bana kimse para vermiyor ,sadece insanları doğrusunu anlatmaya çalışıyorum ama bunun karşılığında hakarete varan cevaplar veriliyor

    o zaman şöyle desem hoşunuza gider mi ?

    makas atın kardeşim zaten herkes yapıyor ,diğerleri mecburen yol vermek zorundalar gibi bir şeyler yazsam çok hoşunuza mı gidecek

    üstelik hızlı araba kullananarak -makas atarak araba kullanmış kimselere sor bakalım ne faydasını görmüşler ?


    çok hızlı giden ile (otoban da) normal hızla giden şahıs arasında taş çatlasa 45 dakikalık saat farkı olur ,hele ki şehir içinde 5-10 dakika erken gidebildin ise büyük başarıdır

    bakın bu durumlar sadece makas olaylarında olmuyor ,geçenlerde arabam ile gidiyorum ,baktım yolun kenarında bir kadın ve çocuk var ,kadın çocuğun elini sıkı sıkı tutmuş ve bunu görünce rahatladım ama nasıl olduysa çocuk annesinin elinden kurtuldu doğruca yola atladı ,bir anda tüylerim diken diken oldu

    neyse ki yavaş gidiyordum ve ani bir fren ile durdum ,peki bende sizin gibi hız sever birisi olsaydım ve o çocuğu ezip öldürseydim ve

    ardından buraya konu açıp ,ya ne yapayım o da yola çıkmasaydı ,ben yavaş araba kullanmak zorundamıyım deseydim ne düşünürdünüz

    yapmayın etmeyin ,cezam neyse çekerim demekle iş bitmiyor ,ömür boyu pişmanlık içinde bocalar durursunuz

    hiç değilse bu hız ve makas tutkunuzu trafiğe kapalı alanlarda giderin

    ben sadece öğüt vermeye çalışıyorum ve bunun dışında herkes zaten kendinden sorumlu ve yarın bir gün bir kaza yaparsanız emin olun ki çok pişmanlık duyup keşke forumda ki ihtiyar üyeyi dinleseydim diyeceğinizden emin olabilirsiniz

    Arkadaşım ne ben senin yaşını bilebilirim ne de sen benim üni. Hayatı çok arkamda kaldı bunu bil yeter ben senelerce sadece istanbul değil bri çok ülkede direksiyon salladım heleki trafik kurallarından bi haber arap yarımadasında.Algıda seçicilik yapıyorsun veya yazılanları anlamamakta anlamadığım bir inat içindesin sana son kez e sabırla 3.kez tekrar izah ediyorum "ben hatayı savunmuyorum o adamın hatalı olduğunuda belirtiyorum" eğer anlamamakta hala ısrar ediyorsan akli melekelerinden şüphe ederim.
    Şimdi sana bir soru soruyorum ve konuya bir daha müdahil olmuyorum;
    Sen bu adamın yerindesin gidiyorsun arkandan senden daha hızlı bir adam geliyor niyetini bilemessin belki serseri belki hayati bir meselesi veya önemli bir işi var (türk ceza kanunjnda bile bir suçun nihai kararı unsurlara bağlanır) herneyse sen bu adama frene basıp veya basmayıp sağa geçip yol verirmisin keza vermedin bu adam seni sağdan geçerek yoluna devam edeceğini anladı ve makasa kalktı.sen burara inadına öndeki araca bodoslaöadan gireceğini bile bile gaza basarmısın basmazmısın bana bu sorunun cevabını ver yeter.senin kamu spotuna ihtiyacım yok burAdaki herkez serseri kendini bilmez bir tek sen akıllı değilsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türkiye'de Trafik Kuralları İhlali başlıklı bir araştırma ödevi hazırlıyordum. Buradaki yazıların bir bölümüne ödevde yer değiştirmeyi düşünüyorum.

    Zaten şu yazıları okuyunca neden ülkemizde trafik bilincinin bu kadar alt seviyede olduğu belli.

    Neredeyse üyelerin yarısı konu sahibi arkadaşı suçlu bulmuş.

    Canı geçtim, makas atan kişinin diğer araçları sert fren yapmaya zorlayarak lastiklerini gereksiz aşındırmasına bile hakkı yok.

