Şimdi Ara

Biz Dünyaya Bunun İçin mi Geldik?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Doğ 7 yaşına gelince okula git erkeksen 18-22 yaş aralığında askere git askerlik bitince evlen ömür boyu çalış. Bu mudur yani hayat ömür boyu çalışmakmıdır? Bir maaşla da ev bir şekilde dönüyor neden eve iki maaş girmesi için bu kadar çile çekmek zorundayım ki, herkes mi kapitalizmin kölesi olmuş. Akrabalar desen ayrı bir mal, sanki kendi çocuklarıymış gibi gir işe çalış demeler. Nereden buluyorlar kendilerinde başkalarının hayatına karışma hakkını çözemiyorum. Bir insan sırf eve 1600 tl fazla girsin diye çocuğunun bu kadar çile çekmesini ister mi hiç, çalışma saatleri normal olsa neyse de bir insan çocuğunun haftada 72 saat çalışmasını ister mi, yani okumayan herkes bunu hakediyor mu? Bence kimse ne sebeple olursa olsun haftada 72 saat çalışmamalı, kölelik düzenine ne kadar alışmış bu ülke böyle, sırf biraz daha lüks yaşam için bu kadar çileye değer mi? Herkes kapitalizmin kölesi olmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu dışı ölmüş

• Kardeşim sana bütün canım ciğerim ile hak veriyorum. Ben de bir ara çok takmıştım bu konuya ama başka çarem kalmadı şimdi girdim bir avm de işe çalışıyorum. Cumartesim yok pazarım yok köle gibi çalışıyoruz işte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2-3 tane özel ders dışında çalışmıyorum hocam. askerlik yeni bitti. yaş ilerledi iş tecrübem de çok az. arkadaşlarım hep kpss ile atandı. bir yandan psikolojik yardım alıyorum panik atak okb var. söylediklerine de sapına kadar katılıyorum bu arada..

ama jenerasyon değişti Z kuşağı geldi. zihniyetler değişti kimin eseri olduğunu söylersem linç yerim.
  • Benim aslında bir hedefim var ama evdekiler benim hedeflediğim şeyleri boş iş olarak gördüğü için bu durumlara geliyoruz. Hep kısa vadeli düşünüyorlar, bir iki sene sonrasını göremiyorlar. Bu zeki canlılar keşke çalışanlarını köle gibi görmese de benim de çalışmak için bir hevesim olsa

Halen soruyorum ve bir cevap bulamadım.

Maalesef şuan ki sistemde ömrün boyunca ortalama maaş ile 1 araba 1 ev alabilirsin. 60 a gelince emekli olup yakalandığın hastalık yüzünden yada eşinin hastalığı yüzünden hastane masraflarıyla geçirirsin.

Hayatının en güzel yılları 7-21 arası okul denilen hapishanede geçer. Ondan sonrasında ise bu soruları sormayan senden daha akılsız insanların emirlerinin altında 60 yaşına kadar geçirirsin. Evlenirsin evden çıkamaz gezemezsin. Çocuk gece gündüz zırlar hastane hastane dolaştırıp durursun, kadın tribi kadının ailesi ve yakınlarıda cabası.

Aslında bu hayat hiç bir ile yaramaz bu sistem ile. Milletde bunları yapmak için geberiyor. Uzun uzadıya yazılacak mevzuda insanın yazarken bile canı sıkılıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Anakart:Gigabyte Z77m-d3h---İşlemci:İntel i5 3570k---SSD:Samsung 840 EVO 120 gb---GPU:Evga GTX960 SuperSC ACX 2.0+ GDDR5 4GB---Ram:Gskill Ripjawsx 8gb (2x4gb) ddr3 1600 mhz ram cl9 (1.5 volt)---HDD:WD Caviar Green 3.5" 1TB---Audio:???---Ses sistemi:Edifier DA5000pro---Kasa:Corsair Carbide 200r---PSU:OCZ Modxtream Pro 80+ 700W

Xiaomi MI 6 128 gb
  • David Haller D kullanıcısına yanıt
    Mehmet aydın sanırım çiftlik bankın ceosuydu, işte benim kimseyi dolandırma gibi bir düşüncem de yok ama demek ki iyi yaşamak için biraz kötü niyetli olmak lazım herhalde

Keşke şuan elime zaman makinası verseler de ilkokul ortaokul zamanlarıma dönsem tek derdim kötü notlarımı saklamak olsa. Ben 10 yaşındayken bunları hiç düşünmüyordum açıkçası 40 dakikanın bitmesini bekliyordum sadece, evlenmek gibi bir düşüncem de yok ama illa evleneyim o sistemin içine gireyim istiyorlar, başıma kalıcan felan diyorlar, gerçekten artık evdekilerin beni bir avuç para olarak gördüğünü düşünüyorum

• Max 60 70 yıl. Yolculuğun tadını çıkar boşver gerisini. Her şeyle dalganı geç, takıntı yaparsan hiç çekilmiyor yolculuk. Adalet falan da arama boş yere. Deli ol dünya senin kahrını çeksin sözü var ya... Özeti bu, bu işin.

Takmayayım takmayayım diyorum ama evde her gün bunun kavgasını veriyoruz bugüne kadar hiçbir şekilde hayallerimi gerçekleştirmeme izin vermediler, küçükken futbolla ilgilenmek istedim boş iş onlar derslerine bak dendi, şimdi de başka hayallerim var ama boş iş onlar git iş bul çalış deniyor. Benim hayallerimi gerçekleştirme hakkım yok mu?

Orijinalden alıntı: Sensei İtachi

Takmayayım takmayayım diyorum ama evde her gün bunun kavgasını veriyoruz bugüne kadar hiçbir şekilde hayallerimi gerçekleştirmeme izin vermediler, küçükken futbolla ilgilenmek istedim boş iş onlar derslerine bak dendi, şimdi de başka hayallerim var ama boş iş onlar git iş bul çalış deniyor. Benim hayallerimi gerçekleştirme hakkım yok mu?
    Tam da onu diyorum işte. Nasıl mutluysan onu yaşa. İllaki sıkıntılı günler olacaktır. Ama senin yaşında hayatını kaybeden binlercesi var, hasta olan yüz binler var. Onlar için de yaşa. En önemli varlık benim de kendine. Ama kararlarının sonuçlarını da unutma. İlerde keşke yapsaydım demek yerine yaptıklarını 'Ben yaptım.' diyebilmek... Ama dediğim gibi yapacağın seçimlerin sonuçları da tamamen sana ait. İyi düşünerek hareket etmek gerekiyor. Ama ne olursa olsun kendini gerçekleştirmek lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.