Şimdi Ara

Biyoloji Okumak(Ege,Eskişehir,Uludağ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
23.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çocukluğumdan beri Biyoloji ile hep alakalı oldum. Belgesel izlemek ve evrim teorisi hakkında araştırma yapmak,insanlarla tartışmak en büyük hobilerimden biri haline geldi.Ama bu sene pek iyi bir puan yapamadım.Ve sene başında düşündüğüm Uludağ Veterinerlik dahi gelmiyor şu an. Ve Ege-Eskişehir Anadolu-Uludağ Biyoloji'den birisine gitmeyi düşünüyorum.Açıkçası konuyla gayet ilgiliyim,gerçekten istediğimi düşünüyorum,fakat insanlar iş bulamazsın,bu devirde bölüm okunmaz diyerek beni biraz olsun korkutuyor. Ben ise gerçekten emek verdiğim takdirde iyi yerlere gelebileceğimi düşünüyorum.Bölüm hakkında,saydığım üniversiteler hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir mi acaba? Şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Biyoloji Okumak: Ege, Eskişehir ve Uludağ Üniversiteleri

Biyoloji, yaşamın çalışma alanıdır ve hücreler, organizmalar, ekosistemler ve yaşam süreçlerini inceler. Biyoloji alanı, tıptan çevre bilimine kadar çok çeşitli kariyer fırsatları sunar.

Türkiye'de biyoloji eğitimi veren saygın üniversiteler arasında Ege, Eskişehir ve Uludağ üniversiteleri yer almaktadır. Bu üniversitelerin biyoloji bölümleri, alanında uzman akademisyen kadrosu ve modern laboratuvar altyapısı ile öğrencilere kapsamlı bir eğitim sunar.

Ege Üniversitesi Biyoloji Bölümü, temel biyoloji bilimlerinin yanı sıra moleküler biyoloji, genetik ve biyoteknoloji gibi güncel alanlarda da eğitim vermektedir.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü, bitki biyolojisi, hayvan biyolojisi ve mikrobiyoloji alanlarında uzmanlaşma imkanı sunar. Bölüm, uluslararası değişim programları ve araştırma projeleriyle öğrencilere geniş bir perspektif kazandırır.

Uludağ Üniversitesi Biyoloji Bölümü, biyolojik çeşitlilik, ekoloji ve evrim alanlarında güçlü bir eğitim programı sunmaktadır. Bölüm, saha çalışmaları ve uygulamalı laboratuvar deneyimlerine önem vererek öğrencileri araştırma ve uygulamalı becerilerle donatır.

Biyoloji Okunur mu?

Biyoloji okumayı düşünenler, "Biyoloji okunur mu?" sorusunun cevabını merak edebilirler. Biyoloji bölümü, bilimsel yönü güçlü bir alandır ve öğrencilerden analitik düşünme, problem çözme ve iletişim becerileri gerektirir. Ancak, biyolojiye ilgi duyan ve bu alanda çalışmaya kararlı olan öğrenciler için biyoloji bölümü iyi bir seçim olabilir.

Biyoloji Bölümü Dersleri Zor mu?

Biyoloji bölümü dersleri, temel derslerden ileri düzey derslere kadar değişen bir yelpazede sunulmaktadır. Temel dersler genellikle hücre biyolojisi, genetik, evrim ve ekosistemler gibi konuları kapsar. İleri düzey dersler ise öğrencilerin alanlarını derinleştirmelerine ve araştırma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Biyoloji bölümü dersleri, temel bilim prensiplerine ve uygulamalı bilgilere dayandığından, öğrencilerin çalışkanlık ve azim göstermeleri gerekir.

Öğrenci Yorumları

Ege, Eskişehir ve Uludağ üniversitelerinde biyoloji bölümü öğrencilerinden gelen yorumlar genel olarak olumludur. Öğrenciler, alanında uzman öğretim üyeleri, modern laboratuvarlar ve araştırma imkanlarından memnun olduklarını belirtmektedirler. Bununla birlikte, biyoloji bölümünün zorlu bir alan olduğunu ve öğrencilerin başarılı olmak için sıkı çalışmaları gerektiğini de vurgulamaktadırlar.