    Bazen sol şeridi işgal eden magandalar oluyor, böyle durumlarda hepimiz mecburen sağ-sol yapıyoruz fakat kimse zevk için böyle tehlikeli bir şey yapamaz.

    Avrupayı bilmiyorum ama ABD 'de bu makas olayını yaparsanız, bırakın ehliyeti,cezayı, aylarca hastanede psikolojik destek alırsınız, size normal gözle bakmazlar.

    Türkiye gibi ülkelerde bu tür olayların cezası olmadığı için insanlar haklı olarak kendi ceza sistemlerini devreye sokuyorlar.

    Ben ikide bir arkama bakıp acaba makas atan var mı? Acaba önüme geçebilir mi diye düşünmek zorunda değilim. Ayrıca arabada hasta vs olup olmadığını da bilemem böyle bir zorunluluğumda yok. Zaten acil işi olan adam açıyor dörtlüleri adam gibi gidiyor herkes de yol veriyor.

    Bu makas atan arkadaş zannetmiyorum bir daha böyle hareketler yapsın. Şanslıymış ölmemiş. Umarım bir daha yapmaz. Ölseydi üzülmezdim de sevilmezdim de.

    Merak ettiğim nokta konu sahibi arkadaşı suçlayanların eğitim durumu, ciddiyim ödev de veri olarak kullanacağım bunu.

    Konuyu açan arkadaşım, bence senin tek suçun kazadan sonra olay yerine gitmek olmuş.

    Güvenli sürüşler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat5252 -- 7 Ocak 2014; 16:11:35 >




  • Konu sahibini suçlayanlardan biri olarak merak edilen eğitim durumumu söyleyeyim.

    Meslek Lisesi mezunuyum. Mekanik tesisat teknik ressamıyım. Doğma / büyüme İstanbulluyum. 38 yaşındayım ve doğduğum günden beri arabalar ile iç içeyim. 20 yıldır askerlik dahil araba kullanıyorum. Hobim de arabalar üzerine olup 1/18 ölçekli diecast model araba kolleksiyoneriyim. 94 tane arabam var şu an 95. yolda.

    COROLLA sürücüsünün makasçı olduğunu gördünüz mü? Olayı sadece konu sahibinden biliyorsunuz. Belki olay anlatıldığı gibi değil. COROLLA sürücüsü de salak değil herhalde durakta yolcu alan otobüsü görüp gaza köklesin sonra fark edip çarpsın. Belki de konu sahibi arkadaş COROLLA sürücüsünün üzerine doğru kırıp sıkıştırmak istedi ve COROLLA'da sağa kırıp otobüse çarptı.

    Konu sahibinin ifadesine göre ara sokaktan COROLLA yola çıkmış ve hızlı bir şekilde arkasından geliyormuş ve konu sahibi MAKASÇI BU ADAM deyip sağından geçmesine izin vermeyip gazı köklemiş.

    Ara sokaktan yola çıkan bir COROLLA birden nasıl hızlanabilir? her sağdan geçen makasçıysa o zaman herkes makasçıç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 7 Ocak 2014; 16:28:57 >




  • Konu sahibini haklı görmeyenlerden biri de benim,

    Önce Bornova Anadolu Lisesini, sonrasında da Makina Mühendisliğini bitirdim. 40 yaşındayım. 18 yaşından beri ehliyetim ve arabam vardır.
    Yılda 20.000-25.000 km yol yaparım ve kusurlu olarak karıştığım hiçbir kaza yok, iki defa bana çarptılar, ikisinde de küçük kaporta hasarı oluştu. Birinde çöp kamyonu sürttü, çamurluk değişti, diğerinde arka çamurluk doğrultuldu, tampon değişti. 22 yılda yaptığım bütün kazalar bunlar.
    Allah hepimizi beterinden korusun.

    Arabalarım süt kuzusu arabalar da değildir, aralarında Fiat Tipo 2.0 16V, BMW 320i, Honda Accord 3.0 V6, Volvo S80 T6, BMW X1 gibi araçlar var.

    Bunu nasıl başardım, fazla risk almayarak tehlikeli araç kullanmayarak ve olası tehlikeleri önceden görerek.

