Şimdi Ara

Biz Neden İyi Birşey Üretemiyoruz İşte Cevabı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tek bir kanıtla açıklayacağım. Tek bir ürün bile anlamak için yeterli.

    Ketçap

    Türk Malı
    İçindekiler:
    -Domates Salçası
    -Su
    -Kıvam Artırıcı (Katkı Maddesi)
    -Patates Nişastası (Katkı Maddesi)
    -Glikoz Şurubu
    -Tuz
    -Koruyucu (Farklı birkaç madde)
    -Doğala Özdeş Baharat Aromaları
    -Antioksidan
    -Sirke ekstratı

    Avrupa Malı
    - Domates
    - Su
    - Şeker
    - Tuz
    - Sirke
    - Baharat Özütü


    Bir tanesi pek çok ülkeye ihraç ediliyor. Tat olarak en iyisi. Diğeri ise yenmiyor bile.

    Sağlığımızı ve ağzımızın tadını düşünüyorsak Avrupadan gelen ketçabı yemek zorundayız.

    Gizli bir formülü yok bunun biri doğal ve lezzetli diğeri yapay ve berbat.


    Hileye başvurulmasa biz de kaliteli birşeyler üretebiliriz. Çöpe attığım ürünlerden sonra artık markette içinde ne olduğunu okuyup öyle alıyorum. Ama bazılarında o da yeterli olmuyor.

    Her zaman aldığımız tereyağında son zamlardan sonra margarin kokusu gelmeye başlayınca tereyağ bulmakta bile zorluk çekiyoruz. Margarin kokusunu anlamayan tüketebilir tabi pek çoğu da anlamayacaktır.

    Kolot peyniri vardı kuymak yapayım dedim karadenizlilerin 1 metre sünen peyniri tavada beyaz peynir oldu. Yiyemedik.



    NOT:
    Burada hiçbir marka veya firma adı zikretmeden misal olarak verdim. Herhangi bir markayı aklınıza getirmeyin. Bunu niye diyorum çünkü ticari itibarımız zedeleniyor diye dava açabilirler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Yediğimiz içtiğimiz hemen her şey kalitesiz ve yapay ama lafa gelince "evropada elma 15 yüro yeeeğnim"



    Ordaki ulkeler bizdeki berbat standartlara izin verseler mutfak masrafları bizim yarimiz kadar olmaz eti gectim peynir yemek bile lüks oldu 800 gram peynir 17 18tl onun da standartı belli yani

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekşimeyen yoğurt yaptılar ne ki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sağlığımız gerçekten tehlike de. Gerçekten iyi bir konuya değinmişsin



    Bizim için farkındalıklar çok önemli. Nedir bu farkındalıklar?



    Sağlığımız; Yani yediklerimiz içtiklerimiz. Yediğimiz içtiğimiz bir çok şey de glikoz, fruktoz, Mısır’da şurubu, nişasta şekeri, e202 vb katkı maddeleri...



    Hani bir reklam vardı ya aklıma geldikçe söylerim: “İçine koyduklarımız kadar, koymadıklarımız önemli” ha bir de bi çikolatasının tadına ve gramajına bakın. Çok pahalı.



    Ama asla çok pahalı olmasını yadırgamıyorum. Pahalı olan çikolata değil, pahalı olan alım gücümüzdür. Sırf alım gücümüz düşmesin diye daha ucuz maddelerden gıda üretimi yapıyorlar. Bunların içine türlü türlü katkı maddeleri koyuyorlar.



    Sonra da Yok efendim bu ucuz diğeri pahalı kıyaslaması yapıyoruz.



    Bir kutu meyvesıyunun içine koyunlarına bakın.

    Gidin exotic sıkma meyve suyu için. Hak ettiğiniz meyve suyu budur.



    Çünkü içinde hiç bir katkı maddesi Yok.



    Poğaça yiyorsunuz; tamamen margarin.



    Ekmek yiyorsunuz yine katlı maddesi.



    Normal ekmek 0.75 kuruş.

    Tam buğday 2 veya 2.5 lira



    Sizin hak ettiğiniz değer 2. Seçenek ama şartlar işte.



    Ülkemizdeki asgari ücrete bakın.



    Bence bu ülke de Gıda terörü işleniyor.



    Hastaneler dolup taşıyor. Fazla söze de gerek Yok...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Avrupa'da kanser vakaları azalırken bizde vakaların artması şaşırtıcı değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçen Yıl yine yerli, milli, helal diye reklamı yapılan bir markadan yoğurt aldım.
    Yoğurt bildiğin muhallebi gibi sünüyor.
    Sanırım kıvam artırıcı koyarken ellerinin ayarı kaçmış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bim'in yumurtasını hiç denediniz mi? Bi pişirin yiyin. Tadı yok saman gibi bi şey. Tadı falan geçtim, acaip bi şey. Normalde yumurta haşlandıktan sonra zor ayrılır kabuğundan. Bu nasılsa hemen ayrılıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elimizin altında Anadolu gibi çok fazla çeşit gıdanın yetiştiği bir hazine var ama çiftçiye verilen destek...vermese daha iyi yani dalga geçiyorlar resmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katkısız mayonez almıştım kaliteli bir markanın ve gerçekten de katkısız olduğunu diğer mayonezlerin tadı ile kıyaslayınca anlıyorsunuz.

    Neyse geçen de evde mayonez yoktu bimde alışveriş yaparken mayonez alayım dedim aldım. Deneyince ağzıma keskin bir sirke tadı geldi. O kadar tatsız ki mayonez demeye bin şahit ister.

    Bu ülkede şans eseri yaşıyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hak ettiğimiz bu. Daha fazlasını hak etmiyoruz. Yetmez ama Evet!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen şimdi avrupa malında glikoz koruyucu falan olmadığını mi iddia ediyorsun ketçapta sıkıntı yok da her şeyi böyle düşünüp aga bunlar daha iyi üretim dersen geçmiş olsun. genel katılıyorum cevaplardaki ana düşünceye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Organik hoşaf var ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.