Şimdi Ara

BİZİ MAKASLAMAYA KALKTI ÖLÜMDEN DÖNDÜK (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
538
Cevap
5
Favori
15.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 112 diye bir şeyden haberiniz yok galiba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    112 diye bir şeyden haberiniz yok galiba

    Kalıbımı basarım İzmirli bir zattır kendileri.

    Modern şehirli bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafik kazası yasatacagına didip durdur kafa göz dal adama. Bence cok daha iyi bir çozum. 112 varmış :) Ne yapacak 112 cok merak ediyorum. İzmirde yasıyorum evet dogma buyume ama izmirli ruhu ve tarzı yok bende tamam kardeşim. Benim şehirler flan umrumda değil. Takılmam boyle bos şeylere.
  • İmzanızı dahi doğru yazmaktan acizsiniz.
    Burada ahkam kesiyorsunuz

    Hindistan'da bile İzmir'deki şoförlerden daha saygılı insanlar trafikte...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su videodaki kisiye arkasindan korna calip selektor atsaniz ne olacak cok merak ediyorum. Cok utanip tovbe edip iyi bir sofor mu olacak? Adamlar 2 dklik videoda 50 araci tehlikeye atti. Polise sikayet edip plakasini versen polis birsey yapmayacak. Araplar'dan sonra trafik bilinci en az olan toplumuz sanirim. Ekonomik olarak kat kat buyuk oldugumuz Ukranya' da bile boyle birsey gormedim. Kimsenin makas atana yol verme zorunlulugu yok. Bu "karisini doguma yetistiriyodu" sozude cok sacma. Akli basinda hicbir insan arabada karisi, cocugu varken makas atmaz. Kurallarda acil durumlarda makas atabilirsiniz diye bir madde yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan_unsal

    Trafik kazası yasatacagına didip durdur kafa göz dal adama. Bence cok daha iyi bir çozum. 112 varmış :) Ne yapacak 112 cok merak ediyorum. İzmirde yasıyorum evet dogma buyume ama izmirli ruhu ve tarzı yok bende tamam kardeşim. Benim şehirler flan umrumda değil. Takılmam boyle bos şeylere.

    hamile karısını hastaneye yetiştireceğim diye terör estireceğine çevirirsin 112 yi gelip hastaneye götürürler

    birde merak etme köydekiler kendi başlarına bile doğurabiliyor ve şehirdekilerde biraz sabredip ambulansı beklesinler :)
  • @kemal1414

    Hiç olur mu hocam?

    Bunların alayını Florence Nightingale doğurttu :)

    Tarlada doğuran taş çıkarıyormuş!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evinin onunde arabası olupta 112'yi kaç kişi arıyor allah aşkına. Sen ne içtin ya :) Sakın toplum içinde yani gercek hayatta soyleme gülerler.Kendindesin dimi sen ?
  • 40-50 arası en az 200 tane adam ile 12 yıl calıstım,bende tanırım senin gibileri.Ukalalığından belli oldu zaten seninde İzmirli oldugun.Valla hic kusura bakma abicim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan_unsal -- 8 Ocak 2014; 0:28:56 >
  • @kemal414 @sicakyuz

    Ben hala makas atmayi tartistigimiza inanamiyorum :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sicakyuz

    @kemal1414

    Hiç olur mu hocam?

    Bunların alayını Florence Nightingale doğurttu :)

    Tarlada doğuran taş çıkarıyormuş!

    hay sağ olasın hocam :)

    günlerdir bazıları sinirlerimi yerinden oynatıyordu ,bu iyi geldi :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serhat5252

    @kemal414 @sicakyuz

    Ben hala makas atmayi tartistigimiza inanamiyorum :)

    boşver hocam ya hiç değilse biraz neşemiz yerine geldi ,zaten bazılarına ne söylesek boş ,ancak bu olaydaki gibi bir otobüsün altına girmeden anlamayacakları kesindir :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan_unsal

    Evinin onunde arabası olupta 112'yi kaç kişi arıyor allah aşkına. Sen ne içtin ya :) Sakın toplum içinde yani gercek hayatta soyleme gülerler.Kendindesin dimi sen ?

    bana söylüyorsan ben sadece alkolsüz içecek kullanırım :)

    yani diyorsun ki ,yok arkadaş biz ambulans falan çağırmayız onun yerine kendi arabamıza hamile eşimizi alıp trafiği haşat ederek( ,makas ,aşırı hız vs.) ile hastaneye gideriz (tabi sağ sağlim varabilirsek)

    güzel kafaymış :)
  • Neyse herkesin kim oldugunu cevresi ve ailesi iyi bilir.Benide ilgilendirmez. Yıllardır bir forum sitesine cok bağlı olmadım. Ama forumlarda dikkat ettiğim ve anladıgım tek şey nedir biliyormusunuz ? :) Valla kızgınlıktan flan yazmıyorum. Birkaç eski uyenin birbirini kolladıgı ve onların gorusunden olmayanlara hemen olumsuz yorum getirmeleri ve dalgaya almalardır.Aralarında admin flan olur bunların genellikle ve hemen uyeliginizi dondururlar.
    Bu forum duzenide boyledir yapacak birsey yok. Kaç yasınıza gelmisiniz burada forum polisliği yapıyorsunuz. Atomu parcalamak,önyargıları parcalamaktan zordur demiş biri.İşte önyargısız insanlar hayat boyu bir yerlere gelmişlerdir.Gelemeyenler utansınlar !!
  • Kemal14 benim aracılıgım ile nesesi yerine gelmiş :) Ya baba benim bazen moralim bozuluyor gercekten neselenmek istiyorum ama beceremiyorum.Eğer bu mevzudan once durgunsan ve sonra nes geldiyse helal olsun sana.Keşke bende boyle ufak seylerden pay cıkarıp kolay neselenebilsem valla cok isterdim.İşte stres var zaten atamıyorum.
  • Makasciyi cezalandirmak istemissin ve basarmissin. Simdi bir senaryo (takla, refuj vs) yaratip vicdanen rahatlamaya calisiyorsun. Buna gerek yok. Makas atan adama bu son mustehak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani makası savunmuyoruz diye forum polisi yada önyargılı mı oluyoruz :)

