Şimdi Ara

BİYOLOJİ YAPAMIYORUM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
3
Favori
12.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ben bu yıl mezun oldum ve bir yıl daha hazırlanıyorum tek sorunum şuan için biyoloji
    mat ve türkçe 30 üstü
    sosyal 20 üstü yapıyorum
    ama fen bir türlü 30 yapamıyorum

sayısal öğrencisiyim biyolojiden bir soru bile çözemiyorum

Biyoloji de dershanede dinliyorum, özet çıkarıyorum, tekrar yapıyorum.. her şey tamam diyip test kitabını açıyorum ilk soruya bakıyorum tek bir yorum bile yapamıyorum ama bana klasik sorsanız biliyorum çalışma şeklim yanlış demek ki lütfen yardım edin ? nasıl çalışıyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorLys -- 21 Ekim 2012; 10:18:06 >

• olmuyorsa olmaz inat etmeyip bırak çalışmayı bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLooDKiLLeR54

olmuyorsa olmaz inat etmeyip bırak çalışmayı bence

öyle olmaz işte, biyoloji önemli derstir.. olmak zorunda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorLys -- 16 Ekim 2012; 19:44:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorLys

quote:

Orijinalden alıntı: BLooDKiLLeR54

olmuyorsa olmaz inat etmeyip bırak çalışmayı bence

öyle olmaz işte, biyoloji önemli derstir.. olmak zorunda..

kardeş şaka yaptım ama biyolojide çalışma sitili olmaz bence tekrar yap test çöz ben bir tek geometride formülleri yazıp başlıyorum çözmeye
  • Biyolojide hemen soru çözümüne geçme.Çünkü belli bir bilgi birikimi gerekiyor soru çözmek için.Benim geçen yıl biyolojim 0dı.Denemelerde 1-2 net yapıyordum.Yazın çalıştım.Video izleyerek çalıştım.Not aldım.Sonra(hücre,sınıflandırma,temel bileşenler,solunum,fotosentez )gibi temel konuları çalıştıktan sonra palmeden test çözdüm.Şu an denemelerde 2 en çok 3 yanlış geliyor.
  • Çalışacaksın konu anlatımlı 2-3 kaynak al hepsini iyice oku.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar, ben bu yıl mezun oldum ve bir yıl daha hazırlanıyorum tek sorunum şuan için biyoloji
    mat ve türkçe 30 üstü
    sosyal 20 üstü yapıyorum

Biyoloji de dershanede dinliyorum, özet çıkarıyorum, tekrar yapıyorum.. her şey tamam diyip test kitabını açıyorum ilk soruya bakıyorum tek bir yorum bile yapamıyorum ama bana klasik sorsanız biliyorum çalışma şeklim yanlış demek ki lütfen yardım edin ? nasıl çalışıyorsunuz ?

Öncelikle temel bilgileri bilmelisin.Bunun için konuyu yazarak çalışmak önemli ancak bunu yapamıyorsan konuları yüksek sesli okuyarak da çalışabilirsin.Konuları önce genel hatlarıyla öğrenmeye çalış.

Test çözerken yapamadığın soruları veya hakkında fikir yürütemediğin soruların içeriği hakkında yeniden konuya göz at yine de yapamazsan daha sonra hocalarına sor.

Bundan sonra o konuyu tekrar etmen gerekir.Tekrar için kendi hazırladığın özet tablo ve notlara göz atabilirsin.Unutma biyoloji aslında zevkli bir ders, konuları günlük hayata aktarmaya çalış böylece aklında kalması daha kolay olacak.Herkese başarılar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geometri Yapamıyorum
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mammalia

quote:

Merhaba arkadaşlar, ben bu yıl mezun oldum ve bir yıl daha hazırlanıyorum tek sorunum şuan için biyoloji
    mat ve türkçe 30 üstü
    sosyal 20 üstü yapıyorum

Öncelikle temel bilgileri bilmelisin.Bunun için konuyu yazarak çalışmak önemli ancak bunu yapamıyorsan konuları yüksek sesli okuyarak da çalışabilirsin.Konuları önce genel hatlarıyla öğrenmeye çalış.

Test çözerken yapamadığın soruları veya hakkında fikir yürütemediğin soruların içeriği hakkında yeniden konuya göz at yine de yapamazsan daha sonra hocalarına sor.