    Yanlış yapan birini cezalandırmaya çalışmayarak.
    Burada kimse Corolla'nın yaptığını savunmuyor. Corolla zaten hatalı.

    Ama konuyu açan arkadaş da olayı şöyle anlatıyor.

    "O zaten önce benim şeridime burnunu uzattı ben makas atmasın diye sağ şeride tekrar girmesini sağladım inat etti basa bas geldi"


    Trafikte inat olmaz. Başkası hata yapıyorsa cezasını siz kesemezsiniz. Bırakın geçsin gitsin, bir şeyiniz eksilmez, erkekliğinize leke sürülmez.




  • ultrankara

    LE10

    ve hele ki CAD34 denen vatandaş

    her konuda ölümüne aşırı hız ,makaslama ve trafikte her türlü tehlikeyi savunan vatandaşlar

    üstelik 3-5 yıllık şoförlükleri ile dünyayı ben yarattım diyorlar

    zaten cad34 önceden bloklamışım ,şimdi bu iki laf anlamazı da bloklayıp boş yere sinirimi bozmayacağım (emin olun babanız yaşındayımdır ama bu tarz lafları bana ettiğinize göre yazık o babaya)

    sizinle uğraşmak bile boşuna zaman kaybı ve sizi Allah'a havale ediyorum ,zaten bu kafayla başınıza neler geleceği belli de ben karşı tarafa üzülürüm ve inanın sizin için zerre kadar üzülmem

    suç varsa cezası da vardır ,bu bazen bu dünyada ,bazende ahirette karşınıza çıkacaktır ve hiç sevinmeyin o cezayı mutlaka çekeceksiniz ,ha sadece kendi yaptıklarınızdan değil burada sizi okuyup kötü etkilenen (hatta yollarda görüp özenen) herkesin cezasına da ortak olacaksınız


    bundan sonra istediğinizi yazıp ,atıp tutabilirsiniz

    bu arada çok bilmiş ultrankara eğitimden bahsetmişsin ve sana göre eğitimsizmişim ,senin yaşın kadar okullar+kurslar görmüşlüğüm ve 28 yıllık trafik tecrübem vardır ,ayrıca eğitim sadece okullarda olmaz ,cevap veriş tarzına göre ne kadar eğitimli olduğun belli oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 7 Ocak 2014; 17:09:01 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    ultrankara

    LE10

    ve hele ki CAD34 denen vatandaş

    her konuda ölümüne aşırı hız ,makaslama ve trafikte her türlü tehlikeyi savunan vatandaşlar

    üstelik 3-5 yıllık şoförlükleri ile dünyayı ben yarattım diyorlar

    zaten cad34 önceden bloklamışım ,şimdi bu iki laf anlamazı da bloklayıp boş yere sinirimi bozmayacağım (emin olun babanız yaşındayımdır ama bu tarz lafları bana ettiğinize göre yazık o babaya)

    sizinle uğraşmak bile boşuna zaman kaybı ve sizi Allah'a havale ediyorum ,zaten bu kafayla başınıza neler geleceği belli de ben karşı tarafa üzülürüm ve inanın sizin için zerre kadar üzülmem

    suç varsa cezası da vardır ,bu bazen bu dünyada ,bazende ahirette karşınıza çıkacaktır ve hiç sevinmeyin o cezayı mutlaka çekeceksiniz ,ha sadece kendi yaptıklarınızdan değil burada sizi okuyup kötü etkilenen (hatta yollarda görüp özenen) herkesin cezasına da ortak olacaksınız


    bundan sonra istediğinizi yazıp ,atıp tutabilirsiniz

    bu arada çok bilmiş ultrankara eğitimden bahsetmişsin ve sana göre eğitimsizmişim ,senin yaşın kadar okullar+kurslar görmüşlüğüm ve 28 yıllık trafik tecrübem vardır ,ayrıca eğitim sadece okullarda olmaz ,cevap veriş tarzına göre ne kadar eğitimli olduğun belli oluyor

    Bana bak efendi!!!

