Şimdi Ara

Biyoteknoloji ölüleri diriltebilirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bunun dini açıdan sakıncası varmıdır virüslerle genetik kodları değiştirerek veya kök hücre yöntemleriyle ölüleri diriltmek mümkünmü?Ölüleri dirilten biri kendini tanrımı ilan etmiş olur?Küfremi girer kişi?
    Buraya araştırmalarımı yazardım ama vaktim yok bu konu üzerine tartışalım beyler bayanlar.
    Yabancı kaynaklardan çevirip buraya atmak isterim bunun üzerine yazıları ama vaktim yok.
    Buraya sovyet rusya deneyini atmayın ben atom moleküler seviyede kasdediyorum hücreleri diriltmek gibi.
    Re anima projesini araştırmanızı öneririm.
    Ama projede sadece ölen beyni geri getirilebileceği yazıyor kalp ne olacak peki kalpte öldü diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainfall38 -- 30 Haziran 2016; 17:00:23 >

• rainfall38 R kullanıcısına yanıt
    Ölüyü diriltmenin dini açıdan değerlendirmesi seninle inandığın din arasındaki bir problem, yani burada cevaplanması anlamlı değil.
    Ölüyü diriltmek tam olarak nedir bu arada galiba bunun tanımlanması gerek, örneğin bazı hastaların kalbi durduğunda şok verilerek hayata döndürülmesi ölüyü diriltmek midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: savarog

Ölüyü diriltmenin dini açıdan değerlendirmesi seninle inandığın din arasındaki bir problem, yani burada cevaplanması anlamlı değil.
    Ölüyü diriltmek tam olarak nedir bu arada galiba bunun tanımlanması gerek, örneğin bazı hastaların kalbi durduğunda şok verilerek hayata döndürülmesi ölüyü diriltmek midir?

Tamamen ölmüş birisini kasdediyorum ölüyü diriltmek derken onun içinde ölü olan hücrelerinin diriltilmesi gerekmiyormu?
    İnandığım din buna küfür olarak bakıyor olabilir ama ben yinede tartışmak istedim.
    Beyin ölse geri getirilse kalp nasıl geri getirilebilir ki kalp öldüğünde pompalayacak yeni kalpmi takacaklar kişiye?
    Zaten bu konuyu din adamlarına sormaya gideceğim.
    Sorduğumda bu konunun altına yazarım cevaplarını.Herkes bilgilenmiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainfall38 -- 30 Haziran 2016; 17:25:11 >

Ölümün tanımı kabaca şöyle galiba,
    "bir insanın hayati fonksiyonlarının geri döndürülemeyecek şekilde durması"
    Bu durumda bilimdeki gelişmeler, geri döndürme konusunda şimdikinden daha başarılı olursa,
    tanım yine aynı kalır, yani bir anlamda ölüm gerçekleşmemiş olur ve ölüyü diriltmek denmez buna.
  • Yasayan oluler efsanesi zombiler nasil ortaya cikmis peki bu canlilar olup geri dirilmiyorlarmi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vücut dondurma diye bir şey duymuştum fakat ölülerin dirilmesi yerine ömrün uzatılması daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rainfall38

Bunun dini açıdan sakıncası varmıdır virüslerle genetik kodları değiştirerek veya kök hücre yöntemleriyle ölüleri diriltmek mümkünmü?Ölüleri dirilten biri kendini tanrımı ilan etmiş olur?Küfremi girer kişi?
    Buraya araştırmalarımı yazardım ama vaktim yok bu konu üzerine tartışalım beyler bayanlar.
    Yabancı kaynaklardan çevirip buraya atmak isterim bunun üzerine yazıları ama vaktim yok.
    Buraya sovyet rusya deneyini atmayın ben atom moleküler seviyede kasdediyorum hücreleri diriltmek gibi.
    Re anima projesini araştırmanızı öneririm.
    Ama projede sadece ölen beyni geri getirilebileceği yazıyor kalp ne olacak peki kalpte öldü diyelim.

Sen yanlış yere gelmişsin birader, bu sordukların için alo fetva hattını araman gerekirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ölüyü Diriltmek
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Belli bir süre sonra beyin çürüdüyse(bilgiler, anılar benlik) dna kopyalama yapsan bile birşey ifade etmez. Kaldı ki tam çürüme gerçekleştikten sonra dna molekülünü eksiksiz elde etmek neredeyse imkansız.
  • Zombiler yasayan oluler derken peki ne anlatilmak isteniyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ruh yok ruh olmayınca hıs de olmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zombilerin islami açıdan sıkıntılı olduğunu düşünüyorum.
    ölüp dirilmiş ve ruhsuz canlılar bunların olması ihtimali yok diye düşünüyorum o yüzden dine bağladım var demek sıkıntılı.
    bir cesedin ayaklanıp yürüyerek hastalık aktarması olayı yaşayan ölü kavramı oradan geliyor olmalı diye düşünüyorum.
    hata ettim bu konuyu açmakla filmlerdeki olay dikkatimi çekti ben resident evil oynayan birisiyim orada crimson isimli özel bir zombi türü vardı ölüp dirilip tekrar saldırıyordu oyunun konusu özel bir virüsün hücre fonksiyonlarını canlandırabilme yeteneğine sahip olmasıydı bende gerçekte olabilirmi dedim ama vazgeçtim dine bağladım muhtemelen sildirteceğim konuyu ama araştırmaya devam aklıma takılan soruları.
    Bir cesedin ayaklanıp yürüp konuşması bana dini açıdan sakıncalı geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainfall38 -- 3 Eylül 2016; 18:41:29 >
    Burası bilim forumu. Din tartışacaksan konuyu Kültür forumunda ya da neresi ilgiliyse oraya açmalıydın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

Burası bilim forumu. Din tartışacaksan konuyu Kültür forumunda ya da neresi ilgiliyse oraya açmalıydın.

yalnız burada din ve bilim bağlantılı.dinlerin sonunun gelme ihtimali var bu konuda ben dikkat çekiyorum.tabi öyle birşey olmayacakta merak ettiğim için.
    islamı hiçbirşey yıkamaz.
    Farketmez, bilim bölümünde bilimsel konular ele alınır. Olüler dirilirse dinlere ne olacağı burada tartışılmaz. Onun için konuyu din-kültür bölümünde açmalıydın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.