Şimdi Ara

Bizansı hor görmek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tarihinin önemli medeniyetlerinden biri olan bizansı hor görmek nedendir ? Bilimde ticarette askeri anlamdada gelişmiş bir imparatorluğu hor görmek nedendir.Halkımız bizansı filmlerden izleyip ulan ne kahpe insanlar diyip hor görüyor cahil sanıyor.Tarih kitaplarında (ortaokul ,lise)anodoluda yaşayan her medeniyetin bir konusu vardır ama Bizansın yoktur.Bizansın tarih kitaplarına girmesi gerektiğine inanıyorum gerek medeniyet gerek siyaset anlamında öğrencilere birşeyler katacağına inanıyorum.Nedenlerine gelirsek bugün milyonlarca insanın izleği Taht oyunlarındaki gibi entriklar çevirerek ömrünü uzatmıştır örnek vermek gerekirse Çaka beyin öldürülmesi ,Orhan Çelebi isyanı hep bizansın entrikalarıdır. Mimaride Ayasofya gibi yada tarihi istanbul surları örnek verebiliriz.Bilimde ise istanbulun fethinden kaçan aydınların rönesansı tetiklmesi vb.Evet bizans binclerce masum müslüman yada başka etnik grupların kanına girmiştir.Savunmasız köylere girip kadın çocuk demeden insanları öldürmesini takdir etmiyorum ama yapması gerekeni yaptığna inanıyorum.

• Yoo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

KONU KAPANABILIR

• quote:

Orijinalden alıntı: kuklacini

Tam bir çomar bakış açısı.

Konuyu açma amacın da birine çomar diyebilmekti sanırımÇok belli etmişsin evlat
    Blok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuklacini -- 31 Ağustos 2016; 21:55:59 >

Eminmisin türkiyede yaşağın için öyle geliyordur sana bir örnek vermek gerekirse mumya 3 te çin seddinin yapımını gösterir nedeni söyler ama türk adı geçmez .

Adam hem daha okuyamiyor yorumlari hemde bana comar diyor.

Bu arada cin seddini turkler yaptirmistir bizim akinlarimiz yuzunden yaptilar ama biz genede asmasini bildik

• Valbilken kullanıcısına yanıt
    Alta oyun oynurum yazımım kötü ve imlasının bozuk olmasının nedi budur.Bu arada yorumumu iyi oku ben çin sedini türkler yaptırmadı demedim sadece yabancılar pek bahs etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuklacini -- 31 Ağustos 2016; 21:58:43 >

Orijinalden alıntı: Valbilken

Ne kadar iyi ve gelismis medeniyet olursa olsun turkler tarafindan yikilmistir.

KONU KAPANABILIR

Evet, Roma, Kartaca, Çin, Japonya, Rusya, Britanya, Kastilya, ABD, Vikingler, İnka Türkler karşısında duramamış, toprakları yakılmış, yıkılmış, tüm toprakları ellerinden alınmıştır.

Sokrates, Aristo, Diyojen, Nietzche, Kant, Hegel falan tüm filozoflar Türktür.

Nikola Tesla, Bohr, Einstein, Heisenberg, Darwin, Elon Musk ve bilimum mucit Türktür.

Heredot, Shakespeare, Jules Verne, Tolkien, Dostoyevski ve tüm popüler yazarlar Türktür.

Biz Türkler süperiz, üstün ırkız. Hatta hala tüm dünyayı kültürel, ekonomik, askeri açısından parmağımızda oynatıyoruz, bugün istesek yarın ansızın 82 Washington.

Not: Yanlış anlamayın, Türk tarihini aşağılamıyorum. Gözünüzü açın, aptal olmayın. Dünya sadece sizin etrafınızda dönmüyor.

Edit: Mesajını alıntıladığım canlının mesajına farklı bir konuda karşılaştım ve troll olduğunu farkettim. Trolü ben besledim siz beslemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isengardlı -- 31 Ağustos 2016; 22:55:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İnternette bir ara 1100 yıl ayakta kaldığını okudum ve çok şaşırdım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ithelien

quote:

Orijinalden alıntı: Valbilken

Ne kadar iyi ve gelismis medeniyet olursa olsun turkler tarafindan yikilmistir.

KONU KAPANABILIR

Evet, Roma, Kartaca, Çin, Japonya, Rusya, Britanya, Kastilya, ABD, Vikingler, İnka Türkler karşısında duramamış, toprakları yakılmış, yıkılmış, tüm toprakları ellerinden alınmıştır.

Sokrates, Aristo, Diyojen, Nietzche, Kant, Hegel falan tüm filozoflar Türktür.

Nikola Tesla, Bohr, Einstein, Heisenberg, Darwin, Elon Musk ve bilimum mucit Türktür.

Heredot, Shakespeare, Jules Verne, Tolkien, Dostoyevski ve tüm popüler yazarlar Türktür.

Biz Türkler süperiz, üstün ırkız. Hatta hala tüm dünyayı kültürel, ekonomik, askeri açısından parmağımızda oynatıyoruz, bugün istesek yarın ansızın 82 Washington.

Not: Yanlış anlamayın, Türk tarihini aşağılamıyorum. Gözünüzü açın, aptal olmayın. Dünya sadece sizin etrafınızda dönmüyor.

Ya cok merak ediyorum senin tarih hocan kim

Tarihten turkleri cikar geriye ne kalir

Evet evet
    Koca bir 0

• Ve bunun ortalama 600 yılı süper güç olarak anılır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kuklacini kullanıcısına yanıt
    Bir yerde okumuştum Bizans ismini takanlar Roma-Cermenlermis.Çünkü kendilerini Roma Imparatorluğu`nun mirasçısı olarak görüyorlar. Aslında Bizans basbayağı Roma, Doğu Roma.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Tam bir çomar bakış açısı.

Ne alakası var? Her tarihi kaynağa bakabilirsin. Bizansı atalırımız yıkmıştır

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.