    LAFINI SÖZÜNÜ BİL!! BABAMI KARIŞTIRMA, 11 YIL ÖNCE VEFAT ETMİŞ BABAMI ASLA AĞZINA VE DİLİNE DOLAMA..


    KARŞINDA ÇOCUK YOK SENİN!

    Lafa bak, başımıza neler geleceği belliymiş. Merak etme 38 yıldır bir şey gelmedi başımıza. Senin bildiğin apaçi tayfasından değiliz.

    VE BABAM YAŞASAYDI BUGÜN 68 YAŞINDA OLACAKTI.. SEN ŞİMDİ BABAM YAŞINDA OLDUĞUNA GÖRE 68 - 70 YAŞINDA OLMAN GEREK.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 7 Ocak 2014; 18:32:28 >




  • burdan kan çikar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    ultrankara

    LE10

    ve hele ki CAD34 denen vatandaş

    her konuda ölümüne aşırı hız ,makaslama ve trafikte her türlü tehlikeyi savunan vatandaşlar

    üstelik 3-5 yıllık şoförlükleri ile dünyayı ben yarattım diyorlar

    zaten cad34 önceden bloklamışım ,şimdi bu iki laf anlamazı da bloklayıp boş yere sinirimi bozmayacağım (emin olun babanız yaşındayımdır ama bu tarz lafları bana ettiğinize göre yazık o babaya)

    sizinle uğraşmak bile boşuna zaman kaybı ve sizi Allah'a havale ediyorum ,zaten bu kafayla başınıza neler geleceği belli de ben karşı tarafa üzülürüm ve inanın sizin için zerre kadar üzülmem

    suç varsa cezası da vardır ,bu bazen bu dünyada ,bazende ahirette karşınıza çıkacaktır ve hiç sevinmeyin o cezayı mutlaka çekeceksiniz ,ha sadece kendi yaptıklarınızdan değil burada sizi okuyup kötü etkilenen (hatta yollarda görüp özenen) herkesin cezasına da ortak olacaksınız


    bundan sonra istediğinizi yazıp ,atıp tutabilirsiniz

    bu arada çok bilmiş ultrankara eğitimden bahsetmişsin ve sana göre eğitimsizmişim ,senin yaşın kadar okullar+kurslar görmüşlüğüm ve 28 yıllık trafik tecrübem vardır ,ayrıca eğitim sadece okullarda olmaz ,cevap veriş tarzına göre ne kadar eğitimli olduğun belli oluyor

    Sen gerçekten laftan anlamaz terbiyesiz adamın tekisin belli zaten.Oradan kendince beddua ediyosun onlar döner seni bulur merak etme.Ben ne makas atıyorum dedim ne makasçıyı savuuyorum dedim ama sen gibi türkçe anlamayan anlama kapasitesi yetersiz bi adamla uğraşamam daha fazla.Ha bu arada itin duası kabul olsaydı gökten kemik yağardı.Kim üstüne alınırsa artık :)




  • konuya bak.. neyse müdahil olmayacam dedim ama kemal bey sen yazdıklarıma tekrar bak bakmış olmak için bakma inatla beni suçluyu savunuyor konumuna getiriyorsun.üstüne gelmek istemiyorum daha fazla delinin biri kuyuya taş atmış işte şahsi hakaret veya kötü niyetlere gerek yok hepimiz beşeriz ne bu gerginlik arkadaşlar :)) ayrıca istediğin şekilde bloklayabilirsiniz memnun olurum.hepinize kazasız belasız hayırlı sürüşler..iyi akşamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LE10 -- 7 Ocak 2014; 19:34:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LE10

    konuya bak.. neyse müdahil olmayacam dedim ama kemal bey sen yazdıklarıma tekrar bak bakmış olmak için bakma inatla beni suçluyu savunuyor konumuna getiriyorsun.ayrıca istediğin şekilde bloklayabilirsiniz memnun olurum