Bundan sonra o konuyu tekrar etmen gerekir.Tekrar için kendi hazırladığın özet tablo ve notlara göz atabilirsin.Unutma biyoloji aslında zevkli bir ders, konuları günlük hayata aktarmaya çalış böylece aklında kalması daha kolay olacak.Herkese başarılar...

önerin için çok teşekkür ederim bunu deneyeceğim :)

• biyoloji yi görsel çalışmanı tavsiye ederim bende pi-analitigin kitabı vardı görsellik ön plandaydı ve her şeyi anlayabiliyordun hem görsel oldugundan kafana da yatıyordu unutman da zor olmuyordu..böyle konuyu resimlerle anlatan kitaplara yogunlaş faydasını göreceksin.
  • Biyolojide atıyorum hücreden soru çözeceksin sadece hücre çalışıp o konuyu çözemezsin her konudan az çok temelin birikimin olması lazım.Biyoloji o yuzden biraz kıl bi ders.Tavsiyem önce tüm konular hakkında belli bi birikime ulaş sonra soru çöz
  • yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar:)
  • quote:

mat ve türkçe 30 üstü
    sosyal 20 üstü yapıyorum

Ben de senin gibiydim.
    2. senemdi.
    biyolojiden bi .. anlamıyordum.
    üstüne gitmedim.
    sonuç olarak ygsdeki 6 yanlışımın hepsi ve lysdeki 14 yanlışım biyolojidendi ve beni mf3te 17binlere sürükledi.
    kısaca tavsiyem durumun müsaitse özel ders al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 132456 -- 20 Ekim 2012; 22:02:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nankör derstir biyoloji. Sayısalın sözelidir, tekrar etmezsen unutursun. Haftalık aylık mutlaka genel tekrar yap.

Konuları çok iyi kavramaya çalış çünkü her konu birbiri ile ilişkilidir. Konuyu çalış sonra karşına birini al ona konuyu anlat. (Gerçekten etkili bir yöntem)

Test çözerken ilk testte takıldığın yerde defter kitaba bak, zaten sorular benzerdir birbirine. Mutlaka 2-3 soru bankası bitirmeni tavsiye ediyorum.

Kolay gelsin.
  • tavsiyeleriniz için teşekkür ederim:)
  • çok soru çöz aga konuyu bilmek hiç bir şeye yetmiyor.konunun tamamını eksiksiz bilsen 10 sorudan en fazla 5ini yaparsın hiç soru çözmemişsen.
  • quote:

mat ve türkçe 30 üstü
    sosyal 20 üstü yapıyorum

Çalıştıktan sonra hemen soru çözümüne geçme. Bilgilerin oturması icin biraz zaman ver beynine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biyoda ben de bir kaç konuyu beraber harmanlayıp soruyu çözemiyorum küçük detayı bile kaçırabiliyorum saçma yorum yaparak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayatın Anlamı

Biyolojide hemen soru çözümüne geçme.Çünkü belli bir bilgi birikimi gerekiyor soru çözmek için.Benim geçen yıl biyolojim 0dı.Denemelerde 1-2 net yapıyordum.Yazın çalıştım.Video izleyerek çalıştım.Not aldım.Sonra(hücre,sınıflandırma,temel bileşenler,solunum,fotosentez )gibi temel konuları çalıştıktan sonra palmeden test çözdüm.Şu an denemelerde 2 en çok 3 yanlış geliyor.

Gaza geldim açıkçası. Biyolojiye başlamanın zamanı geldi de geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MerveAyd

quote:

mat ve türkçe 30 üstü
    sosyal 20 üstü yapıyorum

Çalıştıktan sonra hemen soru çözümüne geçme. Bilgilerin oturması icin biraz zaman ver beynine

anladım teşekkür ederim:)

• Bence. Diyorsun ki çalışıyorum dinliyorum özet bile çıkartıyorum.

Kitabın önünde. Özetin önünde olsun. Bakarak soruları çözmeyi dene..
    Belki 1 saatte 10 soru çözeceksin ama. Hani neden böyle neden böyle değil diye her şeyine bakarsan o 10 sorudan 8 soruda geçen her şey kafanda kalıcı olur. Bir süre sonra başka sorularla da tekrar edince o bilgiyi. Bir bakmışsın biyoloji yapmaya başlıyorsun.

Ha emin ol biyoloji çözmeye bir başla, sanki bütün derslerde çok iyiymişsin gibi hissetmeye başlıyorsun :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.