Sonuç olarak, biyoloji okumak, yaşamın gizemlerini keşfetmek ve bu alanda bir kariyer edinmek isteyenler için iyi bir seçenek olabilir. Ege, Eskişehir ve Uludağ üniversitelerinin biyoloji bölümleri, öğrencilere kapsamlı bir eğitim ve kariyerleri için gerekli becerileri kazandırmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up
  • Valla bende biyoloji ya da veteriner fakültesi okumak istiyorum. Her meslekte işsiz kalma olasılığın zaten var kimse bunu inkar edemez. Ama açıkca biyoloji okuduktan sonra işsiz kalmaktan bende korkuyorum. Umarım bir cevap alırsınız. Keşke yardımcı olabilseydim.
  • Dostum çok teşekkürler yorum için.Ben de öyle düşünüyorum kesinlikle.Bir meslekte kendini geliştirirsen elbet iyi yerlere gelebilirsin bence.
  • Üniversiteler hakkında sana pek bilgi veremeyeceğim ama "Biyoloji"dalında Türkiye'de iş bulman gerçekten zor.Başka bir bölüm seç ve onu oku . 2.kez üniversiteyi okumak istersen onuda Biyoloji dalında oku.Okumaktan zarar gelmez :)
  • Neye dayanarak söylüyorsunuz bunu ?
  • Çoğu üniversitede biyoloji bölümü var ve kontenjanları da iyi mezunu çok. Sanırım o yüzden iş bulmak zor diyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkmls -- 23 Temmuz 2012; 19:34:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ege Tıp vs Ankara Tıp
    10 ay önce açıldı
    AKDENİZ TIP VS EGE TIP
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fakat Biyoloji düşük puanlı bir bölüm ve girenlerin bir çoğu bir yer kazanma amacıyla giren konu hakkında ilgisiz kişiler.Ve bu da bölüm hakkında önyargıya sebebiyet veriyor.
  • Evet bu da doğru. Okuyup da biyolog olarak çalışmak istemiyorlar ve başka mesleğe yöneliyorlar sonra biyoloji okuyanlar işsiz diyorlar. Benim tanıdığım biri İstanbul biyoloji okudu sonra iş bile aramadı şimdi kasiyerlik yapıyor işte. Sanırım biraz da şans işi ya.
  • Dediğin gibi şansın yanında biraz da fırsat kovalamak ya. Yurt dışı ve yabancı dilden sonra bence kapılar gayet açılacaktır.
  • Valla iyice kafam karıştı. :)
  • Up
  • Up
  • Biyoloji okuyupda hastanelere girebiliyorsan iyi fakat diğer türlü bişey çıkmaz diyorum. Kpss den 95 alıp anca atanıcaksında devlete yerleşceksin. 4 sene okumaya değer mi peki? siz düşünün
  • Kardeş ben biyoloji okuyorum 3. sınıftaym ancak kesinlikle tavsiye etmem.. biyolog olarak devlete atanmak için kpssde neredeyse full yapman lazım. Ayrıca eğitim fakültelerine nazaran eğitimide oldukça zor bayaa bi ezber gerektiriyo ben öğretmenlik düşünerek gelmiştim bu bölüme fakat formasyon işi hayli zor olduğundan ve alttan derslerim çoğaldığından bu sene girdim sınava tekrar şimdi fenbilgisi yada biyoloji öğretmenliği okuyucam bunu dondurup. Sana tavsiyem öğretmenlik düşünüyosan ve puanın yeterliyse bölüm okuma eğitim fakültelerine yönel hem formasyonun cepte olur hemde derslerde fazla zorlanmassın. Ama yok ben inekim çok çalışıcam hocaların ayak işlerinide yapıcam yükseklisans yapıp ünide öğretim görevlisi olcam fln dersen o başka ama söyliyim oda hiç kolay bişey değil.. Tercih senin
  • bu formasyon olayı ne oldu?
  • Hocam artık fen edebiyat mezunlarına formasyon verilmeyecek sadece bu sene itibarıyla okumakta olan öğrencilre en son verilecek onlar mezun oldumu daha yok.. Yani bu sene fizik kimya biyoloji matematik okuyan formasyon hayali kurmasın verilmiyor artık.
  • dayım uludağ üniv. biyoloji mezunu. thy de host olarak görev yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ft_fatalrhymer

Hocam artık fen edebiyat mezunlarına formasyon verilmeyecek sadece bu sene itibarıyla okumakta olan öğrencilre en son verilecek onlar mezun oldumu daha yok.. Yani bu sene fizik kimya biyoloji matematik okuyan formasyon hayali kurmasın verilmiyor artık.

bu durum bu sene fen edebiyatlarda ciddi sıralama düşüşü yaratır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

quote:

Orijinalden alıntı: ft_fatalrhymer

Hocam artık fen edebiyat mezunlarına formasyon verilmeyecek sadece bu sene itibarıyla okumakta olan öğrencilre en son verilecek onlar mezun oldumu daha yok.. Yani bu sene fizik kimya biyoloji matematik okuyan formasyon hayali kurmasın verilmiyor artık.

bu durum bu sene fen edebiyatlarda ciddi sıralama düşüşü yaratır mı?

yaratır peki bunlar nereyi tercih edecekler
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.