    konu sahibi kaçtı suçlamaları haklı görünce, bu adam avukatıymış :D




  • Arkadaslar tabiki de hepimiz olayi konu sahibinin anlattigi kadariyla biliyoruz fakat soyle bir durum var ben demiyorum ki makas atanlari kaza yaptiralim, sadece demek istedigim makas atan bir kisi icin ne frene basarim ne gaza basarim. Gecen gecer gecemeyen de patlar. Acikcasi bende arkamdan makas ata ata gelen ve tamponumdan opucuk alircasina cikan insanlardan nefret ediyorum, belki konu sahibi arkadas bir anlik hakli ofkesiyle bu hareketi yapti. Benim canimi dusunmeyen adami ben neden dusuneyim? Bu sebepten dolayi suclamak gercekten haksizlik. Adama frene bassan kaza olmadan gecerdi yazilmis yukarida. Bu nasil bir mantiktir? Bu dusunceyle yapisiyla daha cok kurbanlar veririz.Bu herhangi birimizin basina gelebilir, makas atana dikkat edecez diye, onumuzdekine carpabiliriz. İstanbul' da bircok kadin sofor var. Makas atan bir araba yanlarindan gectigi zaman nasil sok olduklarina bircok kez sahit oldum. Belki iclerinde o heyecanla kaza yapanda vardir.

    Uzgunum ama ozellikle yasi 30 un ustunde olan abilerim, yasim 22, ehliyetimi aldigim ilk gunden beri araba kullaniyorum, ilk sene icerisinde ne yazik ki bende makas attim, kural ihlali yaptim. Sukurler olsun suanda yaya cizgisi, sinyal vs hepsine uyarim. Gecenler gece e5 te 100 le gittim, hiz limiti 70 yaziyordu, kac gundur onu dusunuyorum.

    Sizden beklerdim ki( konu sahibinin yaptigi yanlistir dogrudur) bu makas atanlarin ehliyeti alinsin, en agir sekilde cezalandirilsinlar gibi seyler soyleyin. Tabikide kimse kendi ceza sistemini uygulamamali ama ne yazik ki burasi Turkiye, polis ceza kesmezse vatandas keser.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sizin olayınız şuna benzemiş;



    Videonun sonuna dikkat...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre Guven

    Sizin olayınız şuna benzemiş;



    Videonun sonuna dikkat...

    orda 6 ya çarpmamış heralde demi arkadan birisi çarpıyo buna şeridi değiştirirken.Seliminde bi yeri tavan zaten arkadaşları sağolsun bunun gibileri kesinlikle savunuyorum yanlış anlaşılmasın işte kaç mesaj attım tekrar yazasım gelmiyo :D

    edit:Şarkı beni benden aldı :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrankara -- 7 Ocak 2014; 21:09:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultrankara

    quote:

    Orijinalden alıntı: Emre Guven

    Sizin olayınız şuna benzemiş;



    Videonun sonuna dikkat...

    orda 6 ya çarpmamış heralde demi arkadan birisi çarpıyo buna şeridi değiştirirken.Seliminde bi yeri tavan zaten arkadaşları sağolsun bunun gibileri kesinlikle savunuyorum yanlış anlaşılmasın işte kaç mesaj attım tekrar yazasım gelmiyo :D

    edit:Şarkı beni benden aldı :D

    6'ya çarpmamak için kırıyor ve çarpıyor. Fakat 6'nın yaptığı hareket tam ''ayar'' olmuş ve yola gelmiştir inşallah arkadaş.

    Şarkıyı ben de sevdim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serhat5252

    Arkadaslar tabiki de hepimiz olayi konu sahibinin anlattigi kadariyla biliyoruz fakat soyle bir durum var ben demiyorum ki makas atanlari kaza yaptiralim, sadece demek istedigim makas atan bir kisi icin ne frene basarim ne gaza basarim. Gecen gecer gecemeyen de patlar. Acikcasi bende arkamdan makas ata ata gelen ve tamponumdan opucuk alircasina cikan insanlardan nefret ediyorum, belki konu sahibi arkadas bir anlik hakli ofkesiyle bu hareketi yapti. Benim canimi dusunmeyen adami ben neden dusuneyim? Bu sebepten dolayi suclamak gercekten haksizlik. Adama frene bassan kaza olmadan gecerdi yazilmis yukarida. Bu nasil bir mantiktir? Bu dusunceyle yapisiyla daha cok kurbanlar veririz.Bu herhangi birimizin basina gelebilir, makas atana dikkat edecez diye, onumuzdekine carpabiliriz. İstanbul' da bircok kadin sofor var. Makas atan bir araba yanlarindan gectigi zaman nasil sok olduklarina bircok kez sahit oldum. Belki iclerinde o heyecanla kaza yapanda vardir.

