Bildirim
Biyoloji sorularım arkadaşlar yardım LÜTFEN

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Lütfen yardım yahu kimse yok mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2. Sorunda 600 fosfat var 600 de deoksiriboz kullanılır.. 600 nükleotit elde edersin, yani fosfat sayıyı belirledi, aynı şekilde atiyorum 1000 fosfat 400 deoksiriboz şeker olsa 400 nükleotit elde ederdin
Anladım Allah razı olsun ya kaç saattir kimse bakmıyor diye üzülüyorum
Sondan bir önceki sorunda ise,
Besinden koparilan hidrojen e.t.s'de(mitolondri) oksijen ile buluşturulur, enerji üretilir. Yani c türünde oksijenli solunum yapılıyor.
Evet anladım şey bi de bakteri diyomus onda mitokondri yok ya evet doğru söylüyorsun O2 li solunum tesekkürler
Mitokondride ribozom vardır. Makro molekül sentezi olur.
Diğer bir soruda hangisi çok hücreli canlılarda hiçbir zaman gerçekleşmez demiş. Şıkları eleyince c kalıyor geriye. Demek ki olmuyormuş. Biraz araştırdım ters transkriptaz olarak geçiyor. İlk defa duyuyorum.
9. soru herhalde, boş bırakmışsın. Cevap e. O soruda a şıkkı doğru çünkü mitokondride oksj. solunum gerçekleşir ve su açığa çıkar. osm. basınç azalır. B'de ph artar çünkü f.sentezde co2 harcanıyor. co2 asidik özellik gösterir. c'de protein sentezinde aminoasit harcanır, ph artar. Lizozom hidroliz yapacaktır ve su harcayacaktır. E şıkkında f.sentezde su harcanacağı için osm. basınç artar.
Bu arada çözülen soruları kaldırmadan sadece linki kalacak şekilde ayarlarsan iyi olur. Hem başkaları da faydalanır hem de yer kaplamaz. -
11 numarali sorunda dna eşlemesi 4 kez yapiliyor diyor yani 2 üzeri 4ten 16 ama bunlardan biri eski, 15 tane yeni DNA oluşuyor yani.
1500x15= 22500
İlk soru: DNA'nın 1. ipliğindeki bulunan bazlar 2. iplik ile eşleşecek: 1A 2T ile, 1G 2C ile; aynı şekilde 2A 1T ile, 2G 1C ile. O zaman İlk zincirdeki C ve T'yi bulalım: 2'deki A 605 ise demek ki 1'deki T de 605; 2'deki G 101 ise demek ki 1'deki C de 101. O zaman 1'deki toplam nükleotid sayısı 453+956+605+101=2115 olur. Üç nükleotid bir kodonu oluşturuyor, o zaman 2115/3 en fazla 705 kodon oluşur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0x7c8 -- 14 Ağustos 2014; 23:25:37 > -
8. soru: DNA replikasyonu ile DNA->DNA gerçekleşir. Transkripsiyon ile DNA->RNA, Translasyon ile RNA->Protein, Protein katlanması ile Protein->Enzim yapılır. Fakat ökaryotlarda RNA->DNA görülmez; işleyiş DNA->RNA->Protein şeklinde olur. Bazı virüsler RNA->DNA gerçekleştirir. -
1. soru: Anahtar kelime "bakteri" yani prokaryot; yani ne golgi ne de ER bulunur; ribozomu vardır, burada salgı enzimleri üretilebilir ve hücre zarından dışarı atılabilir. -
Çok iyi anladım bu soruları Teşekkürler şimdiden
3. Soru
700 fosfat var. 700 nukleotit olacak. 300 g ve 300s kalanlarlada 50 a ve 50 t alirsak 300.3+50.2=1000
4. Soru
Dnadan rna ve dna sentezlenebilir, protein enzimin ana maddesi zaten, rna ysa protein sentezinde gorevli.
ama rnadan dna sentezlenmesi gibi bi olay yok
çözülmeyen soruların sayılarını yazarmısın bakıp yardımcı olmaya çalışayım ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamamdır düzenledim
Kimse var mı
çözüldümü bilmiyorum amahttps://store.donanimhaber.com/9f/c5/ec/9FC5EC25C5F2D54C7ED0A26B09A7B01B.jpg bu sorunun cevabı sanırsam şöyle :
Uzun süreli antibiyotik kullanımı sonucu kalın bağırsaklardaki bakterilerce üretilen b ve k vitaminleri bakteriler antibiyoktikten etkilendiği için b ve k vitamin üretimi azalır.
Bu arada ek bilgi olsun bu olay yani bakterilerin bağırsaklarımızda bize b ve k üretimi yapması mutualist yaşam örneğidir.Besinlerin sindirilmesini sağlarlar ve kendilerini de beslerler.
Şöyle düşün biz onlara yer ve besin veriyoruz onlarda bize kira olarak b ve k vitamini veriyolar Her iki tarafta fayda gördügünden mutualizm :)
-
Cozulmemisti teşekkür ederim anladım
Hocam şu seçici geçirgen zar sorusu etil alkol çünkü zar fosfolipit gibi yağ bazlı maddelerden oluşur ve yağı çözen maddeler zardan direk geçer. Etil alkol de yağı çözer.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- ösym sonuç belgesi indirme
- nescafe gold zararlı mı
- diş hekimliği yazmayın
- lisede okul birincisi olduğumu nasıl öğrenebilirim
- iç mimarlıktan mimarlığa geçiş
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X