    bence tamamen yanlış düşünüyorsunuz ,dh. yöneticileri kimsenin gözünün yaşına bakmaz

    hatta ben yönetici olsam öncelikle marka fanatikleri ile kuralsızlıkları savunanları bir dakika tutmazdım (rütbe ,katılım tarihi vs. bakmadan) ,çünkü trafik kuralına karşı çıkan kişi forum kurallarına ve yöneticilere de karşı demektir ,çünkü bunlarda kuraldır ve bu tip şahıslar kuralları yok saymayı severler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan_unsal

    Kemal14 benim aracılıgım ile nesesi yerine gelmiş :) Ya baba benim bazen moralim bozuluyor gercekten neselenmek istiyorum ama beceremiyorum.Eğer bu mevzudan once durgunsan ve sonra nes geldiyse helal olsun sana.Keşke bende boyle ufak seylerden pay cıkarıp kolay neselenebilsem valla cok isterdim.İşte stres var zaten atamıyorum.

    ya hocam bu konu gerçekten çok ciddi olduğu için inanın bayağı gerildim :)

    ha diyeceksin ki sanki senin demenle bunlar düzelecek mi ? yada kendini parçalıyorsun da eline geçen var mı ?

    yok tabi ki :)

    ama bir kişi bile yanlıştan dönerse bu hepimiz için kazanım olacaktır ,ben hep bu şekilde düşündüğüm için hep sıkıntı çektim

    yaa sana ne kardeşim ,dünyayı sen mi düzelteceksin ,diyenler çok oluyor ama yapım gereği dayanamayıp iyi bir şeyler yapmaya çalışıyorum (kendi açımdan)


    selamlar ,sizde fazla moralinizi bozmayın :))




  • Bir tolerans (hoşgörü) kampı var, bir de kural kampı var. Bir de bunların üzerine "tolerans göstermek kuraldır" gibi bir paradoksumuz var. Pragmatik tarafı doğru bence, tolerns göstermek, olayları kişisel alana taşımamak güvenli sürüş için önemli ama bir açıdan da, kural ve toleransı aynı cümlede kullanmak çelişkidir.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Serhat5252

    Avrupayı bilmiyorum ama ABD 'de bu makas olayını yaparsanız, bırakın ehliyeti,cezayı, aylarca hastanede psikolojik destek alırsınız, size normal gözle bakmazlar.

    Türkiye gibi ülkelerde bu tür olayların cezası olmadığı için insanlar haklı olarak kendi ceza sistemlerini devreye sokuyorlar.



    Almanya'da kasıtlı trafik hatasını ayırıyolar. Mesela şerit ihllali yaptınız, ona göre bir para cezası var ama kasıtlı yaparsanız çok daha ağır bir cezası olabiliyor. Emniyet şeridinden geçmek, sol serbest olduğu halde sağdan geçmek gibi şeyler kasıtlı ihlale girebilir.

    Bir de -bence daha önemlisi- yol kanunu var. Trafik kanununa göre aslında haklı veya haksız olmuyoruz, hatalı veya hatasız oluyoruz. Hak başka bir konu. Yol kanunu ise daha farklı. Seyahat halindeki kişilerin haklarını açıklıyor. Buna göre (aklımda kaldığı şekliyle), yolda kimse başkasını zor duruma düşüremez, aşağılayamaz veya küçük duruma düşüremez.

    Biizm eksik tarafımız bence budur. Bu yasaya, böyle bir maddeye acaba neden ihtiyaç duymuşlar... Eski çağlarda varlıklılar yolun ortasından gider, köprülerden önce geçer, teba veya ikinci sınıf görülen insanlar da yolun kenarında yürürlerdi. Veya aile reisi önde yürür, kadın ve çocuklar arkadan gelirlerdi. Çok uzağa gitmeye gerek yok yakın zamana kadar görmek de mümkündü böylelerini.

    Problem de bence burada başlıyor. Yani bence trafik kurallarını boşuna tartışıyoruz. Eşitlik fikri yeterince tesis edilmemeiş. Mesele bu. Buna zarar verince, veya bilmeden zarar verecek şekilde eşitlik fikrine sahip olmayınca trafik kuralları rafa kalkabiliyor, ikinci plana düşebiliyor. Forum sanıyorum işin renginin burada ne kadar çok değişebildiğinin pek farkında değil.

    Bu taraftan bakarsak eğer tepkiler dünyanın hemen heryerinde sanıyorum aşağı yukarı aynıdır. Konu tamamen karşıdakinin nasıl algıladığına bağlıdır. Beni yol kukası yerine koydu veya adamın acelesi var... Kaçabilir, kaza yaptırabilir veya belki silahla vurabilir. Haklı veya veya hakksız bilemem, hukuk branşım değil ama buradaki olaydan çok daha ileriye gidenleri heryerde olabiliyor. Tamamen karşıdaki insanın algısına kalmış. En iyisi sınırlarımızı bilip o alana hiç girmemek.




  • Makas atan adama iyi olmuş,kaza yapmış diyenlere karşı insanlık dersi vermeye kalkarken,birazda makas atan kişinin hiçbir şuçu olmayan insanların,belki senin benim veya ailemizden birinin canını sırf zevk için tehlikeye attığını hatırlayın,öyle yorumlar yazın.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.