    Uzgunum ama ozellikle yasi 30 un ustunde olan abilerim, yasim 22, ehliyetimi aldigim ilk gunden beri araba kullaniyorum, ilk sene icerisinde ne yazik ki bende makas attim, kural ihlali yaptim. Sukurler olsun suanda yaya cizgisi, sinyal vs hepsine uyarim. Gecenler gece e5 te 100 le gittim, hiz limiti 70 yaziyordu, kac gundur onu dusunuyorum.

    Sizden beklerdim ki( konu sahibinin yaptigi yanlistir dogrudur) bu makas atanlarin ehliyeti alinsin, en agir sekilde cezalandirilsinlar gibi seyler soyleyin. Tabikide kimse kendi ceza sistemini uygulamamali ama ne yazik ki burasi Turkiye, polis ceza kesmezse vatandas keser.

    yaşım 22 demişsin ama inan yaşı senden çok daha büyük olup aklı havada olan çok insan var

    senin gibilere can kurban

    herkes hata yapabilir ,hele ki senin yaşlarında ,bu önemlidir ama ne yazık ki çoğumuz böyleyiz ,ama sen farklısın çünkü hatanı kabul ediyorsun ve işte en önemli etken budur

    emin ol ki ileride çok daha iyi bir şoför olacaksın ,çünkü diğerleri zannediyor ki çok hızlı araba kullanmak,makas atmak ,kurallara uymamak çok büyük bir marifet

    asıl marifet hatayı kabul edip kendini düzeltebilmektir ama hiç merak etmesinler bu atıp tutanlar bir gün kendisinden daha beter birine rastlayacak ve boylarının ölçüsünü alacaktır


    @serhat5252 altta yazdıklarım sizinle ilgili değildir ,sakın üzerinize almayın

    blokladığım kişiler benden boşuna alıntı yapmasın ,onları ne bu dünyada nede öbür dünyada görmek istemiyorum (aslında öbür dünyadaki hallerini merak etmiyor değilim)

    insan öncelikle terbiyeli olmayı bilecek ,terbiyesiz insandan trafik dahil hemen hiçbir konuda iyi bir şey çıkmayacağı belli oluyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    quote:

    Orijinalden alıntı: Serhat5252

    Arkadaslar tabiki de hepimiz olayi konu sahibinin anlattigi kadariyla biliyoruz fakat soyle bir durum var ben demiyorum ki makas atanlari kaza yaptiralim, sadece demek istedigim makas atan bir kisi icin ne frene basarim ne gaza basarim. Gecen gecer gecemeyen de patlar. Acikcasi bende arkamdan makas ata ata gelen ve tamponumdan opucuk alircasina cikan insanlardan nefret ediyorum, belki konu sahibi arkadas bir anlik hakli ofkesiyle bu hareketi yapti. Benim canimi dusunmeyen adami ben neden dusuneyim? Bu sebepten dolayi suclamak gercekten haksizlik. Adama frene bassan kaza olmadan gecerdi yazilmis yukarida. Bu nasil bir mantiktir? Bu dusunceyle yapisiyla daha cok kurbanlar veririz.Bu herhangi birimizin basina gelebilir, makas atana dikkat edecez diye, onumuzdekine carpabiliriz. İstanbul' da bircok kadin sofor var. Makas atan bir araba yanlarindan gectigi zaman nasil sok olduklarina bircok kez sahit oldum. Belki iclerinde o heyecanla kaza yapanda vardir.

    Uzgunum ama ozellikle yasi 30 un ustunde olan abilerim, yasim 22, ehliyetimi aldigim ilk gunden beri araba kullaniyorum, ilk sene icerisinde ne yazik ki bende makas attim, kural ihlali yaptim. Sukurler olsun suanda yaya cizgisi, sinyal vs hepsine uyarim. Gecenler gece e5 te 100 le gittim, hiz limiti 70 yaziyordu, kac gundur onu dusunuyorum.

    Sizden beklerdim ki( konu sahibinin yaptigi yanlistir dogrudur) bu makas atanlarin ehliyeti alinsin, en agir sekilde cezalandirilsinlar gibi seyler soyleyin. Tabikide kimse kendi ceza sistemini uygulamamali ama ne yazik ki burasi Turkiye, polis ceza kesmezse vatandas keser.

    yaşım 22 demişsin ama inan yaşı senden çok daha büyük olup aklı havada olan çok insan var

    senin gibilere can kurban

    herkes hata yapabilir ,hele ki senin yaşlarında ,bu önemlidir ama ne yazık ki çoğumuz böyleyiz ,ama sen farklısın çünkü hatanı kabul ediyorsun ve işte en önemli etken budur

    emin ol ki ileride çok daha iyi bir şoför olacaksın ,çünkü diğerleri zannediyor ki çok hızlı araba kullanmak,makas atmak ,kurallara uymamak çok büyük bir marifet

    asıl marifet hatayı kabul edip kendini düzeltebilmektir ama hiç merak etmesinler bu atıp tutanlar bir gün kendisinden daha beter birine rastlayacak ve boylarının ölçüsünü alacaktır


    @serhat5252 altta yazdıklarım sizinle ilgili değildir ,sakın üzerinize almayın

    blokladığım kişiler benden boşuna alıntı yapmasın ,onları ne bu dünyada nede öbür dünyada görmek istemiyorum (aslında öbür dünyadaki hallerini merak etmiyor değilim)

    insan öncelikle terbiyeli olmayı bilecek ,terbiyesiz insandan trafik dahil hemen hiçbir konuda iyi bir şey çıkmayacağı belli oluyor

    Sen kafayı yemişsin. Yazık yahu. Sana ne öbür dünyada ki halimden. Babamız yaşındaymışsın. Babam yaşasaydı 68 yaşında olacaktı. Bu durumda 70 yaşlarında olman gerekir ki o yaşlarda ki biri böyle abuk subuk yorumlar yazmaz. Her lafa maydonoz olmaz. Bu son mesajım daha yazmıyorum deyip tekrar yorum yazmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre Guven

    Sizin olayınız şuna benzemiş;



    Videonun sonuna dikkat...

    evet taaa baştan beri anlatmaya çalıştığımız olay bu

    bu eleman akıllanmışmıdır derseniz ,asla akılanmamıştır

    çünkü makas denilen olay hastalıktır ,psikolojisi normal olan birisi asla yapmaz

    tabi ucundan köşesinden kendini haklı çıkartmaya çalışanlar ,yaa biz bu kadarını da demedik gibi mazeretler üretselerde içlerinde bu ruh bozukluğu olduğundan bir gün mutlaka yapacaktır

    aynı alkoliklerde olduğu gibi ,bazen morali bozuk olduğundan ,bazen çok keyifli olduğundan ,bazende çok acele işleri olduğundan bunun benzerini yapacaktır

    aslında bu olay tam anlamıyla psikiyatri bir olay , iç dünyasında kızdığı veya gücünün yetmediğini düşünen ruh yapısı bozuk bazı insanların bu şekilde kendini rahatlatmaya çalışması diyebiliriz




  • Seni makas atan cocuktan daha cok kınıyorum. Yazıklar olsun sana. Karısını doguma yetiştiren biri olsa demekki ikisinide mezara gomeceksin. Herkes emniyet kemeri baglamıyor.Ayrıca hava yastıgıda yok millette.Otobusun yerinde yayada olabilirdi. Sana dusen aynadan bakıp kendini garantiye alıp yol vermekti. Sonra arkasından korna calıp selektor yapmaktı.Cok canın istediyse ceza vermeyi yetişirip durdururdun konusurdun. Eminim sende makas atan birisin.
  • quote:

    Herkes emniyet kemeri baglamıyor.Ayrıca hava yastıgıda yok millette. Sonra arkasından korna calıp selektor yapmaktı.Cok canın istediyse ceza vermeyi yetişirip durdururdun konusurdun.


    İşte bu arkadaş bir Türkiye gerçeği örneğidir.

    Feyz alınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.